BiH - Lihtenstajn / BiH - Kipar

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

BiH - Kipar

Pobjeda
199
77%
Neriješeno
17
7%
Poraz
43
17%

Ukupno glasova: 259

Besic
Kontakt:

Re: BiH - Lihtenstajn / BiH - Kipar

Post Postao/la Besic » 16 avg 2014, 01:04

Samo preć na 3-5-2 u ovim utakmicama sa amaterima
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 16 avg 2014, 01:18

Ne primiti gol protiv Kipra !!!
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

GangstaX

Post Postao/la GangstaX » 16 avg 2014, 11:23

Besic je napisao/la:Samo preć na 3-5-2 u ovim utakmicama sa amaterima
Ja iskreno mislim da je u ovom trenutku 3-5-2 najbolja formacija ipak, dok ne vidimo kakvi su nam ovi štoperi koje imamo i ko bi bio taj štoperski par, te dok se ne vidi ko bi bio Misimovićev nasljednik (po nama vjerovatno Prcić ako bude pozvan pa ako se odazove, po Sušiću vjerovatno TSS),

Mi smo 3-5-2 već igrali pod Ćirom tad smo imali i gore štopere, osim Spahića koji je jedini valjao (kakav je da je), na tim pozicijama su se smjenjivali Nadarević (najčešće ipak bio libero), Damjanović, Mravac, Vasilić, Mikelini, Pandža, Jahić... bio je zadnji vezni Rahimić, imali smo igrača koji je bio spoj odbrane i zadnjeg veznog sa ostatkom veznog reda (Muratović) i napadom i dva krila koji su dosta pomagali odbrani.

Dakle, možda nešto poput ovog:
GOLMAN - Begović
ODBRANA - Šunjić, Kolašinac, Bičakčić. Meni je ovdje Kolašinac možda i najbolji izbor za libera od sve trojice
VEZNI RED - Bešić, Pjanić, Medunjanin
KRILA - Mujdža/Hajrović odnosno Lulić/Salihović
NAPAD- Ibišević, Džeko

Mada poznavajući Papeta može se očekivati premještanje Kolašinca i (ili) Bešića na štopere, TSS u prvih 11...
Zadnja izmjena: GangstaX, dana/u 16 avg 2014, 12:46, ukupno mijenjano 1 put.
Miske no. 1
Emir Spahić = Smetljar Kikser Jado, kabadahijica od 60 kila
Begović-Mujdža, Šunjić, Zukanović (???), Kolašinac-Medunjanin, Bešić, Lulić-Pjanić-Ibišević, Džeko

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 16 avg 2014, 11:57

Neko vrijeme sam i ja "furao" 3-5-2 i bio ubijeđen da bi nam odgovarala, ali vremenom mi je ohladila ta ideja i smatram da su nam ključni pozicije za tu formaciju deficitarne. Tu podrazumijevam dva prvoklasna wing-back igrača, koja su sposobna držati cijelu stranu sami.

Lulić više nije u stanju odgovoriti takvoj zadaći, a najbolji dokaz za to je utakmica protiv Nigerije. On jeste igrač kojeg (je) krasi(la) brzina, ali njegovo vrijeme polako prolazi i sasvim je jasno da mu sve više treba pomoć saigrača. Ako bismo ga ponovo gledali samog, ostavljenog na milost i nemilost protivničkim igračima na lijevoj strani, bojim se da bi odbrana ponovo bila na velikim mukama.

Za Salihovića važi isto. Njegovi centaršutevi su, baš kao i Senadovi, postali neupotrebljivi i on je postao igrač za rotaciju, koji ulazi u igru kada treba ojačati prvenstveno vezni red i odbranu. Da ne govorimo o godinama koje ga sustižu i onemogućuju da igra kao prije. Ostaviti ga samog na lijevoj strani bilo bi ravno samoubistvu.

Kolašinac je još uvijek mlad i neiskusan igrač koji također ne može držati sam čitavu stranu u reprezentaciji, barem ne još. Igrač njegovih karakteristika je potreban bliže golu, dakle na beku ili u slučaju nužde štoperu ili defanzivnom veznom, pogotovo ako znamo da ofanzivno još nije na visokom nivou. U slučaju da stavimo Sea na to mjesto, napadački bismo bili potpuno impotentni.

To bi bilo to što se tiče lijeve strane, a sada prelazimo na right side.

Mujdža je jedini od navedenih igrača koji je bio u stanju sam držati desnu stranu i na tome mu skidam kapu. On je to činio čak i protiv Francuske, dok ga Malouda nije povrijedio. Eh, kad smo već kod povreda, to je u njegovom slučaju ključna riječ. Mnogobrojnim povredama, posebno ovoj zadnjoj, Mensur je itekako platio danak i bojim se da on više nije ni sjena nekadašnjeg igrača. Sada je i njemu potreban Izet na krilu da bi uspješno obavljao svoj posao. Ipak, pored svega, i dalje mislim da je jedan od najspremnijih igrača koji je u stanju odgovoriti ovakvim taktičkim zamislima protiv većine ekipa iz grupe. Tu naravno isključujem Vels i Belgiju, reprezentacije koje imaju nevjerovatno opasne krilne igrače.

Hajrović je klasično desno krilo, igrač koji voli biti u blizini gola i nerijetko ulaziti u sredinu i oprobati šut. Očekivati od njega da jednako pomaže odbrani je isto kao tražiti istu stvar od Reusa i Robbena, koji su mnogo kompletniji igrači od našeg asa. Dakle, otpala je i posljednja opcija za tog famoznog wing-backa, više alternativa u rosteru jednostavno nemamo.

Da razjasnimo, i dalje ne bih imao ništa protiv testiranja 3-5-2 formacije u prijateljskoj utakmici protiv Lihtenštajna, ima ona mnogo beneficija kao što su tri štopera, jak vezni red i dva napadača, ali smatram da u kadru nemamo glavne igrače za takvo nešto. A mi smo reprezentacija koja je prepoznatljiva po kombinovanju i probijanju po bokovima, tako da bismo tim potezom dosta izgubili. Da ne govorim o činjenici da se i sam fudbal kreće u tom pravcu...

GangstaX

Post Postao/la GangstaX » 16 avg 2014, 12:51

Međutim, poznavajući Papeta ovo je najvjerovatniji sastav protiv Kipra: Begović-Mujdža, Šunjić, Bičakčić, Kolašinac-Lulić, Bešić, Medunjanin-Pjanić-Ibišević, Džeko.

Ne vjerujem da će imati damu da stavi TTS-a u prvih 11 ni u Tuzli ni u Zenici, vjerujem da će on samo ulaziti na gostovanjima.
Miske no. 1
Begović-Mujdža, Šunjić, Zukanović (???), Kolašinac-Medunjanin, Bešić, Lulić-Pjanić-Ibišević, Džeko

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 16 avg 2014, 13:59

Kad gledam formaciju ko formaciju, 3-5-2 je izuzetno rizicna protiv jacih ekipa koja ima recimo dva napadaca i uz to jos napadi i s krila i slicno. S druge strane, kod nas bekovi idu svakako u napad i vidjeli smo da ostavljaju prazninu i samo dva u odbrani prakticno onda nekad, tako da sa trojicom u odbrani imali bi jednog vise tu a ovi sa strana ne bi se morali toliko vracati odnosno igrali bi skoro kao i do sada xd moze se i dalje takticki reci kad smo u odbrani da se lulic i hajrovic ili mujdza vracaju. a sa besicem ko dmc mislim da bi moglo i uspjeti to mada ne vjerujem da ce pape igrat ikad 3-5-2. u njegovoj glavi to nije nikakva opcija. Samo 4-5-1 protiv jacih i 4-4-2 protiv losijih, to svi pa i protivnici ce znat unaprijed.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 18 avg 2014, 13:21

slika

:kafa:
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 18 avg 2014, 13:41

Papastathopoulos je napisao/la:slika

Pjanica daj na 10-tku a umjesto njega Vrancic ili mozda Prcic kao defanzivni vezni. Sto se tice Zukanovic - Sunjic tu se ne mogu odluciti jos treba sacekati pa da uporedimo kako ce odigrati jedan i drugi za svoje klubove. Trebalo bi pozvati i Arslanagica ( ocigledno je problem sto momak zeli garancije da ce igrati ) Ostalo sve se slazem. Protiv ovih laksih protivnika kao npr. Kipar moze se poceti i sa dvojicom napadaca ( Dzeko - Vedo ). Pod uslovom da Vedo bude u odlicnoj formi.

GangstaX

Post Postao/la GangstaX » 18 avg 2014, 13:53

Ajax je napisao/la:

Pjanica daj na 10-tku a umjesto njega Vrancic ili mozda Prcic kao defanzivni vezni. Sto se tice Zukanovic - Sunjic tu se ne mogu odluciti jos treba sacekati pa da uporedimo kako ce odigrati jedan i drugi za svoje klubove. Trebalo bi pozvati i Arslanagica ( ocigledno je problem sto momak zeli garancije da ce igrati ) Ostalo sve se slazem. Protiv ovih laksih protivnika kao npr. Kipar moze se poceti i sa dvojicom napadaca ( Dzeko - Vedo ). Pod uslovom da Vedo bude u odlicnoj formi.

Ejjjsssss... Bez Ibiševića, bez Medunjanina, odmah u prvih 11 i Vrančića i Prcića koje još nismo ni isprobali kako funkcionišu sa drugim igračima, Bičakčić naravno standardno u prvih 11, a dvoumiš se između Šunjića i Zukanovića?
:damn: :damn: :damn: :damn: :damn:

:nene: :nene: :nene: :nene: :nene:
Miske no. 1

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 18 avg 2014, 13:59

Pa i tebi momak odjednom valja Bicakcic i stavljas ga u prvih 11 sada :crazy: :crazy: a prije 10 dana si govorio da je i Vranjes bolji od njega. I da je on daleko najgori stoper. Zar ne ?? Pa onda da je Pjanic igrac manje zato jer je premrsav pa sad opet ti igra u prvih 11. Zaboli me **** za tvoje misljenje. Slazem se sa formacijom Papastathopoulosa. :damn: :damn: I sta ako Zukanovic prekuca protiv Intera, Rome , Juventusa itd. sta onda. Zar se treba momka odreci unaprijed i zaboraviti njegovu utakmicu protiv Grcke ?? :crazy: :crazy:

Najzalostnije od svega je da si pogodio Papetov sastav protiv Kipra ( sto i nije tako tesko ). Jedino mozda umjesto Ibisevica zaigra Hajrovic ako bude igrao u boljoj formi od Ibisevica.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 18 avg 2014, 14:08, ukupno mijenjano 1 put.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 18 avg 2014, 14:06

Na osnovu trenutnih mogucnosti, za prvu kvalifikacionu utakmicu ocekujem sljedeci sastav:

Begovic - Mujdza, Bicakcic, Zukanovic (Sunjic), Kolasinac - Besic, Pjanic, Lulic, Medunjanin (Hajrovic) - Dzeko, Ibisevic

Slobodno se moze krenuti sa 2 spica u ovaj mec, upitno je po meni ta 2. pozicija stopera, te da li krenuti sa Medunjaninom, ili Hajrovicem.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 18 avg 2014, 14:11

Goalgetter je napisao/la:Na osnovu trenutnih mogucnosti, za prvu kvalifikacionu utakmicu ocekujem sljedeci sastav:

Begovic - Mujdza, Bicakcic, Zukanovic (Sunjic), Kolasinac - Besic, Pjanic, Lulic, Medunjanin (Hajrovic) - Dzeko, Ibisevic

Slobodno se moze krenuti sa 2 spica u ovaj mec, upitno je po meni ta 2. pozicija stopera, te da li krenuti sa Medunjaninom, ili Hajrovicem.
Tako je to svako zna ko imalo prati reprezentaciju i nacin kako Pape bira igrace.
Begovic, Mujdza, Bicakcic, Kolasinac, Besic, Pjanic,Lulic i Dzeko ( 100% sigurni )
Sunjic, Medunjanin ( 80% sigurni )
Ibisevic - Hajrovic ( 60%-40% u korist Ibisevica )

GangstaX

Post Postao/la GangstaX » 18 avg 2014, 14:13

Goalgetter je napisao/la:Na osnovu trenutnih mogucnosti, za prvu kvalifikacionu utakmicu ocekujem sljedeci sastav:

Hajrović ni pod razno u prvih 11. Dalje, ne kontam ni tebe ni Stručnjaka iznad- zašto Šunjić dilema, Šunjić je, svidjelo se to nekome ili ne, prvi izbor trenutno.
Nadam se da neću čuti da je argument liga u kojoj nastupaju Zukanović/Bičakčić jača od Šunjićeve (mada se kod trpanja Šunjića na klupu radi o nečem drugom, što se kupi iz porodica na žalost a taj pojam počinje slovom N).
U ovom trenutku kad Vranješ igra u drugoj ligi i kad je nejasan status Zukanovića, štoperski par, prema Papetu, treba biti Bičakčić-Šunjić.

Stručnjače (Ajax), ne valja meni Bičakčić odjednom, ja sam govorio za kvalitet igrača dosad i trenutno, a po Papetu će Bičakčić bit ispred Vranješa. Takođe mislim i da će Šunjić realno, a i po Papetu biti u prvih 11.

Mislim ja stvarno ne kontam , gledali ste Bičakčićeve nastupe u reprezentaciji, ja stvarno ne mogu da shvatim da mislite da je taj momak za prvih 11.
Zadnja izmjena: GangstaX, dana/u 18 avg 2014, 17:47, ukupno mijenjano 3 puta.
Miske no. 1

fixator
Kontakt:

Post Postao/la fixator » 18 avg 2014, 14:13

jes fino vidjet da ti svi ovi igraci igraju lige petice :kafa:

plus ostali:
Vedo
Salihovic
Medunjanin

:bih:
Semper Fidelis

GangstaX

Post Postao/la GangstaX » 18 avg 2014, 14:15

Ajax je napisao/la:

Tako je to svako zna ko imalo prati reprezentaciju i nacin kako Pape bira igrace.
Begovic, Mujdza, Bicakcic, Kolasinac, Besic, Pjanic,Lulic i Dzeko ( 100% sigurni )
Sunjic, Medunjanin ( 80% sigurni )
Ibisevic - Hajrovic ( 60%-40% u korist Ibisevica )
S obzirom na formaciju i na "kako Pape bira igrače", ovo možemo očekivati protiv Kipra: Begović-Mujdža, Šunjić, Bičakčić, Kolašinac-Lulić, Bešić, Medunjanin-Pjanić-Ibićević, Džeko
Miske no. 1

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 18 avg 2014, 14:19

GangstaX je napisao/la:
S obzirom na formaciju i na "kako Pape bira igrače", ovo možemo očekivati protiv Kipra: Begović-Mujdža, Šunjić, Bičakčić, Kolašinac-Lulić, Bešić, Medunjanin-Pjanić-Ibićević, Džeko
DA. Osim ako Hajrovic prekuca u Werderu a Ibisevic bude u losoj formi. Tada ulazi Hajrovic umjesto njega. I ne mislim kao ti da je Hajrovic doveden da bude rezerva u Werder. Isto tako radije igram sa pravim krilom Hajrovicem ( koji ima svoje mane ali i 7 godina manje od Ibisevica ) nego sa "laznim" krilom Ibisevicem. Osim ako Ibisevic nije u zivotnoj formi. Mada protiv Kipra to se nece toliko vidjeti govorim generalno. Protiv Kipra mozemo igrati i sa laznim krilom svakako bi ih trebali nadigrati. Mene ne zanima toliko Kipar nego Belgia i Wales kao i EP. Kako pripremiti tim za te utakmice da se pobjede. Protiv Kipra je lagano.

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 18 avg 2014, 16:57

Znate sta je problem? Ovo je prijateljska tekma i vjerovatno ce svi osim bega izaci, mozda cak i on ako budemo vodili 3 razlike. Ali kad krenemo sa dzekom i ibisevicem, ako izadju obojica bice interesantno ko ce biti u napadu, mada mozda se desi da ibisevica ostavi i do kraja onda.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

Rusilac
Kontakt:

Post Postao/la Rusilac » 18 avg 2014, 17:04

Obzirom na igrace koje imamo,idealna formacja bi bila 3-5-2.Po potrebi pojacana odbrana,po potrebi vezni red i po potrebi napad.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 18 avg 2014, 17:07

Ako bude i grao MIlan DJuric u Ceseni Seria A bice 3ci napadac

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 18 avg 2014, 17:07

DeeWa je napisao/la:Znate sta je problem? Ovo je prijateljska tekma i vjerovatno ce svi osim bega izaci, mozda cak i on ako budemo vodili 3 razlike. Ali kad krenemo sa dzekom i ibisevicem, ako izadju obojica bice interesantno ko ce biti u napadu, mada mozda se desi da ibisevica ostavi i do kraja onda.
Ovdje se misli na utakmicu sa Kiprom, a ne prijateljsku Lichtensteinom. Sastav za Lichtenstein je nebitan.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], torbica i 24 gosta.