Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

suhi
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la suhi » 20 avg 2014, 19:46

Ima cut inside :mrgreen: Kako sam nekad mrzio ta krila u pm na starim fmovima ,prodji i ubaci,stas mi u sredini :D
Ozil is unique, there is no copy of him – not even a bad one. He is the best number 10 in the world. He makes things very easy for me and for his team-mates with his football vision and the decisions he makes. (c) José Mourinho

let3
Kontakt:

Re: Odg: Arsenal

Post Postao/la let3 » 20 avg 2014, 20:02

JoseMourinho je napisao/la:Jest al kao i obično krilo igra desno FM izrazom AMR, samo drugačije igra nije pravolinijski trkač nego inside forward, al ponovo je to ta ista pozicija kao et navasova njega ste spominjali ;)
ma jok brate....nije to to ;) vjeruj...ne igraju uopšte u istoj liniji, to prvo ....Alexis igra mnogo bliže 16-ercu, zato što je u napadackoj liniji (trozubac) i zato što je formacija takva... a nemaju ni iste zadatke i kretnje.

ja ne znam šta ce igrati kod Wengera i šta ovaj planira sa njim, ali ja se moram referisati na Barcu i na ono što sam pratio 3 godine kad je AS u pitanju. (nemam na šta drugo jbg)

http://outsideoftheboot.com/wp-content/ ... 4/psg4.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://chalkontheboots.files.wordpress. ... /image.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

a Navas je skroz druga prica, druga linija

http://sharemytactics.com/1968/Manchest ... actics.png" onclick="window.open(this.href);return false;
http://cdn.bleacherreport.net/images_ro ... 1382558668" onclick="window.open(this.href);return false;

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 20 avg 2014, 20:06

let3 je napisao/la:Alexis nije Jesus Navas ili Cuardado (to jest klasicno krilo koji pići uz aut liniju i koji služi za nabacivanje centarforima) :nene: :nene: jok to

on je krilni napadac,a to znaci za formaciju 4-3-3 ili 3-4-3 gdje je jedan od tri napadaca, trident, trozubac...ništa krilo i vezna linija :nene: a Arsenal fura neke 4-2-3-1

ili da igra u samoj špici ekipe....covjek je napadac, a ne krilno.
Pa to ja i pricam a neki su ovdje dolazili i pricali bajke o Alexisu krilu, on ce biti teski flop ukoliko bude nastavio da igra u ovom nakaradnom sistemu igre gdje sluzi samo da trci kontru i nabacuje lopte Giroudu i Sanogu...ne znam samo kako se treneru Wengerovog kalibra moze desiti da sa ovako amaterskom taktikom pocne sezonu. Alexis bi trpao nemilice u sistemu gdje je on neki spic a krila Campbell i Ox a iza njih Ramsey i Ozil i na tu ekipu dodaj jednog klasnog DMFA i onda mozes pricati da ces nesto napraviti sa ovom taktikom i ekipom sada 4 maksimum 3 mjesto je neminovnost.

Cuj ovog Mourinha eksperta Alexis bi mu na krilo a u spic bi gurao Campbella... :lol:
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

keno94
Kontakt:

Post Postao/la keno94 » 20 avg 2014, 20:48

Mislim da bi Sanchez puno bolje igrao poziciju na kojoj je Santi bio prosle godine. Krilo koje ulazi u sredinu. U sustini on to i jeste, inside forward sto bi rekli Englezi. Stavi ga da igra uz aut liniju i imas beskorisnog igraca. Stavi ga na lijevo krilo i daj mu slobodu u napadu, imas ubitacnog igraca koji se ubacuje u prostor iza odbrane i predstavlja ogromnu opasnost po protivnika.
“Ostrvski stadioni nemaju atletsku stazu jer su, kako Bog zapoveda, predviđeni za fudbal, a ne za nekakvo besmisleno trčanje u krug. Ovde igrači osećaju dah publike na sopstvenom potiljku, za opomenu. Valjda su zato i najbolji, ko zna.”

suhi
Kontakt:

Post Postao/la suhi » 20 avg 2014, 21:11

Dok god weneger gomila peglatore na ove ofanzivne pozicije nema tu napredka.Pogotovo santi na krilu,pored podlia ,cambela ,oxa,smijesno. O kapitenu ne treba trositi rijeci. ox/cambel ,mesut,alexis i iza ramiz,je kljuc za uspjeh.
Jednostavniji i okomitiniji nogomet se mora igrati ako hoce da izvuce max iz ozila i alexisa.
Ozil is unique, there is no copy of him – not even a bad one. He is the best number 10 in the world. He makes things very easy for me and for his team-mates with his football vision and the decisions he makes. (c) José Mourinho

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 20 avg 2014, 21:43

suhi je napisao/la:Dok god weneger gomila peglatore na ove ofanzivne pozicije nema tu napredka.Pogotovo santi na krilu,pored podlia ,cambela ,oxa,smijesno. O kapitenu ne treba trositi rijeci. ox/cambel ,mesut,alexis i iza ramiz,je kljuc za uspjeh.
Jednostavniji i okomitiniji nogomet se mora igrati ako hoce da izvuce max iz ozila i alexisa.
Bravo :clap: :clap:

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 20 avg 2014, 22:35

slika

:D
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"

Arsenator
Kontakt:

Post Postao/la Arsenator » 20 avg 2014, 23:44

Sanogo i Giroud su za ekipa koje igraju na visinu, ne moze niti jedan od ove dvojice da prati trk, alexisa, thea, ili oxa, a narocito kad su kontre i brzi pasovi i izvlacenja, Gironja je obicni snagator i nista vise, Cazorla pa ima tehniku, zna potegnuti potez ali ugusen je ovim sistemom igre, a arteta pa nista reci sto so sada nije receno, spor, nejak, bez idejan vecinom.

Thea za spica, Sancez gdje jeste s tim da se ubacuje u formaciju i sa dva spica tokom meca, lijevo ox-a a iza ozil i ramiz, s tim kad je sa dva spica da ozil ide vise na krilo, a dm pa coquelin-a bi stavio bez razmisljanja kad nemamo boljeg, znao je odigrati tu.

jer do sada u mecevima vidi se da samo se forsira desna strana, ocigledno onda da nema se povjerenja u lijevu niti ekipa tokom igre ima ideju na cazorlinoj strani, tu onda bi i sam Aw trebao da vidi i reaguje, jer postoji problem, pogotovo ce to biti izrazajno protiv jacih ekipa, zatvorit ce desnu stranu i sta imas, opet onaj arsenal koji kruzi bez idejno oko gola. :hmmmmm:
Gunner4ever

Harun93
Kontakt:

Post Postao/la Harun93 » 21 avg 2014, 00:12

bit ce jeb.eno protiv evertona i jos ako besic bude da pokaze onim nasim kako se igra dmf i sta je borbenost i zalaganje
“Play for the name on the front of the shirt and they’ll remember the name on the back”
— Tony Adams.

Seaman
Kontakt:

Post Postao/la Seaman » 21 avg 2014, 00:29

The Guardian report this evening that Mikel Arteta is expected to miss ‘at least’ two weeks with the ankle injury he picked up in last night’s Champions League tie. :lol: nije mu ništa kao što sam pretpostavio,lakša ozljeda smrada

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 21 avg 2014, 00:33

Seaman je napisao/la:The Guardian report this evening that Mikel Arteta is expected to miss ‘at least’ two weeks with the ankle injury he picked up in last night’s Champions League tie. :lol: nije mu ništa kao što sam pretpostavio,lakša ozljeda smrada
Sto bar ne izbiva sa terena jedno 2 mjeseca da nam voajer dovede konacno tog dmf-a :D
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

Pistol
Kontakt:

Post Postao/la Pistol » 21 avg 2014, 01:49

realno , tesko je ocekivati vise pojacanja - vec sada smo potrosili i doveli vise nego u prosle 4 sezone.

Ali stvarno ne znam koji se vise ceka sa Germanima , pa ljudi moji kakva su to pravila - ostali igraju oni ne.
Ekipa nije spremna i nije kompletna , i nadam se da nas to nece kostati protiv ovih Turaka - a protiv Evertona bi i 0:0 bilo OK

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 21 avg 2014, 03:54

Protiv Evertona definitivno treba očekivat neke rotacije. Ezel i Pero bi trebali uletit u startnih 11,dok se takođe' nadam da će OX počet!

Joel treba dobit neke minute i to prije Cazorle!
A.F.C. Bournemouth!

Aca
Kontakt:

Post Postao/la Aca » 21 avg 2014, 11:40

Venger na presici potvrdio da trazimo DM hvala bogu :tokralju: ,i da do sad nisu stigle ponude ni za Podolskog i Cambela,mislim da cemo konacno resiti boljku koja nas godinama muci a to je DM,koga cemo dovesti to je pitanje,i hvala Liverpulu sto je uzeo onog gmizavca sa intelektom desetogodisnjeg deteta :crazy: .

Londonarsenal
Kontakt:

Post Postao/la Londonarsenal » 21 avg 2014, 11:50

Kada bi uzeli tri boda na Goodisonu to bi bilo odlično. Vrijeme je da se odigra jedna tekma kako treba. :D

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 21 avg 2014, 11:53

Aca je napisao/la:Venger na presici potvrdio da trazimo DM hvala bogu :tokralju: ,i da do sad nisu stigle ponude ni za Podolskog i Cambela,mislim da cemo konacno resiti boljku koja nas godinama muci a to je DM,koga cemo dovesti to je pitanje,i hvala Liverpulu sto je uzeo onog gmizavca sa intelektom desetogodisnjeg deteta :crazy: .
dolazi vam song :mrgreen:
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 21 avg 2014, 12:29

barca_87 je napisao/la:
Aca je napisao/la:Venger na presici potvrdio da trazimo DM hvala bogu :tokralju: ,i da do sad nisu stigle ponude ni za Podolskog i Cambela,mislim da cemo konacno resiti boljku koja nas godinama muci a to je DM,koga cemo dovesti to je pitanje,i hvala Liverpulu sto je uzeo onog gmizavca sa intelektom desetogodisnjeg deteta :crazy: .
dolazi vam song :mrgreen:

Bolji je od Artete 3x :mrgreen:

Al sumnjam, kad nije htio Cesca a da uzme Songa? Voajer je probao neku travu ove godine tako da sumnjam da će ga vraćat

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 21 avg 2014, 13:23

AA23 je napisao/la: Bolji je od Artete 3x :mrgreen:

Al sumnjam, kad nije htio Cesca a da uzme Songa? Voajer je probao neku travu ove godine tako da sumnjam da će ga vraćat
Pa dobro,nije da mozemo bas porediti ta dva transfera,.Cesc nije dosao zato sto na njegovim pozicijama imamo Ramseya i Ozila,mislim da je prosla sezona bila presudna,doveden je Ozil a Ramsey je imao fenomenalnu sezonu tako da Cescov povratak i nije bila opcija..Ne ulazim u to ko je od ove dvojice bolji igrac(Ramiz-Cesc) i ko ce imati bolju sezonu,jednostavno Ramsey je u ovom trenutku ono sto je Cesc bio na odlasku iz kluba a Ozil je skupo placen da bi na kraju izvisio za mjesto u prvih 11..

Ne vjerujem da je Songov transfer realan,nest je tu puklo izmedju njega i profe,nacin na koji je otisao bez puno pompe i zelje od strane kluba za njegovim ostankom valjda dovoljno govori samo po sebi,.

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 21 avg 2014, 14:19

Voajer je izjavio da ne zali sto je Cesc presao u Terek i da Ramsey i Fabregas nisu isti tip igraca ali kaze da od Aarona trebamo tek da ocekujemo ono najbolje...

Drugo, Song je unosio nemir u ekipu i klub ga je vrlo lako pustio niz vodu. Ne vjerujem da ce ga vracati...

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 21 avg 2014, 14:21

Ni ja ne bih mijenjao Cesca za Ramseya, ali njih dvojica i ne bi se mijenjala. Jedina zamjena moguca jeste Ozil-Fabregas. A ni tu ne bih mijenjao Svabu. Jest da se pocesto ne vidi, ali lik pravi najvise sansi i kad ga nema, a to je bitno. A i Fabregasu necu oprostiti one utakmice protiv Barce.
Celik!3,2,2.

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.