Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la nerminh74 » 20 avg 2014, 10:18

Celikovac je napisao/la:
Clutch je napisao/la:Gordić, Amerikanac
Mitrović, Šutalo
Đedović, Vrabac (od njega će biti igrač koji je bitan za ovu reprezentaciju siguran sam)
Teletović, Todić
Nurkić, Stipanović, Kikanović

Osvajamo medalju na EP s ovim sastavom. :D
Puno je vise Mitrovic trojka nego Djedovic, i po visini i po nacinu igre. Covjek me odusevio defanizvnim skokom u kvalifikacijama i u prijateljskim. A ne zaigra li Todic, mislim da je Kikan sasvim dobra alternativa Mirzi na cetvorci.
Djedovic je na zadnjem EP, a veoma cesto i u Bayeru igrao 3 i to veoma uspijesno jer u napadu dodatno koristi svoju brzinu i kontrolu lopte, a u odbrani zahvaljujuci brzim rukama i to veoma dobro pokriva
sto vise skoro svi smatraju da je 3, a ovo je tekst sa stranice EL
German champion FC Bayern Munich made the first move in putting together a roster for their second consecutive Turkish Airlines Euroleague season, signing a new two-year contract with all-round forward Nihad Djedovic on Thursday. In Bayern’s last, historic season, Djedovic (1.96 meters, 24 years old) averaged career-best 11.7 points and 3.6 rebounds, as well as 2.3 assists in 18 Euroleague games, while posting team-high 12.7 points, along with 2.4 rebounds, 1.8 assists and 1.5 steals in German League. Djedovic missed the playoffs due to a hand fracture, but now sets his sights on another two years with the club. "After a great season, the contract extension was for me beyond question”, said Djedovic. “For me there were never a discussion about it, at which club I want to continue my career. For me there was only a plan to stay at Bayern basketball. I want to maintain continuity and continue to work with this great champion team. I am very, very happy."

Djedovic made his Euroleague debut in 2007 with FC Barcelona, and has three full seasons and exactly 60 games in the competition under his belt with Virtus Roma, ALBA Berlin and Bayern. His current averages for Euroleague career are 9.2 points, 3.2 rebounds, 2.2 assists and 1.1 steals. During his career he also played for Cornella and Obradoiro in Spain, Galatasaray in Turkey, and Bosna Sarajevo in his native Bosna and Herzegovina. He is also a regular member of the national team of Bosnia and Herzegovina, having played at EuroBasket in 2011 and 2013.
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Celikovac
Kontakt:

Post Postao/la Celikovac » 20 avg 2014, 10:20

Igrao je trojku jer trojku nismo imali ni u reprezentaciji ni u Bayernu, sad je imamo i vrijeme je da se vrati na poziciju na kojoj moze najvise da pruzi.
Luciano Moggi: "E l'Inter non vinceva perché erano pippe e incapaci. Mica li ho comprati io Vampeta, Taribo West e Hakan Sukur".

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 20 avg 2014, 14:16

pa mi kad bi nasli dobrog crnca, koji je u stanju imati 10+6 poena i asistencija po mecu uz neku solidnu odbranu..dakle kad bi nekim cudom nasli jakog pleja mi bi se lansirali medju najopasnije reprezentacije...

imao bi 2 igraca vani: crnac i Djedovic i dva igraca unutra: Mirza i Nurkic koji su u stanju da poentiraju + pomocno osoblje u liku Kikanovica, Sutala, Gordica, Mitrovica napadaci i Stipanovica, Persica defanzivno..vise nego respektabilan tim kad bi taj crnac bio neka klasa vise
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Ramirez5
Kontakt:

Post Postao/la Ramirez5 » 20 avg 2014, 19:53

Ima li neko konkretnu informaciju sta je sa nasim Jukom, koliko je ozbilja povreda o kojoj se pricalo.

filip13

Post Postao/la filip13 » 20 avg 2014, 20:54

Claus je napisao/la:I ja bih Nihada prije stavio na SF nego na SG, ali jednostavno na PG ne možemo ostati samo na Gordiću. I to ne zato što je Nemanja loš, baš naprotiv, nego što je konkurencija na pozicija nikakva i zato ne smijemo dozvoliti da nam Pašalić bude drugi play.

Na šuterskoj poziciji barem imamo Mitrovića i Šutala, tako da je šteta malo manja.
filip13 je napisao/la:a đedović to može igrati ali mu to nije prirodna pozicija,nema baš visinu za to
Kao što nema ni šut za SG-a. ;) Jedino ako se nije značajno poboljšao u zadnje vrijeme, obzirom da ga nisam dugo gledao.

Najbolje bi bilo naći nekog comba, ali nismo baš u poziciji da biramo.

istina da nije neki šuter

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 20 avg 2014, 21:21

http://live.fibaeurope.com/www/Game.asp ... r=9318-A-4" onclick="window.open(this.href);return false;
+10 za VB,poluvrijeme.Odgovara nam više pobjeda VB :D
Nad tobom sunce najljepše sja

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 20 avg 2014, 22:22

Fasovaše Britanci. Znači mi i Island za prvo mjesto. Uz pobjedu nad Britancima, dovoljan nam je i poraz od Islanda ispod 10 razlike za prvo mjesto u grupi. Mada sam uvjeren da ćemo ih i tamo sljuštit'.

Celikovac
Kontakt:

Post Postao/la Celikovac » 20 avg 2014, 23:10

Nije mi jasno kako neko moze razmisljati o porazu protiv onakvih ekipa :crazy:
Luciano Moggi: "E l'Inter non vinceva perché erano pippe e incapaci. Mica li ho comprati io Vampeta, Taribo West e Hakan Sukur".

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 20 avg 2014, 23:20

Celikovac je napisao/la:Nije mi jasno kako neko moze razmisljati o porazu protiv onakvih ekipa :crazy:
Baš zbog tog stava i gledamo ostale rezultate :D,a i bez Mirze bi bili tu negdje sa Islandom.
VB je ispala,nemaju motiva protiv nas i u Sarajevu osiguravamo EP,u Island po prvo mjesto i perfektan učinak :D
Nad tobom sunce najljepše sja

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 20 avg 2014, 23:38

pricajte sta hocete, al ja se ne mogu otet utisku da smo imali iole ozbiljnog protivnika u kvalifikacijama da mi ne bi vidjeli eurobasketa, pa dzaba nam da mirza pogadja iz svlacionice na parkingu...
=\_1921_/=

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 20 avg 2014, 23:41

invincible1921 je napisao/la:pricajte sta hocete, al ja se ne mogu otet utisku da smo imali iole ozbiljnog protivnika u kvalifikacijama da mi ne bi vidjeli eurobasketa, pa dzaba nam da mirza pogadja iz svlacionice na parkingu...
Tako su ovdje govorili i za rukometase. Sjecam se utakmica predkvalifikacija cak pa i u kvalfikacijama.."joj na sta smo spali, jedva protiv neki portugalaca", "nema od nas nista..." etc. etc. I sta bi. Momci izbacise jednu od najbolji selekcija svijeta u rukometu, i to na kakav nacin.

Dobro slazem se da smo dosta oslabljeni i da bi bez Mirze ovo tesko islo ali nebi otiso toliko daleko ko ti. Sve u svemu, bice sigurno dosta, dosta bolje.
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 20 avg 2014, 23:43

pinoglavi je napisao/la:
Celikovac je napisao/la:Nije mi jasno kako neko moze razmisljati o porazu protiv onakvih ekipa :crazy:
Baš zbog tog stava i gledamo ostale rezultate :D,a i bez Mirze bi bili tu negdje sa Islandom.
:nene: da nema njega ljudi bi se glat vratili u egal i mi bi ispušili do kraja

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 21 avg 2014, 00:31

Bez Mirze bi protiv jačih protivnika imali problema, ali s Mirzom bi i protiv jačih protivnika prošli kvalifikacije. Pa Mirza igra s nekih 50 %....Ko da je ovo njegov maksimum, pa čovjek se faktički ležerno zafrkavao sa Islanđanima, da je trebalo ubaciti u dvije brzine više i to bi postigao. A i ostatak ekipe bi drugačije protiv drugih protivnika pristupio...
Međutim, na EP ne može sam Mirza, tu treba napraviti značajne korake naprijed. Ali sad govorit da bi nam kvalifikacije bile ugrožene protiv nekih jačih protivnika je smiješno. A EP je naravno druga priča, jer tu je faktički sve kalibar do kalibra.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 21 avg 2014, 00:35

Zaboravljate da na nasoj klupi sjedi jedan od najboljih trenera u Evropi

abraham
Kontakt:

Post Postao/la abraham » 21 avg 2014, 01:05

Što ne mogu ovog seljačkog mentaliteta po kojem sve redom deremo, gdje smo prvaci i pobjednici i prije izlaska na teren i slično. Volio bih da nas ljudi otresu tamo gore samo radi nekih likova, a da se opet kvalifikujemo.

Ako ne poštuješ protivnika, a sebe uzdižeš, pa zasigurno češ kad tad fasovat.

Prvo skoči pa reci hop, kaže narodna ....

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 21 avg 2014, 01:10

abraham je napisao/la:Što ne mogu ovog seljačkog mentaliteta po kojem sve redom deremo, gdje smo prvaci i pobjednici i prije izlaska na teren i slično. Volio bih da nas ljudi otresu tamo gore samo radi nekih likova, a da se opet kvalifikujemo.

Uopšteno gledano, imaš poentu, ali što se tiče ove grupe, i odnosa snaga, bolji smo za klasu i od Islanda i od Britanaca.
To nije nikakvo uzdizanje, to je činjenica.

Ova ekipa trenutno, bez Mirze bi se namučila u ovoj grupi, ali sa Jusufom i Nihadom bi se i bez Mirze prošetali kroz kvalifikacije.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 21 avg 2014, 03:42

abraham je napisao/la:Što ne mogu ovog seljačkog mentaliteta po kojem sve redom deremo, gdje smo prvaci i pobjednici i prije izlaska na teren i slično. Volio bih da nas ljudi otresu tamo gore samo radi nekih likova, a da se opet kvalifikujemo.

pojma ti nemas

Unknown Genius
Kontakt:

Post Postao/la Unknown Genius » 21 avg 2014, 03:47

abraham je napisao/la:Volio bih da nas ljudi otresu tamo gore samo radi nekih likova
Nakon ovakve izjave pametnije bi ti bilo da se više ne pojavljuješ na ovom dijelu foruma i ne glumiš da je ovo tvoja repka.
Čuj samo radi nekih likova željeti poraz "svojoj" državi... Pa koliki IQ moraš imati da to napišeš i to bez imalo stida?!
Moje ime ovdje od sad znači pravda.

sanlituncay
Kontakt:

Post Postao/la sanlituncay » 21 avg 2014, 03:56

Ovako su nas proglasili favoritima protiv Finske... Pa na kraju FINSKA - BIH 92 : 64
A i ovaj Island je isto **** ko i Finci... Ako ih krene za 3 poena,gotovo je...
[youtube][/youtube]
U ovo vrijeme kad 200 ljudi dnevno ostaje bez posla, međugorske suvenirnice i Dinamo su puni ko brod!

Celikovac
Kontakt:

Post Postao/la Celikovac » 21 avg 2014, 08:21

Unknown Genius je napisao/la:
abraham je napisao/la:Volio bih da nas ljudi otresu tamo gore samo radi nekih likova
Nakon ovakve izjave pametnije bi ti bilo da se više ne pojavljuješ na ovom dijelu foruma i ne glumiš da je ovo tvoja repka.
Čuj samo radi nekih likova željeti poraz "svojoj" državi... Pa koliki IQ moraš imati da to napišeš i to bez imalo stida?!
Neki ljudi zive da udaraju kontru i lijece neke vlastite komplekse. Kompletan post je na nivou mladjeg adolescenta, i to onog pogresno usmjerenog.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.