FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

bagrcavi
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la bagrcavi » 25 avg 2014, 17:26

Pitaj nekoga na utakmici, uživo, preko fejsbuka. Nemoguće da ne znaš nikoga iz tog kruga ljudi.
DRUG NEBI TI PUNCA

PlaviSaJUGA
Kontakt:

Post Postao/la PlaviSaJUGA » 25 avg 2014, 17:35

Znam Al svi šute i već 2 godine do prije par dana nisam bio u Bosni i odem na utakmicu i nista mi nije bilo jasno!
Ma vi stvarno niste normalni !!!

Camoranesi
Kontakt:

Post Postao/la Camoranesi » 25 avg 2014, 17:48

FKZ1921 je napisao/la:Svo vrijeme kukamo na veznu liniju,a vi bi je jos oslabili. Sem ako ne mislite da Varea moze trcati.
Hasanović je po meni kompletniji i iskusniji igrač od Dade, bolji je u defanzivi, ne srlja naprijed bespotrebno i bori se za svaku loptu, dok Dado ima bolju tehniku, pas, centaršut ali kad izgubi loptu stane isto kao i Tomić. Jedva čekam da se Anes oporavi pa da dobijemo konačno 'osvježenje' u vezi.. Varea i ne treba toliko da trči, nek 'hrani' loptama Nedu, proigrava, ako si bio na utakmici mogao si vidjeti da je njemu dovoljno samo malo prostora pa da zabije gol, prvi kontakt sa loptom i zamalo gol.. :)
Ja ti dajem sve - dušu, tijelo i srce cijelo, jer ludo volim te!

1921

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 25 avg 2014, 17:50

2000 ljudi ,jao majko moja kuknjava
Željeznicar za život cijeli !

fkzeljeznicarba
Kontakt:

Post Postao/la fkzeljeznicarba » 25 avg 2014, 18:39

Učlanjenje u Klub svakim radnim danom od 9 do 17 sati

http://fkzeljeznicar.ba/uclanjenje-u-kl ... ati/11286/" onclick="window.open(this.href);return false;

Camoranesi
Kontakt:

Post Postao/la Camoranesi » 25 avg 2014, 19:08

I onda kada dođu loši rezultati
budala ova neće prestat' da te prati !! :kafa:
Ja ti dajem sve - dušu, tijelo i srce cijelo, jer ludo volim te!

1921

master1015
Kontakt:

Post Postao/la master1015 » 25 avg 2014, 19:40

ovo je najgora ekipa odkako pratim ovaj klub,, sramota

inace sta kazu.. jel je bilo ko interesovan da preuzme ovaj klub ko sto je uradio vincent tan FKS?

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 25 avg 2014, 19:46

Znači pratiš ga od početka avgusta.
DRUG NEBI TI PUNCA

bojamora
Kontakt:

Post Postao/la bojamora » 25 avg 2014, 20:10

tm8782 je napisao/la:Gledam trening, gledam utakmice(prijateljske i prvenstvene), po meni ono sto vidim(nisam strucnjak) od trenutnog kadra kojeg imamo idealna postava bi bila ova za narednu utakmicu:

-----------------------------Antolović------------------------------

--Stanic-----------Bogdanović-----Zeljković----------Kvesić---

----------------------------Hasanović------------------------------

--------Memija--------------Tomić----------------Baša----------

----------------------Varea-----------------------------------------
----------------------------------------Turković-------------------

Ako se neko pita zašto ova formacija(4-1-3-2), jednostavno Memija i Baša su tipovi igrača koji mogu da igraju i neku vrstu sredine terena, a samim tim imaju sposobnost i da su ubacuju na krilne pozicije. Suzbijanje protivničke odbrane i onda jednostavno imaš prostor na krilu. Varea i Tomić znaju podvaliti loptu, dok Varea ima osjacaj za gol(mnogi ce reci da nije spreman, ali on svojim iskustvom moze nadomjestiti trku, jer imamo u ekipi i Sadikovica koji sigurno ne pretrci vise od Varee). Varea i Tomić svojim mogucnostima mogu da navuku vise igraca na sebe, onda ostaje puno prostora i za "krila", koje sam namjerno malo povukao u sredinu. Siguran sam da bi Turković u ovom slučaju bio manje rasterečen i imao bi više prostora i lopti od krila i veznih igrača. Rotiranjem(krilo/odbrana) Memije i Stanića za vrijeme utakmice puno bi značilo i jednom i drugom, a i sa drugom stranom gdje su Kvesa i Basa. Stana bi bio puno bolji nego sto trenutno jeste. Hasanovic nije neki znalc na sredini terena ali po meni on jako dobro obavlja odbranbene zadatke i nosi visoke lopte, to puno i odbrani olakšava. Kod prekida imali bi 3 igraca koji su visoki za prekide, te Vareu i Memiju koji znaju igrati glavom sto je sasvim solidno i za kornere i slobodne udarce. Za ulazak sa klupe bi ostavio, Jamaka i Bučana. Kad se vrate Bajic i Kosoric onda bi oni zauzeli svoja mjesta u ekipi, ali sa ovom formacijom, Umjesto Baše Nuspahić kad se vrati.

Ja sam stavio ovaj isti tim samo umjesto Baše, D.Sadiković i malo drugačiju formaciju

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 25 avg 2014, 21:40

slika

hjooooooj :salut: :salut:
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

Fidelito
Kontakt:

Post Postao/la Fidelito » 25 avg 2014, 22:00

Sa ovakvom navalom idealna formacija bi bila igrati sa dva zadnja vezna,s tim da to ne bude Tomić ili Sadikovic(treba njemu još pure i **** za tu poziciju).
Amar je žrtvovao ljeputu u igri,ali je zato dobio na čvrstoći,a iz takve igre mi smo imali rezultate(naranvo sa kvalitetnijim kadrom).

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 25 avg 2014, 22:34

@bojamora

Vidio sam, ali opet kazem sa Basom i Memijom imamo igrace koji idu i u defanzivu po potrebi i rotiraju se sa bekovima, tako da je to sasvim druga prica nego sa Dadom, koji je orjentisan prema naprijed. Nama treba tranzicija iz odbrane u napad i obrnuto.
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 25 avg 2014, 23:00

Camoranesi je napisao/la:
FKZ1921 je napisao/la:Svo vrijeme kukamo na veznu liniju,a vi bi je jos oslabili. Sem ako ne mislite da Varea moze trcati.
Hasanović je po meni kompletniji i iskusniji igrač od Dade, bolji je u defanzivi, ne srlja naprijed bespotrebno i bori se za svaku loptu, dok Dado ima bolju tehniku, pas, centaršut ali kad izgubi loptu stane isto kao i Tomić. Jedva čekam da se Anes oporavi pa da dobijemo konačno 'osvježenje' u vezi.. Varea i ne treba toliko da trči, nek 'hrani' loptama Nedu, proigrava, ako si bio na utakmici mogao si vidjeti da je njemu dovoljno samo malo prostora pa da zabije gol, prvi kontakt sa loptom i zamalo gol.. :)
nije teško biti iskusniji ako si 5 godina stariji. ali njih dvojica su svakako skroz drugi tip veznjaka. bez hasanovića mi defanzive u vezi i nemamo dosad, al' stvarno je tanak prema naprijed. sa njim gubimo dio igre prema naprijed, al' bez njega je propuh.

sad je to želim-želiš, al' kad bi se tražilo neko pojačanje to bi svakako bio defanzivni vezni koji ponešto i zna sa loptom i može dati upotrebljivu loptu i prema naprijed.

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 25 avg 2014, 23:14

Gdje je na kraju završio onaj naš Fejzić (ako sam dobro zapamtio prezime) i kakav je njegov status uopšte?
Čini mi se da je on bio stoper. Je li bilo za njega kakve nafake u ovom našem propuhu nazad?

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 25 avg 2014, 23:19

dimitrijevic je napisao/la:Memija kao i protiv Sirokog limitiran u tehnickom smislu,momak ne zna igrati kao nasa ostala krila tako da kada dodje jaca ekipa gdje se treba lopta sacuvati malo,zagraditi se i tako dalje tu padne.
možda zato što nije krilo? :mrgreen: al' i tako je opet među najboljima.

neko je dobro rekao, mi pravimo na silu krila od igrača koji to nisu. nadam se da će to konačno prestati kad budemo imali spremnog nuspahića + bašu. ja ću vam reći i tačno kad je to počelo - kad se vratio bekrić i kad je amar tražio rješenje da igraju i zeba i on a da ne mijenja formaciju. nekog smisla je to tad i imalo, mada ni oni tu nisu davali svoj maksimum jer ni oni nisu krila, to se nije toliko vidjelo jer smo bili generalno superiornog kvaliteta za našu ligu. al' to se nastavilo raditi i sa mnogo lošijim igračima od njih, pa su oni na neprirodnim pozicijama postajali još lošiji. kad se sjetim prošle godine i momenata kad je svraka igrao lijevo krilo, a bajić desno. muke za gledati.

znači najtoplije se nadam prestanku izmišljanja tople vode što se tiče pozicija i nuspahiću i baši na krilima kad ovaj prvi bude spreman (bučan kao alternativa), staniću na poziciji desnog beka na kojoj je bio naš najbolji igrač prošle sezone i memiji na stoperu ili zadnjem veznom.

extra
Kontakt:

Post Postao/la extra » 25 avg 2014, 23:26

rodom s Mejtaša je napisao/la:Gdje je na kraju završio onaj naš Fejzić (ako sam dobro zapamtio prezime) i kakav je njegov status uopšte?
Čini mi se da je on bio stoper. Je li bilo za njega kakve nafake u ovom našem propuhu nazad?
moje misljenje da su kosorić i zeljković dobar stoperski tandem za ovu ligu ali je nas problem u vezi sa jamakom i sadikovićem koji nemaju agresivnost i trku ni za kantonalnu ligu ,tomić se potroši za 60 minuta tako da svaku utakmicu igramo sa igračem manje.Kad još dodaš čolića koji nije ni približno formi u kojoj je nekad bio dobiješ ono što sad imamo.Ova improvizacija može proći sa ekipama viteza ,travnika ,slavije ali sa širokim,zrinjskim,sarajevom teško.Volio bih vidjeti malog amira jednu tekmu od početka pa sta god bude.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 25 avg 2014, 23:33

da, nije kao da drugima stopere igraju varane i sergio ramos. veza i čolić ih ostavljaju na strelištu - iako i oni definitivno još uvijek imaju problema s uigranošću i komunikacijom.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 26 avg 2014, 00:04

nije da mi je zao sto ne igra, al sta je sa turkovicem :? dovedemo "pojacanje" koje ni ni na klupi :facepalm:
=\_1921_/=

extra
Kontakt:

Post Postao/la extra » 26 avg 2014, 00:13

invincible1921 je napisao/la:nije da mi je zao sto ne igra, al sta je sa turkovicem :? dovedemo "pojacanje" koje ni ni na klupi :facepalm:
sve je improvizacija dovedemo dva napadača turkovića i kolčića i onda staviš bajića u špic,tako će biti i sa malim amirom potpisao na tri godine ,prvu godinu neće igrati nikako,drugu če po malo ulaziti sa klupe i treću godinu kad bude starter istekao mu ugovor.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 26 avg 2014, 00:19

extra je napisao/la:
invincible1921 je napisao/la:nije da mi je zao sto ne igra, al sta je sa turkovicem :? dovedemo "pojacanje" koje ni ni na klupi :facepalm:
sve je improvizacija dovedemo dva napadača turkovića i kolčića i onda staviš bajića u špic,tako će biti i sa malim amirom potpisao na tri godine ,prvu godinu neće igrati nikako,drugu če po malo ulaziti sa klupe i treću godinu kad bude starter istekao mu ugovor.
ja ba imamo i kolcica, a adzem glumi neku laznu9 formaciju :?
=\_1921_/=

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 11 gostiju.