NK Široki Brijeg
Re: NK Široki Brijeg
U prvom kolu Zeljo je zakinut za 2 penala kod rez 0-0, tako da ovi sto pokusavaju nabaciti da se navlaci Zelji veze nemaju, pogotovo ako se zna da su prosle sezone zakinuli Zelju sudije u 7-8 utakmica. Siroki jeste ostecen, ali se pretjeralo u ovome sto se pise. U situaciji kod "penala" nad Wagnerom poenta je da je Antolovic dirao prvo loptu, kod starta sa strane igrac zelje ga nije ni dotakao i zbog opasne igre dobio je zuti. Kod starta Antolovica ne znam iskreno kako se to gleda, pretpostavljam da bi dobio crveni da je Wagner pucao a on odbranio van sesnest, međutim i ovdje je golman zelje bio blizi lopti jednostavno je glupan mogao nabiti nogom on je "mislio" da je unutra to je to, nije wagner bio blizi lopti i Antolovic se bacio i izbio je van 16. I kod ofsajda m je pomocnik mahao. Realno i oni su od krvi i mesa. Ne branim sudije generalno ima napretka ali to sto oni ne znaju, nemaju smisla za igru, pogotovo me nervira ova statistika prekrsaja. U evropskim utakmicama da sudije ne pustaju igru kao sto kod nas jedva docekaju da sviraju bilo bi statistika prekrsaja jednako popunjena.
Napali ste nas sami ste krivi, isto kao sto bi i mi bili, kada smo zakinuti u prvom kolu, međutim mi smo uspjeli dobiti. Bit ce gresaka ko i svake sezone negdje ce vam se vratiti. Sretno i svaka cast na igri. Zadnje dvije-tri sezone jedina ste ekipa koja ne kalkulise puno na grbavici, tako je bilo i jucer.
Napali ste nas sami ste krivi, isto kao sto bi i mi bili, kada smo zakinuti u prvom kolu, međutim mi smo uspjeli dobiti. Bit ce gresaka ko i svake sezone negdje ce vam se vratiti. Sretno i svaka cast na igri. Zadnje dvije-tri sezone jedina ste ekipa koja ne kalkulise puno na grbavici, tako je bilo i jucer.
Golman van 16 m ima isti status kao igrac i nije svako igranje golmana van 16 m rukom automatski crveni (molim procitati PNI). Kad se pogleda snimka (ugao nije idealan cak se cini da je lopta bila negdje iznad linije)
Ono nije bila 100% sansa jer wagner nije imao kontrolu nad loptom niti je bio blizi lopti od antolovica niti je suturao prema golu.
Golman je loptu mogao igrati nogom, ali je pogresno procjenio gdje se nalazi pa je igrao rukom, ali to apsolutno nije za crveni vec je za namjerno igranje rukom ispravno sankcionisano zutim kartonom.
Previse se bukvalno shvata faul zadnjeg igraca, jer se ocito da se to pogresno shvata kao zadnji igrac gledano prema gol liniji. U oba slucaja (i kosoric i landeka) drugi odbrambeni igraci su itekako bili u situaciji da se suprostave napadacu prije suta na gol i nema govora o crvenom kartonu zbog profesionalnog faula (tzv DOGSO - Denying Opponent in GoalScorinig Opoortinity). U oba slucaj lopta je bila previse ukoso u odnosu na gol
Kod "penala" golman je evidentno skrenuo loptu te onda dolazi do kontakta (koji je Wagner mogao izbjeci) i to se u 90% ne svira
Za ofsajd kod ponistenog gola ne mogu komentarisati jer nisam pogledao snimak (ako ko ima nek postavi)
Ono nije bila 100% sansa jer wagner nije imao kontrolu nad loptom niti je bio blizi lopti od antolovica niti je suturao prema golu.
Golman je loptu mogao igrati nogom, ali je pogresno procjenio gdje se nalazi pa je igrao rukom, ali to apsolutno nije za crveni vec je za namjerno igranje rukom ispravno sankcionisano zutim kartonom.
Previse se bukvalno shvata faul zadnjeg igraca, jer se ocito da se to pogresno shvata kao zadnji igrac gledano prema gol liniji. U oba slucaja (i kosoric i landeka) drugi odbrambeni igraci su itekako bili u situaciji da se suprostave napadacu prije suta na gol i nema govora o crvenom kartonu zbog profesionalnog faula (tzv DOGSO - Denying Opponent in GoalScorinig Opoortinity). U oba slucaj lopta je bila previse ukoso u odnosu na gol
Kod "penala" golman je evidentno skrenuo loptu te onda dolazi do kontakta (koji je Wagner mogao izbjeci) i to se u 90% ne svira
Za ofsajd kod ponistenog gola ne mogu komentarisati jer nisam pogledao snimak (ako ko ima nek postavi)
Još malo i ispasti će Željo zakinut.

Široki . Brate samo Široki!
Nova vatra, staro mjesto, ista nada.
Lištica
..se samo rijeka zove, oj Široki to je ime tvoje
Lištica
- badblueboylivno
- Kontakt:
Ne, postoje razlike.MostarskiAntifasist je napisao/la:Ako golman igra rukama van 16 znaci da je šansa za gol. Neće bezveze dirat loptu rukama van svog prostorabadblueboylivno je napisao/la:Ovisi kakav je slučaj. Ako nije izgledna šansa za gol (jedan na jedan), ide žuti karton, a ako se spriječi gol (jedan na jedan pa golman zaustavi rukom ili igrač puca, a golman brani rukom van 16m), ide crveni karton.
Hayley <3
- jovanmaksimovic
- Kontakt:
iskreno vi ste zasluzili pobjedu... i onaj vas drugi da je priznat vjerovatno bi pobjedili... ali svrstati vas nepriznat gol sa faulom kosorica ili antoloviceva odbrana ispred wagnera, nije isto...maxmore je napisao/la:Još malo i ispasti će Željo zakinut.![]()
![]()
vi ste osteceni za gol, a isto tako je valjic propustio da dosudi dva crvena antolovicu zbog igranja rukom i landeku... znaci vi ste osteceni za dvije situacije a mi za jednu...
da ste bili bolji u drugom poluvremenu, jeste, i zasluzili ste sigurno pobjedu

https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL
FOR PAUL
Istina, da je ušla, možda bi netko spomenuo i to je to. Ali nije i to su činjenice. Sudija je direktni krivac što ste ostali ne poraženi, htijeo to priznati ili ne. Ima ona stara " da je babi k... bila bi did"" Ali nema i nije.jovanmaksimovic je napisao/la:iskreno vi ste zasluzili pobjedu... i onaj vas drugi da je priznat vjerovatno bi pobjedili... ali svrstati vas nepriznat gol sa faulom kosorica ili antoloviceva odbrana ispred wagnera, nije isto...maxmore je napisao/la:Još malo i ispasti će Željo zakinut.![]()
![]()
vi ste osteceni za gol, a isto tako je valjic propustio da dosudi dva crvena antolovicu zbog igranja rukom i landeku... znaci vi ste osteceni za dvije situacije a mi za jednu...
da ste bili bolji u drugom poluvremenu, jeste, i zasluzili ste sigurno pobjeduali kriviti iskljucivo sudije da je sprijecio vasu pobjedu nije... da je ona lopta u 94.minuti usla u nasu mrezu, nikakvih obavijesti ni kritike ne bi bile sa vase strane...
Zadnja izmjena: maxmore, dana/u 11 avg 2014, 22:53, ukupno mijenjano 2 puta.
Lištica
Lištica
Pogledajte hvatanje rukom Antolovica na ovom snimku (oko 1:00, moze se i zaustaviti).
" onclick="window.open(this.href);return false;
Da li su sudije mogle biti sa svoje pozicije 100% sigurne da je bilo van 16 m ili iznad linije. Ne vidi se jasno trenutak/mjesto kontakta ruke sa loptom, ali se vidi da je to tu negdje (lijevom nogom antolovic gazi liniju) i da je pomocni digao zastavicu tek kad je Wagner zakukao.
" onclick="window.open(this.href);return false;
Da li su sudije mogle biti sa svoje pozicije 100% sigurne da je bilo van 16 m ili iznad linije. Ne vidi se jasno trenutak/mjesto kontakta ruke sa loptom, ali se vidi da je to tu negdje (lijevom nogom antolovic gazi liniju) i da je pomocni digao zastavicu tek kad je Wagner zakukao.
Vi samo gledate te dvije situacije, uredu pogrijesio je sudija.Ali bilo je puno sitnih prekida i gresaka koje su isle na nasu stetu, i remetile su dosta ritam igre.Nepostojeci faulovi, dvije situacije gdje je lopta izasla van igre a linijski ne reaguje, dobili ste i dva kornera na poklon.Sve u svemu lose sudjenje, pogubio se malo u tom svemu Valjic ali nije to toliko skandalozno bilo da niste mogli doci do pobjede da ste znali i htjeli..maxmore je napisao/la:Još malo i ispasti će Željo zakinut.![]()
![]()

Ferplejko je napisao/la:Golman van 16 m ima isti status kao igrac i nije svako igranje golmana van 16 m rukom automatski crveni (molim procitati PNI). Kad se pogleda snimka (ugao nije idealan cak se cini da je lopta bila negdje iznad linije)
100 % je šansa bila jer bi bio gol da je došla lopta do Wagnera a kad je već suđeno morao je biti crveni karton,o tome je li izvan ili unutra dalo bi se raspravljati

http://www.youtube.com/watch?v=0arv0zVWz7s
Ma ja yebeš jedan gol u najmanju ruku. Nek ste vi sila i imate znanje da se obranite od Širokog kod kuće. Svaka čast.RedBullSA je napisao/la:Vi samo gledate te dvije situacije, uredu pogrijesio je sudija.Ali bilo je puno sitnih prekida i gresaka koje su isle na nasu stetu, i remetile su dosta ritam igre.Nepostojeci faulovi, dvije situacije gdje je lopta izasla van igre a linijski ne reaguje, dobili ste i dva kornera na poklon.Sve u svemu lose sudjenje, pogubio se malo u tom svemu Valjic ali nije to toliko skandalozno bilo da niste mogli doci do pobjede da ste znali i htjeli..maxmore je napisao/la:Još malo i ispasti će Željo zakinut.![]()
![]()
Lištica
Lištica
Ja nigdje nisam napisao da smo sila i da niste zasluzili pobjedu, al govorim da to nije toliko bilo koliko pricate..Niste bili sposobni da pobjedite i sad trazite izgovore..I zeljo je ostecen za dva penala na otoci, pa smo im jos 3 utrpali..maxmore je napisao/la:Ma ja yebeš jedan gol u najmanju ruku. Nek ste vi sila i imate znanje da se obranite od Širokog kod kuće. Svaka čast.RedBullSA je napisao/la:Vi samo gledate te dvije situacije, uredu pogrijesio je sudija.Ali bilo je puno sitnih prekida i gresaka koje su isle na nasu stetu, i remetile su dosta ritam igre.Nepostojeci faulovi, dvije situacije gdje je lopta izasla van igre a linijski ne reaguje, dobili ste i dva kornera na poklon.Sve u svemu lose sudjenje, pogubio se malo u tom svemu Valjic ali nije to toliko skandalozno bilo da niste mogli doci do pobjede da ste znali i htjeli..maxmore je napisao/la:Još malo i ispasti će Željo zakinut.![]()
![]()

Kakav je odnos GNK-a i vaseg kluba? Ne valja vam ovo, uzimaju iz kluba sta god valja.. 

"Last time they count me out, what I do Game 6?"
za ove što spominju utakmicu protiv olimpica, ja sam prvi napisao tokom utakmice da je čist penal na bajiću i da ste zakinuti..ko ima volje neka potraži i neka vidi..
ovdje se ne govori o želji, o tome da je željo kupio ili dogovorio suca..govori se o drastičnim greškama sudaca koje se iz kola u kolo vrte i nikome ništa (prvo kolo živković želji, drugi valjić širokom itd) i bit će ih još drama..
ovdje se ne radi niti o tome da su suci ljudi i da griješe, ovdje se radi o kršenjima pravila nogometne igre i krojenju nekih svojih..znači, duel wagner-antolović, ovaj drugi kao posljednji ladno loptu hvata rukama van 16m (je li bilo ili nije to je druga priča), poanta je u tome da je on to svirao i umjesto da onda slijedi pravilo-> crveni karton, on daje žuti..
a ova priča ovih koji ga brane kao mogao je nogom ali je rukom jer je mislio ovo ono, greška itd ..koja glupost..pa nećemo gledat ko je šta mislio i je li mogao ili nije nogom..lik je uhvatio loptu rukama i tako onemogućio igru..šta bi bilo da nije to nitko ne zna..
problem je u tome što se ovo događa iz godine u godinu a suci se ne kažnjavaju..i rade lakrdije svako malo.. imate sudaca koji nemaju pojma o nogometu, koji useru utakmicu tipa široki-travnik itd kod rezultata 3:0..mislim da je onaj husein terzić ..pa lik veze o životu nema..pa **** ako treba mu za plaću daj g anegdje drugo a ne da radi lakrdije po terenima..paradžik, živković, jakupović, terzić itd..ti likovi su zlo nogometa u bih..
bit je da očito ova liga zanima nas navijače manite i klubove ove koji nešto devre preko njih dok ostale ne **** ni 1% jer je samo bitno da se plaća ili dnevnica ubere, a napredak **** to..
sutra će možda netk obiti oštećen u širokom (iako realno na pecari najmanje pritužbi ima i uvijek treneri hvale uvjete), pa u vrapčićima, pa u bl itd..i ne mora biti za to kriv široki, velež ili borac..jednostavno ljudi ne znaju sudit.nemaju osjećaj jer nisu ni igrali lopte nikad i to je to..
ovdje se ne govori o želji, o tome da je željo kupio ili dogovorio suca..govori se o drastičnim greškama sudaca koje se iz kola u kolo vrte i nikome ništa (prvo kolo živković želji, drugi valjić širokom itd) i bit će ih još drama..
ovdje se ne radi niti o tome da su suci ljudi i da griješe, ovdje se radi o kršenjima pravila nogometne igre i krojenju nekih svojih..znači, duel wagner-antolović, ovaj drugi kao posljednji ladno loptu hvata rukama van 16m (je li bilo ili nije to je druga priča), poanta je u tome da je on to svirao i umjesto da onda slijedi pravilo-> crveni karton, on daje žuti..

problem je u tome što se ovo događa iz godine u godinu a suci se ne kažnjavaju..i rade lakrdije svako malo.. imate sudaca koji nemaju pojma o nogometu, koji useru utakmicu tipa široki-travnik itd kod rezultata 3:0..mislim da je onaj husein terzić ..pa lik veze o životu nema..pa **** ako treba mu za plaću daj g anegdje drugo a ne da radi lakrdije po terenima..paradžik, živković, jakupović, terzić itd..ti likovi su zlo nogometa u bih..
bit je da očito ova liga zanima nas navijače manite i klubove ove koji nešto devre preko njih dok ostale ne **** ni 1% jer je samo bitno da se plaća ili dnevnica ubere, a napredak **** to..
sutra će možda netk obiti oštećen u širokom (iako realno na pecari najmanje pritužbi ima i uvijek treneri hvale uvjete), pa u vrapčićima, pa u bl itd..i ne mora biti za to kriv široki, velež ili borac..jednostavno ljudi ne znaju sudit.nemaju osjećaj jer nisu ni igrali lopte nikad i to je to..
Zadnja izmjena: Kevin, dana/u 11 avg 2014, 23:50, ukupno mijenjano 1 put.
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG
-
- Kontakt:
Očito maćehinski ,stvar je kupovne moći i **** ,mi jedva platimo Kozari 30 000 eura za Zakarica ,a Maminjo ga kao doručak kupi za 300 000 eura ,tako je kako je ,nikome se to ne svidja ali ako je to cijena ostanka u vrhu...Lillard je napisao/la:Kakav je odnos GNK-a i vaseg kluba? Ne valja vam ovo, uzimaju iz kluba sta god valja..
Mislim da su ponos i neki "moral" već davno izgubljeni iz nogometa ,otkako je postao biznis,Mamici ,Tanovi postaju vladari(mislim da se razumjemo da nisu oni netko bi drugi ,tako da nema smisla npr. što Boysi prebacuju bogaćenje na osnovu kluba ,svi to rade )
Najgore što na neki kodeks i parole tipa " against modern football" pozivaju navijaci i ljudi koji s druge strane idoliziraju Ronalda,Messija i ostale koji su milijune zaradili igrajuć nogomet
Malo sam previše odmakao s teme ,ali eto imao sam to nekako na umu ,najviše ponukan slisajuci pjesmu Letu Štuke-Minimalizam ,sve je objašnjeno u toj pjesmi

Cudi mo se sto novinari "sakrivaju" ovake sitacije. A evo imamo i na forumu, gdje navodno komuniciramo ko ljudi, i gdje je nas glas ne bitan, pojedince koji izvrcu cinjenice i lazu.
"Od Adžemovog dolaska na klubu mi nemamo poraz. Igramo ofanzivno i agresivno, a sinoć smo takav tempo držali 60-70 minuta. Osim tog nesretnog gola koji smo primili, Široki nam nije mogao ništa. Ali eto, ta nespretna reakcija nas je koštala. Mislim da nam ništa ne nedostaje, ekipa ima mnogo potencijala za ostvarivanje odličnih rezultata, samo je potrebno malo vremena da uvježbamo novi sistem igre", rekao je kapiten Željezničara.

HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG
- RobertoBaggio
- Kontakt:
Znam, i ja sam se malo zbunio.Kevin je napisao/la:"Od Adžemovog dolaska na klubu mi nemamo poraz. Igramo ofanzivno i agresivno, a sinoć smo takav tempo držali 60-70 minuta. Osim tog nesretnog gola koji smo primili, Široki nam nije mogao ništa. Ali eto, ta nespretna reakcija nas je koštala. Mislim da nam ništa ne nedostaje, ekipa ima mnogo potencijala za ostvarivanje odličnih rezultata, samo je potrebno malo vremena da uvježbamo novi sistem igre", rekao je kapiten Željezničara.

FK Željezničar 1921
Neretvanac-Široki u Opuzenu u 18 sati
...da Široki vječno ostane ponos naše Hercegovine...
HRHB
HRHB
Neretvanac-Široki 0:3
...da Široki vječno ostane ponos naše Hercegovine...
HRHB
HRHB
Gdje je taj snimak daj ga objavite da se i mi uvjerimo.aleksandar_veliki je napisao/la:Nezvanicno, nakon pregledavanja snimka utakmice bocne kamere su zabiljezile da je Valjic pogrijesio jer je golmanu dao zuti bespotrebno, odnosno Antolovic je loptu uhvatio i golmanskom prostoru. Situacija kod gola za siroki, mislim na nepriznati, dosta teska za ocijeniti i nakon gledanja uz pomoc bocnih kamera, ali blize je ofsajdu nego sto nije. Start Antolovica nad Wagnerom ni u Somaliji se ne svira, odnosno nije bilo nikakvog kontakta, utvrdjeno.
I onda se digne buna, onako reda radi, a svi koji su utakmicu gledali hladnih glava, vidjeli su jedno, nema nikakve tendencije. O tome da li je sudjenje evropsko, moze se raspravljati, ali skidati glavu covjeku na osnovu snimki s Arene je u najmanju ruku smijesno...
Lištica
Lištica
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.