Edin Džeko - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Edin Džeko
Koji je to napadac u zadnjih 20 godina zabio 35 golova u Bundes Ligi?
Pricate gluposti.
Isto kao da ja kazem sad Dzeko da se vrati u Zelju zabio bi 150 golova u sezoni.
Puno boljih igraca je igralo u Bundes ligi, pa opet niko ne zabi 35 golova.
P.S. I mislite sta god zelite, ali realnost je da je Dzeko potrosen igrac bez ikakve motivacije i zelje i da mu karijera, odnosno forma idu silaznom putanjom.
Prebrzo je "ostario".
Pricate gluposti.
Isto kao da ja kazem sad Dzeko da se vrati u Zelju zabio bi 150 golova u sezoni.
Puno boljih igraca je igralo u Bundes ligi, pa opet niko ne zabi 35 golova.
P.S. I mislite sta god zelite, ali realnost je da je Dzeko potrosen igrac bez ikakve motivacije i zelje i da mu karijera, odnosno forma idu silaznom putanjom.
Prebrzo je "ostario".
"Znaš kako ti je to - rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju"
Jedino u čemu je napredovao je sirova snaga. To naravno većina igrača dobije kad dođe u Premiership. Sve ostalo ili je pokvario ili je ostalo isto. Pa lik je u Wolsburgu redovno zabijao glavom,dobro je čitao igru,zabijao je perverzne golove,bio je srčan,pokretljiv etc etc.
Na kraju dana,podsjeti se nekad na Džekine igre iz Wolsburga i ovog današnjeg manekena Džeku.
NEBO I ZEMLJA!!
Na kraju dana,podsjeti se nekad na Džekine igre iz Wolsburga i ovog današnjeg manekena Džeku.
NEBO I ZEMLJA!!
A.F.C. Bournemouth!
Džekine titule, lične nagrade, titule najboljeg igrača mjeseca ( više puta ), pa čak i najboljeg strijelca kluba ( od napadača ) govori ipak da Džeko nije maneken i da se nije pokvario.rambo16 je napisao/la:Jedino u čemu je napredovao je sirova snaga. To naravno većina igrača dobije kad dođe u Premiership. Sve ostalo ili je pokvario ili je ostalo isto. Pa lik je u Wolsburgu redovno zabijao glavom,dobro je čitao igru,zabijao je perverzne golove,bio je srčan,pokretljiv etc etc.
NEBO I ZEMLJA!!
Ono što je tačno je manjak ambicije i samopouzdanja i tu si 100 % u pravu.
Evo jarane od prvog do zadnjeg golarambo16 je napisao/la: Na kraju dana,podsjeti se nekad na Džekine igre iz Wolsburga i ovog današnjeg manekena Džeku.

Napredovao jeste kao sto neko rece u fizickoj snazi i malo je iskusniji. Izgubio je na brzini i mozda malo samopouzdanje ali to dolazi sa konstantnim igranjem a ne klupom. Ako je vec postigao 22 i 26 golova u Bundesligi. Mislim da je broj oko 25 golova ( 1-2 , +, - realan ). Iz videa se vidi da je postepeno napredovao i koliko rutinski su mu golovi iz zadnje polusezone ( zadnjih 10 ) u Wolfsima. Tada je bio jedan od najboljih 5 napadaca svijeta ili jako blizu tome bez ikakve sumnje. Pozz
[youtube][/youtube]
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 14 avg 2014, 00:52, ukupno mijenjano 2 puta.
Razlika Dzeke iz 2009. i ovog danas:
Portugal -BiH 1:0
Bio sam na utakmici, Dzeko me i pored poraza i pored toga sto nismo 5 akcija napravili na utakmici, Edim me je odusevio. Svaku loptu primio, Pepe se odbijao od njega, agilan, zeljan igre, konkretan, borben, koristan...
Arentina - BiH 2:1
Niegeria - BiH 1:0
Gecka - BiH 0:0 (bio sam u Atini na utakmici)
Dzeko apsulutno neprimjetan, igrac manje na terenu bez ikakve zelje i bez borbe (svaja cast na ponistenom golu i onom prijemu lote rukom i okretu na kraju i stative, ali nedovoljno protiv Nigerije da bi se moglo reci da je odigrao dobro).
Portugal -BiH 1:0
Bio sam na utakmici, Dzeko me i pored poraza i pored toga sto nismo 5 akcija napravili na utakmici, Edim me je odusevio. Svaku loptu primio, Pepe se odbijao od njega, agilan, zeljan igre, konkretan, borben, koristan...
Arentina - BiH 2:1
Niegeria - BiH 1:0
Gecka - BiH 0:0 (bio sam u Atini na utakmici)
Dzeko apsulutno neprimjetan, igrac manje na terenu bez ikakve zelje i bez borbe (svaja cast na ponistenom golu i onom prijemu lote rukom i okretu na kraju i stative, ali nedovoljno protiv Nigerije da bi se moglo reci da je odigrao dobro).
"Znaš kako ti je to - rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju"
Jesil bio u Zenici na utakmici protiv Grcke?
Sto nju izbjegavas u tom poredjenju 2009 i sad?
@Ajax..pregledo sam taj video milion puta. Nakon svakog šetkanja u Svetom dresu pustim taj klip i pitam se "Koji qrac se desio ovom liku?" Tada je bio krema Evropskog fudbala definitivno.
Njegov odnos prema fudbalu nije isti u City-u (a to se nažalost prenijelo i na repku). Nadam se da će Kapitenska traka da vrati bar malo one srčanosti i da će Džeko postati lider na terenu barem što se Svetog dresa tiče!!
Njegov odnos prema fudbalu nije isti u City-u (a to se nažalost prenijelo i na repku). Nadam se da će Kapitenska traka da vrati bar malo one srčanosti i da će Džeko postati lider na terenu barem što se Svetog dresa tiče!!
A.F.C. Bournemouth!
Svako uzima podatke koji njemu idu u prilog.. tako ti je toMozambik je napisao/la:Jesil bio u Zenici na utakmici protiv Grcke?

Mozambik je napisao/la:Jesil bio u Zenici na utakmici protiv Grcke?
Nisam. Vec sam tad prestao pratiti reprezentaciju.
Cak nisam bio ni u BiH kad se igrala ta utakmica niti sam je gledao.
Sto sam vidio na pregledu, zabio dva gola glavom i to je to (ako se sjecam dobro).
Jos jednom ti govorim. Pogledaj jos jednom zadnju polusezonu. Od 67 do 77 gola na videu. Tada je Dzeko bio bolji nego ikad. I izabrao je jako los klub tada i njegov napredak se je zaustavio. I bio je na vrhu svijeta. Da je ostao u Wolfsima vjerovatno bi zavrsio u Bayernu sljedece sezone ili nekom slicnom klubu. Sve i jedan od zadnjih 10 golova su klasa golovi koje daje prespreman napadac na vrhuncu forme. Njegovo setanje pocinje sa Cityem. On treba klub gdje ce biti prvi napadac a ne ovo malo klupa malo igra. Mancini ga je unistio. Pellegrini malo povratio ali opet nije to to. Mozda bi i podigao trku ako bi igrao ponovo u drugom klubu. Ja nemam nista protiv City i navijam za njih zbog Dzeke. Samo njihov stil igra gdje tuse loptu i gdje svi zele zabiti gol nikako ne odgovara Dzeki. Isto tako konkurencija sa cetvoricom takvih napadaca nebi nikom zivom odgovarala. Jer to znaci kako god okrenes manju minutazu i manji broj golova osim u slucaju povreda. Pozzrambo16 je napisao/la:@Ajax..pregledo sam taj video milion puta. Nakon svakog šetkanja u Svetom dresu pustim taj klip i pitam se "Koji qrac se desio ovom liku?" Tada je bio krema Evropskog fudbala definitivno.
Pa nemoj onda komentarisati nesto sto ne znas ili ne pratis.Aragon je napisao/la:Nisam. Vec sam tad prestao pratiti reprezentaciju.Mozambik je napisao/la:Jesil bio u Zenici na utakmici protiv Grcke?
Sto sam vidio na pregledu, zabio dva gola glavom i to je to (ako se sjecam dobro).
Mislis polusezoni?Mozambik je napisao/la:Danasnji Dzeko bi u bundesligi zabijao 35 po sezoni.

Sto sam vidio, to sam i komentarisao.Mozambik je napisao/la:Pa nemoj onda komentarisati nesto sto ne znas ili ne pratis.Aragon je napisao/la:Nisam. Vec sam tad prestao pratiti reprezentaciju.Mozambik je napisao/la:Jesil bio u Zenici na utakmici protiv Grcke?
Nesto sam pogresno i netacno rekao?
Selektivni odabir u cilju omalovazavanja.
Jesam li pomenu Slovacku gdje je oba puta kriminalno los bio?Mozambik je napisao/la:Selektivni odabir u cilju omalovazavanja.
Jesam li ga maximalno nahvalio za igru protiv Portugala u Lisabonu 2009.?
Nisam ja selektivan, nego si ti neralan.
Sta god da ti se servira i kako god da Edin bude igra, ti ces uvijek istu plocu vrtiti.
Edin Dzeko je kapiten reprezentacije, najbolji igrac i strijelac u historiji ove drzave. Covjek koji nam je donio plasman na SP, sa 10 golova u zadnjim kvalifikacijama i najvaznijom asistencijom.
Prema tome

Prema tome

Ništa kontra Džeke ?Mozambik je napisao/la:Edin Dzeko je kapiten reprezentacije, najbolji igrac i strijelac u historiji ove drzave. Covjek koji nam je donio plasman na SP, sa 10 golova u zadnjim kvalifikacijama i najvaznijom asistencijom.
Prema tome![]()
Ko izgubi dobitak, dobije gubitak.
Je li nas edin Dzeko dodatno i odbranio 1992.?Mozambik je napisao/la:Edin Dzeko je kapiten reprezentacije, najbolji igrac i strijelac u historiji ove drzave. Covjek koji nam je donio plasman na SP, sa 10 golova u zadnjim kvalifikacijama i najvaznijom asistencijom.
Prema tome![]()
Vidim sve zasluge mu pripisujes.
Ovo najbolji igrac, dalo bi se diskutovati. Lik je na vi s loptom.
Najbolji igrac trenutno nije,to je pokazalo SP a pokazat ce i ove kvalifikacije,bit ce daleko iza Begovica,Kolasinca,Besica,Pjanica...Mozambik je napisao/la:Edin Dzeko je kapiten reprezentacije, najbolji igrac i strijelac u historiji ove drzave. Covjek koji nam je donio plasman na SP, sa 10 golova u zadnjim kvalifikacijama i najvaznijom asistencijom.
Prema tome![]()
Nije nas on odveo na SP nego je on jedan od 20-tak igraca koji su nas odveli na SP
Cuj molim te koje hinjsko razmisljanje,nisu nas Hajrovic i Ibisevic odveli svojim golovima nego Dzeko svojom asistencijom

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 17 gostiju.