Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Goalgetter
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la Goalgetter » 17 avg 2014, 14:58

Ajax je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la:Daleko je Mario od pozicije defanzivnog veznog. Pogotovo ako ga poredimo sa Besicem, velika je razlika, a Mume je klasicni DMF. Vrancic mnogo vise trci u zadnje vrijeme, pogotovo je to poboljsao u zadnjoj sezoni. Dovoljno i govori njegova statistika prosle sezone gdje je upisao dosta asistencija, a i namjestio je hrpu gol-sansi, sto ga ne svrstava kao zadnjeg veznog. Momak je CMF/AMF, slican igrac kao Pjanic, dok je Prcic npr. vise kao Miske, iako je u Socheauxu imao ulogu zadnjeg veznog, i morao raditi puno u odbrani, ali to nije njegova pozicija.
Ko je najblizi zadnjem veznom. Pjanic, Prcic, Susic, Medunjanin ili Mario Vrancic. Pjanica je grehota koristiti kao zadnjeg veznog. Susic je cisti ofanzivni vezni ma sta god ko govorio. Ostaju samo Prcic i Mario Vrancic. I ne vidim da je neko poredio Besica sa Vrancicem. Svi i koji hvale i ne hvala Vrancica niko nije rekao da je on pravi zadnji vezni kao Besic. Bar ja to nisam procitao.
Nije ni jedan. Od igraca kojih imas na raspolaganju, klasicni zadnji vezni su ti: Besic, Zahirovic, Cimirot, tu je i Ljevakovic iz Teplica, Salatic, te i Stojan Rivaldo Vranjes koliko znam je isto klasicni zadnji vezni. Mada za glavne primjere bih naveo Zlatana Bajramovica i Elvira Rahimica. Jednostavno, trebas imati odlike Besica za klasicnog DMF-a, dakle jak u duelima, brz, okretan, dinamican, te tehnicki donekle dobro potkovan (ali i ne mora npr. Zahirovic nije). Sad prenesi te osobine na Vrancica, Prcica i Svena, i vidjecemo da nemaju sposobnosti za zadnjeg veznog. Mogu oni te pozicije igrati, znaju oni uzeti loptu na svojoj polovici kao npr Pjanke i Medunjanin, i povlaciti i kreirati napade, ali u fazi odbrane smo onda ranjivi.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 17 avg 2014, 14:59

Asistencija mu je upisana a sta nije u redu sa golom nije mi jasno. Napisi i da nema 19 godina i analiza ti je kompletna
Jesi li pokazao i Cimerotov start kod gola Veleza jucer, a stavljao si ga u repku koliko se sjecam. Ja sa ljudima ne zelim komunicirati na tvoj nacin i molim te ohladi od mene. Sve si u pravu samo me zaobidji.A igraci tipa Tankovica ce pokazati sta znaju i sa tvojim analizama i bez njih. Milion se to puta do sada potvrdilo. A pokazuju to i vec zabijajuci u jakim ligama sa 19 godina. A ti gledaj i pisi da im golovi nisu nesto.
Zadnja izmjena: dubrovnik, dana/u 17 avg 2014, 15:01, ukupno mijenjano 1 put.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 17 avg 2014, 14:59

Goalgetter je napisao/la:
Ajax je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la:Daleko je Mario od pozicije defanzivnog veznog. Pogotovo ako ga poredimo sa Besicem, velika je razlika, a Mume je klasicni DMF. Vrancic mnogo vise trci u zadnje vrijeme, pogotovo je to poboljsao u zadnjoj sezoni. Dovoljno i govori njegova statistika prosle sezone gdje je upisao dosta asistencija, a i namjestio je hrpu gol-sansi, sto ga ne svrstava kao zadnjeg veznog. Momak je CMF/AMF, slican igrac kao Pjanic, dok je Prcic npr. vise kao Miske, iako je u Socheauxu imao ulogu zadnjeg veznog, i morao raditi puno u odbrani, ali to nije njegova pozicija.
Ko je najblizi zadnjem veznom. Pjanic, Prcic, Susic, Medunjanin ili Mario Vrancic. Pjanica je grehota koristiti kao zadnjeg veznog. Susic je cisti ofanzivni vezni ma sta god ko govorio. Ostaju samo Prcic i Mario Vrancic. I ne vidim da je neko poredio Besica sa Vrancicem. Svi i koji hvale i ne hvala Vrancica niko nije rekao da je on pravi zadnji vezni kao Besic. Bar ja to nisam procitao.
Nije ni jedan. Od igraca kojih imas na raspolaganju, klasicni zadnji vezni su ti: Besic, Zahirovic, Cimirot, tu je i Ljevakovic iz Teplica, Salatic, te i Stojan Rivaldo Vranjes koliko znam je isto klasicni zadnji vezni. Mada za glavne primjere bih naveo Zlatana Bajramovica i Elvira Rahimica. Jednostavno, trebas imati odlike Besica za klasicnog DMF-a, dakle jak u duelima, brz, okretan, dinamican, te tehnicki donekle dobro potkovan (ali i ne mora npr. Zahirovic nije). Sad prenesi te osobine na Vrancica, Prcica i Svena, i vidjecemo da nemaju sposobnosti za zadnjeg veznog. Mogu oni te pozicije igrati, znaju oni uzeti loptu na svojoj polovici kao npr Pjanke i Medunjanin, i povlaciti i kreirati napade, ali u fazi odbrane smo onda ranjivi.
I Zolotic brate ;)
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 17 avg 2014, 15:02

@ Goalgetter
Znam ja to sve. Po meni je ipak Vrancic malo jaci defanzivno a nije ni jedan od njih cisti defanzivac. Uostalom vidjecemo jako brzo kada krene Bundesliga. Nadam se da ce Zahirovic vise odigrati ove sezone.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 17 avg 2014, 15:31

------Bicakcic----Sunjic----Kolasinac---
-----------Pjanic-------Besic----------------
---Hajrovic-----Vrancic---------Lulic---
----------------Prcic--------------
----------------Dzeko---------------........sobzirom da Mujdza jer rovit naprimjer jedna formacija sa 3 u odbrani

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 17 avg 2014, 15:34

Begovic
Besic Arslanagic Kolasinac
Hajrovic Pjanic Prcic Vrancic Lulic
Visca/Ibisevic
Dzeko
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 17 avg 2014, 15:34

Mujdza/Vranjes-----Zukanovic----Salihovic.......(sasvim solidna i klupa)
Vrsajevic----Sušić--Medunjanin--Višća---
---Ibišević----

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 17 avg 2014, 15:49

najveca snaga ove ekipe moze biti mogucnost koristenja 2 pa cak i 3 razlicite formacije tokom meca bez potrebe da se promijeni i jedan igrac na terenu...nazalost za to je potreban vrhunski trener..pravom strucnjaku to bi pruzilo neogranicenu mogucnost opcija da izludi protivnika...od 3-5-2 (koja nam je u ovom momentu najjaca formacija zbog nesigurne odbrane), preko 4-4-2 dijamant , do klasicne 4-4-2 a sve to bez i jedne izmjene, to moze malo ekipa na svijetu ..ali opet nazalost selektor nam je ogranicen da bi znao sprovesti takve ideje
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 17 avg 2014, 16:12

Da nemate mozda malo prevelika ocekivanja od Vrancica? Vidim vec ga stavljate u prvu ekipu. On je nekada bio veliki talenat a tek ce u 25-oj zaigrati u Bundesligi. Ja sam malo skeptican a na njemu je da me demantuje.

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 17 avg 2014, 16:38

Zamisli spisak:

Begovic, Buric, Fejzic
Mujdza, Bicakcic, Arslanagic, Sunjic, Zukanovic, Salihovic, Kolasinac
Pjanic, Besic, Halilovic, Prcic, Vrancic, Medunjanin, Cimirot
Hajrovic, Lulic, Tankovic, Hrgota
Dzeko, Djuric, Ibisevic, Tabakovic

Begovic
Mujdza-Bico-Arslanagic-Kolasinac
Pjanic-Besic-Prcic
Hrgota-Dzeko-Lulic

A na klupi: Ibisevic, Vrancic, Salihovic, Sunjic, Hajrovic, Tankovic, Halilovic...

Strasno dobra ekipa sa strasno dobrom klupom

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 17 avg 2014, 16:49

ultrasstyle_tz je napisao/la:nazalost selektor nam je ogranicen da bi znao sprovesti takve ideje
al' zato naš selektor zna procjeniti da nam je igrač u behutu (Kolašinac) i zna postavit' igru bez lijevog beka :opaopa: zamisli tandem Pape-Smajil (trenerka style), koliko samo ideja na jednom mjestu :cool:
https://****.com - Local Live Girls Chat - No Verify - Anonymous Adult Dating - [url=https://****.com/girls.html] Local Meet Girls [/url]

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 17 avg 2014, 18:39

oprali ste i na ruke i na noge sa cimirotom i bilbijom.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 17 avg 2014, 19:01

zgembo89 je napisao/la:------Bicakcic----Sunjic----Kolasinac---
-----------Pjanic-------Besic----------------
---Hajrovic-----Vrancic---------Lulic---
----------------Prcic--------------
----------------Dzeko---------------........sobzirom da Mujdza jer rovit naprimjer jedna formacija sa 3 u odbrani
Hajrovic je nula defanzivno, a i Lulic se nije proslavio u tom segmentu igre :hmmmmm:
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Edol
Kontakt:

Post Postao/la Edol » 17 avg 2014, 19:21

Meni se čini da je Izet znao dosta pomagati odbrani, ali svejedno, nije se igralo sa tri igrača u zadnjoj liniji još od Ćire i ne treba sad izmišljati toplu vodu... Vranješ, Bičakčić i Bešić sve trojica znaju uskočiti na tu poziciju po potrebi.

Interista
Kontakt:

Post Postao/la Interista » 17 avg 2014, 19:31

Ajax je napisao/la:
Interista je napisao/la:
Ja ne znam kojeg si ti Vrancica gledo ako pricas o Mariju taj ti nije zadnji vezni
Drzi se ti svojih komentara radije da je TIno prirodni nasljednik Misimovica i to vec sada. Momak je kao i Pjanic. Moze odigrati sve od zadnjeg veznog do ofanzivnog veznog a najbolje centralnog veznog. Ako si imalo citao moje upise onda znas da je jedino Besic pravi zadnji vezni a Salatic ocigledno nije bio interesantan. Zahirovic ne iga za svoj klub. A od ovih koji nisu cisti defanzivci ipak je Vrancic po meni ( dozvoljavam da Interista ima drugacije misljenje ) vise zadnji vezni nego Prcic ili Susic koji je cisti ofanzivni vezni koliko ja znam fudbalska pravila. Da ne govorim o Medunjaninu koji nikako nije zadnji vezni ali to ti ocigledno ne smeta kada igra za reprezentaciju tu poziciju.

Njemački sportski magazin Kicker smatra da je bh. internacionalac Mario Vrančić najbolji defanzivni veznjak 2. njemačke Bundeslige. Vrančić, koji igra na poziciji centralnog/ofanzivnog/zadnjeg veznog, imao je jako uspješnu sezonu iza sebe. Bivši igrač Mainza, Ahlena, te drugog tima Borussije Dortmund je s Paderbornom izborio ulazak u Bundesligu. Bio je strijelac onog odlučujućeg gola za ulazak u viši rang protiv Aalena (2:1) 11. maja ove godine. Taj gol je praktički obezbijedio Paderbornu igranje u najvećem rangu njemačkog nogometa. Uredništvo Kickera smatra da je on najbolji defanzivni vezni igrač u protekloj sezoni kad je u pitanju 2. Bundesliga.
Nisam se bio dobro izrazio za Tina mislio sam reci nasljednik na poziciji AMF ziv bio i vidio u slijedecim mecevima..
Gledao sam Vrancica dosta puta ove sezone odlican je u povlacenju kontre driblingu i podvaljivanju lopte defanziva je malo vise tanka sa Besicem bi se uklopio ovaj bi radio prljav posao a ovaj davao loptu dalje

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 17 avg 2014, 19:35

Zolotica opet nema u sastavu Genta...
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

EmirTM87
Kontakt:

Post Postao/la EmirTM87 » 17 avg 2014, 19:40

Stilic opet pogodio za Wislu :thumbup:

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 17 avg 2014, 19:42

EmirTM87 je napisao/la:Stilic opet pogodio za Wislu :thumbup:
Igrac poteza koji moze bit koristan. Necu rec da apsolutno treba bit na spisku, ali nadam se da ga strucni stab prati, jer moze pomoc u nekim situacijama. Pogotovo sada kada je Miske otisao, moze bit mjesta za njega.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

EmirTM87
Kontakt:

Post Postao/la EmirTM87 » 17 avg 2014, 19:49

Cartman je napisao/la:
EmirTM87 je napisao/la:Stilic opet pogodio za Wislu :thumbup:
Igrac poteza koji moze bit koristan. Necu rec da apsolutno treba bit na spisku, ali nadam se da ga strucni stab prati, jer moze pomoc u nekim situacijama. Pogotovo sada kada je Miske otisao, moze bit mjesta za njega.
Sad kad su Miske i Ibricic otisli za Stilu mora biti mjesta prije nekog Hadzica,Tine Svena i slicnih...

Evo zabio je jos jedan gol u medjuvremenu:)

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 17 avg 2014, 21:15

Jel ono Cimirot sinoć izgubio loptu kao zadnji čovjek kod gola Veleza?

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.