Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Aragon
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la Aragon » 14 avg 2014, 00:29

Koji je to napadac u zadnjih 20 godina zabio 35 golova u Bundes Ligi?

Pricate gluposti.

Isto kao da ja kazem sad Dzeko da se vrati u Zelju zabio bi 150 golova u sezoni.

Puno boljih igraca je igralo u Bundes ligi, pa opet niko ne zabi 35 golova.

P.S. I mislite sta god zelite, ali realnost je da je Dzeko potrosen igrac bez ikakve motivacije i zelje i da mu karijera, odnosno forma idu silaznom putanjom.
Prebrzo je "ostario".
"Znaš kako ti je to - rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju"

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 14 avg 2014, 00:33

Jedino u čemu je napredovao je sirova snaga. To naravno većina igrača dobije kad dođe u Premiership. Sve ostalo ili je pokvario ili je ostalo isto. Pa lik je u Wolsburgu redovno zabijao glavom,dobro je čitao igru,zabijao je perverzne golove,bio je srčan,pokretljiv etc etc.

Na kraju dana,podsjeti se nekad na Džekine igre iz Wolsburga i ovog današnjeg manekena Džeku.

NEBO I ZEMLJA!!

A.F.C. Bournemouth!

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 14 avg 2014, 00:36

rambo16 je napisao/la:Jedino u čemu je napredovao je sirova snaga. To naravno većina igrača dobije kad dođe u Premiership. Sve ostalo ili je pokvario ili je ostalo isto. Pa lik je u Wolsburgu redovno zabijao glavom,dobro je čitao igru,zabijao je perverzne golove,bio je srčan,pokretljiv etc etc.

Na kraju dana,podsjeti se nekad na Džekine igre iz Wolsburga i ovog današnjeg manekena Džeku.

NEBO I ZEMLJA!!

Džekine titule, lične nagrade, titule najboljeg igrača mjeseca ( više puta ), pa čak i najboljeg strijelca kluba ( od napadača ) govori ipak da Džeko nije maneken i da se nije pokvario.
Ono što je tačno je manjak ambicije i samopouzdanja i tu si 100 % u pravu.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 14 avg 2014, 00:37

rambo16 je napisao/la: Na kraju dana,podsjeti se nekad na Džekine igre iz Wolsburga i ovog današnjeg manekena Džeku.
Evo jarane od prvog do zadnjeg gola :salut: :salut:
Napredovao jeste kao sto neko rece u fizickoj snazi i malo je iskusniji. Izgubio je na brzini i mozda malo samopouzdanje ali to dolazi sa konstantnim igranjem a ne klupom. Ako je vec postigao 22 i 26 golova u Bundesligi. Mislim da je broj oko 25 golova ( 1-2 , +, - realan ). Iz videa se vidi da je postepeno napredovao i koliko rutinski su mu golovi iz zadnje polusezone ( zadnjih 10 ) u Wolfsima. Tada je bio jedan od najboljih 5 napadaca svijeta ili jako blizu tome bez ikakve sumnje. Pozz
[youtube][/youtube]
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 14 avg 2014, 00:52, ukupno mijenjano 2 puta.

Aragon
Kontakt:

Post Postao/la Aragon » 14 avg 2014, 00:48

Razlika Dzeke iz 2009. i ovog danas:

Portugal -BiH 1:0
Bio sam na utakmici, Dzeko me i pored poraza i pored toga sto nismo 5 akcija napravili na utakmici, Edim me je odusevio. Svaku loptu primio, Pepe se odbijao od njega, agilan, zeljan igre, konkretan, borben, koristan...

Arentina - BiH 2:1
Niegeria - BiH 1:0
Gecka - BiH 0:0 (bio sam u Atini na utakmici)

Dzeko apsulutno neprimjetan, igrac manje na terenu bez ikakve zelje i bez borbe (svaja cast na ponistenom golu i onom prijemu lote rukom i okretu na kraju i stative, ali nedovoljno protiv Nigerije da bi se moglo reci da je odigrao dobro).
"Znaš kako ti je to - rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju"

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 14 avg 2014, 00:52

Jesil bio u Zenici na utakmici protiv Grcke?

Sto nju izbjegavas u tom poredjenju 2009 i sad?

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 14 avg 2014, 00:53

@Ajax..pregledo sam taj video milion puta. Nakon svakog šetkanja u Svetom dresu pustim taj klip i pitam se "Koji qrac se desio ovom liku?" Tada je bio krema Evropskog fudbala definitivno.

Njegov odnos prema fudbalu nije isti u City-u (a to se nažalost prenijelo i na repku). Nadam se da će Kapitenska traka da vrati bar malo one srčanosti i da će Džeko postati lider na terenu barem što se Svetog dresa tiče!!
A.F.C. Bournemouth!

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 14 avg 2014, 00:54

Mozambik je napisao/la:Jesil bio u Zenici na utakmici protiv Grcke?

Svako uzima podatke koji njemu idu u prilog.. tako ti je to :D

Aragon
Kontakt:

Post Postao/la Aragon » 14 avg 2014, 01:01

Nisam. Vec sam tad prestao pratiti reprezentaciju.
Cak nisam bio ni u BiH kad se igrala ta utakmica niti sam je gledao.
Sto sam vidio na pregledu, zabio dva gola glavom i to je to (ako se sjecam dobro).

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 14 avg 2014, 01:03

rambo16 je napisao/la:@Ajax..pregledo sam taj video milion puta. Nakon svakog šetkanja u Svetom dresu pustim taj klip i pitam se "Koji qrac se desio ovom liku?" Tada je bio krema Evropskog fudbala definitivno.

Njegov odnos prema fudbalu nije isti u City-u (a to se nažalost prenijelo i na repku). Nadam se da će Kapitenska traka da vrati bar malo one srčanosti i da će Džeko postati lider na terenu barem što se Svetog dresa tiče!!
Jos jednom ti govorim. Pogledaj jos jednom zadnju polusezonu. Od 67 do 77 gola na videu. Tada je Dzeko bio bolji nego ikad. I izabrao je jako los klub tada i njegov napredak se je zaustavio. I bio je na vrhu svijeta. Da je ostao u Wolfsima vjerovatno bi zavrsio u Bayernu sljedece sezone ili nekom slicnom klubu. Sve i jedan od zadnjih 10 golova su klasa golovi koje daje prespreman napadac na vrhuncu forme. Njegovo setanje pocinje sa Cityem. On treba klub gdje ce biti prvi napadac a ne ovo malo klupa malo igra. Mancini ga je unistio. Pellegrini malo povratio ali opet nije to to. Mozda bi i podigao trku ako bi igrao ponovo u drugom klubu. Ja nemam nista protiv City i navijam za njih zbog Dzeke. Samo njihov stil igra gdje tuse loptu i gdje svi zele zabiti gol nikako ne odgovara Dzeki. Isto tako konkurencija sa cetvoricom takvih napadaca nebi nikom zivom odgovarala. Jer to znaci kako god okrenes manju minutazu i manji broj golova osim u slucaju povreda. Pozz

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 14 avg 2014, 01:04

Aragon je napisao/la:

Sto sam vidio na pregledu, zabio dva gola glavom i to je to (ako se sjecam dobro).
Pa nemoj onda komentarisati nesto sto ne znas ili ne pratis.

autogol
Kontakt:

Post Postao/la autogol » 14 avg 2014, 01:06

Mozambik je napisao/la:Danasnji Dzeko bi u bundesligi zabijao 35 po sezoni.
Mislis polusezoni? :lolno:

Aragon
Kontakt:

Post Postao/la Aragon » 14 avg 2014, 01:17

Mozambik je napisao/la:
Aragon je napisao/la:

Pa nemoj onda komentarisati nesto sto ne znas ili ne pratis.
Sto sam vidio, to sam i komentarisao.
Nesto sam pogresno i netacno rekao?

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 14 avg 2014, 01:31

Selektivni odabir u cilju omalovazavanja.

Aragon
Kontakt:

Post Postao/la Aragon » 14 avg 2014, 01:44

Mozambik je napisao/la:Selektivni odabir u cilju omalovazavanja.
Jesam li pomenu Slovacku gdje je oba puta kriminalno los bio?

Jesam li ga maximalno nahvalio za igru protiv Portugala u Lisabonu 2009.?

Nisam ja selektivan, nego si ti neralan.
Sta god da ti se servira i kako god da Edin bude igra, ti ces uvijek istu plocu vrtiti.

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 14 avg 2014, 02:11

Edin Dzeko je kapiten reprezentacije, najbolji igrac i strijelac u historiji ove drzave. Covjek koji nam je donio plasman na SP, sa 10 golova u zadnjim kvalifikacijama i najvaznijom asistencijom.

Prema tome :wave: :wave:

Babayaro
Kontakt:

Post Postao/la Babayaro » 14 avg 2014, 11:48

Mozambik je napisao/la:Edin Dzeko je kapiten reprezentacije, najbolji igrac i strijelac u historiji ove drzave. Covjek koji nam je donio plasman na SP, sa 10 golova u zadnjim kvalifikacijama i najvaznijom asistencijom.

Ništa kontra Džeke ?
Ko izgubi dobitak, dobije gubitak.

Aragon
Kontakt:

Post Postao/la Aragon » 14 avg 2014, 11:53

Mozambik je napisao/la:Edin Dzeko je kapiten reprezentacije, najbolji igrac i strijelac u historiji ove drzave. Covjek koji nam je donio plasman na SP, sa 10 golova u zadnjim kvalifikacijama i najvaznijom asistencijom.

Je li nas edin Dzeko dodatno i odbranio 1992.?
Vidim sve zasluge mu pripisujes.

isx
Kontakt:

Post Postao/la isx » 14 avg 2014, 12:10

Ovo najbolji igrac, dalo bi se diskutovati. Lik je na vi s loptom.

autogol
Kontakt:

Post Postao/la autogol » 14 avg 2014, 13:02

Najbolji igrac trenutno nije,to je pokazalo SP a pokazat ce i ove kvalifikacije,bit ce daleko iza Begovica,Kolasinca,Besica,Pjanica...
Nije nas on odveo na SP nego je on jedan od 20-tak igraca koji su nas odveli na SP

Cuj molim te koje hinjsko razmisljanje,nisu nas Hajrovic i Ibisevic odveli svojim golovima nego Dzeko svojom asistencijom :facepalm:

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 21 gost.