FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

dino lj
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la dino lj » 21 avg 2014, 22:58

Ima itekako, prije svake nase utakmice u Evropi je govorio da nasi igraci samo slucajno mogu nesto postici, i uvjek je unaprijed skidao gace zato jer igramo sa ekipama koje imaju veci budzet, bolje uslove ili ti ne znam sta,od Maribora, Makabija smo stvarali Evropske prvake, objektivno jesu bile jace ekipe od nas, ali moras priznati da smo igrali bojazljivo i ne motivisano.Igraca kojeg treniras moras postovati, motivisati i vjerovati u njega a ne omalozavati.
Zadnja izmjena: dino lj, dana/u 21 avg 2014, 23:01, ukupno mijenjano 1 put.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 21 avg 2014, 23:01

više nikakve.

a sve navedeno je kasno da se utuvljava u glavu našim "iskusnim" igračima, oni su tu već stekli loše navike koje je teško razbiti. ko pravi fudbal nije zaigrao do 23. neće ni poslije toga. zato bi ja ove najmlađe još više gurao nego što se gura. kratkoročno ćemo biti malo lošiji (ili čak nimalo, po prikazanom u početku ove sezone), ali dugoročno sigurno bolji. i bolja šansa da se zaradi novac prodajom igrača.
Zadnja izmjena: ChWilla, dana/u 21 avg 2014, 23:01, ukupno mijenjano 1 put.

bojamora
Kontakt:

Post Postao/la bojamora » 21 avg 2014, 23:01

dino lj je napisao/la:Nadam se da je Amar Osim veceras gledao utakmicu komsija (iskrene cestitke na prikazanom) i da je konacno shvatio da nije samo bitan budzet, novac, uslovi,i da se dobre stvari mogu postici srcem, zeljom a narocito dobrom motivacijom i vjerovanjem u sebe i svoju ekipu.Komsije jos jednom svaka cast na igri, a narocito na borbi , zelji i ponosu.
Šta je s tobom. Ovo je tema FK ŽELJEZNIČAR anamo pa piši nebuloze da bezveze ne raspravljamo s tobom oko toga što si napisao.

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 21 avg 2014, 23:02

dino lj je napisao/la:Ima itekako, prije svake nase utakmice u Evropi je govorio da nasi igraci samo slucajno mogu nesto postici, i uvjek je unaprijed skidao gace zato jer igramo sa ekipa koje imaju veci budzet, bolje uslove ili ti ne znam sta,od Maribora, Makabija smo stvarali Evropske prvake, objektivno jesu bile jace ekipe od nas, ali moras priznati da smo igrali bojazljivo i ne motivisano.
Ipak se na kraju sve svede na budzet. Gdje je Sarajevo bilo,kad je Evropa u pitanju,sa nekadasnjim budzetom...zeta,kukesi...

lolfgoptica
Kontakt:

Post Postao/la lolfgoptica » 21 avg 2014, 23:02

dino lj je napisao/la:Ima itekako, prije svake nase utakmice u Evropi je govorio da nasi igraci samo slucajno mogu nesto postici, i uvjek je unaprijed skidao gace zato jer igramo sa ekipa koje imaju veci budzet, bolje uslove ili ti ne znam sta,od Maribora, Makabija smo stvarali Evropske prvake, objektivno jesu bile jace ekipe od nas, ali moras priznati da smo igrali bojazljivo i ne motivisano.
Pa i mi smo nadigrali Plzen ovdje, tamo izgubili 4:3, protiv židova možda je i moglo bolje, ali jbg ljudi su jači puno. Ima do toga da ih AO nije motivisao na pravi način, već ih je odma ubio sa tim da su oni pet puta jači, pa ono odigramo tamo 4:3, kaže AO imali smo 2 % šanse, sad imamo 5 i tako te stvari. Možda smo mogli i bolje stvari ostvariti da nije bilo bojažljivog pristupa, istina.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 21 avg 2014, 23:05

Maccabi na Koševu raznijeli u prvom poluvremenu, u drugom padnemo i primimo dva bezveze gola. Ali šta da se radi, to je fudbal zato je i zanimljiv. Ili što bi rekao don Roberto
DRUG NEBI TI PUNCA

adi93
Kontakt:

Post Postao/la adi93 » 21 avg 2014, 23:06

Ako iko igra srcem to je onda nasa ekipa...a mene ne zanima kako sarajevo igra jer za mene licno postoji jedna jedini i najveci klub a to je ZELJO ....a bezveze se pricaju neke price o amaru osimu a ako iko voli zelju to je amar...sto to nisu drugi dosli koje pojedinci brane pa nisu izvukli zelju kad je najteze bilo nego je amar dosao i odma nam titulu donio ...i covjek se okrenuo da vratimo dugove da nam se ne bi desila sudbina mnogih klubova...a aBd iduce sezone mozemo ocekivati pojacanja u pravom smilsu te rijeci a do tad kapu skidam upravi ,amaru,gredi,siljku koji svim silama zele dobro nasem klubu ...i ova nasa ekipa je dobra..mnogi nas nesto otpisuju a mnogo smo bolji od prosle sezone sto ce se i pokazati na terenu :) moram sam malo da napisem jer stvarno ne mogu nekih prica a ljudi u mnoge stvari nisu upuceni i na stadion ne dodju jednom u sezoni..pozz

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 21 avg 2014, 23:07

FKZ1921 je napisao/la:
Ipak se na kraju sve svede na budzet. Gdje je Sarajevo bilo,kad je Evropa u pitanju,sa nekadasnjim budzetom...zeta,kukesi...
da, sjetimo se samo priča prošle godine u ova doba. ko misli da finansijska injekcija nije napravila presudnu razliku između ovoga i ispadanja od kuksija, stvarno je krajnje naivan.

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 21 avg 2014, 23:07

bojamora je napisao/la:
dino lj je napisao/la:Nadam se da je Amar Osim veceras gledao utakmicu komsija (iskrene cestitke na prikazanom) i da je konacno shvatio da nije samo bitan budzet, novac, uslovi,i da se dobre stvari mogu postici srcem, zeljom a narocito dobrom motivacijom i vjerovanjem u sebe i svoju ekipu.Komsije jos jednom svaka cast na igri, a narocito na borbi , zelji i ponosu.
Šta je s tobom. Ovo je tema FK ŽELJEZNIČAR anamo pa piši nebuloze da bezveze ne raspravljamo s tobom oko toga što si napisao.
Ne govorim o njima, uzeo sam ih samo kao primjer.Govorim o onim koji predstavljaju moj klub, i ovo nisu nebuloze vec nepobitne cinjenice.Ako ne postujes one koje treniras i ako nemas povjerenja u njih, onda nesto i sa tobom nije u redu.
življenja i ponašanja.

lolfgoptica
Kontakt:

Post Postao/la lolfgoptica » 21 avg 2014, 23:10

Ma neka doći ćemo i mi na svoje, samo polako, neka ova djeca ginu za dres, barem su odrasli uz Želju i više volim da oni igraju nego neki sa strane.

Recimo, Zola, išao na tekme kao mali i logično je da će ginuti za plavu boju, meni su one njegove suze nakon derbija pokazale mnogo toga dok recimo igrači poput Selimovića traže neke pare, ganjaju nešto, čim odu iz kluba.

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 21 avg 2014, 23:14

ChWilla je napisao/la:
FKZ1921 je napisao/la:
da, sjetimo se samo priča prošle godine u ova doba. ko misli da finansijska injekcija nije napravila presudnu razliku između ovoga i ispadanja od kuksija, stvarno je krajnje naivan.
Prijatelju mislim da razlika u finansijama i budzetu kada su komsije i Borusija(u njihovu korist) mnogo veca nego sto je bila izmedju nas i Maribora ili Makabija.Tacno je da budzet igra veliku ulogu, ali i motivacija,zelja i vjerovanje u samog sebe cini cuda.
življenja i ponašanja.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 21 avg 2014, 23:18

dino lj je napisao/la:
Ne govorim o njima, uzeo sam ih samo kao primjer.Govorim o onim koji predstavljaju moj klub, i ovo nisu nebuloze vec nepobitne cinjenice.Ako ne postujes one koje treniras i ako nemas povjerenja u njih, onda nesto i sa tobom nije u redu.
pazi, naši najveći evropski uspjesi poslije rata su bili sa tim istim amarom koji je imao potpuno isti pristup igračima i u prvom mandatu. ali je razlika u parama u odnosu na evropu ipak bila bitno manja, imao si pravog generalnog sponzora kojeg otad nikad više nisi, kakvu-takvu podršku države u odnosu na ovo danas i to ti je ta razlika. amar je bio isti, a fudbalski genije igrača poput mulaosmanovića, alagića, karića, kajtaza, radonje, gredića, guve...sigurno nije bio prevaga, jer niko od njih ništa u svom životu van želje nije napravio. jedino hasagić i donekle, al' baš donekle buki. ali tad smo svejedno ravnopravno igrali s malagom, imali prečku i stativu da je pobijedimo na koševu i prazan gol u sudijskom tamo da je prođemo.

čim država i privreda stanu iza nečega, dođeš do toga da je nekakav qarabag iz azerbejdžana igra ravnopravno sa salzburgom, a za nas je svjetlosnu godinu ispred. al' mi nemamo ni države ni privrede.

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 21 avg 2014, 23:22

adi93 je napisao/la:Ako iko igra srcem to je onda nasa ekipa...a mene ne zanima kako sarajevo igra jer za mene licno postoji jedna jedini i najveci klub a to je ZELJO ....a bezveze se pricaju neke price o amaru osimu a ako iko voli zelju to je amar...sto to nisu drugi dosli koje pojedinci brane pa nisu izvukli zelju kad je najteze bilo nego je amar dosao i odma nam titulu donio ...i covjek se okrenuo da vratimo dugove da nam se ne bi desila sudbina mnogih klubova...a aBd iduce sezone mozemo ocekivati pojacanja u pravom smilsu te rijeci a do tad kapu skidam upravi ,amaru,gredi,siljku koji svim silama zele dobro nasem klubu ...i ova nasa ekipa je dobra..mnogi nas nesto otpisuju a mnogo smo bolji od prosle sezone sto ce se i pokazati na terenu :) moram sam malo da napisem jer stvarno ne mogu nekih prica a ljudi u mnoge stvari nisu upuceni i na stadion ne dodju jednom u sezoni..pozz
htio ti priznati ili ne Amar je uvjek govorio da nasi igraci nemaju nikakve sanse da pobjede nekoga i da samo slucajno to mogu ostvariti uspjeh,e ako je to motivacija onda svaka cast.Niko ne govori o tome koliko on voli ili ne voli Zelju i to nema veze sa ovim sto sam napisao.Nije mi jasno kako ces uspjeti ako ne vjerujes u samog sebe i one koje predvodis.
življenja i ponašanja.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 21 avg 2014, 23:23

a osim cifre para i stabilnost je jako bitna. a mi je nemamo više od decenije. nismo je imali ni kad su dolazile te famozne pare od džeke, sve je bilo od danas do sutra, a uprava bukvalno, najbukvalnije nije znala šta su im u amanet od dugova ostavile prethodne. da su znali vjerovatno bi se ipak postavili drukčije, možda bi imali trofej-dva manje, ali mnogo čistiju situaciju sada.

corleone87
Kontakt:

Post Postao/la corleone87 » 21 avg 2014, 23:26

@dino lj svaka cast na komentarima.Pitari su odigrali srcem veceras i nezasluzeno izgubili.A ovi sto se pozivaju na finansije naseg klubu mogu da se zahvale nasoj nesposobnoj upravi.Niko nista ne radi da se neka finansijska injekcija dovede u klub,da se dovede strane investitor.Svake godine nam prosipaju pricu o novom stadionu a niko nista ne cini po tom pitanju.I pitari su doskora bili kokuzi ko mi ali su zato ljudi uzeli stvar u ruke i doveli stranog investitora i odmah se vide promjene.
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 21 avg 2014, 23:27

dino lj je napisao/la:
adi93 je napisao/la:Ako iko igra srcem to je onda nasa ekipa...a mene ne zanima kako sarajevo igra jer za mene licno postoji jedna jedini i najveci klub a to je ZELJO ....a bezveze se pricaju neke price o amaru osimu a ako iko voli zelju to je amar...sto to nisu drugi dosli koje pojedinci brane pa nisu izvukli zelju kad je najteze bilo nego je amar dosao i odma nam titulu donio ...i covjek se okrenuo da vratimo dugove da nam se ne bi desila sudbina mnogih klubova...a aBd iduce sezone mozemo ocekivati pojacanja u pravom smilsu te rijeci a do tad kapu skidam upravi ,amaru,gredi,siljku koji svim silama zele dobro nasem klubu ...i ova nasa ekipa je dobra..mnogi nas nesto otpisuju a mnogo smo bolji od prosle sezone sto ce se i pokazati na terenu :) moram sam malo da napisem jer stvarno ne mogu nekih prica a ljudi u mnoge stvari nisu upuceni i na stadion ne dodju jednom u sezoni..pozz
htio ti priznati ili ne Amar je uvjek govorio da nasi igraci nemaju nikakve sanse da pobjede nekoga i da samo slucajno to mogu ostvariti uspjeh,e ako je to motivacija onda svaka cast.Niko ne govori o tome koliko on voli ili ne voli Zelju i to nema veze sa ovim sto sam napisao.Nije mi jasno kako ces uspjeti ako ne vjerujes u samog sebe i one koje predvodis.
pa eto sad amar više nije u toj ulozi, ne vodi treninge, ne priča iz dana u dan s igračima, ne drži govore i to. adžem ima radikalno drukčiji pristup u tom pogledu (de)motivacije, pa ćemo vidjeti hoćemo li bolje. ja lično mislim da ima potencijala da bude i da mu orilo-gorilo treba dati barem ovu godinu šansu da radi po svom pa da vidimo gdje smo prispjeli (bez obzira što i ovdje neki već priželjkuju povratak amara na klupu) vrijeme će pokazati. sami igrači koji su bili tu i ranije kažu da se radi kvalitetnije nego ikad, ja to ne znam jer ipak nisam stručnjak za to. ja metalurg jednostavno ne mogu računati njemu u kiks bez obzira na sve, jer bukvalno nije znao koga će imati na raspolaganju za te utakmice.
Zadnja izmjena: ChWilla, dana/u 21 avg 2014, 23:28, ukupno mijenjano 1 put.

bangara
Kontakt:

Post Postao/la bangara » 21 avg 2014, 23:28

dino lj je napisao/la:
bojamora je napisao/la:
Paša moj sve ti je to presipanje iz šupljeg u prazno, bez konkretnih brojki i jos mnogo cega drugog, konkretnog, da potrkrijepis to što govoriš. Drugo, mi fakat nismo imali ni srece sto se tice tih ekipa protiv kojih smo igrali u evropi. Hapoel je one godine kad smo igrali protiv njih igrao ligu prvaka, poslije, koliko sam vidio nisu nikada, a koliko se sjecam nisu ni prije toga tako da... Dalje Maribor, sa njima se je i dalo igrati, ali onda ti tu dodje sudija i zakolje te gdje si ti na koševu trebo voditi najmanje 2:0 do 15 minute ali malo sudija malo neisukustvo i oni povedoše do poluvremena iz jednog od rijetkih prelazaka preko centra i jednje frljoke... Trece nemoj zaboraviti da je sve ovo Liga prvaka , dimenzija više za sve klubove sa ovih prostora, a iz BiH da ne pricam. Da ne nabrajam kad si prosao Serifa i kao nosioc izvukao pogani Maccabi...

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 21 avg 2014, 23:33

corleone87 je napisao/la:@dino lj svaka cast na komentarima.Pitari su odigrali srcem veceras i nezasluzeno izgubili.A ovi sto se pozivaju na finansije naseg klubu mogu da se zahvale nasoj nesposobnoj upravi.Niko nista ne radi da se neka finansijska injekcija dovede u klub,da se dovede strane investitor.Svake godine nam prosipaju pricu o novom stadionu a niko nista ne cini po tom pitanju.I pitari su doskora bili kokuzi ko mi ali su zato ljudi uzeli stvar u ruke i doveli stranog investitora i odmah se vide promjene.
Isto tako nikada nisam cuo nijednog trenera iz nase premijer lige kada je njegov tim igrao u Evropi da se unaprijed predavao,da je potcjenjivao ekipu koju predvodi i igrace koje trenira , lopta je okrugla pa ako imas vjeru u sebe mozez nesto i postici.
življenja i ponašanja.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 21 avg 2014, 23:33

bangara je napisao/la: Paša moj sve ti je to presipanje iz šupljeg u prazno, bez konkretnih brojki i jos mnogo cega drugog, konkretnog, da potrkrijepis to što govoriš. Drugo, mi fakat nismo imali ni srece sto se tice tih ekipa protiv kojih smo igrali u evropi. Hapoel je one godine kad smo igrali protiv njih igrao ligu prvaka, poslije, koliko sam vidio nisu nikada, a koliko se sjecam nisu ni prije toga tako da... Dalje Maribor, sa njima se je i dalo igrati, ali onda ti tu dodje sudija i zakolje te gdje si ti na koševu trebo voditi najmanje 2:0 do 15 minute ali malo sudija malo neisukustvo i oni povedoše do poluvremena iz jednog od rijetkih prelazaka preko centra i jednje frljoke... Trece nemoj zaboraviti da je sve ovo Liga prvaka , dimenzija više za sve klubove sa ovih prostora, a iz BiH da ne pricam. Da ne nabrajam kad si prosao Serifa i kao nosioc izvukao pogani Maccabi...
a i to je tačno, hapoel igrao grupu i pobijedio benficu 3-0 u izraelu, a nas 5-0. sa šalkeom igrao neriješeno u izraelu, a sa lionom na gerlandu, imao pet bodova i niko ih nije pobijedio tri razlike. ****. ne može se gledati jednostrano.

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 21 avg 2014, 23:35

Momak realno rece. Kad ti udjes u utakmicu s ciljem da sto manje primis, ode motivacija,samopouzdanje a i publika Boga mi. Nego imat cemo kad pricat o Evroopi, za nas su sljedecih 10 dana od krucijalnog znacaja,jer sa eventuaknim dobrim rezultartima ulazis u seriju teskih utakmica puni samoooouzdanja,takodjer i publika bi se maksimalni "naostrila"..
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: HordasDolacMalta, Levin i 59 gostiju.