Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Raja, na kojoj tribini budu bhfanaticosi u skenderiji?
Željezničar
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
Na zapadu (znači suprotno od tribine ispod koje su klupe sa rezervnim igračima i zapisnički sto)raaymoon je napisao/la:Raja, na kojoj tribini budu bhfanaticosi u skenderiji?
“If all else perished, and he remained, I should still continue to be; and if all else remained, and he were annihilated, the universe would turn to a mighty stranger.”
,
Zadnja izmjena: raaymoon, dana/u 22 avg 2014, 17:17, ukupno mijenjano 1 put.
Željezničar
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
zapaduraaymoon je napisao/la:Raja, na kojoj tribini budu bhfanaticosi u skenderiji?
Evo par transfera potencijalnih/bivsih i trenutnih reprezentativaca BiH:
Dejan Jeftic > Klosterneuburg (Austrija)
Goran Ikonic > Steaua (Rumunija)
Ante Masic > Jolly Šibenik (Hrvatska)
Miralem Halilovic > Dzukija Alytus (Litvanija)
Zack Wright > Istanbul Buyuksehir Belediyesi (Turska)
DJ Cooper > Enisey (Rusija)
Dejan Jeftic > Klosterneuburg (Austrija)
Goran Ikonic > Steaua (Rumunija)
Ante Masic > Jolly Šibenik (Hrvatska)
Miralem Halilovic > Dzukija Alytus (Litvanija)
Zack Wright > Istanbul Buyuksehir Belediyesi (Turska)
DJ Cooper > Enisey (Rusija)
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
Ne znam šta trebaju Harunu onakve izjave u vezi Nurkića - ton mi je nekako previše arogantan i nimalo pomirujući. Moglo se to sve kazati i na drugi način i drugim riječima.
Re: Odg: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentat
Sujetan je, vidjelo se to kod Ace i sada kod Juke. Prije par sedmica Juka je bio heroj a sada ...abraham je napisao/la:Ne znam šta trebaju Harunu onakve izjave u vezi Nurkića - ton mi je nekako previše arogantan i nimalo pomirujući. Moglo se to sve kazati i na drugi način i drugim riječima.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Kako to da je momak u Denveru ostavio ne potpisan visemilionski ugovor da bi igrao za reprezentaciju. Bicu slobodan reci da U20 ne bi dosla do polufinala da nije bilo Juke i tada je bio nacionalni heroj. Ociglrdno je bilo da je imao zdravstvenih problema zadnje dvije utakmice. Poslije proslave je vidljivo sepao, a sada odjednom se osipa paljba po momku ciji patriotizam nije upitan. Obzirom na njegovo zdravstveno stanje onda su trebali reci da ne igra za U20. Stice se dojam da je ovdje bila situacija po onoj narodnoj "ne vjeruj ti sebi nego nasim ljekarima". Ni sinosnja izjava Haruna mi se ne dopada, posebno njegova facijalna ekspresija prilikom komentara o nasem biseru u ciji razvoj niti on, niti savez nisu ulozili niti 1KM. Iskreno se nadam da sva ta prica oko Juke nece ovog momka udaljiti od reprezentacije. Posebno me zabrinjava iz razloga sto FIBA pravila ne vaze za NBA igrace.
De se Ramirez uozbilji...I bez Nurkica bi nasi glat usli u A diviziju jer su ostali osim Belgije odron teski... al opet naravno momku svaka cast sto se odazvao da pomogne...
Al on ovdje dobro grijesi al hajd... ne dostaviti nalaze ili ne reci dr reprezentacije da si povrijedjen pa da te on pregleda je izbjegavanje nastupa za reprezentaciju I to ono klasicno (nesto sto je I mirza radio jedno vrijeme, al je barem nalaz dostavljao iako je upitno ko ga je pregledao al hajd)... da mu se nije igralo mogao je samo obavijestiti savez I trenera I sve bi bilo ok... vjerujem da mu ne bi pravili problem nikakav pogotovo nakon nastupa na U20 prvenstvu...ni prvi ni zadnji koji je to uradio tj kome se nije igralo, a bio je oslobodjen...
Al on ovdje dobro grijesi al hajd... ne dostaviti nalaze ili ne reci dr reprezentacije da si povrijedjen pa da te on pregleda je izbjegavanje nastupa za reprezentaciju I to ono klasicno (nesto sto je I mirza radio jedno vrijeme, al je barem nalaz dostavljao iako je upitno ko ga je pregledao al hajd)... da mu se nije igralo mogao je samo obavijestiti savez I trenera I sve bi bilo ok... vjerujem da mu ne bi pravili problem nikakav pogotovo nakon nastupa na U20 prvenstvu...ni prvi ni zadnji koji je to uradio tj kome se nije igralo, a bio je oslobodjen...
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO
Budi dio ŽELJE, budi Željovac...
Ne bih se slozio da su svi osim Belgije bili slabi. Prisjeti se utakmice protiv Portugala da smo polovinom 3/4 gubili 15-16 razlike. Ali eto bilo je kako je bilo. Momak koji je glat mogao ostati u Americi i igrati ljetnu ligu dosao je u reprezentaciju da bi dozivio to da mu se spocitava kako je otisao. Ovim svojim komentarima nemam namjeru da opravdavam bilo kakav postupak Jusufov, ali se pitam sta je momka nagnalo da napusti ako nije povreda i zasto bi on imao razloga zaobilaziti istinu ako nije povrijedjen. Ako je postojala sansa i 1 promil da treningom izazove ozbiljniju povredu ja sam na njegovoj strani. L.P.
Ramirez5 je napisao/la:Kako to da je momak u Denveru ostavio ne potpisan visemilionski ugovor da bi igrao za reprezentaciju. Bicu slobodan reci da U20 ne bi dosla do polufinala da nije bilo Juke i tada je bio nacionalni heroj. Ociglrdno je bilo da je imao zdravstvenih problema zadnje dvije utakmice. Poslije proslave je vidljivo sepao, a sada odjednom se osipa paljba po momku ciji patriotizam nije upitan. Obzirom na njegovo zdravstveno stanje onda su trebali reci da ne igra za U20. Stice se dojam da je ovdje bila situacija po onoj narodnoj "ne vjeruj ti sebi nego nasim ljekarima". Ni sinosnja izjava Haruna mi se ne dopada, posebno njegova facijalna ekspresija prilikom komentara o nasem biseru u ciji razvoj niti on, niti savez nisu ulozili niti 1KM. Iskreno se nadam da sva ta prica oko Juke nece ovog momka udaljiti od reprezentacije. Posebno me zabrinjava iz razloga sto FIBA pravila ne vaze za NBA igrace.

Bravo Ramirez!
Ramirez5 je napisao/la:Ne bih se slozio da su svi osim Belgije bili slabi. Prisjeti se utakmice protiv Portugala da smo polovinom 3/4 gubili 15-16 razlike. Ali eto bilo je kako je bilo. Momak koji je glat mogao ostati u Americi i igrati ljetnu ligu dosao je u reprezentaciju da bi dozivio to da mu se spocitava kako je otisao. Ovim svojim komentarima nemam namjeru da opravdavam bilo kakav postupak Jusufov, ali se pitam sta je momka nagnalo da napusti ako nije povreda i zasto bi on imao razloga zaobilaziti istinu ako nije povrijedjen. Ako je postojala sansa i 1 promil da treningom izazove ozbiljniju povredu ja sam na njegovoj strani. L.P.

I jos jednom bravo sa napomenom da je i juniore uveo u A diviziju.
On je trebao pustiti da ga pregleda doktor reprezentacije ako vec nije dostavio nalaze od pravog doktora kojem je "isao"...on to nije uradio I time je naveo sve na sumnju da je otisao svojevoljno jer mu se mozda i nije igralo... nije ni prvi ni zadnji kojem se ne igra al se zna protokol I procedura... on je to prekrsio I mogao je biti ozbiljno kaznjen od fibe samo da je harun poslao tuzbu... al opet nek nije jer je nas momak I osoba koja voli ovu zemlju bez sumnje...
A to da postoji I 1% sansa da se povrijedi...pa uvijek postoji vjerovatnoca da ce se igrac povrijediti... al svi dolaze I igraju na svoj riskir... pau gasol koji je uz dirka I parkera najveca zvijezda evropske kosarke je dosao da igra.. americke zvijezde se kockale pa ce igrati, sta ako se povrijede... george im slomio na pripremama... je l I to riskir... normalno da jest... Nurka je totalno fulio nacin na koji to treba raditi I on je apsolutni krivac, nista nije do saveza... Iistina Harun je dao prebahatu izjavu al covjek nije sekunde fulio.. nurkicu ako je stalo do BiH I dobit ce poziv za EP bez dilemme, nek se brate odazove... igrat ce I biti prvi centar a uz mirzu I nihada prva zvijezda...
A to da postoji I 1% sansa da se povrijedi...pa uvijek postoji vjerovatnoca da ce se igrac povrijediti... al svi dolaze I igraju na svoj riskir... pau gasol koji je uz dirka I parkera najveca zvijezda evropske kosarke je dosao da igra.. americke zvijezde se kockale pa ce igrati, sta ako se povrijede... george im slomio na pripremama... je l I to riskir... normalno da jest... Nurka je totalno fulio nacin na koji to treba raditi I on je apsolutni krivac, nista nije do saveza... Iistina Harun je dao prebahatu izjavu al covjek nije sekunde fulio.. nurkicu ako je stalo do BiH I dobit ce poziv za EP bez dilemme, nek se brate odazove... igrat ce I biti prvi centar a uz mirzu I nihada prva zvijezda...
Dirk,Gasol,Parker dolaze kada se osiguranje plati ,mislim da savez snosi trosak u slučaju povrede.
Nema to bas neke veze sa mojom konstatacijom al hajd...da se uvijek igrac moze povrijediti...lumani je napisao/la:Dirk,Gasol,Parker dolaze kada se osiguranje plati ,mislim da savez snosi trosak u slučaju povrede.
I ono dolaze na svoj riskir da prekinu karijere i sl.... eto dosao je george pa slomio nogu.. da I mi imamo takve super zvijezde morali bi placati normalno... I za mirzu se to mora platiti a ne za takve igracine...
Meni se čini da je tu još nečeg bilo i da nije samo povreda u pitanju. Možda je malog neko poprijeko pogledao ... sve u svemu, svaka čast Harunu za ono što radi za repku, ali nije repka TVHayat i mahalanje.
Juka kralju, raja je uz tebe, ti si ako Bog da budučnost naše košarke, a ovi od danas do sutra.
Juka kralju, raja je uz tebe, ti si ako Bog da budučnost naše košarke, a ovi od danas do sutra.
Mi smo ovdje čuli smo jednu stranu i zauzeli smo određene stavove. Dakle čuli smo samo izjavu ljudi iz KS BiH onu koju oni žele plasirati u javnosti, a to da je Juka otišao a da se nikome nije javio. Jusuf je to u svom saopćenju demantovao ali to ovdje koliko sam primijetio ne pije vode. Ono što nismo čuli a ja bih želio znati dal KS BiH plaća osiguranje za reprezntativce (kao drugi savezi) dok igraju ili igrači igraju na svoj rizik, pa šta dragi Bog da?
Volio bih poslušati i Jusufovu priču pa da zauzmem kvalitetan stav, a ovako sam uskraćen i jako mi je teško bilo šta kazati.
Sve u svemu i Savez može bez Jusufa, a i Jusuf može bez saveza. Volio bih da iz Saveza prvi dan nisu izlazili sa prijetnjama jer koliko sam razumio da FIBA pravila o sankcionisanju igrača koji se ne odazovu u reprezentaciju ne važe za NBA igrače. Ako je ova informacija tačna onda se stvarno pitam čemu onda prijetnja sankcijama, a eto i da važe opet te otrovne strelice ne donose dobro, šta da momak i dođe i odigra sa recimo 20% svoje snage.
A kako prenosi sportsport.ba izjavu Haruna Mahmutovića na sinošnjoj pres konferenciji da je bio čak i sarkastičan kada se govorilo o Jusufu može samo zaoštriti situaciju:
"Nurkić nama trenutno nije ni predmet razmišljanja, ni predmet razgovora. Mi obraćamo pažnju na momke koji jesu tu, oni to zaslužuju," rekao je Mahmutović i nastavio:
"Nurkić je tema za budućnost. Ne vidim potrebu da u ovom momentu gubimo vrijeme na Nurkića. Razumijem se i mi u košarku, ponekad gledamo. Čim je NBA igrač, onda je i dobar," rekao je u sarkastičnom tonu, Harun Mahmutović.
"On nije predmet kojim se mi sada bavimo. Imamo puno važnijih stvari da završimo kvalifikacije i onda ćemo vidjeti šta se to sve desilo. Mi ćemo biti otvoreni prema javnosti, nećemo ništa kriti. Bit ćemo iskreni," rekao je Mahmutović.
Volio bih poslušati i Jusufovu priču pa da zauzmem kvalitetan stav, a ovako sam uskraćen i jako mi je teško bilo šta kazati.
Sve u svemu i Savez može bez Jusufa, a i Jusuf može bez saveza. Volio bih da iz Saveza prvi dan nisu izlazili sa prijetnjama jer koliko sam razumio da FIBA pravila o sankcionisanju igrača koji se ne odazovu u reprezentaciju ne važe za NBA igrače. Ako je ova informacija tačna onda se stvarno pitam čemu onda prijetnja sankcijama, a eto i da važe opet te otrovne strelice ne donose dobro, šta da momak i dođe i odigra sa recimo 20% svoje snage.
A kako prenosi sportsport.ba izjavu Haruna Mahmutovića na sinošnjoj pres konferenciji da je bio čak i sarkastičan kada se govorilo o Jusufu može samo zaoštriti situaciju:
"Nurkić nama trenutno nije ni predmet razmišljanja, ni predmet razgovora. Mi obraćamo pažnju na momke koji jesu tu, oni to zaslužuju," rekao je Mahmutović i nastavio:
"Nurkić je tema za budućnost. Ne vidim potrebu da u ovom momentu gubimo vrijeme na Nurkića. Razumijem se i mi u košarku, ponekad gledamo. Čim je NBA igrač, onda je i dobar," rekao je u sarkastičnom tonu, Harun Mahmutović.
"On nije predmet kojim se mi sada bavimo. Imamo puno važnijih stvari da završimo kvalifikacije i onda ćemo vidjeti šta se to sve desilo. Mi ćemo biti otvoreni prema javnosti, nećemo ništa kriti. Bit ćemo iskreni," rekao je Mahmutović.
- sanlituncay
- Kontakt:
Ma Juka kralju,ako te ne pozove Harun,reći ćemo Papetu da te zove... ne moraš biti standardan 

U ovo vrijeme kad 200 ljudi dnevno ostaje bez posla, međugorske suvenirnice i Dinamo su puni ko brod!

fahro alihodzic pred potpisom za bilbao,treba da se potvrdi samo transfer i zvanicno
[youtube][/youtube]
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça
MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA
MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA
Što se ono kaže, bez svakoga se može, ali KAKO, NA KOJI NAČIN. Može se igrat i bez Teletovića, i bez Đedovića itd, ali šta se dobija s tim i šta je to onda.Ramirez5 je napisao/la:Mi smo ovdje čuli smo jednu stranu i zauzeli smo određene stavove. Dakle čuli smo samo izjavu ljudi iz KS BiH onu koju oni žele plasirati u javnosti, a to da je Juka otišao a da se nikome nije javio. Jusuf je to u svom saopćenju demantovao ali to ovdje koliko sam primijetio ne pije vode. Ono što nismo čuli a ja bih želio znati dal KS BiH plaća osiguranje za reprezntativce (kao drugi savezi) dok igraju ili igrači igraju na svoj rizik, pa šta dragi Bog da?
Ako preferiraš na neki iskorak i veči nivo, onda nečeš budalasat i pričat gluposti i izlazit sa onakvim saopštenjima, jer za veči iskorak trebaju igrači ili igračine, a ne da talasaš i pravdu izgoniš nad momkom od 19 godina i potencijalom koji možda nismo ni imali do sada.
Lako se k.... nad nejakim i slabim.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.