FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- HannahMontana
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Hahah brate odmah mi je ona majica dala asocijaciju na stripijahilmo je napisao/la:Mnogo smo se raspisali o Švabama, s razlogom naravno, ali hajmo ljudi da se bar ovo do subote bavimo PL...Bilo je danas pokušaja ali brzo se opet okrenemo četvrtku.
Zbog silne želje za veliki uspjeh na evropskoj sceni našeg kluba takve utakmice mi stvaraju pritisak pa mi nije baš jednostavno![]()
.
Ja jedva čekam ovu utakmicu u subotu, da vidim kako će to na našem terenu izgledati protiv ekipe koja igra otovreno (bar se nadam da će tako igrati i u subotu), u BL je izgledalo fantastično.
Već sam ranije pisao, očekujem isti sastav kao i u prošlom kolu. Ali što je interesantno, a bilo je i očekivano, Protić bi lako mogao Puzigaću poslati na klupu. Ako ne zabije šta u evropskim utakmicama, mislim da će rijetko dobijati priliku u PL. Prota se dosta dobro uklopio u tim.
@HannahMontana
Gdje nađe ovu sliku, vrati me u djetinstvo.![]()

Stadion Kosevo nakrcan ljudima, i grb sto kuca umjesto srca u nasim grudima!!
Tesko hilmo....ja sam par puta pokusavao, ali odmah se preskoci.... i mene misli bacaju.. ja sanjam recimo o nekih 30 milja na kosevu... baca me pra`oo, tako da razumijem i ostale.....hilmo je napisao/la:Mnogo smo se raspisali o Švabama, s razlogom naravno, ali hajmo ljudi da se bar ovo do subote bavimo PL...Bilo je danas pokušaja ali brzo se opet okrenemo četvrtku.
Zbog silne želje za veliki uspjeh na evropskoj sceni našeg kluba takve utakmice mi stvaraju pritisak pa mi nije baš jednostavno![]()
.
Ja jedva čekam ovu utakmicu u subotu, da vidim kako će to na našem terenu izgledati protiv ekipe koja igra otovreno (bar se nadam da će tako igrati i u subotu), u BL je izgledalo fantastično.
Već sam ranije pisao, očekujem isti sastav kao i u prošlom kolu. Ali što je interesantno, a bilo je i očekivano, Protić bi lako mogao Puzigaću poslati na klupu. Ako ne zabije šta u evropskim utakmicama, mislim da će rijetko dobijati priliku u PL. Prota se dosta dobro uklopio u tim.
@HannahMontana
Gdje nađe ovu sliku, vrati me u djetinstvo.![]()
Samo se nadam da igraci tako nerazmisljaju.... nema bodova bez puno prolivenog znoja i maksimalne koncentracije...
- BordoMahala
- Kontakt:
[youtube][/youtube]
Sad na fksinfo kanalu pogledah sve izvjestaje iz te sezone, i ovaj prilog oko tada famozne skupstine... Sve u sebi psujem ovim idiotima i onda u po priloga se sjetim kako moj klub sada igra za koji dan play-off evropske lige sa bundesligasom, kako moj klub finansijski uz Dinamo najbolje stoji na balkanu, kako moj klub ima daleko najbolji tim u citavoj ligi sto evo vec danima se prica po svim mogucim novinama, televizijama, intervjuima,... i kako takodjer u ovih par dana ljudi nasem klubu prognoziraju potpunu dominaciju u nasem fudbalu iducih 5,6 godina..
Sta reci nego uzivajmo u ovim lijepim danima za nas, kad se sad isprisjecah maloprije ovih crnih dana za nas klub i navijace svatih da smo sve ovo dobro sto nam se desava hvala Bogu i zasluzili. A onda jos i pomislite kako nas ceka jos puno, puno svjetlija buducnost uz ovako sposobne i postene ljude u upravi koji vole ovaj klub i naravno uz naseg amidzu.
I zato dajte da uzivamo u ovome svemu, ne idite na njihovu temu i ne pisite im nista zivi bili... Na njihove izlive kompleksa ovde ne treba odgovarati, to ce im svima biti najgora kazna kad vide kako uopste ne obaziremo paznju na njihove gluposti nego uzivamo.

Za pocetak i "zagrijavanje" pred Borusiju:
Datum: Subota, 16.8.2014.
Početak: 20.15h
A SAD SARAJ'VO, IGRAJ I POBJEDI...

EDIT: I naravno, doletite ko moze u petak u RP u pola 9 da pomognemo braci bar sa te 3 KM koja se bas trudi oko organizovanja koreografije i svega toga sto ce biti na tekmi sa Borusijom.
Sad na fksinfo kanalu pogledah sve izvjestaje iz te sezone, i ovaj prilog oko tada famozne skupstine... Sve u sebi psujem ovim idiotima i onda u po priloga se sjetim kako moj klub sada igra za koji dan play-off evropske lige sa bundesligasom, kako moj klub finansijski uz Dinamo najbolje stoji na balkanu, kako moj klub ima daleko najbolji tim u citavoj ligi sto evo vec danima se prica po svim mogucim novinama, televizijama, intervjuima,... i kako takodjer u ovih par dana ljudi nasem klubu prognoziraju potpunu dominaciju u nasem fudbalu iducih 5,6 godina..

Sta reci nego uzivajmo u ovim lijepim danima za nas, kad se sad isprisjecah maloprije ovih crnih dana za nas klub i navijace svatih da smo sve ovo dobro sto nam se desava hvala Bogu i zasluzili. A onda jos i pomislite kako nas ceka jos puno, puno svjetlija buducnost uz ovako sposobne i postene ljude u upravi koji vole ovaj klub i naravno uz naseg amidzu.
I zato dajte da uzivamo u ovome svemu, ne idite na njihovu temu i ne pisite im nista zivi bili... Na njihove izlive kompleksa ovde ne treba odgovarati, to ce im svima biti najgora kazna kad vide kako uopste ne obaziremo paznju na njihove gluposti nego uzivamo.

A SAD SARAJ'VO, IGRAJ I POBJEDI...

EDIT: I naravno, doletite ko moze u petak u RP u pola 9 da pomognemo braci bar sa te 3 KM koja se bas trudi oko organizovanja koreografije i svega toga sto ce biti na tekmi sa Borusijom.

Zadnja izmjena: BordoMahala, dana/u 13 avg 2014, 23:44, ukupno mijenjano 1 put.
Ma isti sam.....EXIT je napisao/la:
Tesko hilmo....ja sam par puta pokusavao, ali odmah se preskoci.... i mene misli bacaju.. ja sanjam recimo o nekih 30 milja na kosevu... baca me pra`oo, tako da razumijem i ostale.....
Samo se nadam da igraci tako nerazmisljaju.... nema bodova bez puno prolivenog znoja i maksimalne koncentracije...
A šta je interesantno, čitam izjave naših igrača i oni samo pričaju o narednoj utakmici sa mostarcima a isto kao da između redova čitam da i oni misle o Švabama

strasan promotivni, atmosfera kakvu samo mi znamo napravitiHannahMontana je napisao/la: Da se najezis!

@Hilmo ne pije vode sto spustas loptu i govoris da imamo tekmu sa Velezom i ja sam probao par stranica ranije al niko ne benda, svi o njemcima !!

sva sreca pa je Dzeno na klupi, on ce to regulisati najbolje, bili smo i u strahu prije Banja Luke, da nece biti motivisani, da ce olako shvatiti tekmu itd i obradovase nas !!!
Istina za Vedrana !!! 1946 !!!
Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997
Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997
Ma u cetvrtak idemo jos ludje od ovoga. JOS LUDJE.HannahMontana je napisao/la: Da se najezis!

Ko krene na nas, u startu se zajeb'o. - 1987 -
"Uvijek trava, nekad bijelo, nikad zuto, nikad Zeljo"
"Uvijek trava, nekad bijelo, nikad zuto, nikad Zeljo"
Valja jos 8 dana izdrzati ovako.
Poceo sam i na poslu obaveze zapostavljati radi ove utakmice

Poceo sam i na poslu obaveze zapostavljati radi ove utakmice

Zadnja izmjena: Aragon, dana/u 14 avg 2014, 00:07, ukupno mijenjano 1 put.
"Znaš kako ti je to - rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju"
-
- Kontakt:
Svaka čast, objasnio si brate.BordoMahala je napisao/la:[youtube][/youtube]
Sad na fksinfo kanalu pogledah sve izvjestaje iz te sezone, i ovaj prilog oko tada famozne skupstine... Sve u sebi psujem ovim idiotima i onda u po priloga se sjetim kako moj klub sada igra za koji dan play-off evropske lige sa bundesligasom, kako moj klub finansijski uz Dinamo najbolje stoji na balkanu, kako moj klub ima daleko najbolji tim u citavoj ligi sto evo vec danima se prica po svim mogucim novinama, televizijama, intervjuima,... i kako takodjer u ovih par dana ljudi nasem klubu prognoziraju potpunu dominaciju u nasem fudbalu iducih 5,6 godina..![]()
![]()
A SAD SARAJ'VO, IGRAJ I POBJEDI...![]()

Dobar Tan via Tapatalk
Listam nešto svoje stare postove i gledam kako sam počinjao dugogodišnju karijeru na ss.ba forumu i naletih na našoj temi na raspravu nakon utakmice sa mostarcima (1-1) koja se igrala nekoliko dana prije utakmice sa Clujom.
Za oko mi je zapeo ovaj post (članak) sa posebnim osvrtom na boldirano:
Za oko mi je zapeo ovaj post (članak) sa posebnim osvrtom na boldirano:
EnZo_85 je napisao/la:Na otvaranju nove sezone tim sa Koševa je osvojio samo dva boda u tri utakmice ( od kojih su dvije igrali na svom travnjaku). Remi sa Veležom na najvećem bh. stadionu pokazao je mnogo nedostataka u igri bordo tima.
Mehmed Janjoš je neuspjeh u prva dva kola pravdao na različite načine, tipa nedostatka sportske sreće, umora, povrede igrača...Svi su šutjeli i pustili da priča traje, čekajući rezultat, kao i hiljade navijača kojima je Sarajevo jedna od životnjih svetinja. Dočekali su novo razočarenje. Mnogi poklonici bordo boje strategu Sarajeva zmijeraju forsiranje defanzivne formacije (igra sa jednim špicem), a svoje nezadovoljstvo pokazali su na kraju utakmice sa Mostarcima kada su tražili smjene.
Možda uzrok pada u igri treba tražiti u činjenici da je Sarajevo istovremeno igra i evropske utakmice, a da je fond igrača bukvalo sveden na brojku 12 ili 13. Ostalo čine juniori. Nakon eliminacije Spartaka i Helsingborga bilo je evidentno da neće moći odgovoriti izazovima Premijer lige BiH na onaj način na koji se očekuje.
Visok poraz u Modriči nagovijestio je takav rasplet, a potpuna potvrda stigla je u dvoboju sa kvalitetnim Veležom. Čelni ljudi kluba nisu se potrudili da na početku sezone dovedu pojačanja koja su itekako potrebna. Da se sam nije ponudio Avdić i da Hamzagića nije preporučio Faruk Hadžibegić pitanje je da li bi ikako bilo novih imena u bordo svlačionici.
Već u četvrtak tim sa Koševa igra utakmicu četvrtog pretkola Evropske lige sa rumunskim Clujom. Zbog kartona pravo nastupa nema Maksumić, pa se logično postavlja pitanje ko će ga zamijeniti? Naime, niti jedan igrač sa klupe ne igra na toj poziciji, a to samo pokazuje sa koliko amaterizma rade ljudi koji su zaduženi za pojačanja. Tu se prije svega misli na Senada Merdanovića, sportskog direktora kluba. Da napomenemo, prelazni rok traje do 31. avgusta ove godine. Ostaje da vidimo hoće li se nešto promijeniti.
Iako je sa ekipom trenirao Dženan Hošić (koji igra na poziciji stopera) nije se pokazao baš veliki interes za njegov angažman. Očigledno je da čelnici bordo tima nemaju jasnu strategiju i viziju kako bi klub trebao izgledati u budućnosti.
Svakako za kraj treba pohvaliti sjajne nastupe u Evropskoj ligi, koja je po rejtingu odmah iza Lige prvaka, ali ne možemo se oteti dojmu da je eliminacija Slovaka i Šveđana brojne probleme stavila u drugi plan. Kako sada stvari stoje narušena je atmosfera pred gostovanje Cluja, a sigurno je da će narednih dana biti dosta burno u bordo timu.
-
- Kontakt:
ono malo raje shto je bilo na tekmi protiv zvijezde treba da ode do kluba i zamijeni onu ponishtenu kartu za novu protiv velezha
VVVBK
VVVBK
- BordoMahala
- Kontakt:
@hilmo
A gledaj te sad, poznati pesimista na temi FK Sarajevo, bice da su te opekle sve one susne godine 
Gledaj kako si nekad bio optimistican, dobili 3 tekme jace tekme, 15 kola do kraja i odma sigurni prvacihilmo je napisao/la:Prejaki smo...
Uzeli su nam dva boda protiv Zrinjskog
pa smo pokupili tri boda na Grbavici
pa sad i tri boda u BL
TITLA NE BI TREBALA DOCI U PITANJE
NAPRIJED SARAJEVO

Da se malo prisjetim svoje prve evropske utakmice:
" onclick="window.open(this.href);return false;
Eurosport prenosio.
Slijedeci dan smo bili na euronews-u u rubrici no comment. Naravno mislm na navijace.
Vise od pola sata smo u transu bez prestanka pjevali onu oooo volim te Sarajevo, na na na na grmi sa Sjevera.
Naravno, tad se na Sjveru bilo
" onclick="window.open(this.href);return false;
Eurosport prenosio.
Slijedeci dan smo bili na euronews-u u rubrici no comment. Naravno mislm na navijace.
Vise od pola sata smo u transu bez prestanka pjevali onu oooo volim te Sarajevo, na na na na grmi sa Sjevera.
Naravno, tad se na Sjveru bilo

"Znaš kako ti je to - rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju"
[youtube][/youtube]Head je napisao/la:[youtube][/youtube]
![]()
![]()
![]()

za dame je ulaz slobodan kontra svaba

FK SARAJEVO.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
Za one koji nisu u mogucnosti da dodju u RP, mozeli se nekako drugo pomoci?
- zlatniljiljan
- Kontakt:
Posalji po nekom onoliko koliko si naumio dati i stvar rijesenaRozzie je napisao/la:Za one koji nisu u mogucnosti da dodju u RP, mozeli se nekako drugo pomoci?
Ples brojeva na Koševu: Sarajevo će ove godine od Evrope 'okrenuti milione'
Nezapamćen interes: FK Sarajevo prodalo 2.000 ulaznica sedam dana prije dolaska Gladbacha
Fudbalski klub Sarajevo evropsku sezonu otvorio je briljantno. Bordo tim zablistao je u najljepšem obliku: nakon slabih nastupa i poraza na Koševu, pobijedili su svoje rivale u gostima i sasvim zasluženo našli se u bubnju s brojnim velikanima ove čarobne igre na Starom kontinentu.
Rezultati i pobjede donijeli su im dvomeč s jednim od najvećih njemačkih klubova - Borussijom M'gladbach. Ulog je veliki, ogroman. Ne treba podsjećati šta bi eventualni plasman u Evropa ligu značio domaćem klupskom fudbalu, već godinama na ivici opstanka.
Autsajder s planovima
Sarajevo jeste autsajder i treba to priznati. Koševski premijerligaš svoje je ciljeve već ''debelo prebacio'', sve ostalo je navijačima ''gratis''. Rezultat je napravljen, a vrijeme je da se napravi i konkretan novac.
A novca će za Sarajevo ove godine biti u izobilju. Ozbiljna ulaganja u svakom se ozbiljnom biznisu vrate na ovaj ili onaj način. Klubu iz bh. prijestolnice vratit će se u najljepšem obliku - kroz rezultate, pune tribine i premije od Evropske fudbalske federacije.
Nakon pobjede nad Haugesundom i Atromitosom, Sarajevo je ukupno zaradilo velikih 420.000 eura, a cifra bi mogla rasti novim uspjesima na terenu.
Govorimo, dakle, samo o premijama iz Nyona. O novcu od marketinških, televizijskih prava i naposlijetku - ulaznica za utakmice, ne treba ni pričati. Za bh. uvjete, operira se ogromnim ciframa, velikim parama i praktički zatvorenom godišnjem budžetu. Sjajno!
A kad smo već kod ulaznica, brojevi su ponovo nevjerovatni. S obzirom na ime protivnika, njegov ugled i zemlju iz koje dolazi, Sarajevu se smiješe novi milioni.
Dakle, između 3.500 i 4.500 hiljada ulaznica gostujućih navijača po cijeni od 40 konvertibilnih maraka kasu Sarajeva napunit će do vrha. Istočna tribina našeg najvećeg stadiona i u dosadašnjim evropskim nastupima bila je puna, sjeverna također, a obično je ''znao zakazati'' zapad.
I do 25.000 gledalaca na Koševu
No, sada će biti drukčije. Osim onih odanih, pravih navijača na istočnoj i posebno sjevernoj tribini, na Koševo će pohrliti i oni koji vole fudbal više od Fudbalskog kluba Sarajevo. Klub ranga Gladbacha ne dolazi u BiH tako često, barem deset godina u Sarajevu nije gostovao tako ugledan protivnik i pretpostavke su da će na Hasetovom stadionu biti više od 20.000 gledalaca, možda i cijelih 25.000.
U brojevima, to otprilike znači novih 300.000 maraka u bordo kasici samo od ulaznica! Jeste da su troškovi organizacije evropskih mečeva ogromni, ali od Evrope će u Titovoj 38b zadovoljno trljati ruke bez obzira na ishod dvomeča s njemačkim velikanom. Para je bilo i dosad, bit će ih još više.
Nezapamćen interes: FK Sarajevo prodalo 2.000 ulaznica sedam dana prije dolaska Gladbacha
Fudbalski klub Sarajevo evropsku sezonu otvorio je briljantno. Bordo tim zablistao je u najljepšem obliku: nakon slabih nastupa i poraza na Koševu, pobijedili su svoje rivale u gostima i sasvim zasluženo našli se u bubnju s brojnim velikanima ove čarobne igre na Starom kontinentu.
Rezultati i pobjede donijeli su im dvomeč s jednim od najvećih njemačkih klubova - Borussijom M'gladbach. Ulog je veliki, ogroman. Ne treba podsjećati šta bi eventualni plasman u Evropa ligu značio domaćem klupskom fudbalu, već godinama na ivici opstanka.
Autsajder s planovima
Sarajevo jeste autsajder i treba to priznati. Koševski premijerligaš svoje je ciljeve već ''debelo prebacio'', sve ostalo je navijačima ''gratis''. Rezultat je napravljen, a vrijeme je da se napravi i konkretan novac.
A novca će za Sarajevo ove godine biti u izobilju. Ozbiljna ulaganja u svakom se ozbiljnom biznisu vrate na ovaj ili onaj način. Klubu iz bh. prijestolnice vratit će se u najljepšem obliku - kroz rezultate, pune tribine i premije od Evropske fudbalske federacije.
Nakon pobjede nad Haugesundom i Atromitosom, Sarajevo je ukupno zaradilo velikih 420.000 eura, a cifra bi mogla rasti novim uspjesima na terenu.
Govorimo, dakle, samo o premijama iz Nyona. O novcu od marketinških, televizijskih prava i naposlijetku - ulaznica za utakmice, ne treba ni pričati. Za bh. uvjete, operira se ogromnim ciframa, velikim parama i praktički zatvorenom godišnjem budžetu. Sjajno!
A kad smo već kod ulaznica, brojevi su ponovo nevjerovatni. S obzirom na ime protivnika, njegov ugled i zemlju iz koje dolazi, Sarajevu se smiješe novi milioni.
Dakle, između 3.500 i 4.500 hiljada ulaznica gostujućih navijača po cijeni od 40 konvertibilnih maraka kasu Sarajeva napunit će do vrha. Istočna tribina našeg najvećeg stadiona i u dosadašnjim evropskim nastupima bila je puna, sjeverna također, a obično je ''znao zakazati'' zapad.
I do 25.000 gledalaca na Koševu
No, sada će biti drukčije. Osim onih odanih, pravih navijača na istočnoj i posebno sjevernoj tribini, na Koševo će pohrliti i oni koji vole fudbal više od Fudbalskog kluba Sarajevo. Klub ranga Gladbacha ne dolazi u BiH tako često, barem deset godina u Sarajevu nije gostovao tako ugledan protivnik i pretpostavke su da će na Hasetovom stadionu biti više od 20.000 gledalaca, možda i cijelih 25.000.
U brojevima, to otprilike znači novih 300.000 maraka u bordo kasici samo od ulaznica! Jeste da su troškovi organizacije evropskih mečeva ogromni, ali od Evrope će u Titovoj 38b zadovoljno trljati ruke bez obzira na ishod dvomeča s njemačkim velikanom. Para je bilo i dosad, bit će ih još više.

pare nisu problem, para neeeema
pardon, ima ko šodera

pardon, ima ko šodera

jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest
željkan vazda mačić čest
Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, Noke995 i 41 gost.