Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

arelinho
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la arelinho » 19 avg 2014, 13:17

JHam je napisao/la:Moguce je da dodje do promjene zbog SFF-a...Ali jos nista nije sigurno...
nema sanse da ce doci do promjene jer je raja vec pocela kupovati karte,ja prvi uzeo drugi dan kad su izasle u prodaju :) nema veze sto je SFF on zavrsava 23.08. dan prije utakmice :)

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 19 avg 2014, 13:51

eto prilike da sarajevo krene 'u borbu' sa ostalim gradovima kada je u pitanju podrska nasim reprezentacijama.. :D
Volim te Bosno!!!

raaymoon
Kontakt:

Post Postao/la raaymoon » 19 avg 2014, 14:12

Pa biće bolja atmosfera u Skenderiji nego u Mejdanu :D :D :D :D
Željezničar
Borussia Dortmund

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 19 avg 2014, 14:22

raaymoon je napisao/la:Pa biće bolja atmosfera u Skenderiji nego u Mejdanu :D :D :D :D
Bice vise ljudi to je sigurno al da li ce biti atmosfera bolja vidjet cemo... Mada ne vjerujem da biti kao protiv Gruzije ili Rumunije gdje cackalicu medju ljude nisi mogao ubaciti...
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 19 avg 2014, 14:39

Naturalizirani američki plejmejker Zack Wright, koji je dres naše košarkaške reprezentacije nosio u kvalifikacijama i završnici Evropskog prvenstva 2013. u Sloveniji, napustio je grčki Panathinaikos.

Agencije prenose da je 29-godišnji Wright potpisao ugovor sa Istanbulom BB, klubom koji je ove godine izborio plasman u prvoligaški rang u Turskoj.

Novi trener Panathinaikosa nedavno je postao naš aktuelni selektor Duško Ivanović, u čijim klupskim planovima, kao i reprezentativnim, očito nije bilo mjesta i za Wrighta.
Sexy girls are waiting for live chat and discreet adult dating. Join now. https://secrelocal.com

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 19 avg 2014, 14:44

nerminh74 je napisao/la: vjeruj meni on je iz medjugorija, mozda je rodzenjem od tamo, ali momak je skoro citav zivot (do profesionalne karijere) u medjugoriju
storm_raider je napisao/la:Andrija je u Medjugorju odrastao, ali je rodjen u blizini Jablanice.
Otprilike ovo sto @storm kaze..on je znaci odrastao u Medjugorju, ali je tu rodjen i familija mu je odavde..a i sve zavisi kako ko tumaci "Stipanovic je iz Doljana", u ovom primjeru otprilike vidimo sta znaci :)

Btw, bolje je sto se nije promijenilo mjesto odigravanja utakmice protiv VB, da vidimo kako ce Sarajevo i Skenderija odgovoriti na velicanstvenu atmosferu od prekjucer u Mejdanu :)
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 19 avg 2014, 15:00

Bassha je napisao/la:Naturalizirani američki plejmejker Zack Wright, koji je dres naše košarkaške reprezentacije nosio u kvalifikacijama i završnici Evropskog prvenstva 2013. u Sloveniji, napustio je grčki Panathinaikos.

Agencije prenose da je 29-godišnji Wright potpisao ugovor sa Istanbulom BB, klubom koji je ove godine izborio plasman u prvoligaški rang u Turskoj.

Novi trener Panathinaikosa nedavno je postao naš aktuelni selektor Duško Ivanović, u čijim klupskim planovima, kao i reprezentativnim, očito nije bilo mjesta i za Wrighta.
znaci nemanja ce igrati ABA ligu i EL, a zeko ce igrati za pa maksimalno osrednji turksi klub
hmmmmm
nesto mi se ovo ne slaze sa recenicama pojedinih koji su me uvjeravali kako je zeko mega igracina za nemanju :kafa:
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 19 avg 2014, 16:31

nerminh74 je napisao/la:
Bassha je napisao/la:Naturalizirani američki plejmejker Zack Wright, koji je dres naše košarkaške reprezentacije nosio u kvalifikacijama i završnici Evropskog prvenstva 2013. u Sloveniji, napustio je grčki Panathinaikos.

znaci nemanja ce igrati ABA ligu i EL, a zeko ce igrati za pa maksimalno osrednji turksi klub
hmmmmm
nesto mi se ovo ne slaze sa recenicama pojedinih koji su me uvjeravali kako je zeko mega igracina za nemanju :kafa:
I to nakon utakmice protiv VB :facepalm:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 19 avg 2014, 17:36

Wright evo vec mjesec dana i vise tamo po USA da kazem "klosari", tacnije po Ohiu.

Mislim da se moze naci dobar strani igrac, oni se bukvalno svi nude. Najbolji bi nam bio neki PG..tu smo nekako i najtanji

MetanorisBack
Kontakt:

Post Postao/la MetanorisBack » 19 avg 2014, 18:05

Samo budala može reći da je Wright bolji od Gordića,pogotovo nakon Europskog Prvenstva.

Gordić je bolji ofanzivno,koliko je Wright bolji defanzivno,nikakva to razlika nije.
POSEREM SE I PAPETOLJUPCIMA,I PAPETU U USTA.

abraham
Kontakt:

Post Postao/la abraham » 19 avg 2014, 18:34

Nije poenta da li je Wright ili neki drugi amerikanac bolji od Gordića, več da nam treba još jedan kvalitetan igrač pored njega. Ako ne boljih kvaliteta, onda barem istih ili sličnih

MetanorisBack
Kontakt:

Post Postao/la MetanorisBack » 19 avg 2014, 18:40

abraham je napisao/la:Nije poenta da li je Wright ili neki drugi amerikanac bolji od Gordića, več da nam treba još jedan kvalitetan igrač pored njega. Ako ne boljih kvaliteta, onda barem istih ili sličnih
Naravno da nam treba,po meni vise SG nego PG,ali dobro..

filip13

Post Postao/la filip13 » 19 avg 2014, 18:57

MetanorisBack je napisao/la:
abraham je napisao/la:Nije poenta da li je Wright ili neki drugi amerikanac bolji od Gordića, več da nam treba još jedan kvalitetan igrač pored njega. Ako ne boljih kvaliteta, onda barem istih ili sličnih

imamo SG u đedoviću

MetanorisBack
Kontakt:

Post Postao/la MetanorisBack » 19 avg 2014, 19:01

filip13 je napisao/la:

imamo SG u đedoviću
Ja bih premjestio Đedovića na SF,ako već nema niko drugi da igra tu poziciju,a doveo Amerikanca SG,barem ih na toj poziciji ima ''kol'ko hoćeš''.

filip13

Post Postao/la filip13 » 19 avg 2014, 19:07

imamo SG u đedoviću
Ja bih premjestio Đedovića na SF,ako već nema niko drugi da igra tu poziciju,a doveo Amerikanca SG,barem ih na toj poziciji ima ''kol'ko hoćeš''.[/quote]

a đedović to može igrati ali mu to nije prirodna pozicija,nema baš visinu za to

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 19 avg 2014, 19:13

I ja bih Nihada prije stavio na SF nego na SG, ali jednostavno na PG ne možemo ostati samo na Gordiću. I to ne zato što je Nemanja loš, baš naprotiv, nego što je konkurencija na pozicija nikakva i zato ne smijemo dozvoliti da nam Pašalić bude drugi play.

Na šuterskoj poziciji barem imamo Mitrovića i Šutala, tako da je šteta malo manja.
filip13 je napisao/la:a đedović to može igrati ali mu to nije prirodna pozicija,nema baš visinu za to
Kao što nema ni šut za SG-a. ;) Jedino ako se nije značajno poboljšao u zadnje vrijeme, obzirom da ga nisam dugo gledao.

Najbolje bi bilo naći nekog comba, ali nismo baš u poziciji da biramo.

MetanorisBack
Kontakt:

Post Postao/la MetanorisBack » 19 avg 2014, 19:20

Claus,Nihad je jako dobro šutao trojke prošle godine u Njemačkoj ligi,pokušat' ću naći statistike.

Po meni:

1 Gordić/bilo ko osim Pašalića,možda mali Zahiragić
2 Amerikanac/Šutalo
3 Đedović/Todić(čini mi se da može pokriti tricu)
4 Teletović/Stipanović
5 Nurkić/Kikanović

Ako je Amerikanac kvalitetan vjerovatno bi prošli prvi krug Eurobasketa sa ovom ekipom.

MetanorisBack
Kontakt:

Post Postao/la MetanorisBack » 19 avg 2014, 19:24

http://www.beko-bbl.de/de/statistiken/s ... atistiken/" onclick="window.open(this.href);return false;

Čak je ovdje i naveden kao SF

Jedna pogođena trica po utakmici 33% šuta za tri,uopšte nije loše kako je bilo prije,veliki napredak,minute su mu ograničene bile,ima ubjedljivo najmanje minuta od svih vodećih igrača na svojoj poziciji.

Još ova sezona i vrijeme je za iskorak i da ide u neku od najjačih evropskih ekipa.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 19 avg 2014, 19:27

Prolaz dosta zavisi od grupe, tako da nikad ne možeš garantovati da idemo dalje. Naravno, s boljim igračima nam rastu šanse.

Ponavljam, lično bih najviše želio dobrog comba, ali teško je angažovati takvog igrača ako se zoveš BiH, a SG je ipak manje deficitaran od PG-a. Tu su već pomenuti Mitrović i Šutalo, Mirza rešeta tricama, a može uskočiti i Đedović po potrebi. Na jedinici smo ostali praktično na Gordiću i Pašaliću, što je definitivno znak za uzbunu.

Tvoja postava također ne bi bila loša, daleko od toga, ali kod mene prednost ima po mom mišljenju najdeficitarnija pozicija. ;)

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 19 avg 2014, 20:06

Dosta dobrih rookie igraca doslo je u Evropu..Bice tu dobrih kandidata na poziciji pleja koja nam je daleko najtanja..

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 0oo0, CAGarfia, Homelander, Serha, StevieG8 i 29 gostiju.