FK Budućnost Banovići

Moderator/ica: GracanicaAA

ASD
Kontakt:

Re: FK Budućnost Banovići

Post Postao/la ASD » 16 jul 2014, 21:16

LjumanM95 je napisao/la:
Coraco je napisao/la:Vi ste im lijek za frustracije koje su im se nakupile od aprila pa do ovog raspada u klubu :urnebes:

Ako je tačno da su vam ostali ovi igrači, došli Jaranović, Lugi i Aljukić uz još koje pojačanje, mogli bi mirniji biti ove sezone nego prethodne. :thumbup:
Morale su frustracije izletiti kad-tad. :D

Mujić, Kavazović, Imamović su napustili klub. Jaranović i Aljukić jučer stigli, Lugi nešto ranije, samo njegov status se još uvijek ne zna pošto sad u prvom timu ima 6-7 golmana. Trebao nam je igrač koji može napraviti razliku kao što je Jaranović, samo ako uđe u formu u kojoj je bio u Radničkom. Od odlaska Višće, pa Halilovića nismo imali takvog igrača. Truma je strašan igrač, ali njegova rola je defanzivnija tako da nema mnogo prostora naprijed.
Jel se Cerga oprostio?
Po meni je Lugi najbolji nas golman, ali sumnjam da ce ostati jer je tu prenatrpano, a ne vjerujem da ce otjerati nekog od dvojca Husic i Mujka.

LjumanM95
Kontakt:

Post Postao/la LjumanM95 » 18 jul 2014, 15:12

ASD je napisao/la:
LjumanM95 je napisao/la:
Coraco je napisao/la:Vi ste im lijek za frustracije koje su im se nakupile od aprila pa do ovog raspada u klubu :urnebes:

Ako je tačno da su vam ostali ovi igrači, došli Jaranović, Lugi i Aljukić uz još koje pojačanje, mogli bi mirniji biti ove sezone nego prethodne. :thumbup:
Morale su frustracije izletiti kad-tad. :D

Mujić, Kavazović, Imamović su napustili klub. Jaranović i Aljukić jučer stigli, Lugi nešto ranije, samo njegov status se još uvijek ne zna pošto sad u prvom timu ima 6-7 golmana. Trebao nam je igrač koji može napraviti razliku kao što je Jaranović, samo ako uđe u formu u kojoj je bio u Radničkom. Od odlaska Višće, pa Halilovića nismo imali takvog igrača. Truma je strašan igrač, ali njegova rola je defanzivnija tako da nema mnogo prostora naprijed.
Jel se Cerga oprostio?
Po meni je Lugi najbolji nas golman, ali sumnjam da ce ostati jer je tu prenatrpano, a ne vjerujem da ce otjerati nekog od dvojca Husic i Mujka.
Čerga se opet vratio treninzima. Murga će tu ostati još, a razlozi su isključivo finansijske prirode jer on ne može biti ispred Lugija i Mujke. A što se prvog golmana tiče ostaje da vidimo, ali dajem veće šanse Mujki.

Prokosovići - Budućnost 1-3 (Aljukić, Ikanović i Trumić)
Ja pogođen nisam, ni umro ni pao, samo sam morao skočiti dole, nastaviću tačno tamo gdje sam stao, izroniće stari za one što ga vole... FKBB 1947

Hodza_manLju
Kontakt:

Post Postao/la Hodza_manLju » 18 jul 2014, 15:57

Po meni sansu treba dati Lugiju...Covjek je prosao cijelu nasu skolu. Mlad je. Nemamo nikakvih ambicija osim opstanka i po mom misljenju u odnosu na proslu sezonu nismo nista slabiji...

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 18 jul 2014, 20:34

Sta vas ovo napadaju komsiije ? :)..sa srecom u narednoj sezoni
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

intercontinental
Kontakt:

Post Postao/la intercontinental » 18 jul 2014, 22:53

Kako ste krenuli sa pojačanjima nek se niko ne čudi ako Budućnost pomrsi mnogima račune.Solidna ekipica se slaže.Bez briga za opstanak a uz malo sreće ko zna,možda PL.Pozdrav iz Tuzle. :D
u transu pjesma nek zagrmi
SLOBODO gazi sve do pobjede

LjumanM95
Kontakt:

Post Postao/la LjumanM95 » 19 jul 2014, 20:25

Budućnost - Gradina 2-0 (Salihović, Delić)
Ja pogođen nisam, ni umro ni pao, samo sam morao skočiti dole, nastaviću tačno tamo gdje sam stao, izroniće stari za one što ga vole... FKBB 1947

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 20 jul 2014, 12:57

Komsije sretno u novoj sezoni,da nam se pridruzite u skorije vrijeme u PL..

Pustite ove iz bihaca,jos su pod sokom igranja u prvoj ligi :mrgreen:
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

Ljumani_Banovici
Kontakt:

Post Postao/la Ljumani_Banovici » 20 jul 2014, 14:13

harry_90 je napisao/la:Komsije sretno u novoj sezoni,da nam se pridruzite u skorije vrijeme u PL..

Igrat ce oni jos dugo ovdje, ako ne ispadnu :mrgreen:
1947!

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 20 jul 2014, 15:01

Ljumani_Banovici je napisao/la:
harry_90 je napisao/la:Komsije sretno u novoj sezoni,da nam se pridruzite u skorije vrijeme u PL..

Igrat ce oni jos dugo ovdje, ako ne ispadnu :mrgreen:
Nemoj tako,razumi ih malo,oni su jos na polusezonu bili u PL,jednom nogom i te pricice tigrica i ostalih mackica,a na kraju opet valja se ganjati po prvoj ligi,tako da ce tesko uci u PL,jer su mnogima stali na zulj ove sezone..vidim i da im se raspao igracki kadar,zbog cega mi je zao,ali previse su se potrosili u ovoj polusezoni ..
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

GazijaKalesija
Kontakt:

Post Postao/la GazijaKalesija » 23 jul 2014, 20:14

Pobijedili ste danas u Tojšićima 0-1.

Strijelac Salihović pred kraj prvog poluvremena.
U legendu je odavno ušao transparent koji se pojavio tada, „Volimo Jureka, više od Bureka“.

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 25 jul 2014, 20:39

Sutra u sportskom magazinu BH Tempo od sutra na kioscima ima tekst sa Kumanom, cujem i Civic vam blizu ...
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

LjumanM95
Kontakt:

Post Postao/la LjumanM95 » 11 avg 2014, 02:43

Eh, sad da vidimo šta će nam zeleno-crni pripremiti u novoj sezoni. Ja se iskreno nadam da će se izbjeći situacija od prethodne 2 sezone i da će se od samoga početka igrati ozbiljno i angažovano, da se ne traže bodovi spasa u zadnjem kolu, a realno domet ove ekipe je ako ništa sredina tabele.

Mislim da bi ovo mogao biti i posljednji voz (barem bi trebao) za Rizvića, ukoliko i dalje ne bude rezultata ne vidim svrhu njegovog ostanka na klupi, kad već imamo dosta trenerskih opcija u klubu, neka neko drugi dobije šansu. Ili ako ništa dovesti nekog provjerenijeg stručnjaka, jer sve mi se čini da je upravo kvalitetan i provjeren trener ono što nedostaje ovom timu.

Što se igračkog kadra tiče, nije bilo mnogo odlazaka kako se na početku činilo da će biti zbog tada nepoznatog statusa. Kao što znate, najboljih strijelac posljednje 3 sezone - Mujić je otišao i to je najveći hendikep za ekipu, koja je sada dosta tanka na poziciji napadača. Pored njega klub je napustio i Kavazović koji je bio jedan od standardniji, ali je korišten većinom na sredini terena, dok evo vidim u Čeliku ga koriste kao napadača. Po meni to nije nikakav hendikep i tu imamo dubinu, odnosno više igrača koji mogu pokriti tu poziciju tako da nema problema. Slomić je također napustio klub, no on i nije imao veću minutažu tako da ni to ne svrstavam u hendikepe. Dosta mlađih igrača je napustilo klub i poslano na kaljenje.

A što se pojačanja tiče, stigao je Jaranović koga sam opisao kao igrača koji nam je trebao već par godina, jer je on igrač koji pravi razliku na terenu. Od odlaska Višće, pa onda i Halilovića nismo imali takvog igrača. Iskreno se nadam da će opravdati moja i očekivanja svih navijača i ući u formu u kakvoj je bio dok je nosio dres Radničkog. Aljukić je također doveden, kako bi se donijelo još iskustva u sredini terena i vjerovatno će on uz Trumića činiti tandem zadnjih veznih. Tu imamo dubinu, ali mi je najizglednije da ova dvojica zaigraju. Golman Lugavić se također vratio i to je dobra stvar, samo se nadam da će dobiti priliku za igru i dokazivanje. U suprotnom, bolje da su ga opet poslali u neki klub nego da grije klubu jer je on igrač za početni sastav. A imamo i finu konkurenciju na golmanskoj poziciji: provjereni i iskusni Mujkić, zatim Lugavić, te iskusni Husić koji je niz godina u klubu. Što bi se reklo "golman je pola ekipe", i upravo zbog toga dobro je da imamo strašnu konkurenciju.

Ono gdje smo najtanji je pozicija napadača gdje imamo mladog Husića i Salihovića, a u slučaju povreda i(li) suspenzija moramo improvizovati, a znamo iz ranijih iskustava kako je kad Rizvić improvizuje. :facepalm: Bekovi su također "kritični", tu imamo uglavnom starije igrače koji su već iz godine u godinu sve slabiji i čije je vrijeme prošlo, ali nadam se da mogu iznijeti teret ove sezone.

LjumanM95
Kontakt:

Post Postao/la LjumanM95 » 21 avg 2014, 19:59

Iskren da budem, očekivao sam da ako ništa vrate se neporaženi iz Orašja, ali isto tako nikako nisam očekivao da se uzme trica u Jajcu, tako da možemo biti zadovoljni otvaranjem sezone. :D

Onakvo nepripremljeno i podmlađeno Orašje nismo mogli uzeti, podcijenili smo ih totalno što nam se obilo o glavu. Yebi ga tamo u početnom sastavu igraju 2 igrača koja su kod nas teško ulazila i među 18...

Vidjećemo sad protiv Čapljine na čemu smo, jer su oni uvijek neugodni za nas + su otresli Orašje koje je nadigralo nas.

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 21 avg 2014, 23:42

Vidimo se u Banovicima u subotu. Druzicemo se u ovoj sezoni ;) a imacete i kvalitetne video sazetke odmah nakon utakmica ;)

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar

LjumanM95
Kontakt:

Post Postao/la LjumanM95 » 22 avg 2014, 00:18

Odlično. :thumbup: Taman ni tema neće biti mrtvilo.

Ljumani_Banovici
Kontakt:

Post Postao/la Ljumani_Banovici » 22 avg 2014, 14:30

Steta je sto necu moci ispratiti nijednu kako domacu tako ni gostujucu utakmicu Buducnosti. Nadam se Zlaja da ces to odraditi kako treba da se moze pogledati barem na taj nacin. Ne sumnjam ja u tebe i tvoje kvalitete. :salut:
1947!

LjumanM95
Kontakt:

Post Postao/la LjumanM95 » 22 avg 2014, 15:47

Ljumani_Banovici je napisao/la:Steta je sto necu moci ispratiti nijednu kako domacu tako ni gostujucu utakmicu Buducnosti. Nadam se Zlaja da ces to odraditi kako treba da se moze pogledati barem na taj nacin. Ne sumnjam ja u tebe i tvoje kvalitete. :salut:
Zašto nećeš moći gledati tekme?

Benjo_AFC86
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Benjo_AFC86 » 22 avg 2014, 16:03

LjumanM95 je napisao/la:
Ljumani_Banovici je napisao/la:Steta je sto necu moci ispratiti nijednu kako domacu tako ni gostujucu utakmicu Buducnosti. Nadam se Zlaja da ces to odraditi kako treba da se moze pogledati barem na taj nacin. Ne sumnjam ja u tebe i tvoje kvalitete. :salut:
Čovjek se bavi fudbalom, profi :geek:
OFK Gradina Srebrenik
Silver Town Boys

LjumanM95
Kontakt:

Post Postao/la LjumanM95 » 22 avg 2014, 16:47

Benjo_AFC86 je napisao/la:
LjumanM95 je napisao/la:
Čovjek se bavi fudbalom, profi :geek:
Sudija, fizioterapeut, ekonom???

Ljumani_Banovici
Kontakt:

Post Postao/la Ljumani_Banovici » 22 avg 2014, 23:41

Ugovori su potpisani pa ti gledaj :D
1947!

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: gattuso1919 i 11 gostiju.