ovo ti ni na Football Manageru ne bi prošlo, a kamo li u stvarnostiRedBullSA je napisao/la:Mislim da je trenutno najveci problem nas stil igre, koji je vec godinama isti i procitan..Totalno jednolicna igra, gdje se previse nabijamo na stranu a nista ne postizemo ili vrlo rijetko iz takvih akcija.Vezni red se totalno izgubi,a trosi se i previse u tim transformacijama i jednostavno onda kasnije kako odmice utakmica ne mogu to vise da prate.Isto stoji i za nase bekove koji puno trce, trose se prema naprijed a iz toga ne ispadne nikakva smislena akcija, samo se nabijamo u cosak i nema upotrebljivih lopti, nekad mi se cini da im fali metar-dva terena u sirinu..I time ostavljamo nazad stopere usamljene gdje mora doci do onakvih situacija kao sinoc jer nam je stoperski par dosta trom i jaci je u igri glavom i duelima ali ne mogu da prate jake driblere pogotovo kada bekovi ostanu gore.Zato nam se najvise i desava onaj pad u ritmu zbog velikog broja bezidejnih akcija prilikom kojih se trosimo i onda na kraju jos pruzimo priliku za kontrapad.Za igru kakvu trenutno forsiramo nemamo dovoljno kvalitetne odnosno takve profile igraca..
Antolovic
Zeljkovic- Hasanovic -Kosoric
Stanic Kvesic
Svraka
Tomic
Nuspahic Varea
Bajic
Ovo je neka moja zamisao kako bi se moglo igrati.Formacija kakvu forsiraju italijani sa 3 zadnja igraca,otvorenim bekovima koji sa 2 centralna igraca cine zgusnutiji vezni red i u ofanzivi dva krilna igraca i napadac.Gdje bi na cijelom terenu bili dosta pokriveniji, manje bi se trosila cijela ekipa pogotovo bekovi i krila koji bi mogli ostati vise naprijed jer bi imali viska igraca u odbrani, tako da bi relativno dobro mogli opet to pokriti.Startati sa nekom varijantom 3-6-1 , koja moze ici u 3-4-3 ofanzivno, i 5-4-1 defanzivno zavisno od rezultata.S tim bi i pokrili deficit igraca u veznoj liniji i sveukupno sacuvali energiju za citavih 90 min, a i dobili puno vise dimenzija u napadackoj igri, plus sigurnost u odbrani.Znam da je nemoguce da ce ovako nekad izgledati, al neko moje misljenje kako bi bilo najbolje, obzirom da nam je igra postala sve dosadnija,tromija, bez ikakve atraktivnosti i leprsavosti, nekako sve na silu plus nespretnost u odbrani i velika potrosnja.I naravno onda izostaju i rezultati, stoga mislim da adzem pod hitno treba traziti nova rijesenja sto se tice igre, jer ovo je sve izlizano i procitano sto mi prikazujemo zadnje vrijeme.
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- jaludovolimte
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
tebe volim, tebi pjevam za jedan gol..
- bistrikboy
- Kontakt:
Ma ne pada mi na pamet.SimkeSamke je napisao/la:aj hamo kreni ovo brisati....bistrikboy je napisao/la:Ima 3 godine kako su to navijaci trazili ali nije uprava htjela...super je napisao/la:najbolju stvar koju uprava moze da uradi na sinocnja desavanja je da stavi cijenu sjevera kao i juga pa da istinski navijaci za istu cijenu mogu uci na stadion a da se ne osjecaju ugrozeno od strane pojedinih takozvanih navijaca
Inace ono sinoc je fuj
Inace vrijeme je da mjenjamo kondicionog,vec drugu godinu zaredom smo katastrofalno pripremljeni...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
Juan Manuel Varea u konkurenciji za meč sa Slavijom
Vareina radna dozvola bi trebala biti gotova sredinom ove sedmice pa će tako trener Željezničara Admir Adžem napokon imati na raspolaganju ovog fudbalera...konacno lijepe vijesti
a ako basa podsjesca malo na arbena avdiju to mi je drago cuti i znaci da bi magao biti dobro pojacanje jer je meni avdija bio jedan od drazih igraca 
Vareina radna dozvola bi trebala biti gotova sredinom ove sedmice pa će tako trener Željezničara Admir Adžem napokon imati na raspolaganju ovog fudbalera...konacno lijepe vijesti

ovo ti ni na Football Manageru ne bi prošlo, a kamo li u stvarnosti[/quote]
Ne izgleda dok bas tako bukvalno u stvarnosti, ima tu razlicitih transformacija,Ciro je za vrijeme mandata u Bih igrao nesto slicno.. uglavnom mislim da shvatas sta sam mislio reci a to je da je potrebna promjena neka, da je igra procitana, istrosena, a i da ni igraci nisu takvi da se moze igrati ova igra koju je Osim poceo forsirati(dok je imao i mogucnosti tako da igra), a ostali nastavljaju..
Ne izgleda dok bas tako bukvalno u stvarnosti, ima tu razlicitih transformacija,Ciro je za vrijeme mandata u Bih igrao nesto slicno.. uglavnom mislim da shvatas sta sam mislio reci a to je da je potrebna promjena neka, da je igra procitana, istrosena, a i da ni igraci nisu takvi da se moze igrati ova igra koju je Osim poceo forsirati(dok je imao i mogucnosti tako da igra), a ostali nastavljaju..
-
- Kontakt:
Edi Baša naše najjače krilo, samo da prenese pristup i na utakmice. On i Nuspahić bi mogli biti prodorna krila koja nismo imali od 2009.
Zadnji vezni nam je potreban k'o gušteru rep.
Zadnji vezni nam je potreban k'o gušteru rep.
Ja bi predlozio da pokusamo sa mladim Mekicem, gledao sam ga par utakmica u juniorima, momak moze valjati, spreman je, okretan i razmislja kao dobar zadnji vezni.
Zanima me jel Basa moze igrati za vikend kao i Nuspahic? Hvala.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Zeljeznicar! 1921 !
Slazem se sa tobom za mekica...i ja bi njega volio vidjeti na zadnjem veznom...po meni je bolji od hasanovica ,samo sto hasanovic ima visinu za razliku od mekica i mozda je snazni od njega ...a za basu nadam se da nece sjediti na klupi da bi druge trpili da se prodaju...ako je momak toliko dobar a mnogi ga hvale mogao bi biti pravo pojacanje za nas 

pored živih i zdravih:
- svrake
- jamaka
- tomića
- hasanovića
mi tražimo zadnjeg veznog. niko od njih ne pokazuje u ovom trenutku ni 40% onoga što može. e nad time se struka treba zabrinuti.
- svrake
- jamaka
- tomića
- hasanovića
mi tražimo zadnjeg veznog. niko od njih ne pokazuje u ovom trenutku ni 40% onoga što može. e nad time se struka treba zabrinuti.
Re: Odg: FK Željezničar
Svraka ima novu ponudu najvjerovatnije ovaj put ide. Jamak ima snage za 45 minuta.Tomic igra centralnog veznog.Eldar nije tip igraca kakav nam treba dobar je za rotaciju sa klupe.ChWilla je napisao/la:pored živih i zdravih:
- svrake
- jamaka
- tomića
- hasanovića
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
-
- Kontakt:
Boga mi,sumirajuci neki ukupan dojam nakon ovih par utakmica u prvenstvu i Evropi stice se dojam da je nas jedini veliki problem fizicka sprema i administracija. Da si imao sinoc Nuspahica,Basu i Vareu i da je sprema bila na nivou ne bi imao puno problema uzet utakmicu i pored neuigranosti.
I, sto neko rece, ove momke uopste ne moras trpit,djeca igraju. Potkrade se tu i tamo pokoja greska,al nista vrijedno pomena. Na Baji i Memiji vidis da su klasa. Sadikovic mi je isto bio skroz ok. Nuspahic i da odigra i malo losije od onog protiv Metalurga opet je super. Vareu svi znamo.
Taj zadnji vezni malo ostaje sporan.
Siguran sam da ce se ekipa borit za najvise ciljeve ove sezone.
I, sto neko rece, ove momke uopste ne moras trpit,djeca igraju. Potkrade se tu i tamo pokoja greska,al nista vrijedno pomena. Na Baji i Memiji vidis da su klasa. Sadikovic mi je isto bio skroz ok. Nuspahic i da odigra i malo losije od onog protiv Metalurga opet je super. Vareu svi znamo.
Taj zadnji vezni malo ostaje sporan.
Siguran sam da ce se ekipa borit za najvise ciljeve ove sezone.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić
-
- Kontakt:
Baša vjerovato da, Nuspahić ne.Format je napisao/la:Zanima me jel Basa moze igrati za vikend kao i Nuspahic? Hvala.
Vidim da nisam jedini koji misli da je hasanovic za klupe...na toj pozicji treba nam dobar igrac a ne igrac koji ce bjezati od lopte, ak kad treba lakat gurnuti nigdje ga...po meni na toj poziciji treba nam tip igraca culuma,nyeme..to mi je jedina pozicija koja skripi...a ne znam kakva je varijanta sa benjom colicem na zadnjem veznom a stanu vratiti na beka...kosorica bi ja licno volio vidjeti na zadnjem veznom...al puno bolje ce ovo izgledati kad ovi momci steknu pravo nastupa...jos nuspahic...a za svraku mi je drago ako ide..momak je zasluzio transfer bez obzira koliko nas je razocarao u posljednje vrijeme ,momak je i dao puno toga za nas...
niko sretniji od mene da konačno ide, za bilo kakav razuman novac. a od ovih ostalih ako ostaju se mora izvući više. za tomića znamo koliko može, u ovoj sezoni ne prikazuje ni blizu toga, i njemu se ide. a bogami i hasanović je imao mnogo boljih rola od ovih pogubljenih u zadnje vrijeme, on nije nikakva igračina, al' bolje od ovoga može.pile87 je napisao/la:Svraka ima novu ponudu najvjerovatnije ovaj put ide. Jamak ima snage za 45 minuta.Tomic igra centralnog veznog.Eldar nije tip igraca kakav nam treba dobar je za rotaciju sa klupe.ChWilla je napisao/la:pored živih i zdravih:
- svrake
- jamaka
- tomića
- hasanovića
ChWilla je napisao/la:niko sretniji od mene da konačno ide, za bilo kakav razuman novac. a od ovih ostalih ako ostaju se mora izvući više. za tomića znamo koliko može, u ovoj sezoni ne prikazuje ni blizu toga, i njemu se ide. a bogami i hasanović je imao mnogo boljih rola od ovih pogubljenih u zadnje vrijeme, on nije nikakva igračina, al' bolje od ovoga može.pile87 je napisao/la:Svraka ima novu ponudu najvjerovatnije ovaj put ide. Jamak ima snage za 45 minuta.Tomic igra centralnog veznog.Eldar nije tip igraca kakav nam treba dobar je za rotaciju sa klupe.ChWilla je napisao/la:pored živih i zdravih:
- svrake
- jamaka
- tomića
- hasanovića
Eldar je igrac koji radi puno posla na terenu koji se toliko i ne vidi, imao je on sjajnih rola i partija, kad se samo sjetim derbija oduzetih lopti i savrsenih startova..Malo je i ona ispao iz forme, a i malo manje prilika je dobio ove sezone, mislim da je nas najpotcjenjeniji igrac..Ako vec ne mozemo dovesti nekog provjerenog igraca na tu poziciju, mislim da je on jos uvijek sasvim dobro rijesenje..
-
- Kontakt:
http://fkzeljeznicar.ba/foto-juan-manue ... ave/10232/" onclick="window.open(this.href);return false;Željooooo je napisao/la:Varea ima potpisan ugovor jedna plus jedna godina tj. ako budemo zadovoljni sa njim ove sezone automatski se aktivira ta klauzula o dodatnoj godini ugovora..
i ja jedva cekam da vidim ponovo Anesa na djelu,a isto tako jedva cekam da vidim i Basu,na treninzima i prijateljskim utakmicama je ostavio jako dobar dojam,moglo bi od njega nešto biti..
Jedna godina, a ne jedan plus jedan.
- RobertoBaggio
- Kontakt:
Ovo protiv Širokog nije bilo dobro, ta kombinacija Sadiković-Tomić-Jamak. Jamak je valjda trebao biti ofanzivni vezni, a ova dvojica iza njega. Tako je bar to izgledalo na terenu. Čini mi se da je u takvoj postavci Sadiković bio najslabija karika, jer je griješio i nije bio dobar u defanzivi. Dado već pokazuje svoj potencijal kada igra ofanzivnije u sredini, ali kao defanzivac je još tanak. Zato je ulaskom Hasanovića to izgledalo malčice bolje. Hasanović je po meni najbolji destruktivac u sredini terena kojeg trenutno imamo, i iznenadio sam se kad sam vidio da smo počeli utakmicu bez njega. Tomić je naš najbolji vezni igrač, ali on je najbolji kada treba povući loptu, predriblati u trku, ali često kada se zaleti naprijed pa izgubimo loptu, neko mora da ga pokriva, da mu bude iza leđa.pile87 je napisao/la:Svraka ima novu ponudu najvjerovatnije ovaj put ide. Jamak ima snage za 45 minuta.Tomic igra centralnog veznog.Eldar nije tip igraca kakav nam treba dobar je za rotaciju sa klupe.ChWilla je napisao/la:pored živih i zdravih:
- svrake
- jamaka
- tomića
- hasanovića
Nemamo tu previše mogućnosti za kombinacije, ali vjerujem da se može nešto pristojno tu napraviti od ovoga čime raspolažemo. Što se tiče naše sredine u zadnjih desetak godina bio sam najzadovoljniji kombinacijom Savić-Svraka-Zeba, kako smo naprimjer, sjećam se, igrali protiv Makabija na Koševu. (Još nisam prežalio što smo se tako lako riješili Savića.) Prvo poluvrijeme te utakmice je možda i nešto najbolje što sam vidio od Želje u zadnjih deset godina, a velikim dijelom je to bilo zahvaljujući odličnoj sredini terena. S ovim čime raspolažemo sad, ne možemo biti toliko dobri, ali možemo i moramo biti bolji nego protiv Širokog.
FK Željezničar 1921
-
- Kontakt:
Najviše me razočaralo na jučerašnjoj utakmici situacija kad je Bajić bio oči u oči sa golmanom doduše iz malo teže pozicije, ali mu je Soldo odbranio dok je druga situacija kad je Tomić dobio loptu na zicer u drugom dijelu na lijevu nogu i loše je primio, a mogao je šutati iz prve tako da je i ta odlična prilika otišla u nepovrat.
Za tim situacijama samo žalim, ali opet u ovakvom stanju kakvom smo sada bod protiv Širokog je vrh.
Za tim situacijama samo žalim, ali opet u ovakvom stanju kakvom smo sada bod protiv Širokog je vrh.
-
- Kontakt:
Kosorić može igrati zadnje veznog.
Tad se počelo psovati Adiloviću sa tribina, ostalo je historijaRobertoBaggio je napisao/la:Ovo protiv Širokog nije bilo dobro, ta kombinacija Sadiković-Tomić-Jamak. Jamak je valjda trebao biti ofanzivni vezni, a ova dvojica iza njega. Tako je bar to izgledalo na terenu. Čini mi se da je u takvoj postavci Sadiković bio najslabija karika, jer je griješio i nije bio dobar u defanzivi. Dado već pokazuje svoj potencijal kada igra ofanzivnije u sredini, ali kao defanzivac je još tanak. Zato je ulaskom Hasanovića to izgledalo malčice bolje. Hasanović je po meni najbolji destruktivac u sredini terena kojeg trenutno imamo, i iznenadio sam se kad sam vidio da smo počeli utakmicu bez njega. Tomić je naš najbolji vezni igrač, ali on je najbolji kada treba povući loptu, predriblati u trku, ali često kada se zaleti naprijed pa izgubimo loptu, neko mora da ga pokriva, da mu bude iza leđa.pile87 je napisao/la:Svraka ima novu ponudu najvjerovatnije ovaj put ide. Jamak ima snage za 45 minuta.Tomic igra centralnog veznog.Eldar nije tip igraca kakav nam treba dobar je za rotaciju sa klupe.ChWilla je napisao/la:pored živih i zdravih:
- svrake
- jamaka
- tomića
- hasanovića
Nemamo tu previše mogućnosti za kombinacije, ali vjerujem da se može nešto pristojno tu napraviti od ovoga čime raspolažemo. Što se tiče naše sredine u zadnjih desetak godina bio sam najzadovoljniji kombinacijom Savić-Svraka-Zeba, kako smo naprimjer, sjećam se, igrali protiv Makabija na Koševu. (Još nisam prežalio što smo se tako lako riješili Savića.) Prvo poluvrijeme te utakmice je možda i nešto najbolje što sam vidio od Želje u zadnjih deset godina, a velikim dijelom je to bilo zahvaljujući odličnoj sredini terena. S ovim čime raspolažemo sad, ne možemo biti toliko dobri, ali možemo i moramo biti bolji nego protiv Širokog.

Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Trenutno korisnika/ca: Anpa, ELDIABLO20, ŠTA_JE i 65 gostiju.