FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Nisam bio u prilici gledati utakmicu,I poraz me iznervira na prvu kao I svakog.
Ali sta je sad ljudi jel ih trpimo,ili im **** majku nakon prvog poraz.
Svi smo pametni I svi bolji od adzema.
Ja mogu krivit njrga da su lose pripremljeni fizicki,ali da ga krivim,nakon 4 kola sto par supaka koji igraju preko kurca.
Tu mislim na tomica,stanica,colica,zeljkovica,antolovica ima ih jos par,pa je kriv jer se mora oslanjat na djecu,koja bolje igraju od ovih,I na.pojacanja koja su mu dovedena par dana pred prvenstvo.
Pa trpimo sad malo ako smo izabrali ovaj put.
Najlakse je popljuvat covjeka nakon 4 kola,a ja cuvam reci bez obzira na rezultate,ja sam na trenutke vidio jako leprsavog zelju,sa tecnom igrom,sto u vrijeme amara nisam vidio.
Mislim na par tekmi koje sam mogao gledat.
Pa ima mjesta za napredak,trazi covjek ekipu,sudite mu makar na polusezoni,mada.je i to kratak period.
Boli poraz,I krivo ljudima sto moraju ove kompleksase sto muda jeli godinama,sada slusat kako se nasladjuju.
Dosta njih vecim uspijehom smatra nas poraz od zrinjskog,nego svoje uspijehe u europi.
Kad je covjek seljak u dusi,neces ti njega nikad naucit pravim vrijednostima.
Pa mora se I ovo ljudi desavat,pa dominiras 3-4 godine,mora doci do pada,hajmo nanovo I pametnije ovaj put.
Previse je svega negativnog oko kluba I samo se ceka da pukne.
Krivo je I meni da nas uzimaju ekipe koje nesta silom prilika spadaju u vrh,ali boze moj svi fol sabur polako istrpicemo,a vec u 4 kolu **** I'm majku.
Ali sta je sad ljudi jel ih trpimo,ili im **** majku nakon prvog poraz.
Svi smo pametni I svi bolji od adzema.
Ja mogu krivit njrga da su lose pripremljeni fizicki,ali da ga krivim,nakon 4 kola sto par supaka koji igraju preko kurca.
Tu mislim na tomica,stanica,colica,zeljkovica,antolovica ima ih jos par,pa je kriv jer se mora oslanjat na djecu,koja bolje igraju od ovih,I na.pojacanja koja su mu dovedena par dana pred prvenstvo.
Pa trpimo sad malo ako smo izabrali ovaj put.
Najlakse je popljuvat covjeka nakon 4 kola,a ja cuvam reci bez obzira na rezultate,ja sam na trenutke vidio jako leprsavog zelju,sa tecnom igrom,sto u vrijeme amara nisam vidio.
Mislim na par tekmi koje sam mogao gledat.
Pa ima mjesta za napredak,trazi covjek ekipu,sudite mu makar na polusezoni,mada.je i to kratak period.
Boli poraz,I krivo ljudima sto moraju ove kompleksase sto muda jeli godinama,sada slusat kako se nasladjuju.
Dosta njih vecim uspijehom smatra nas poraz od zrinjskog,nego svoje uspijehe u europi.
Kad je covjek seljak u dusi,neces ti njega nikad naucit pravim vrijednostima.
Pa mora se I ovo ljudi desavat,pa dominiras 3-4 godine,mora doci do pada,hajmo nanovo I pametnije ovaj put.
Previse je svega negativnog oko kluba I samo se ceka da pukne.
Krivo je I meni da nas uzimaju ekipe koje nesta silom prilika spadaju u vrh,ali boze moj svi fol sabur polako istrpicemo,a vec u 4 kolu **** I'm majku.
VOLIM TE ZELJO
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE
- SarajlijaTM
I sta veli strateg nam,pritisak na grbavici...e tugo moja,i to mu problem? Eldinovoj "zenickoj majci" se stucalo 2 godine,svaki vikend uzastopno pa dade 50+ golova,a veceras jedini iskreni zvizduk je dobio strateg nam,da se ne lazemo.
Idi adzeme,ziv bio,idi sam ,dok nije kasno...
a mozes i benju sa sobom povesti,ja sa tribina vidjeh da smo 90% golova ove sezone po njegovoj strani primili...cccc
Bice ovo godina patnje i nerviranja na tribini
Idi adzeme,ziv bio,idi sam ,dok nije kasno...
a mozes i benju sa sobom povesti,ja sa tribina vidjeh da smo 90% golova ove sezone po njegovoj strani primili...cccc
Bice ovo godina patnje i nerviranja na tribini

Trenutno je iluzorno pisati bilo sta dok je na temi vise navijaca drugih klubova od nasih. Kad zavrse svoj folklor, provociranje, realne postove, sazaljevanje nek nam jave da mi pocnemo pisat o svom klubu.
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.
- TMmanija2012
- Kontakt:
Gledaj pitara sto lajuckaju na Amara..jes vam BRKO nabio komplekse..ovo vise volim,pa taman ispali iz lige
Tekma uzas..jbg poraz zasluzen..ljudi bolji od nas..idemo dalje..nema odustajanja 

Čitajući ove postove naših forumaša ponosan sam što navijam za največi klub u bih i što mogu pročitati postove pitara koji govore sve o njima.
- alan ford 26
- Kontakt:
Ja cu samo koju o igri, od Lovcena pa do ovog veceras.
Jedini krivac za ovakvu igru je Adzem, vec od prve tekme sa Lovcenom na Kosevu vidjelo se da nemamo sredinu nikako, pri tom misilm na postavku igre a ne na nekvalitet igraca, gledajuci tu tekmu imao sam osjecaj da imamo igraca manje. Ja razumijem da je Adzem kratak period na klupi al mislim da nije dorastao da vodi prvi tim Zelje, a prije toga je radio samo sa kadetima. Svijetla obraza izjaviti da ti ekipa nakon dva mjeseca priprema nije fizicki spremna za 90 minuta, zatim forsiranje nekoliko igraca koji jednostavno nisu u formi, stavljanje igraca na neprirodne pozicije i istu stvar ponavljati iz utakmice u utakmicu....Nije stvar sto smo zijanili veceras, ni prvi ni posljednji put nego mi je krivo sto se fkt vidi da ovo nije losa ekipa, bez ikakvih problema se mozemo boriti za titulu ali se ocito ne izvlaci maksimum iz ekipe. Tek je pocelo, nije ovo nikakav zaostatak, sa 4-5 dobrih rezultata mi smo u vrhu, samo posloziti ekipu i poraditi na fizickoj spremi.
Jedini krivac za ovakvu igru je Adzem, vec od prve tekme sa Lovcenom na Kosevu vidjelo se da nemamo sredinu nikako, pri tom misilm na postavku igre a ne na nekvalitet igraca, gledajuci tu tekmu imao sam osjecaj da imamo igraca manje. Ja razumijem da je Adzem kratak period na klupi al mislim da nije dorastao da vodi prvi tim Zelje, a prije toga je radio samo sa kadetima. Svijetla obraza izjaviti da ti ekipa nakon dva mjeseca priprema nije fizicki spremna za 90 minuta, zatim forsiranje nekoliko igraca koji jednostavno nisu u formi, stavljanje igraca na neprirodne pozicije i istu stvar ponavljati iz utakmice u utakmicu....Nije stvar sto smo zijanili veceras, ni prvi ni posljednji put nego mi je krivo sto se fkt vidi da ovo nije losa ekipa, bez ikakvih problema se mozemo boriti za titulu ali se ocito ne izvlaci maksimum iz ekipe. Tek je pocelo, nije ovo nikakav zaostatak, sa 4-5 dobrih rezultata mi smo u vrhu, samo posloziti ekipu i poraditi na fizickoj spremi.
"Bolje živjeti 100 godina u bogatstvu, nego jedan dan u siromaštvu!"
- plavipatriota
- Kontakt:
Stvarno je ovo odron.. Sram i stid da ih bude! Čast ovim NEKIM mlađim, ovo ostalo SVIMA ISPISNICE.. Pa onda se podmladi i igraj sa 11 juniora pa i gubi onda utakmice, ali bit će oprošteno. Antolović, Kosorić, Zeljković, Bučan, Hasanović, Jamak------ ISPISNICA! A ispisnicu sa dva pečata jednom netalentovanom, al najviše guranom momku od svih, DAMIRU SADIKOVIĆU! On igra samo zato što ima hebene terene u Hadžićima koje Željo koristi dok se zalizanko bude gurao.. Brat mu je gori igrač od svakog od nas na forumu, pa je on "samo" na platnoj listi! Ali momak igra ko da nema 19 već 36, ono uzmi loptu kad hoćeš, nit da se želja primijeti, niti da se vidi agresivnost neka.. Igrač koji nekad pruži dobar pas, al koji nema nikakve izražajne igračke osobine, pa da mogu ljudi reć: "joj jest brz", "joj al zna dodat", "joj al je jak u duelu" "joj al je dobar tehničar".. NIŠTA! Čisto popunjavanje broja! Ali momak se toliko gura da će vremenom nešto i naučit i stvorit će se solidan igrač. Al nek ga guraju u Travniku, Igmanu i ostalim pm, MRŠ IZ ŽELJE! Pa evo Memija, bar se primijeti da se bori, Bajić se bori i protiv odbrambenih i protiv pozicije jer ne može on igrati klasičnog špica! Nije ni čudo što pričaju iz kluba da je Dado picajzla prava, da ga je strah loptu glavom udariti..
I još nešto.. Moram ih spomenuti, i svaka im čast! FK Sarajevo također ima mlađih igrača, ali uporedite 96. godište Radovca i našeg Sadikovića, uporedite još par vršnjaka pa ćete vidjeti šta je problem.. Pa ovi mlađi igrači iz Sarajeva izgledaju kao igrači iz Bundesa za ove naše pojedine, ali samo zato što uz sebe imaju i neke kvalitetne "starije" igrače koji ih "guraju", te olakšavaju im to neiskustvo.. Pa onda momci dobiju muda pa ko od šale prolaze Bundesligaške srednjake.. A kod nas su ti stariji Kosorić, Zeljković, Jamak i ostali..
Goreg Želju ne pamtim, a pratim ga dosta dugo.. Neagresivni, bezvoljni, bez mogućnosti da se napravi bilo kakav pritisak.. OČAJ!
I još nešto.. Moram ih spomenuti, i svaka im čast! FK Sarajevo također ima mlađih igrača, ali uporedite 96. godište Radovca i našeg Sadikovića, uporedite još par vršnjaka pa ćete vidjeti šta je problem.. Pa ovi mlađi igrači iz Sarajeva izgledaju kao igrači iz Bundesa za ove naše pojedine, ali samo zato što uz sebe imaju i neke kvalitetne "starije" igrače koji ih "guraju", te olakšavaju im to neiskustvo.. Pa onda momci dobiju muda pa ko od šale prolaze Bundesligaške srednjake.. A kod nas su ti stariji Kosorić, Zeljković, Jamak i ostali..
Goreg Želju ne pamtim, a pratim ga dosta dugo.. Neagresivni, bezvoljni, bez mogućnosti da se napravi bilo kakav pritisak.. OČAJ!
- jovanmaksimovic
- Kontakt:
a gdje su oni silni navijaci danas ili protiv sirokog, koji su bili 2010. protiv borca, recimo... ne ne, bitno je da si na utakmici kad je zeljo uspjesan a sada kada igramo lose, i kad je evropa upitna, onda se ne moze skupiti ni 4000 ljudi... borussia dortmund kad je bila pred ispadanjem iz bundeslige, imala je isti prosjek navijaca kao i kad je uzimala titule... ja bi najvise volio da imamo uvijek prosjek od 10.000 ljudi, ali kod nas vecina "navijaca" razmislja upravo suprotno... klubu je potrebna podrska kad je najteze a ne samo kad je dobrolisander je napisao/la:De ba kani se te suplje price, ko je pravi ko krivi navijac, mi zadnju sezonu kad smo bili prvi nismo imali prosjek 3 milje egzodus je poceo ima 3 il 4 godine, sad nam se ko bumerang vracaju promasene igracke investicije i losi rezultati u Evropi, ako se nesto ne promjeni mogli bi mi vec iducih kola vratiti se u period o kojem govorisjovanmaksimovic je napisao/la:sad ce biti vjerovatno veliki eksodus "navijaca" koji ne zele biti dio tima, koji igra lose, pa ce na kraju ostati samo oni najvjerniji, sto je i dobro, jer navijaci koji su samo uz tim, kada pobjedjuje, ne zasluzuju tu titulu... iskreno, period lose igre (2005-2009) je po meni bilo najiskrenije navijanje, sa po 500-1000 momaka na jugu, a kad vidim da neko samo dodje da gleda zelju kad je uspjesan, dodje mi da povracam...
sad se vidi, ko je navijac a ko, sto bi rekli nijemci erfolgfan

https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL
FOR PAUL
Nama ekipa ekipa nije ni malo losa i Adzem je direktni krivac za ove rezultate, da je Amar na klupi ubijeđen sam da bi uzeli bar jedan trofej, ali ovako...
FKŽ !
pogotovo sad u Evropi nakon domacih poraza, a poslije prolazaka nisu ni ulazili na net.simon je napisao/la:Ovo isto vi manijaci radite kada Sarajevo izgubi.
Adžeme, sretne ti prve rane junače, evo sada i ti imaš poraz. Samo mi je žao onih koji su pravili hvalospjeve kako eto nemaš ni jedan poraz.
Što se tiće želja onih koji bi se sada odrekli ovih starijih a ubacili djecu, nebi bilo loše da ubaciš ako imaš još kojeg Sadikovića, taj baš ima mu.da i ako ovako nastavi neće mu biti ravna.
Moj Adžeme jadan ti sa nama, a jadni i mi sa tobom.
Što se tiće želja onih koji bi se sada odrekli ovih starijih a ubacili djecu, nebi bilo loše da ubaciš ako imaš još kojeg Sadikovića, taj baš ima mu.da i ako ovako nastavi neće mu biti ravna.
Moj Adžeme jadan ti sa nama, a jadni i mi sa tobom.
- PeppermintSA
- Kontakt:
jest, nabio mi strašne komplekse, sad bih dao sve da smo mi gdje ste vi, a vi gdje smo miTMmanija2012 je napisao/la:Gledaj pitara sto lajuckaju na Amara..jes vam BRKO nabio komplekse..ovo vise volim,pa taman ispali iz ligeTekma uzas..jbg poraz zasluzen..ljudi bolji od nas..idemo dalje..nema odustajanja

Ti si odavno zreo da promjeniš dres i da pređeš tamo gdje i pripadaš. Za takve kao što si ti to nije nikakva sramota. Olakšaj si samo se patiš.plavipatriota je napisao/la:Stvarno je ovo odron.. Sram i stid da ih bude! Čast ovim NEKIM mlađim, ovo ostalo SVIMA ISPISNICE.. Pa onda se podmladi i igraj sa 11 juniora pa i gubi onda utakmice, ali bit će oprošteno. Antolović, Kosorić, Zeljković, Bučan, Hasanović, Jamak------ ISPISNICA! A ispisnicu sa dva pečata jednom netalentovanom, al najviše guranom momku od svih, DAMIRU SADIKOVIĆU! On igra samo zato što ima hebene terene u Hadžićima koje Željo koristi dok se zalizanko bude gurao.. Brat mu je gori igrač od svakog od nas na forumu, pa je on "samo" na platnoj listi! Ali momak igra ko da nema 19 već 36, ono uzmi loptu kad hoćeš, nit da se želja primijeti, niti da se vidi agresivnost neka.. Igrač koji nekad pruži dobar pas, al koji nema nikakve izražajne igračke osobine, pa da mogu ljudi reć: "joj jest brz", "joj al zna dodat", "joj al je jak u duelu" "joj al je dobar tehničar".. NIŠTA! Čisto popunjavanje broja! Ali momak se toliko gura da će vremenom nešto i naučit i stvorit će se solidan igrač. Al nek ga guraju u Travniku, Igmanu i ostalim pm, MRŠ IZ ŽELJE! Pa evo Memija, bar se primijeti da se bori, Bajić se bori i protiv odbrambenih i protiv pozicije jer ne može on igrati klasičnog špica! Nije ni čudo što pričaju iz kluba da je Dado picajzla prava, da ga je strah loptu glavom udariti..
Bice ovo teska sezona... Svaka cast za onih stotinjak momaka koji su na jugu bili citavo vrijeme, i ja sam sav nikakav dosao, a na sjeveru bio, a kako je tek njima bilo kisnuti ono prvo poluvrijeme...
Idemo dalje, sezona je pocela i tesko je praviti neke vece rokade, ali se nesto mora mijenjati, sta je problem, znaju strucniji od mene... Volim te Željo !
Idemo dalje, sezona je pocela i tesko je praviti neke vece rokade, ali se nesto mora mijenjati, sta je problem, znaju strucniji od mene... Volim te Željo !
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
-
- Kontakt:
tanki smo pravo.. sredina tabele, od danas sam izgubio vjeru u evropu... jbg... 

17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
Ali druze jednostavno je ovo sve. Nas covjek je cesto proklet, evo zbog cega, ista je situacija bila sa nama donedavno. Kad gubimo a igraju nam "pojacanja" onda ide prica "daj nam nasu djecu pa da znam za sta gubim", "daj izdanke nase skole bolji su sigurno" i onda kad oni dobiju priliku a zahtijevaju jako mnogo vremena za prilagodjavanje desava se ovo sto se desilo veceras i komentari tipa "nosi ih" itd. Za razvoj mladog igraca kljucno je da do sebe ima dobrog i prilicno iskusnog igraca. Nema sanse da se samo nabacaju juniori i da se nesto ocekuje. Ja tek sad vidim koliko je znacio sestomjesecni boravak Mate Jajala u mom klubu a to se odnosi na Cimirota i donekle na Radovca. Zeljina skola jeste jaka medjutim ne i zivci navijaca a sigurno sa razlogom.plavipatriota je napisao/la:Stvarno je ovo odron.. Sram i stid da ih bude! Čast ovim NEKIM mlađim, ovo ostalo SVIMA ISPISNICE.. Pa onda se podmladi i igraj sa 11 juniora pa i gubi onda utakmice, ali bit će oprošteno. Antolović, Kosorić, Zeljković, Bučan, Hasanović, Jamak------ ISPISNICA! A ispisnicu sa dva pečata jednom netalentovanom, al najviše guranom momku od svih, DAMIRU SADIKOVIĆU! On igra samo zato što ima hebene terene u Hadžićima koje Željo koristi dok se zalizanko bude gurao.. Brat mu je gori igrač od svakog od nas na forumu, pa je on "samo" na platnoj listi! Ali momak igra ko da nema 19 već 36, ono uzmi loptu kad hoćeš, nit da se želja primijeti, niti da se vidi agresivnost neka.. Igrač koji nekad pruži dobar pas, al koji nema nikakve izražajne igračke osobine, pa da mogu ljudi reć: "joj jest brz", "joj al zna dodat", "joj al je jak u duelu" "joj al je dobar tehničar".. NIŠTA! Čisto popunjavanje broja! Ali momak se toliko gura da će vremenom nešto i naučit i stvorit će se solidan igrač. Al nek ga guraju u Travniku, Igmanu i ostalim pm, MRŠ IZ ŽELJE! Pa evo Memija, bar se primijeti da se bori, Bajić se bori i protiv odbrambenih i protiv pozicije jer ne može on igrati klasičnog špica! Nije ni čudo što pričaju iz kluba da je Dado picajzla prava, da ga je strah loptu glavom udariti..
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
- plavipatriota
- Kontakt:
Ko bolan pati, čisto govorim kako nas ljudi lažu i bacaju bombe o kojekakvom podmlađivanju, a 90 % igrača u normalnim igračkim godinama! To se istina ne smije reći? Samo zato što nosi Željin dres sad je Sadiković najtalentovaniji vezni igrač? Daj ba, realnosti malo..
To da su pitari uradili dobar posao i da ga i dalje rade nije me stid priznati.. Objektivno bar! Pokupovali su talenata što ima u BiH i kupe plodove toga.. Kod nas se ne zna ko pije ko plaća.. Ekipa nema vođu na terenu, igrači se kriju od lopte, bez želje je sve!
ŽELJEZNIČAR JE NAJTROFEJNIJI KLUB U BIH I NE SMIJE SEBI DOZVOLITI OVAKAV IGRAČKI KADAR! NIKADA!
Pa jači smo bili prije par godina, bar smo imali nekog pojedinca koji je razvaljivao i znalo se da je Grbavica neosvojiva.. Ove pi*ke igraju na Grbavici ko u gostima!
Memija, Bajić, Stanić (loša forma ne znači da je loš igrač), Kvesić-- jedini pokazuju kako bi to trebao izgledati talenat/igrač Željezničara.. Ovo ostalo se ponaša ko da za Olimpic igra, pa ono--i da izgubiš, ko mu hebe mater..
To da su pitari uradili dobar posao i da ga i dalje rade nije me stid priznati.. Objektivno bar! Pokupovali su talenata što ima u BiH i kupe plodove toga.. Kod nas se ne zna ko pije ko plaća.. Ekipa nema vođu na terenu, igrači se kriju od lopte, bez želje je sve!
ŽELJEZNIČAR JE NAJTROFEJNIJI KLUB U BIH I NE SMIJE SEBI DOZVOLITI OVAKAV IGRAČKI KADAR! NIKADA!
Pa jači smo bili prije par godina, bar smo imali nekog pojedinca koji je razvaljivao i znalo se da je Grbavica neosvojiva.. Ove pi*ke igraju na Grbavici ko u gostima!
Memija, Bajić, Stanić (loša forma ne znači da je loš igrač), Kvesić-- jedini pokazuju kako bi to trebao izgledati talenat/igrač Željezničara.. Ovo ostalo se ponaša ko da za Olimpic igra, pa ono--i da izgubiš, ko mu hebe mater..
- champions1921
Vakat je da Benjo zauzme mjesto na klupi koje već neko vrijeme zaslužuje.. Sa njim u ekipi mi igramo sa dva igrača manje jer se i Stanić automatski nulira kada igra na lijevom krilu.. Jedino ovo zamjeram Adzemu.. Za ostale probleme on je najmanji krivac..
Ja od ove sezone nista nisam ni očekivao tako da mi se nije teško pomiriti sa porazima od dosta boljih ekipa nego što smo mi u ovom momentu..
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Ja od ove sezone nista nisam ni očekivao tako da mi se nije teško pomiriti sa porazima od dosta boljih ekipa nego što smo mi u ovom momentu..
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
BUDI ŽELJO !!!
-
- Kontakt:
@godrina....šta si ti igro od 2004 (litex) pa do 2009...????
Trenutno korisnika/ca: inzomni, MoSaZeLjo1921, strucnjak9 i 32 gosta.