U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Sarajlijc@
Kontakt:

Re: U-21, U-19, U-17

Post Postao/la Sarajlijc@ » 12 avg 2014, 17:03

Pravi bosanac :mrgreen:
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 12 avg 2014, 17:09

Sarajlijc@ je napisao/la:Pravi bosanac :mrgreen:
Vidiš kakv si a realno jeste probosanski orjentisan bar što se tiče načina nakoji obavlja selektorsku funkciju. Dovodi igrače u repku koje bi relano i bošnjaci ignorisali. Evo Lazić i Jelisić su najbolji primjer. Ranije Đurić koji će sad zakucati na vrata A tima. Zajmjera mu se ''svađa'' sa Prcićem ali ostalo je sve ok.
Kad neko spomene nešto negativno za Bilbiju ti ga prvi braniš, a sad se podsmjehuješ čovjeku koji se po meni više od Bilbije dokazao u tom smislu.

Edol
Kontakt:

Post Postao/la Edol » 12 avg 2014, 18:43

Sjećam se kad je Vlado uključio Radeta Krunića iz Donjeg Srema koji dotad nikome nije bio na pameti, poziv se dočekivao s podsmijehom a na kraju se mali ispostavio kao pun pogodak.

Hoću reći, čovjek djeluje kao da zaista obavlja svoj posao, traži i drži veliki broj igrača na oku koji možda i nisu toliko medijski eksponirani i aktivno se bavi njihovim dovođenjem pod našu zastavu. Kao što je sad fantastična vijest da je uključen u dovođenju Stefana Simića. Meni Jagoda ne može u istu rečenicu sa Malkočevićem koji je sve uvjeravao da nemaju šta tražiti u Škotskoj. :mrgreen:

Što se tiče samih rezultata, kao prvo, treba uzeti u obzir da su oni ovdje u drugom planu. Drugo, U21 kategorija je jako ograničena. U A reprezentaciju praktički dolaze u obzir svi bh. igrači od 19 do 35 pa je opet hronično slaba klupa, a do nedavno nismo imali normalnog zadnjeg veznog ni za prvi tim. Ovdje dolaze u obzir praktički tri godišta, a i tu hrpa ovih kvalitetnijih nema riješene papire, pa se spisak popunjava velikim brojem igrača od kojih svi znamo da neće biti ništa. Što znači, ne treba se dizati kuka i motika ako selektora zapadne slaba generacija, nije sve ni do njega. ;)

Druga će se pjesma pjevati kad Vlado bude istovremeno imao na raspolaganju Husića, Gojaka, Hajradinovića, Tandira, Špikića, Modića, Miloševića, Radovca, Jeličića, Metalsija, Omerbašića, Lazića, možda oporavljenog Hodžića... Možda sam nekog zaboravio, ali u svakom slučaju mislim da nas očekuje strašna generacija koja će iznjedriti veliki broj budućih A reprezentativaca, nešto kao ona sa Salihovićem, Džekom i drugima.

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 12 avg 2014, 18:46

Slazem se sa vecinom da je Vlado uradio solidan posao i da mu treba produzid mandat jos jedan ciklus. :bih:

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 12 avg 2014, 19:03

http://sportsport.ba/bh_fudbal/remi-u-2 ... sci/137814" onclick="window.open(this.href);return false;
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 12 avg 2014, 19:17

Edol je napisao/la:
Hoću reći, čovjek djeluje kao da zaista obavlja svoj posao, traži i drži veliki broj igrača na oku koji možda i nisu toliko medijski eksponirani i aktivno se bavi njihovim dovođenjem pod našu zastavu. Kao što je sad fantastična vijest da je uključen u dovođenju Stefana Simića. Meni Jagoda ne može u istu rečenicu sa Malkočevićem koji je sve uvjeravao da nemaju šta tražiti u Škotskoj. :mrgreen:

.
Druže otkud ti ova informacija ? Stefan Simić iz Milana , Češki reprezentativac , rodom iz Prijedora , je li na njega misliš ? :)

maximusdecimus
Kontakt:

Post Postao/la maximusdecimus » 12 avg 2014, 19:33

http://www.transfermarkt.co.uk/kristoph ... ler/322061" onclick="window.open(this.href);return false;

ko je ovaj lik? presao u Arsenal, vidim ima svedsko i bh drzavljanstvo

Arsenal have signed 15 year old Swedish defender Kristopher Da Graca following a successful trial.

The promising youngster, who has emerged through the ranks at Gothenburg-based side Hisingsbacka FC, had previously spent time on trial with Arsenal’s North London rivals Tottenham Hotspur, as well as Chelsea, Aston Villa and Malmo.

However, after impressing during a short spell at London Colney, he will now move to the club on a permanent basis, although he will not be eligible to sign scholarship terms until next summer as he was born in June 1998.

The player himself confirmed the move in the Swedish media. He said: “It’s wonderful, it’s like a dream come true. I cannot describe how excited I am about this.”

Da Graca, who usually operates as a centre-back but can also play as a defensive-midfielder, is likely to be eased into English football slowly and will begin life at Arsenal in the U16 side, but could feature for the U18s as the campaign progresses. He joins fellow Swedish youngsters Kristoffer Olsson and Jamaal Raage at the club, but is also eligible to represent Bosnia and Herzegovina internationally owing to his heritage.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 12 avg 2014, 19:40

Jelisic nije u pocetnoj postavi za vecerasnju utakmicu, bas steta jer sam se posteno nabrij'o da gledam buduceg zmaja.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 12 avg 2014, 19:44

slika

Mozda sam izostavio nekog "bitnijeg" tipa ali u sustini to je to sto se tice generacija 1994-1996. Kvalitet je neumoljiv jer imamo fantastican izbor igraca... :bih: :bih: :bih:
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 12 avg 2014, 19:47

ove nase nade u napadu kao da su svi kosarkasi :P

Marko Maletic --> 1.95 cm
Ismar Tandir --> 1.95 cm
Anel Hajric --> 1.95 cm
Milan Djuric --> 1.99 cm

giannini
Kontakt:

Post Postao/la giannini » 12 avg 2014, 19:58

sajo10 je napisao/la:slika

Mozda sam izostavio nekog "bitnijeg" tipa ali u sustini to je to sto se tice generacija 1994-1996. Kvalitet je neumoljiv jer imamo fantastican izbor igraca... :bih: :bih: :bih:
Cerimagic ako bude igrao u Poljskoj i Gojak iako je mladji, te Miljan Govedarica i Toni Livancic i to je to

Imperator98
Kontakt:

Post Postao/la Imperator98 » 12 avg 2014, 20:00

sajo10 je napisao/la:slika

Jel to znači da će Stefan Simić igrat za nas???!!!

povratakotpisanih
Kontakt:

Post Postao/la povratakotpisanih » 12 avg 2014, 20:01

bavarian_bk je napisao/la:
Edol je napisao/la:

.
Druže otkud ti ova informacija ? Stefan Simić iz Milana , Češki reprezentativac , rodom iz Prijedora , je li na njega misliš ? :)
Opa bato pa ako uspijemo vrbovati tog Simica za nas nema zime!

giannini
Kontakt:

Post Postao/la giannini » 12 avg 2014, 20:02

a i Spikic se ipak odazvao :clap:

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 12 avg 2014, 20:04

@giannini

Uh, pa kako zaboravi Zeljovca, Armina... Da budem iskren za tu drugu dvojicu i nemam neki veci pregled. Livancica pomalo znam iz Viteza a igraca Slavije nikako ne poznajem. Sto se tice Gojaka, nisam stavljao igrace rodjene 1997 na spisak jer fakat imamo vrlo interesantnu generaciju tu takodjer koja je odigrala vrlo dobro u elitnom krugu u Skotskoj.

Cutahija, Orsolic, Durakovic, Saric, Corovic, Todorovic, Hadziahmetovic, Mustedanagic, Gojak, Lelic, Kremenovic... :)

@Imperator98

Pa nije bas sigurno da ce igrati za nas. Ipak cesi nece ga tako lako pustiti a momak je bisvi kapiten te U17-reprezentacije. No, Vlado je izjavio za Avaz Sport da postaji zelja kod igraca i da ce (to je Vlado) uradit sve da Simic zaigra za BiH. Kako kaze ima neke "informacije" da bi se moglo uskoro uci i u proces promljene drzavljanstva za tog igraca.
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

mavi
Kontakt:

Post Postao/la mavi » 12 avg 2014, 20:07

Odgledao prvo poluvrijeme u Vogošći, definitivno bolja bila juniorska selekcija od mlade. Pozitivan utisak na mene ostavili Radovac, Gojak, Memija, Ćutahija, Sadiković, Bajić. Ovaj Tandir, osim obećavajućih fizičkih predispozicija, ništa posebno nije pokazao. Mali Sadiković mu dadne zadnji pas i on umjesto, u situaciji jedan na jedan s golmanom, loptu da zakuca, prosljeđuje je najbližem do sebe :D Hajde, valjda ga ovi u Sošou istešu i postane nešto od njega.
P.S. Pri kraju prvog poluvremena, u juniorskoj selekciji trener vrši dvije izmjene. Ubacuje Hiroša i Beganovića, obadvojica su Željini igrači. Iskompleksirani debil pored mene, na pomen imena igrača, počinje s psovkama na njihov račun. Pa, mislim,majka mu stara, djeca imaju 16-17. godina, među naboljim su igračima lige u svom uzrastu i savim zasluženo su dobila poziv za repku ja se iskreno radujem kada mali Radovac i ostala djeca odigraju dobro za repku, ali, eto, nije svačiji mentalni sklop isti :cry:

giannini
Kontakt:

Post Postao/la giannini » 12 avg 2014, 20:26

sajo10 je napisao/la:@giannini

Uh, pa kako zaboravi Zeljovca, Armina... Da budem iskren za tu drugu dvojicu i nemam neki veci pregled. Livancica pomalo znam iz Viteza a igraca Slavije nikako ne poznajem. Sto se tice Gojaka, nisam stavljao igrace rodjene 1997 na spisak jer fakat imamo vrlo interesantnu generaciju tu takodjer koja je odigrala vrlo dobro u elitnom krugu u Skotskoj.

Cutahija, Orsolic, Durakovic, Saric, Corovic, Todorovic, Hadziahmetovic, Mustedanagic, Gojak, Lelic, Kremenovic... :)

@Imperator98

Pa nije bas sigurno da ce igrati za nas. Ipak cesi nece ga tako lako pustiti a momak je bisvi kapiten te U17-reprezentacije. No, Vlado je izjavio za Avaz Sport da postaji zelja kod igraca i da ce (to je Vlado) uradit sve da Simic zaigra za BiH. Kako kaze ima neke "informacije" da bi se moglo uskoro uci i u proces promljene drzavljanstva za tog igraca.
al slazem se, to je to

edit: i treba se poraditi na par onih svicaraca i svedjana, ne mora ih biti 15, ali da se rijesi 2 ili 3 igraca extra i dovoljno
Zadnja izmjena: giannini, dana/u 12 avg 2014, 20:33, ukupno mijenjano 1 put.

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 12 avg 2014, 20:32

Kojeg datuma se igra sa austrijom mlada nasa repka
i da budes liga peta ti si nama centar svijeta FUKARE 87

giannini
Kontakt:

Post Postao/la giannini » 12 avg 2014, 20:39

wienultras je napisao/la:Kojeg datuma se igra sa austrijom mlada nasa repka
3. septembar, 20:30, St. Polten

Imperator98
Kontakt:

Post Postao/la Imperator98 » 12 avg 2014, 20:43

giannini je napisao/la:
wienultras je napisao/la:Kojeg datuma se igra sa austrijom mlada nasa repka
3. septembar, 20:30, St. Polten
Hoće li biti objavljen novi spisak igrača....

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: denza i 22 gosta.