FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Nexe992
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Nexe992 » 24 avg 2014, 01:22

Ljudi Adzem radi odlican posao kakav tim ima,uprava je ta koja ne radi nista,doveli su Vareu koji vec duze vrijeme nije odigro kako treba utakmicu,ima viska kila,konstantno smo bili u Evropi,pordali Zolotica,Svraku, Sehiceve pare ce doci,gdje idu te pare zasto se ne ulazu u klub.Nismo u stanju popravit tribinu koju je snijeg oborio prije dvije godine,a kamoli stadion napravit.Ljudi Adzem radi odlican posao kakav tim ima,igraju nasa djeca,juniori.Uprava je problem.

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 24 avg 2014, 01:22

Sarajlijc@ je napisao/la:Memija je jedini talentovan i jedini ce napraviti karijeru, a ovi Bajici, Sadikovici i ostali su samo obicni omladinci.
Bajic od prosle godine,slozio bih se s tobom,Bajic od ove sezone,ne slazem se nikako,Sadikovic jedan,nadam se da nije tako,ali sve su prilike,Sadikovic drugi,nije vrijedan spominjanja

Ali kako god Memija,Bajic i Sadikovic do sada zajedno imaju 7 golova,od toga 3 u evropi.Nije bas nesto cim se moogu pohvaliti omladinci u nasoj ligi...

@aragorn- mojne glape ziv bio,pitaj dinu merlina...

@jovanmaksimovic-cjenim tvoje misljenje,ali sagledaj realno,ako adzem zavrsi sezonu,zavrsili smo i mi,vjeruj mi.a bicu najsretniji covjek i prvi cu sam sebe popljuvati,ako me demantuje u narednih 5 tekmi. ne mora derati nekoga 3:0,ali neka makar ima igru i ideju na terenu,neki pokusaj,nesto,taktiku,a ne nabijanje od zeljkovica prema bajicu,pa mozda se i odbije na nasu vodu,a mozda i ne

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 24 avg 2014, 01:25

Realno Zeljeznicar i Velez i mozda Borac ako im krenu rezultati bi se trebali boriti za to cetvrto mjesto. Nesto vece sanse postoje u kupu. Trebali bi za to vrijeme probati razviti bar jednog mladog igraca i prodati ga da se nesto zaradi. Npr. Memija. Mislim da ce Sarajevo, Siroki i Zrinjski biti jako tesko uhvatljivi ove sezone. Treba konsolidovati redove i izvuci maksimum iz ovoga. Prevelika ocekivanja ( borba za titulu ) mogu biti kontraproduktivna. Smijena trenera bez da se dovedu bar dvojica, trojica novih igraca nece isto nista puno donjeti. Steta da se nije prosao taj Metalug bar bi se neke pare vise zaradile. A pare diktiraju puno toga u fudbalu.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 24 avg 2014, 01:26, ukupno mijenjano 2 puta.

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 24 avg 2014, 01:25

@SarajlijaTM
Zasto npr ne pokusati vratiti opet Zuju u klub? Mislim da je taj lik bas volio klub i htio od njeg da napravi nesto vrijedno spomena, ali...

Ocigledno su ljudi koji su trenutno u upravi totalno nesposobni da urade bilo sta. Mi jos uvijek ja mislim nemamo generalnog sponzora, a privlacenje nekog investitora je postala fantazija. Marketing je nula zadnje 2 godine, apsolutno se nicim ne pokusava privuci publika na Grbavicu i na Kosevo (evropa).

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 24 avg 2014, 01:27

zujo blagodet :crazy: :lol:

frajer je nestao cim je nestalo para ;)
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

RobertoBaggio
Kontakt:

Post Postao/la RobertoBaggio » 24 avg 2014, 01:28

Na hajr.

Nema šta večeras nije bilo loše, ali mislim da je ključ svega bila loša sredina. Već sam poslije Širokog pisao da mi se ne sviđa kombinacija Tomić-Sadiković-Jamak. To nije dobro ni prema naprijed, a prema nazad je još lošije, i čini mi se da smo zbog toga primili prvi gol, što bi mogao biti dobar primjer kako to lijepo ne funkcioniše:

[youtube][/youtube]

Nažalost, u usporenom snimku ne vidi se sam početak akcije, ali se vidi dobro kako trojka Zrinjskog vuče loptu nekoliko metara bez da ga iko napada, a nalazi se duboko na našoj polovini. Dado Sadiković je od njega desetak metara - možete te detalje vidjeti ako zaustavite snimak na par mjesta - i uspije da dotrčkara do njega kada je ovaj već predao loptu. I Jamak je predaleko, trčkara na sigurnoj distanci, čeka loptu vjerovatno, ako je neko presječe. Tomić je ovdje vjerovatno najmanji krivac, jer bi trebao pokrivati lijevu stranu sredine terena, tako da se on pokušava uključiti aktivnije u odbranu kada je već prekasno, kada je popustilo ono što je Dado trebao zatvarati. Vjerovatno je Kosorić mogao bolje reagovati, ali lopta nije smjela uopće doći u šesnaesterac. Ljudi su nam prejednostavno izigrali sredinu, bukvalno kao da je nije ni bilo, lik je samo malo povukao loptu, a u trenutku u kojem Stevo šuta na gol, u našem šesnaestercu su četiri naša i četiri njihova igrača.

Poenta je da mislim da je Dado najslabija karika u ovako posloženoj sredini, da je očigledno defanzivno trenutno tanak i ne bi to trebao tu ni igrati. Od Jamaka neće biti puno hajra u defanzivi, a sam Tomić ne može krpiti za njih dvojicu. U prvom poluvremenu smo, istina, imali 3-4 dobre šanse, od čega dva zicera. Ali ni to nije bio plod naše igre, jer Zrinjski je bio bolji i u prvom poluvremenu, kontrolisao je igru, a mi smo do ovih zicera došli iz jedne odlično istrčane kontre, i iz jedne njihove greške. Odbrana nam je ionako neuigrana i vrlo ranjiva, a izgleda još gore jer nema skoro nikakvu pomoć sredine. Prema naprijed se ponekad nešto izmajmuniše, imamo brza krila pa se nešto da i istrčati, ali tu nemamo, ovako postavljeno, moć da smirimo igru, stanemo na loptu i malo pletemo okolo. Toga večeras nije bilo uopće.

Mislim da Dado dok ne ojača i ne nauči igrati bolje defanzivno, ne treba da igra u ovakvoj postavci. Neka ga se forsira kao ofanzivnog veznog, izgleda bolje kada ima nekoga iza leđa u sredini. Neka igra ili on ili Jamak, sasvim dovoljno je jedan u sredini da trčkara i čeka da neko uzme loptu, pa da je on proslijedi naprijed.

Protiv nekih slabijih ekipa možda se ovo ne bi toliko ni vidjelo, ali vidjelo se jasno protiv Širokog, a večeras još jasnije. Protiv pitara i njihove jake sredine terena ovakvi kao večeras ne bismo imali nikakvih šansi. Treba igrati Hasanović, možda probati Kosorića kao defanzivnog veznog, pošto neko reče da i on to može igrati, možda probati i Benju tu, kad je već sve lošiji na beku. Tu treba neko da grize, udara, neko lud kao De Jong. :D A ne neko da se trčkara na trideset metara od svog gola.

Ne pišem ovo da bih Dadu okrivio za poraz. Po meni je više kriv Adžem što ga je tu stavio i što nije nešto promijenio još u prvom poluvremenu kada se vidjelo da to ne valja.
FK Željezničar 1921

Dzanelemi
Kontakt:

Post Postao/la Dzanelemi » 24 avg 2014, 01:31

fedeltafrotta je napisao/la:zujo :crazy: :lol:

frajer je nestao cim je nestalo para ;)
Nije Zujo nestao, nego je Zuju otjerao Amar... Svi znaju za njihovu svadju na treningu...
A Zujo kad je vidio koliko je sati sam je dao ostavu vodeci se logikom bolje otici sam nego biti Otjeran.
A mogao je tada otjerati Amar jer je on tada kao i sada bio za navijace jedini, najpametniji, najispravniji, idol, sah...
Covjeku biznismenu takva vrsta odnosa nije trebala i povukao se sam.

Isto kao sto je otjerao Muharemovica i Dzurbuzovica...

Ostao mu je kum Ajfel i doveo je, zeta ili sta mu vec dodje, Siljka.

Adzem je postavljen zato sto je Amarov poslusnik i nikad nece se okrenuti protiv Osima. Adzem ko Adzem je ubleha teske kategorije. Covjek koji stavom, gestikulaciom kopira Amara, valjda se fura na taj neki kafanski stil koji je i Amar gajio.

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 24 avg 2014, 01:32

đesi prosjvjetitelju uma, kad ti se vidi ta slika jasno je kakav ti je sastav sivih ćelija, babuka :oops:
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 24 avg 2014, 01:34

Ja sam drugacije price. Al eto,ne mora Zujo. Sigurno ima jos skolovanih i sposobnih ljudi. Najbolji primjer za to mi je upravo Sarajevo. Ljudi su iz niceg stvorili nesto cim su iole ozbiljniji ljudi dosli u klub. Ako oni mogu sigurno mozemo i mi.

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 24 avg 2014, 01:36

Dodaj cuo u prvu recenicu gornjeg posta. Halalite na duplom al na telefonu sam a nemam opcije edit.

bojamora
Kontakt:

Post Postao/la bojamora » 24 avg 2014, 01:45

PeppermintSA je napisao/la:Pobogu ljudi, kad vas čovjek čita ispada da imate dosta dobru ekipu, ali najgoreg svjetskog trenera koji nije u stanje posložiti ono što bi svako normalan posložio.

Koju to vi ekipu imate? Istrošenog i zrelog za penziju Bučana, polovnjake Kosorića, Zeljkovića, Jamaka, Čolića, hrvatskog trećeligaškog igrača Bašu + par precijenjenih omladinaca i nekoliko prevara tipa Nede Turkovića... Pa vi ste i prošle sezone imali smiješnu ekipu, a otišlo vam pola te iste ekipe.

Ne kažem ja da je Adžem dobar trener, ali furati priču da je on razvalio nerazvaljivo je priča za malu djecu. Po kvaliteti ste jednu 5. ili 6. ekipa lige. Za ovo stanje u vašem klubu su krivci ljudi u upravi - ne možeš od govana pitu praviti.
Pa bolan fino ti je čovjek napisao da za koji dan igrate revanš sa Borusijom ali džaba. Vama je očito važnije što smo mi izgubili od Zrinskog i što ne pljujemo po svemu. Znam da je to tebi teško shvatiti ali mi smo uz svoj klub a to što ti pišeš i što pokušavaš su obične nebuloze. Po kvaliteti smo sigurno među tri ekipe a uprava s obzirom na okolnosti, najviše financijske prirode dobro radi svoj posao a za rezultate po mom mišljenju je največi krivac Adžem. I nema potrbe da se toliko pališ. Nisi mi jasan nikako.

bojamora
Kontakt:

Post Postao/la bojamora » 24 avg 2014, 01:48

RobertoBaggio je napisao/la:Na hajr.

Nema šta večeras nije bilo loše, ali mislim da je ključ svega bila loša sredina. Već sam poslije Širokog pisao da mi se ne sviđa kombinacija Tomić-Sadiković-Jamak. To nije dobro ni prema naprijed, a prema nazad je još lošije, i čini mi se da smo zbog toga primili prvi gol, što bi mogao biti dobar primjer kako to lijepo ne funkcioniše:

[youtube][/youtube]

Nažalost, u usporenom snimku ne vidi se sam početak akcije, ali se vidi dobro kako trojka Zrinjskog vuče loptu nekoliko metara bez da ga iko napada, a nalazi se duboko na našoj polovini. Dado Sadiković je od njega desetak metara - možete te detalje vidjeti ako zaustavite snimak na par mjesta - i uspije da dotrčkara do njega kada je ovaj već predao loptu. I Jamak je predaleko, trčkara na sigurnoj distanci, čeka loptu vjerovatno, ako je neko presječe. Tomić je ovdje vjerovatno najmanji krivac, jer bi trebao pokrivati lijevu stranu sredine terena, tako da se on pokušava uključiti aktivnije u odbranu kada je već prekasno, kada je popustilo ono što je Dado trebao zatvarati. Vjerovatno je Kosorić mogao bolje reagovati, ali lopta nije smjela uopće doći u šesnaesterac. Ljudi su nam prejednostavno izigrali sredinu, bukvalno kao da je nije ni bilo, lik je samo malo povukao loptu, a u trenutku u kojem Stevo šuta na gol, u našem šesnaestercu su četiri naša i četiri njihova igrača.

Poenta je da mislim da je Dado najslabija karika u ovako posloženoj sredini, da je očigledno defanzivno trenutno tanak i ne bi to trebao tu ni igrati. Od Jamaka neće biti puno hajra u defanzivi, a sam Tomić ne može krpiti za njih dvojicu. U prvom poluvremenu smo, istina, imali 3-4 dobre šanse, od čega dva zicera. Ali ni to nije bio plod naše igre, jer Zrinjski je bio bolji i u prvom poluvremenu, kontrolisao je igru, a mi smo do ovih zicera došli iz jedne odlično istrčane kontre, i iz jedne njihove greške. Odbrana nam je ionako neuigrana i vrlo ranjiva, a izgleda još gore jer nema skoro nikakvu pomoć sredine. Prema naprijed se ponekad nešto izmajmuniše, imamo brza krila pa se nešto da i istrčati, ali tu nemamo, ovako postavljeno, moć da smirimo igru, stanemo na loptu i malo pletemo okolo. Toga večeras nije bilo uopće.

Mislim da Dado dok ne ojača i ne nauči igrati bolje defanzivno, ne treba da igra u ovakvoj postavci. Neka ga se forsira kao ofanzivnog veznog, izgleda bolje kada ima nekoga iza leđa u sredini. Neka igra ili on ili Jamak, sasvim dovoljno je jedan u sredini da trčkara i čeka da neko uzme loptu, pa da je on proslijedi naprijed.

Protiv nekih slabijih ekipa možda se ovo ne bi toliko ni vidjelo, ali vidjelo se jasno protiv Širokog, a večeras još jasnije. Protiv pitara i njihove jake sredine terena ovakvi kao večeras ne bismo imali nikakvih šansi. Treba igrati Hasanović, možda probati Kosorića kao defanzivnog veznog, pošto neko reče da i on to može igrati, možda probati i Benju tu, kad je već sve lošiji na beku. Tu treba neko da grize, udara, neko lud kao De Jong. :D A ne neko da se trčkara na trideset metara od svog gola.

Ne pišem ovo da bih Dadu okrivio za poraz. Po meni je više kriv Adžem što ga je tu stavio i što nije nešto promijenio još u prvom poluvremenu kada se vidjelo da to ne valja.

Sve se slažem s tobom

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 24 avg 2014, 01:51

@bojamora
buraz ne ufuraji se - covjek (PeppermintSA ) realno pise i vjeruj da mu nije bitan vas poraz koliko (dobro nemoguc ali ipak) prolaz protiv Borusije. Trenutno ne mozete u istu recenicu s' njima.
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

RedBullSA
Kontakt:

Post Postao/la RedBullSA » 24 avg 2014, 01:59

bparena je napisao/la:@bojamora
buraz ne ufuraji se - covjek (PeppermintSA ) realno pise i vjeruj da mu nije bitan vas poraz koliko (dobro nemoguc ali ipak) prolaz protiv Borusije. Trenutno ne mozete u istu recenicu s' njima.
Idi ti prati Barcelonu i Messija, ostavi se ove teme prijatelju..

egocentrik
Kontakt:

Post Postao/la egocentrik » 24 avg 2014, 02:04

bojamora je napisao/la:
PeppermintSA je napisao/la:Pobogu ljudi, kad vas čovjek čita ispada da imate dosta dobru ekipu, ali najgoreg svjetskog trenera koji nije u stanje posložiti ono što bi svako normalan posložio.

Koju to vi ekipu imate? Istrošenog i zrelog za penziju Bučana, polovnjake Kosorića, Zeljkovića, Jamaka, Čolića, hrvatskog trećeligaškog igrača Bašu + par precijenjenih omladinaca i nekoliko prevara tipa Nede Turkovića... Pa vi ste i prošle sezone imali smiješnu ekipu, a otišlo vam pola te iste ekipe.

Ne kažem ja da je Adžem dobar trener, ali furati priču da je on razvalio nerazvaljivo je priča za malu djecu. Po kvaliteti ste jednu 5. ili 6. ekipa lige. Za ovo stanje u vašem klubu su krivci ljudi u upravi - ne možeš od govana pitu praviti.
Pa bolan fino ti je čovjek napisao da za koji dan igrate revanš sa Borusijom ali džaba. Vama je očito važnije što smo mi izgubili od Zrinskog i što ne pljujemo po svemu. Znam da je to tebi teško shvatiti ali mi smo uz svoj klub a to što ti pišeš i što pokušavaš su obične nebuloze. Po kvaliteti smo sigurno među tri ekipe a uprava s obzirom na okolnosti, najviše financijske prirode dobro radi svoj posao a za rezultate po mom mišljenju je največi krivac Adžem. I nema potrbe da se toliko pališ. Nisi mi jasan nikako.
Najrealnije niste u 3 ekipe, to ti svaki vaš objektivniji navijač/simpatizer može reći, Sarajevo, Zrinjski, Velež, Široki pa tek onda možda vi.
Smjena Amara bi bio najprofitabilniji i najrazumniji mogući potez, ali dok se to desi još mnogo će vode proći Miljackom, mnoge ekipe će odnijeti puni plijen sa nekada neosvojive Grbavice.
VEDRAN PULJIĆ !!!!!!!!!
Mine's a Guinness

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 24 avg 2014, 02:08

RedBullSA je napisao/la:
bparena je napisao/la:@bojamora
Idi ti prati Barcelonu i Messija, ostavi se ove teme prijatelju..
U pravu si, al stvarno nigdje veze ni njegovo razmisljanje (bojamora). Hordasima niste ni na kraj pameti sad kad idu u Njemacku da se bore sa Borusijom. U svakom slucaju nije mi bila namjera da nekoga zezam (sto po postovima mozes i vidjeti), ali me neke nelogicnosti nekad iznenade. U svakom slucaju necu vam smetati. lp iz Zenice
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 24 avg 2014, 02:19

Ljudi jeste li vi normalni? cuj vratiti Žuju u klub,daleko mu kuća od naše bila,lik je zavio klub u crno,u milionskim dugovima smo bili i onda se kao vratio da nas vadi iz dugova u koje nas je on i uvalio,da nije bilo para od Džekinih transfera qrac bi nešto napravili,Amar je od govana pravio pitu..Ova uprava sad što je u klubu radi strašan posao,ali je ne prate rezultati seniorske ekipe,ubrzo bi trebali skroz da izađemo iz dugova i dođemo na pozitivnu nulu,i to sve vlastitim radom te uprave a ne upumpavanjem novca nekog milionera,milijardera itd..
ovaj pitar što spominje da trebamo otjerati Amara može samo da nastavi to sanjati,da ne upotrijebim neku grublju riječ.. ;)

@bparena ubij se sviju ti, olakšaj svima,toliko si poremecen lik da to nije normalno, tolike je traume nanio Željo tvom malom klubu da poslije svakog poraza Željinog dolaziš na ovu temu da provociraš nešto :facepalm:
p.s. i u oproštajnom pismu prije nego što se ubiješ, napiši da te poštovala legenda BH fudbala Sergej Barbarez..
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

Aragon
Kontakt:

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la Aragon » 24 avg 2014, 02:21

Željooooo je napisao/la:Ljudi jeste li vi normalni? cuj vratiti Žuju u klub,daleko mu kuća od naše bila,lik je zavio klub u crno,u milionskim dugovima smo bili i onda se kao vratio da nas vadi iz dugova u koje nas je on i uvalio,da nije bilo para od Džekinih transfera qrac bi nešto napravili,Amar je od govana pravio pitu..Ova uprava sad što je u klubu radi strašan posao,ali je ne prate rezultati seniorske ekipe,ubrzo bi trebali skroz da izađemo iz dugova i dođemo na pozitivnu nulu,i to sve vlastitim radom te uprave a ne upumpavanjem novca nekog milionera,milijardera itd..
ovaj pitar što spominje da trebamo otjerati Amara može samo da nastavi to sanjati,da ne upotrijebim neku grublju riječ.. ;)

@bparena ubij se sviju ti, olakšaj svima,toliko si poremecen lik da to nije normalno, tolike je traume nanio Željo tvom malom klubu da poslije svakog poraza Željinog dolaziš na ovu temu da provociraš nešto :facepalm:
p.s. i u oproštajnom pismu prije nego što se ubiješ, napiši da te poštovala legenda BH fudbala Sergej Barbarez..
Klasicni post zaslijepljenog klinca. ;)
"Znaš kako ti je to - rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju"

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 24 avg 2014, 02:22

Ovaj post je postao/la Aragon, koji/a je na tvojoj Listi ignoriranih; ukoliko želiš pročitati post, klikni ovdje.
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 24 avg 2014, 03:09

Kada kod ekipe vidis sistem u igri, onda nije ni problem izgubiti utakmicu, no nazalost toga kod nas nema...

U napadu se sve svodi na moment slucajnosti, dok u odbrani se ne zna ni ko pije ni ko placa. Pomjeranje izmedju linija je katastrofalno - Sadikovic je sinoc ispadao u par navrata u tim situacijama i kvalitetnija ekipa bi te rupe znala iskoristiti, a o presingu na posljednju liniju protivnika i otvaranju i kretnji igraca bolje i da nepisemo.

Nadam se da ce Adzem uskoro dobiti otkaz i jedino u cemu je covjek dobar je cinjenica da zna navijacima bacati suplje price.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Pablo11 i 6 gostiju.