RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

Kadet91
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la Kadet91 » 18 avg 2014, 19:38

pile87 je napisao/la:
rodjenisa je napisao/la:
PS @Pile 87 postujem tvoje misljenje,al ja nesto ubjedjen da nece niko pitarima boda uzeti na Kosevu
I odma da znas ja sam jedan od onih Rodjenih koji tvog Zelju gotivim vise nego njih
Ja nisam neki pretjerani simpatizer veleza mada ima dosta navijaca Zelje koji simpatisu veleza.Bolje receno koliko ne volim velez toliko ne volim ni sarajevo, mada se trudim biti realan.Gledao sam utakmicu jer sam htio vidjeti kakve su ekipe.Onog trena kada je Maletic iskljucen bilo mi je stalo da velez uzme ili odigra bar nerjeseno.
Ma ti si cool lik Pile. :thumbup: Pogledaj jos koju nasu tekmu i mislim da ces postati nas navijac il barem simpatizer. :lol:

Forza Velez!

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 18 avg 2014, 19:41

pile87 je napisao/la:
rodjenisa je napisao/la:
PS @Pile 87 postujem tvoje misljenje,al ja nesto ubjedjen da nece niko pitarima boda uzeti na Kosevu
I odma da znas ja sam jedan od onih Rodjenih koji tvog Zelju gotivim vise nego njih
Ja nisam neki pretjerani simpatizer veleza mada ima dosta navijaca Zelje koji simpatisu veleza.Bolje receno koliko ne volim velez toliko ne volim ni sarajevo, mada se trudim biti realan.Gledao sam utakmicu jer sam htio vidjeti kakve su ekipe.Onog trena kada je Maletic iskljucen bilo mi je stalo da velez uzme ili odigra bar nerjeseno.
Opet postujem.
Dok se medjusobno uvazavamo i ne vrijedzamo nemam nista protiv ljudi koji razmisljaju drugacije.Ostaje cinjenica da trenutno diskutujemo o 3 velika BH kluba,a navijackih podyebavanja je bilo i bice,i neka je tako jer u protivnom nebi bilo interesantno.
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 18 avg 2014, 19:49

rodjenisa je napisao/la: Opet postujem.
Dok se medjusobno uvazavamo i ne vrijedzamo nemam nista protiv ljudi koji razmisljaju drugacije.Ostaje cinjenica da trenutno diskutujemo o 3 velika BH kluba,a navijackih podyebavanja je bilo i bice,i neka je tako jer u protivnom nebi bilo interesantno.
S normalnim se uvijek da normalno diskutovati pa taman i navijali za razlicte klubove ili imali razlicito misljenje.Svi smo tu jer volimo dobar nogomet neko samo preferira neki drugi klub i to je to.Isto tako ne dozivljavamo svi neke utakmice isto od tuda moja potreba da napisem kako mi je izgledala zadnja utakmica veleza mada to nikada ne cinim ni na jednoj temi.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Kadet91
Kontakt:

Post Postao/la Kadet91 » 18 avg 2014, 19:53

pile87 je napisao/la:
rodjenisa je napisao/la: Opet postujem.
S normalnim se uvijek da normalno diskutovati pa taman i navijali za razlicte klubove ili imali razlicito misljenje.Svi smo tu jer volimo dobar nogomet neko samo preferira neki drugi klub i to je to.Isto tako ne dozivljavamo svi neke utakmice isto od tuda moja potreba da napisem kako mi je izgledala zadnja utakmica veleza mada to nikada ne cinim ni na jednoj temi.
:clap: :thumbup:

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 18 avg 2014, 19:59

naša dva igrača u timu kola i to: Dragojević i Škahić :bih:

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 18 avg 2014, 20:10

ako neko zna dokle su došli radovi na pomoćnom neka postavi slike, ako ima, naravno. ;)

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 18 avg 2014, 20:16

Deniro je napisao/la:Sto se mene tice, Merza nek se sa Skahicem i Asimom bori za stopersku poziciju ili sa Maletom za desnog beka, jer je na poziciji defanzivnog veznog primat preuzeo Marko Nikolic. Glupo mi je forsirat Merzu na osnovu dobrih partija iz prosle sezone, a znamo da je i ove kao i prosle htio da napusti ekipu, te se naknadno pridruzivao pripremama.
I da, Nikolic jeste nase veliko, ako ne i najvece pojacanje a Mika u vezi nije bolji od njega.

Dakle duo na centru bi trebali ciniti Blagoje(kad se oporavi) i Nikolic. :cool:
Pa ne bih se baš složio sa tobom. Nikolić se zaista pokazao i treba da igra dok je u ovoj formi, ali ne mislim da su on i Mika konkurenti za poziciju u timu. Feja je dosada uvijek igrao sa dva zadnja vezna, Blagojević ne može igrati zadnjeg veznog, samo centralnog iliti predn jeg veznog.....dakle, u gostujućim utakmicama, Mika-Nikolić-Blagojević plus Janković kao neka vrsta polušpica...u domaćim utakmicama, sa slabijim prozivnicima, može se razmišljati o tome da samo Nikolić bude zadnji vezni, Blagojević cenmtralni, a da Popović ili Mace zajedno sa Jankovićem budu u špicu....

Naravno, ako u uvijek kada pišem o sastavu, moram naglasiti da naprdujem , kao i svi, jer Feja to sasvim sigurno bolje zna.....al, haj nije zgorega ,malo i naprdivati :mrgreen:

RezervniGolman
Kontakt:

Post Postao/la RezervniGolman » 18 avg 2014, 20:23

Slozio bi se s drugom@Crvenaarmija u vezi Marka Nikolica. Momak je poginuo obadvije tekme. Prava radilica i borac na sredini. Ono sto nam je falilo pravo kad je defanzivni vezni u pitanju. U vezi Olivera Dragojevica kad Nadalina muti jaja isto rijeci hvali nase veliko pojacanje. Malo mi u prekidima glumi Jana Thorpa :P ali i to ce se dat sredit s Dasom
KLUB LJUDI ČIJI OBRAZ NE MOŽEŠ KUPITI,ČIJE USPOMENE NE MOŽEŠ IZBRISATI.
LJUDI KOJIMA NE MOŽEŠ LAGATI.
VELEŽ MOSTAR,KLUB RAJE,LJUBAVI,PONOSA I PRKOSA.
KLUB SVIH NAS.

Deniro
Kontakt:

Post Postao/la Deniro » 18 avg 2014, 20:39

@gost

Pa dobro, ako si imao na umu neku formaciju slicnu ovoj onda se ja slazem s tobom :mrgreen:

..........Dragojevic...........
Maleta..Skahic..Asim..Peja
...........Merza..............
.....Nikolic.....Blagoje......
Hebibovic..........Haurdic..
..........Jankovic.........

S tim da Jankovic ne bi igrao poluspica vec neku false nine :D
Tužno je bilo one noći,
kad sam saznao za njih..
sto šezdeset grobova u Liska ulici..

Tu sam ostao,
od suza brišući lice..
gledajući grobove iz Liska ulice..

MUSVDG

Mostarac1971
Kontakt:

Post Postao/la Mostarac1971 » 18 avg 2014, 21:08

Kadet91 je napisao/la:Vidim niko ne spominje Andriju Dragojevica, isto junak susreta u Sa. Svaka cast care, nas novi Petranovic!
Dragojević je fenomenalno branio svaka mu čast baš kao Petranović :D Slažem se s tobom Tobra :thumbup: :bih:
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA! RA1981

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 18 avg 2014, 21:19

Deniro je napisao/la:@gost

Pa dobro, ako si imao na umu neku formaciju slicnu ovoj onda se ja slazem s tobom :mrgreen:

..........Dragojevic...........
Maleta..Skahic..Asim..Peja
...........Merza..............
.....Nikolic.....Blagoje......
Hebibovic..........Haurdic..
..........Jankovic.........

S tim da Jankovic ne bi igrao poluspica vec neku false nine :D
That's it, s tim što bi protiv ovih bunkeraških ekipa ja možda umjesto Mike stavio Popovića ( odnosno, da ne bude zabune, Nikolića na Mikino mjesto, Janka malo povukao i Popa (ili Macea ubacio) u vrh napada stavio...

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 18 avg 2014, 23:46

Blagoje i Nikolić sa Merzom pozadi da ih "čuva" je fantastičan trio. Njih dvojica mladi, poletni, okretni, brzi iznose loptu, dok Merza ih malo popunjava iskusno. Po meni Škaljić i Škahić na štopere uz izmjene Škaljića i Zolja.

Popovića obavezno izbaciti iz vrha i gurnuti naprijed Jankovića ili Dinu , da onako ko muha bez glave siječe par lopti i slično. Može čak i Vlada da odigra na toj poziciji, zna se on dobro čupat.

Inače, i mene zanima ovaj Đokić, mislim mađarska liga, brazilska , srpska, mora biti tu neki kvalitet. Volio bih ga gledati u nekim od narednih utakmica.

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 19 avg 2014, 05:10

Vidim polemika je gdje Miku ubaciti :) ,pa da se malo ukljucim.
Mika je igrao beka u reprezentaciji i mislim da moze i to dobro odraditi.Dakle za varijantu kad igramo sa nekim jakim protivnikom (u gostima pogotovo)ovako bih postavio igrace.

Dragojevic(treba probati i Djokica da nije dzaba doso,da vidimo kakav je)

Bekovi :Skahic i Mika

Stoperi:Skaljic i Zolj

Zadnji vezni :Nikolic
Prednji vezni: Blagojevic i Vlada
Krila:Hebibovic i Maletic
Spic :Janko Bobetko (Haurdic)

Varijanta za lakse protivnike

Dragojevic
Bekovi:Hebibovic i Maletic(da se i oni mogu ubacivati u napad)
Stoperi:Skaljic i Skahic
Zadnji Vezni:Nikolic i Mika(stavio sam 2 zadnja vezna zato sto ce se bekovi ubacivati naprijed pa da mogu zatvoriti evenualnu rupu u odbrani)
Prednji vezni :Blagoje
Krila:Haurdic i Vlada (oba su lijeva krila ali mislim da obadvojica mogu igrati i desno krilo isto tako dobro)
Spic:Jankovic i Mace/Popovic
Dakle jako ofanzivna formacija(mozda bi ova varijanta bas odgovarala protiv Travnika)

FORZA VELEZ
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

diplomatija
Kontakt:

Post Postao/la diplomatija » 19 avg 2014, 08:13

Gledao sam vas protiv Sarajeva i toliko me iznervirao onaj hajdarovic kad je ušao, da sam mu ja trener izvadio bih ga odmah, isto mrtav konj, tri lopte poklanja, korak neće da pruzi, loptu do centra ne moze izbaciti, ono je katastrofa..

RezervniGolman
Kontakt:

Post Postao/la RezervniGolman » 19 avg 2014, 08:18

diplomatija je napisao/la:Gledao sam vas protiv Sarajeva i toliko me iznervirao onaj hajdarovic kad je ušao, da sam mu ja trener izvadio bih ga odmah, isto mrtav konj, tri lopte poklanja, korak neće da pruzi, loptu do centra ne moze izbaciti, ono je katastrofa..
Dino zna loše odigrat ali zato zna i poludit. Momak nam je donio nekoliko pobjeda od kako je u Velezu . Jbga svak ima nekad los dan
KLUB SVIH NAS.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 19 avg 2014, 08:28

Dino uvijek gine za dres, ali doslovno. Uz malo nogometne inteligencije bi mogao ostvariti solidnu karijeru van nasih okvira. Nadam se da ce ga Feja srediti, i energiju koju ovaj posjeduje kanalisati u pravom smjeru.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

RezervniGolman
Kontakt:

Post Postao/la RezervniGolman » 19 avg 2014, 08:44

zizu1991 je napisao/la:Dino uvijek gine za dres, ali doslovno. Uz malo nogometne inteligencije bi mogao ostvariti solidnu karijeru van nasih okvira. Nadam se da ce ga Feja srediti, i energiju koju ovaj posjeduje kanalisati u pravom smjeru.
Fali mu pravo damara u desnici,pogotovo poslje 60te minute. Lik svaku tekmu s lijeve strane par puta napravi sebi prostor za sut ali vidi se hastra ga gruhnut jer nema snage. Sto kazes gine svaku tekmu i raja to cijeni
KLUB SVIH NAS.

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 19 avg 2014, 09:04

rodjak je napisao/la:Vidim polemika je gdje Miku ubaciti :) ,pa da se malo ukljucim.
Mika je igrao beka u reprezentaciji i mislim da moze i to dobro odraditi.Dakle za varijantu kad igramo sa nekim jakim protivnikom (u gostima pogotovo)ovako bih postavio igrace.

Dragojevic(treba probati i Djokica da nije dzaba doso,da vidimo kakav je)

Bekovi :Skahic i Mika

Stoperi:Skaljic i Zolj

Zadnji vezni :Nikolic
Prednji vezni: Blagojevic i Vlada
Krila:Hebibovic i Maletic
Spic :Janko Bobetko (Haurdic)

Varijanta za lakse protivnike

Dragojevic
Bekovi:Hebibovic i Maletic(da se i oni mogu ubacivati u napad)
Stoperi:Skaljic i Skahic
Zadnji Vezni:Nikolic i Mika(stavio sam 2 zadnja vezna zato sto ce se bekovi ubacivati naprijed pa da mogu zatvoriti evenualnu rupu u odbrani)
Prednji vezni :Blagoje
Krila:Haurdic i Vlada (oba su lijeva krila ali mislim da obadvojica mogu igrati i desno krilo isto tako dobro)
Spic:Jankovic i Mace/Popovic
Dakle jako ofanzivna formacija(mozda bi ova varijanta bas odgovarala protiv Travnika)

FORZA VELEZ
Ovaj drugi sastav bih ja u svakoj utakmici ,neka grmi i sjeva pred golom protivnika i u Mostaru i vani
U filozofiji igre Veleza je ofanzivni fudbal,dakle genetski :lol:
ha ja,te necemo dozvoliti da nam mladja RAja ostane uskracena pravog Mostarskog fudbala i svih ljepota lopte koje nas starije nekad davno "zarazise" BMV,Vaha,Baka,Tuce itd.
Jesmo li Rodjeni ili nismo :nedam:
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

RezervniGolman
Kontakt:

Post Postao/la RezervniGolman » 19 avg 2014, 09:14

Kako je Kulje gađao Duška u čelo a ovaj ih kucao u rašlje,kako je Baka znao sjest odbranu i golmana na guzicu,kako je Sejo Kajtaz biciklom pretrcavao bekove kako su Tuce i Vaha punili mreze. RAja Mostar i Velez su na to navikli i mi znamo samo tako. Zato ona stara samo juriiisssssssss
KLUB SVIH NAS.

diplomatija
Kontakt:

Post Postao/la diplomatija » 19 avg 2014, 09:14

Mostarska raja morate se vi malo grupisati, malo vas je u Mostaru na utakmicama, klub vam nekoliko zadnjih godina napreduje, a posjeta na stadionu je sve manja, prije nekoliko godina vas je vise išlo na gostovanja, nego sto vas je sad u vrapcicima..

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.