tuga i nista vise
Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
sarajlija89 je napisao/la:isti koji su vaz izbacili iz evrope..nama su danas uzeli tri boda![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
tuga i nista vise
ma skontali smo davno...sta se imam svadjat...svjestan sam gdje sam i sta sam...i ko nam sve vodi drzavu..nije to samo u sportu...cijelo drustvo nam je takvo,anarhija i bezvalsce...a dok je tako...ja se nicem ne nadam...jbo ovo vise...Raz_ba je napisao/la:sarajlija89 je napisao/la:isti koji su vaz izbacili iz evrope..nama su danas uzeli tri boda![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
tuga i nista vise
Pa hajde, onda, brate da se mi ne svadjamo. Da nešto iz toga skontamo.
Ko nema pojma o komparaciji pridjeva na svom jeziku, vjerovatno to ne zna ni na engleskom. Ja ću se zadovoljiti sa pozitivom i komparativom - Sarajevo - Sloboda = good - better ![/quote]Raz_ba je napisao/la:Ja sam pricao o gradu,toliko o tebi i tvom primitivizmu.Raz_ba je napisao/la:Mi volimo Sarajevo, to je naš glavni grad, a ima tamo i jedan dobar fudbalski klub - Željo!Alen Škoro je napisao/la:Dobro kompleksasi.Nego sto to tako odvratno kazete npr. "normalno u Sarajevu" i tome slicno.
Sta Vi imate protiv Sarajeva?
Mi o Vama ne pricamo,niste nam interesantni,a ni vas tzv. grad ... A vi uvijek pljujete po Sarajevu?
Kompleksi i tacka.
Znas onu komparaciju - good-best-the best...to ti je k'o ono zeljo-Olimpik-Sarajevo,dobro si to skont'o.Svaka cast!
kralj_je_mrtav je napisao/la:Na osnovu žalbe oštećenog kluba, biće donijeta odluka o registraciji utakmice rezultatom 3:0 (par-forfe) u njegovu korist, ukoliko nije postigao bolji rezultat, ako je protivnički klub:
1. nastupio sa igračem koji za njega nije registrovan;
2. nastupio sa igračem za koga je u predviđenom roku, prema odredbama Pravilnika o registraciji, statusu i transferu NS/FS BiH utvrđeno da je registrovan za dva kluba, ili je registrovan nepravilnom primjenom propisa o registraciji, a ukoliko se nakon roka za prigovor nadležnom organu za registraciju utvrdi da je igrač nepravilno registrovan, klub snosi samo disciplinske posljedice.
3. nastupio sa pravilno registrovanim igračem, koji ne ispunjava uslove iz propozicija odgovarajućeg takmičenja;
4. nastupio sa igračem za kojeg nije utvrđen identitet prema odredbama ovog Pravilnika i propozicijama odgovarajućeg takmičenja;
5. nastupio sa igračem koji se nalazi pod kaznom zabrane nastupanja, ili suspenzijom, ili ukoliko je klub nastupio pod suspenzijom;
Clan 73, ko je ovdje lud
Probisvjet je napisao/la:Ovo je cista stela ljudi iz NS BiH da Torpedo dojde do bodova. Sigurno ce suditi sudija koji je naklonjen gostujucoj ekipi, pa se nadam ponekom crvenom kartonu za Slobodine igrace, ponistavanja gola Slobodi, sviranje nesta sto nije postojalo...
Ma ova lige ne moze bez lopovluka, a zna se ko ispasta! Kada je to rezimski klub negdje ispastao!?
Oni su namjenili titulu FK Sarajevu. Ako bar mora biti prvak iz glavnog grada, zasto onda ne bi glasali, da se putem izbora dobije titula!
Pa nek stave pitanje "Za koji klub glasate da bude prvak BiH, Sarajevo ili Zeljo?
Makar bi imao sanse da glasam za drazi klub, a to je Željezničar!
Željo ipak nije nikad bio supacki klub niti rezimski! Ljudi se bore koliko mogu i kako znaju! Niko im nije udjelio nista!
Gulupanu koji kaze da mrzimo Sarajevo, avaz je popio mozak! Volim Sarajevo, nas glavni grad!
Ne volim FK Sarajevo jer je rezimski klub.Volim Zelju jer mi je drag klub!
![]()
Probisvjet je napisao/la:Ovo je cista stela ljudi iz NS BiH da Torpedo dojde do bodova. Sigurno ce suditi sudija koji je naklonjen gostujucoj ekipi, pa se nadam ponekom crvenom kartonu za Slobodine igrace, ponistavanja gola Slobodi, sviranje nesta sto nije postojalo...
Ma ova lige ne moze bez lopovluka, a zna se ko ispasta! Kada je to rezimski klub negdje ispastao!?
Oni su namjenili titulu FK Sarajevu. Ako bar mora biti prvak iz glavnog grada, zasto onda ne bi glasali, da se putem izbora dobije titula!
Pa nek stave pitanje "Za koji klub glasate da bude prvak BiH, Sarajevo ili Zeljo?
Željo ipak nije nikad bio supacki klub niti rezimski! Ljudi se bore koliko mogu i kako znaju! Niko im nije udjelio nista!
Gulupanu koji kaze da mrzimo Sarajevo, avaz je popio mozak! Volim Sarajevo, nas glavni grad!
![]()
Ako je to baš toliko bitno evo da ti kažem. Ja navijam za Omladinac iz Mionice, to je klub koji igra u prvoj ligi federacije BiH, nakon toga, navijam za Zvijezdu iz Gradačca, pošto je gradačac geografski najbliži Mionici, svega 4 km, nakon toga navijam za Slobodu iz Tuzle pošto je Tuzla udaljena od Mionice 65 km. Ovdje sam mislio da Sloboda nije kriva potpuno kriva, mada ima krivice. A sad mislim ovako:Alen Škoro je napisao/la:
Pogledaj tabelu Premijer Lige BiH.
Vjeruj mi,ti vise volis Slobodu od Sarajeva,uglavnom ne znam niti me interesuje za koga navijas,ja ocigledno za Sarajevo,bezveze se raspravljamo...Ocigledno je i da ovdje nisu cista posla,podsjetimo se i na to da je sjednica Takmičarske komisije bila zakazana za jučerašnji dan, ali je otkazana.
Kad citas pravilnik, onda je veoma bitno da ga pravilno tumacis, i da pored interpretacije rijeci vrsis i sistematsku i teleolosku interpretaciju, odnosno da se zapitas u kojoj relaciji stoje odredbe itd. ovo sto pise si apsolutno u pravu, znaci ukoliko klub stavi igraca da igra pod suspenzijom, onda se registruje tekma 3:0. tu nema nikakve sumnje, no da bi ovaj zakon imao primjenu onda se mora dokazati krivica odgovornim organima kluba.kralj_je_mrtav je napisao/la:Na osnovu žalbe oštećenog kluba, biće donijeta odluka o registraciji utakmice rezultatom 3:0 (par-forfe) u njegovu korist, ukoliko nije postigao bolji rezultat, ako je protivnički klub:
2. nastupio sa igračem za koga je u predviđenom roku, prema odredbama Pravilnika o registraciji, statusu i transferu NS/FS BiH utvrđeno da je registrovan za dva kluba, ili je registrovan nepravilnom primjenom propisa o registraciji, a ukoliko se nakon roka za prigovor nadležnom organu za registraciju utvrdi da je igrač nepravilno registrovan, klub snosi samo disciplinske posljedice.
3. nastupio sa pravilno registrovanim igračem, koji ne ispunjava uslove iz propozicija odgovarajućeg takmičenja;
4. nastupio sa igračem za kojeg nije utvrđen identitet prema odredbama ovog Pravilnika i propozicijama odgovarajućeg takmičenja;
5. nastupio sa igračem koji se nalazi pod kaznom zabrane nastupanja, ili suspenzijom, ili ukoliko je klub nastupio pod suspenzijom;
Clan 73, ko je ovdje lud
Hajde ba, kralju, nemoj dalje zavađat ljude. Bilo je dovoljno što si obaj identičan post objavio na temi Sarajeva. Pusti nas više. Sad ni ti bodovi više nisu važni. Hoću da normalno živim da ne mrzim nikoga!kralj_je_mrtav je napisao/la:Na osnovu žalbe oštećenog kluba, biće donijeta odluka o registraciji utakmice rezultatom 3:0 (par-forfe) u njegovu korist, ukoliko nije postigao bolji rezultat, ako je protivnički klub:
Clan 73, ko je ovdje lud
Raz_ba je napisao/la:Ako je to baš toliko bitno evo da ti kažem. Ja navijam za Omladinac iz Mionice, to je klub koji igra u prvoj ligi federacije BiH, nakon toga, navijam za Zvijezdu iz Gradačca, pošto je gradačac geografski najbliži Mionici, svega 4 km, nakon toga navijam za Slobodu iz Tuzle pošto je Tuzla udaljena od Mionice 65 km. Ovdje sam mislio da Sloboda nije kriva potpuno kriva, mada ima krivice. A sad mislim ovako:Alen Škoro je napisao/la:
Vjeruj mi,ti vise volis Slobodu od Sarajeva,uglavnom ne znam niti me interesuje za koga navijas,ja ocigledno za Sarajevo,bezveze se raspravljamo...Ocigledno je i da ovdje nisu cista posla,podsjetimo se i na to da je sjednica Takmičarske komisije bila zakazana za jučerašnji dan, ali je otkazana.
Neko je ovo Slobodi poturio, nije im zvanično javio za zabranu i ljudi nisu znali.
Zatim je taj neko ovdje na forumu pustio priču da navuče Sarajevo da se žali. Ovi u Savezu nas ponižavaju i jedne i druge, dakle, i Sarajevo i Slobodu. Sad taj neko opet pokušava, pogledajte identične postove i na temi Slobode kao i na temi Sarajeva citirati dio Pravilnika samo da dalje zapali atmosferu.
To im ne treba dozvolit. Ja se ovdje malo opustim ko na utakmici, dovikuje se (a ovdje se komentira) više zezanja radi, ali sad ozbiljno mislim: Ne trebamo dozvoliti da nas posvađaju do mjere da se počnemo mrziti. Odigraćemo još jednu utakmicu pa nema veze. Nek pobijedi ko bude bolji. Kad to kažem, nemam pojma kako će se ta nova utakmica završiti, ali bih volio da prestane svađa među navijačima. Neka se to ne razvija dalje u negativnom smjeru. Ipak je loptanje igra!
Ja mislim da je Sarajevo, u svakom slučaju, trebalo uputiti žalbu. Svaki bi to klub uradio. Možemo se mi ovdje zezati ali ako ćemo biti iskreni, moramo priznati da bi to svaki klub uradio. No ako Tuzlaci stvarno nisu znali da je onaj majmun imao kartone, jer evidentno to nije navedeno u dokumentaciji koja je došla u Tuzlu, ne treba sad samo njih kriviti. Oni su, bar ja tako mislim, dovoljno kažnjeni jer moraju rizikovati da izgube već dobijenu utakmicu, a i Sarajevo je kažnjeno jer nije dobilo bodove koje je trebalo zbog igranja igrača sa žutim kartonima. A oni koji se ne pominju su, ja mislim, sve i zakuhali. Ali ja neću da mrzim navijače Sarajeva čak i ako pobijede Slobodu na Tušnju u ponovljenoj utakmici. Ja o tome pričam!Alen Škoro je napisao/la:Raz_ba je napisao/la:Ako je to baš toliko bitno evo da ti kažem. Ja navijam za Omladinac iz Mionice, to je klub koji igra u prvoj ligi federacije BiH, nakon toga, navijam za Zvijezdu iz Gradačca, pošto je gradačac geografski najbliži Mionici, svega 4 km, nakon toga navijam za Slobodu iz Tuzle pošto je Tuzla udaljena od Mionice 65 km. Ovdje sam mislio da Sloboda nije kriva potpuno kriva, mada ima krivice. A sad mislim ovako:Alen Škoro je napisao/la:
Neko je ovo Slobodi poturio, nije im zvanično javio za zabranu i ljudi nisu znali.
Zatim je taj neko ovdje na forumu pustio priču da navuče Sarajevo da se žali. Ovi u Savezu nas ponižavaju i jedne i druge, dakle, i Sarajevo i Slobodu. Sad taj neko opet pokušava, pogledajte identične postove i na temi Slobode kao i na temi Sarajeva citirati dio Pravilnika samo da dalje zapali atmosferu.
To im ne treba dozvolit. Ja se ovdje malo opustim ko na utakmici, dovikuje se (a ovdje se komentira) više zezanja radi, ali sad ozbiljno mislim: Ne trebamo dozvoliti da nas posvađaju do mjere da se počnemo mrziti. Odigraćemo još jednu utakmicu pa nema veze. Nek pobijedi ko bude bolji. Kad to kažem, nemam pojma kako će se ta nova utakmica završiti, ali bih volio da prestane svađa među navijačima. Neka se to ne razvija dalje u negativnom smjeru. Ipak je loptanje igra!
Bravo.Evo sad me je ovo bas bacilo u razmisljanje i skontam da moj Klub Sarajevo,uopste nije trebalo slati zalbu niti bilo sta,jer bi se automatski tim postupkom pokazali ko gospoda i Veliki Klub.Ali eto ovako je ispalo,na kraju krajeva niko se nije izblamirao,ni Sarajevo ni Sloboda,blamiramo se mi koji se raspravljamo,a ti nekih par ljudi ce donijeti odluku koja njima najvise pase/odgovara,da bi svoje dupe spasili,odnosno da im niko ne zamjera.A gdje smo tu mi,Vi?Nigdje nas nema ni na mapi.Vise nije bitno kome idu bodovi,vec gdje vodi ovo sve.Loptanje vise nema smisla izlgeda...
posto si to vise puta naveo, ako nije problem samo da bacis ovdje odredbu u kojoj to pise... hvala!neka_nam_zavide je napisao/la:Po pravilniku duzni su pismeno poslat zahtjev u N/FS za provjeru igracapa i rekli su na presssici da su provjerili u biltenu koji izdaje FS a da su ih i kontaktirali
A Olimpik eventualno zbog svog propusta moze dobiti od 500-1000km kazne , dok Slobodi ne preostaje nista drugo nego oduzimanja 3 boda tj sluzbeni rezultat 0-3 . Sve po pravilniku N/FS BIH
Nisam rekao da mrzim, rekao sam da ga ne volim!Alen Škoro je napisao/la:Probisvjet je napisao/la:Ovo je cista stela ljudi iz NS BiH da Torpedo dojde do bodova. Sigurno ce suditi sudija koji je naklonjen gostujucoj ekipi, pa se nadam ponekom crvenom kartonu za Slobodine igrace, ponistavanja gola Slobodi, sviranje nesta sto nije postojalo...
![]()
Ti mrzis,prezires FK Sarajevo i to razumijem,ali u tolikoj kolicini da neko nekog mrzi to je stvarno nevjerovatno.
Pogledaj malo pravilnik,edukuj se malo,ako nista raspitaj se,prije nego sto se ovako izblamiras.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.