NK Široki Brijeg

brigsiroki
Kontakt:

Re: NK Široki Brijeg

Post Postao/la brigsiroki » 21 avg 2014, 19:24

APSURDI BH. NOGOMETA

Loše urađeni travnjak na Tušnju dobar za Široki Brijeg, ali ne i za Zrinjski i „Zmajeve“

slika

Izaslanstvo koje su činili predstavnici FK Sloboda, JU Gradski stadion Tušanj i Elmir Pilav, tajnik stručnog stožera A reprezentacije Bosne i Hercegovine obišlo je danas radove na tuzlanskom stadionu.

Nakon obilaska i kontrole ustanovljeno je da završni radovi, nakon što je uspostavljen sustava automatskog navodnjavanja tušanjskog travnjaka, nisu urađeni kvalitetno. To se prvenstveno odnosi na busenove na travnjaku, pa je došlo u pitanje odigravanja subotnje utakmice 4. kola Premijer lige BiH protiv Širokog Brijega.

- Na kraju, odlučeno je da se utakmica protiv Širokobriježana ipak odigra, no otkazana je utakmica „crveno-crnih“ protiv mostarskog Zrinjskog predviđena za 30. kolovoza i ona će se naknadno odigrati 24. rujna, priopćeno je na službenoj stranici FK Sloboda.

Zbog nemarnosti onih koji su dobili zahtjevan i odgovoran posao na stadionu Tušanj, odlučeno je da sanacija travnjaka traje sve do utakmice Bosne i Hercegovine protiv Lihtenštajna, 4. rujna, kako bi izabranici Safeta Sušića u najboljim uvjetima po prvi put odigrali jednu utakmicu pred tuzlanskom publikom.

Napomenimo još kako će susret Slobode i Širokog Brijega, koji je na rasporedu u subotu u 17 sati, suditi šest sudaca. Glavni sudac će biti Danijel Pajić (Bijeljina), a uz aut liniju će mu asistirati Hrvoje Turudić (Čitluk) i Haris Baković (Sarajevo). Četvrti sudac bit će Moamer Čaušević (Sarajevo), a uz gol - aut liniju će biti suci Irfan Peljto (Sarajevo) i Mirza Tičić (Sarajevo).

maxmore
Kontakt:

Post Postao/la maxmore » 21 avg 2014, 20:16

brigsiroki je napisao/la:APSURDI BH. NOGOMETA

Loše urađeni travnjak na Tušnju dobar za Široki Brijeg, ali ne i za Zrinjski i „Zmajeve“

slika

Izaslanstvo koje su činili predstavnici FK Sloboda, JU Gradski stadion Tušanj i Elmir Pilav, tajnik stručnog stožera A reprezentacije Bosne i Hercegovine obišlo je danas radove na tuzlanskom stadionu.

Nakon obilaska i kontrole ustanovljeno je da završni radovi, nakon što je uspostavljen sustava automatskog navodnjavanja tušanjskog travnjaka, nisu urađeni kvalitetno. To se prvenstveno odnosi na busenove na travnjaku, pa je došlo u pitanje odigravanja subotnje utakmice 4. kola Premijer lige BiH protiv Širokog Brijega.

- Na kraju, odlučeno je da se utakmica protiv Širokobriježana ipak odigra, no otkazana je utakmica „crveno-crnih“ protiv mostarskog Zrinjskog predviđena za 30. kolovoza i ona će se naknadno odigrati 24. rujna, priopćeno je na službenoj stranici FK Sloboda.

Zbog nemarnosti onih koji su dobili zahtjevan i odgovoran posao na stadionu Tušanj, odlučeno je da sanacija travnjaka traje sve do utakmice Bosne i Hercegovine protiv Lihtenštajna, 4. rujna, kako bi izabranici Safeta Sušića u najboljim uvjetima po prvi put odigrali jednu utakmicu pred tuzlanskom publikom.

Napomenimo još kako će susret Slobode i Širokog Brijega, koji je na rasporedu u subotu u 17 sati, suditi šest sudaca. Glavni sudac će biti Danijel Pajić (Bijeljina), a uz aut liniju će mu asistirati Hrvoje Turudić (Čitluk) i Haris Baković (Sarajevo). Četvrti sudac bit će Moamer Čaušević (Sarajevo), a uz gol - aut liniju će biti suci Irfan Peljto (Sarajevo) i Mirza Tičić (Sarajevo).
Cirkus. Ovo ima samo u BiH. Znači za Zrinjski teren nije dobar, za Široki je dobar.
Široki . Brate samo Široki!

Nova vatra, staro mjesto, ista nada.

Lištica

..se samo rijeka zove, oj Široki to je ime tvoje

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 21 avg 2014, 20:19

Joj lige i Saveza i qrca. Bravo levati!
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Android
Kontakt:

Post Postao/la Android » 22 avg 2014, 00:02

Vidim da sam spominjan na prethodnoj stranici pa evo da kazem nesto u vezi toga,nisam imao vremena pisati neke analize jer sam bio na mobitelu i zurio sam na jedno mjesto poslije utakmice,eto...

Sto se tice Tuzle,sramota,jos jedna u nizu ove sezone,da su nasi pametni ne bi trebali pristati igrati na toj njivi dok se ne sredi,tu znaci ne postoje uvjeti da se igra normalan nogomet
...da Široki vječno ostane ponos naše Hercegovine...

HRHB

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 22 avg 2014, 00:37

Android je napisao/la:Vidim da sam spominjan na prethodnoj stranici pa evo da kazem nesto u vezi toga,nisam imao vremena pisati neke analize jer sam bio na mobitelu i zurio sam na jedno mjesto poslije utakmice,eto...

Sto se tice Tuzle,sramota,jos jedna u nizu ove sezone,da su nasi pametni ne bi trebali pristati igrati na toj njivi dok se ne sredi,tu znaci ne postoje uvjeti da se igra normalan nogomet
polako ba omladinac..sta si se usplahirio...pocet ce ti srce lupat....kakva njiva,crnci te prekinuli....Tusanj je u bivsoj drzavi imao jednu od najboljih drenaza i najboljih terena..al ti to naravno ne znas jer je listica igrala neke zonske lige..pretpostavljam...sad se trenutno ugradzuje sistem navodnjavanja terena i jedan je od najsavremenijih u evropi....isti takav je ugradzen na Alianz Areni i mislim da ce pravilnim zaljevanjem i Tusanjski teren vec od iduce sezone bit perverzija cista mada je i do sad bio odlican i poslije bilinog polja u najboljem stanju....jazavci su sad z.a.j.e.b.a.l.i sa vracanjem busenja jer je bilo perioda od nesnosnih vrucina do potopa i to u nekoliko sati...trava se regenerira ali joj treba vremena a i hoce za reprezentaciju da je potpuno oporave...i to se naravno ne odnosi na kompletan teren...mislim da ce bit teren ok za subotnju tekmu...i meni licno nije drago sto se ovo desilo al,jbg...Bosna i Hercegovina ...znas kako ide....
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

Android
Kontakt:

Post Postao/la Android » 22 avg 2014, 00:50

Imao je i Hajduk pa pogledaj na sta danas travnjak lici,i eto ispricavam se ako sam slucajno uvrijedio tebe i druge navijace slobode,i samo mi je glupo da mi moramo igrati na nedovrsenom travnjaku,zasto se jednostavno ne zamijeni domacinstvo,i nek se igra u ponedjeljak ili utorak kod nas,sasvim jednostavno

HRHB

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 22 avg 2014, 00:57

Android je napisao/la:Imao je i Hajduk pa pogledaj na sta danas travnjak lici,i eto ispricavam se ako sam slucajno uvrijedio tebe i druge navijace slobode,i samo mi je glupo da mi moramo igrati na nedovrsenom travnjaku,zasto se jednostavno ne zamijeni domacinstvo,i nek se igra u ponedjeljak ili utorak kod nas,sasvim jednostavno
pa moglo bi to....mislim da nasi vec moraju mjenjat domacinstvo sa zrinjskim pa su kontali da im je puno da 4 utakmice igraju na gostujucem terenu...vjerovatno bi se to odrazilo na ekipu...mada cu sutra licno obic stadion da vidim na sta to sve lici pa su ostavit upis i ovdje
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 22 avg 2014, 01:18

Android je napisao/la:Imao je i Hajduk pa pogledaj na sta danas travnjak lici,i eto ispricavam se ako sam slucajno uvrijedio tebe i druge navijace slobode,i samo mi je glupo da mi moramo igrati na nedovrsenom travnjaku,zasto se jednostavno ne zamijeni domacinstvo,i nek se igra u ponedjeljak ili utorak kod nas,sasvim jednostavno
kako ces igrat u pon kad u srijedu igras sa zvijezdom :)
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 22 avg 2014, 01:29

Goran Zakaric, od sutra (danas, kako hocete) novi A-reprezentativac Bosne i Hercegovine. Sretno momcino!
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 22 avg 2014, 07:48

sajo10 je napisao/la:Goran Zakaric, od sutra (danas, kako hocete) novi A-reprezentativac Bosne i Hercegovine. Sretno momcino!
apsolutno zasluzeno :clap:

BurningLegion
Kontakt:

Post Postao/la BurningLegion » 22 avg 2014, 10:33

Zakaric zasluzeno, momak ce, ispuni li svoj potencijal, imati dobru karijeru i zelim mu sve najbolje u A selekciji i Dinamu, ali prvo da nas odvede do uvjerljivog vodstva na polusezoni. :p

Golmani: Asmir Begović, Jasmin Fejzić, Ratko Dujković.

Defanzivci: Sead Kolašinac, Ermin Bičakčić, Toni Šunjić, Mensur Mujdža, Avdija Vršajević, Sejad Salihović, Ognjen Vranješ.

Vezni red: Miralem Pjanić, Izet Hajrović, Haris Medunjanin, Tino Sven Sušić, Goran Zakarić, Gojko Cimirot, Sanjin Prcić, Senad Lulić, Anel Hadžić, Muhamed Bešić.

Napadači: Edin Džeko, Vedad Ibišević, Edin Višća.

:clap:

Ovo za Tuzlu je bezveze, mislim, nitko ne proziva Tuzlu, Slobodu, bit ce to super kad se sve rijesi i svatko ce to pozdraviti, prvi mi iz Širokog Brijega jer znamo sta znaci raditi ozbiljno i ulagati, postavljati prave uvjete sebi i svojim protivnicima, ali su gluposti ovo, nekome valja, nekome ne valja, netko nece, netko hoce, tu Savez treba jasno reci sta i kako, al kako smo nakaradni kakvi jesmo...

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 22 avg 2014, 11:35

Jeli Zakaric vezan ugovorom sa Sirokim do nove godine i vraca se onda u Dinamo Ili ga opet neka avantura ceka od januara na posudbi?

Jako drago mi je za ovog momka!
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 22 avg 2014, 11:38

sajo10 je napisao/la:Jeli Zakaric vezan ugovorom sa Sirokim do nove godine i vraca se onda u Dinamo Ili ga opet neka avantura ceka od januara na posudbi?

valjda je dogovoreno do zimske pauze da nastavlja igrati u širokom..možda ostane i drugi dio sezone..ali je u formi pa nešto sumnjam da ga mamić neće povuć ko i marića..

Android
Kontakt:

Post Postao/la Android » 22 avg 2014, 14:04

Jeeeiii imamo reprezentativca :D

Bravo Gorane,potpuno zasluzeno,jedan od najboljih u nasoj ligi,nek ti je sa srecom

HRHB

ackeey
Kontakt:

Post Postao/la ackeey » 22 avg 2014, 14:05

Kevin je napisao/la:
sajo10 je napisao/la:Jeli Zakaric vezan ugovorom sa Sirokim do nove godine i vraca se onda u Dinamo Ili ga opet neka avantura ceka od januara na posudbi?

valjda je dogovoreno do zimske pauze da nastavlja igrati u širokom..možda ostane i drugi dio sezone..ali je u formi pa nešto sumnjam da ga mamić neće povuć ko i marića..
Cisto sumnjam da ce ga u januaru povuci. Maminho je nakupovao igraca, tako da mu nece faliti u ovoj sezoni sigurno, osim ako ne skonta da ga posalje u Lokomotivu, jer tamo je stanje alarmantno...
I naprijed, i naprijed, i naprijed....

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 22 avg 2014, 14:06

Je li on prvi igrac iz Sirokog koji je dobio nastup za Atim ??

Android
Kontakt:

Post Postao/la Android » 22 avg 2014, 14:09

zgembo89 je napisao/la:Je li on prvi igrac iz Sirokog koji je dobio nastup za Atim ??
Bajano i Silic su igrali za BiH,sad se ne mogu sjetiti jesu li Papac i Hrgovic bili nasi clanovi kad su nastupali za reprezentaciju

HRHB

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 22 avg 2014, 14:20

Sasa Papac je mislim igrao za Karnten u Austriji kad je dobio poziv za BiH,a za Hrgovica si upravu on je igrao za ŠB od 2001 do 2003 i SLiskovic ga pozvo..Ovu dvojicu Bajano i SIlic nisam upamtio da su imali pozive za kvalifikacione utakmice vjerovatno su jednom dobili za neke prijateljske ili kad je ono pismo bili o neigranju

Android
Kontakt:

Post Postao/la Android » 22 avg 2014, 14:22

zgembo89 je napisao/la:Sasa Papac je mislim igrao za Karnten u Austriji kad je dobio poziv za BiH,a za Hrgovica si upravu on je igrao za ŠB od 2001 do 2003 i SLiskovic ga pozvo..Ovu dvojicu Bajano i SIlic nisam upamtio da su imali pozive za kvalifikacione utakmice vjerovatno su jednom dobili za neke prijateljske ili kad je ono pismo bili o neigranju
Silic je igrao kvalifikacijsku utakmicu protiv Grcke,za Bajana nisam siguran

HRHB

bulbasor
Kontakt:

Post Postao/la bulbasor » 22 avg 2014, 15:44

Android je napisao/la:
zgembo89 je napisao/la:Sasa Papac je mislim igrao za Karnten u Austriji kad je dobio poziv za BiH,a za Hrgovica si upravu on je igrao za ŠB od 2001 do 2003 i SLiskovic ga pozvo..Ovu dvojicu Bajano i SIlic nisam upamtio da su imali pozive za kvalifikacione utakmice vjerovatno su jednom dobili za neke prijateljske ili kad je ono pismo bili o neigranju
Silic je igrao kvalifikacijsku utakmicu protiv Grcke,za Bajana nisam siguran
Bio je Bajano jednom u sastavu, igrali smo protiv Srbije i Crne Gore (tad su se tako zvali) na Kosevu. Ne znam da li je to bila ona "prijateljska" ili kvalifikaciona, nekad oko 2003. godine. Sjecam se, svi bili maksimalno napeti i nabrijani na tekmu, koja znaci vise od fudbala. Jedino Bajano bio opusten maksimalno.
Drago mi je da je Zakaric dobio poziv, momak je najbolji igrac lige trenutno, a i u mladoj reprezentaciji je medju najboljim.
Zemljo tisućljetna na vjernost Ti se kunem!

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Hrasno15, Orvel i 22 gosta.