ChWilla je napisao/la:Camoranesi je napisao/la:Ma najviše me nervira što olako i za siću dajemo našu djecu, talente. Nemamo sa čim da ih privolimo i zadržimo u klubu, mada veliki uticaj možda i najveći imaju njihovi roditelji. Vidim gore pišete kako se Dadi nalaze mahane, kako previše očekujemo od njega iako mu je tek 19. Meni je Dado lično drag i dobar igrač, zna podvaliti loptu, ima dobar šut, ma sve, osim što se u pojedinim trenucima izgubi na terenu. Treba tu trke, borbenosti, da jede zemlju što se kaže..
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
pazi, u ovom trenutku su ti svi najveći talenti vezani ugovorima, a 7 ih je nastupalo na susretu u19-u21. to dosad nije bilo, ara, gojak, hajradinović su svi otišli za dž. za amira hadžiahmetovića mnogo pametniji ljudi od nas na forumu kažu da je najveći talenat bh fudbala (ja te mlade selekcije vrlo rijetko pogledam, ali ovako kažu ljudi kojima je to posao). dado i bajić imaju još četiri godine profesionalnog ugovora, memija četiri i po. tako da ako neko od njih eksplodira i potraže ga iz inostranstva - klub ima odličan položaj i neće ih morati dati za siću, bez obzira što su njihove plate male za evropske uslove.
Sa Hodzicem je drugacija situacija u odnosu na Gojaka i Hajradinovica. Za ovu dvojicu Zeljo je naplatio samo naknadu za treniranje,doduse za Haj.po onoj staroj,visoj tarifi.Hodzic je relativno dobro rijesen.Prodan je L.za 175000 e i 5% od narednih prodaja. Ovaj procenat ovih dana Dinamo treba uplatiti na ugovor od 750000 e,koliko su ga platili Liverpulu.
Na zalost,osudjeni smo na prodaju mladih igraca.Ali,dugo ce biti tako u ovoj situaciji u kojoj se nalazi kompletan nogomet u BiH.
Raduje cinjenica da su nasi u klubu shvatili bit,te napravili ogroman pomak u sveukupnoj politici rada sa omladinskim pogonom,izmedju ostalog,i u segmentu potpisivanja ugovora sa svima koji po procijeni struke,imaju sanse postati igracima. Sad je ta situacija sasvim ok.
Kad je o Dadi rijec,potpuno sam uvjeren da ce izrasti u dobrog igraca.Slazem se sa onima koji su konstatovali da on ima ono sto se ne moze nauciti,a fali mu ono sto se moze ispraviti.
Pricamo puno o nasoj veznoj liniji,posebno kad je defanziva u pitanju. Svjesni smo i mi svi da nije dobro,a jos vise je toga svjestan nas strucni stab. Sigurno traze najbolja rijesenja,izmedju ostalog i opcija da Cola ide na DM je realna opcija. Ono sto ja mislim,u ovoj situaciji kad smo ranjivi u najuzoj odbrani,opcija sa dva zadnja vezna je najbojla. Uz Hasanovica,pomeni,to dobro moze odigrati neko od ovih nizih a koje smo pominjali(Cola,Memija,pa i Mekic).Na ovaj nacin bi se bolje pokrila ta opasna zona ispred stopera. Smatram da bi to bilo ok,uz ofanzivnije bokove,a to bi bilo tako kad bi beka igrao Stana ili Memija desno,odnosno Kvesa svoju stranu,ili Stana ako Kvesa eventualno nije tu.Ako znamo da sad na krilima imamo vrlo dobru konkurenciju,i pored dva zadnja vezna,i dalje bi prema naprijed bili skroz dobri. Naravno,pod uvjetom da od centralnog veznjaka ide pravovremena lopta,dubinska ili na bok,bez peglanja.
Doduse,lahko je napisati,tastaturu i opleti. Al eto,diskutujemo o tome.I trebamo diskutovati.
fale samo žerić i behram, a iz njihove generacije je svakako samo mujagić potpisao.