FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

lafomamone
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la lafomamone » 11 avg 2014, 16:05

storm_raider je napisao/la:
lafomamone je napisao/la:Znaci vec ste dosli u fazu kada vam ni jedan bog kuci nije los :kafa:
Post prijavljen. Vrijeme da se ocisti ova septicka jama.
Sta je problem, kazem da ste prerano poceli sa zadovoljavanjem jednim bodom kuci :kafa:
Klubovima kao sto su FKS ili zeljeznicar npr. bod kuci nikada nije bio dobar

lolfgoptica
Kontakt:

Post Postao/la lolfgoptica » 11 avg 2014, 16:09

lafomamone je napisao/la:
lafomamone je napisao/la:Znaci vec ste dosli u fazu kada vam ni jedan bog kuci nije los :kafa:
Sta je problem, kazem da ste prerano poceli sa zadovoljavanjem jednim bodom kuci :kafa:
Ukoliko igraš sa Širokim jeste i plus ukoliko znam da nemamo ekipu za titulu ne mogu da ne budem zadovoljan. Također i čist gol Širokom poništen plus ljudi su imali više prilika u drugom dijelu, ne vidim razloga da ne budem zadovoljan osvojenim bodom.

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 11 avg 2014, 16:10

Nema problema, post je prijavljen bas zato. :kafa:
Sport je lijek za tijelo i duh.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 11 avg 2014, 16:17

Nemoj potezati vjerska pitanja. I jest' samo jedan Bog.
DRUG NEBI TI PUNCA

lafomamone
Kontakt:

Post Postao/la lafomamone » 11 avg 2014, 16:17

Ebem mu misa malenog, zasto se jutis nije ciko nista lose mislio

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 11 avg 2014, 16:21

Ebem mu misa malenog, zasto se jutis nije ciko nista lose mislio
Post opet prijavljen, haj sad budi mirna i uz nogu. :kafa:

Armala
Kontakt:

Post Postao/la Armala » 11 avg 2014, 16:23

bagrcavi je napisao/la:
Nemoj potezati vjerska pitanja. I jest' samo jedan Bog.

HAHAHAHAHAHAH, vjerovatno mu se omaklo g umjesto d :lol:

obagol
Kontakt:

Post Postao/la obagol » 11 avg 2014, 16:24

Mi moramo shvatiti da su Želji potrebni gledaoci, simpatizeri a ne navijači. Zvuči čudno? Od navijača Želju uglavnom boli glava, plaća kazne, obračunavaju se po tribinama, nanose direktnu i indirektnu štetu klubu. Zbog tih navijača, jako velik broj gledaoca (simpatizera) ne dolazi na utakmice. Ja sam jedan period, 4-5 godina bio redovan na utakmicama(iako nisam iz Sarajeva, nego sam tu studirao), išao na gostovanja kad je išlo po 30ak momaka (uglavnom fini, korektni momci). Na Željine utakmice sam prestao ići prije 6-7 godina, kad su krenuli nekakvi obračuni na tribini, kad je na svakoj utakmici izbijala tuča. Iskreno, nisam se više osjećao ni sigurno, ni ugodno na Jugu. Sad Želju posmatram iz ugla običnog gledaoca, simpatizera i nažalost Željo ne nudi ništa da privuče takve ljude. Željo nema proizvod koji može prodati raznim uzrastima i raznim profilima ljudi. Jedan od ključnih razloga je ambijent na utakmicama, za koji su zaslužni "navijači". Drugi je nesposobnost ljudi u klubu

Ova situacija povlači za sobom dalekosežne posljedice po poslovanje kluba. Svi spominjete generalnog sponzora. Zamislite situaciju, kad u pregovorima sa potencijalnim sponzorom, iznesete podatak da prosječno na svojim utakmicama imate 4.000 ljudi. Šta mislite koliko bi klub imao jaču pregovaračku poziciju sa cifrom od 10.000-12.000 navijača na utakmicama i sa 20ak hiljada registrovanih članova. Ljudi u klubu MORAJU naći načina da sklone kriminalce, narkomane i ološ sa tribine i nakon toga moraju raditi na privlačenju gledaoca svih uzrasta na utakmice. Moraju dati ljudima razlog da dođu sa porodicom na stadion i provedu ugodna 2 sata. Stavi ako treba ulaznice 2 KM a usput prodaj posjetiocima šalove, navijačke rekvizite, dresove, sokove, hranu. Ganjaj nove članove po kafićima, fakultetima, školama, ulici, nudi besplatno članstvo uz pogodnosti. Moraš nuditi sve da pridobiješ kritičnu masu i tek nakon toga ideš u akciju, kad imaš armiju iza sebe.

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 11 avg 2014, 16:27

@obagol

:clap: :clap: :clap:
Željeznicar za život cijeli !

darknes001
Kontakt:

Post Postao/la darknes001 » 11 avg 2014, 16:29

Joj ovih likova lafo navija za druge klubova, a jedva ceka los rezultat zelje pa da dodze i da se nasladzuje a i ovi nasi im odgovaraju, pa svi pravi navijaci zelje a i sarajeva ne boluju za tim,normalno da ima malo zezancije i podjebavanja al u granicama i opet svi zajedno idemo na kafu i pice, jer imas dosta u raji koji navijaju za zelju i sarajevo,tako ja sam danas bio s jaranom na picu koji je pitar i koji mi prica sinocne dozivljaje iz banjaluke, normalno da cu mu pruziti ruku i reci svaka cast igrate strasno fino i imate sjajnu ekipu, sto je i logicno kad su dobili pare i kupili ove mlade iz nase lige sto valjaju i svaka im cast neka ih jaki,a i mi cemo se vratiti jos jaci :D

Svaka cast Osimu i da je bogdom vise ovakvih likova u nasem fudbalu, covjek je harao ligom dok je bilo para,na nasu zalost rezultat u evropi je izostao tako da se nismo uspjeli rijesiti duga, pa sad moramo ponovo od pocetka krenuti al ovaj put bez para u pojacanja ,pa covjek sad mora da vraca dug koji je stvaran od rata i ne moze se dalje ici dok se to ne rijesi i to je svima jasno ko dan,samo mora se biti strpljiv vratice se zeljo jos jaci nego sto je bio cim odu ovi dugovi s ledza.
Meni samo bude krivo kad ovi iskusniji igraci budu duplo losiji od omladinaca, pa sinoc Antolovic takve greske radi da je to za ne povjerovati, pa daj malom Kjosovskom da igra niko mu gresku nece zamjeriti, sinoc je crveni trebao zaraditi Antolovic rad svojih gresaka, i da lopta u zivom zidu nekog ne pogodi opet bi go primio ko i na kosevu protiv metalurga, pa kad je tolka kriza daj malom sansu neka brani i nek primi i koji bezveze go,al ce zato dogodine biti igracina, malog Bajica milina gledat kako igra, bice klasa,mali sadikovic isto strasan zna da podvali loptu da doda ,da osuta,sta mu ne valja a to je sto ko tetka kakva trci za igracima nece da uklize ni jednom,da se malo gura ko sto to Memija il Zolotic sto je radio,al dobro valjda ce nadoc jos je mlad, raja se zali da smo tolko losi :roll: a gdje varea, besa, nuspahic :D pa mali nuspahic je cudo radio na kosevu protiv metalurga kako mali zna da udze u duel i da otvori prostor,bice strasno pojacanje :tokralju:

Zelji fali i istocna tribina, za ovu porodicnu raju ,da mogu doci sa svojom djecom na tekmu, da im to bude vecernji izlazak kakvo je lijepo vidjeti kad dodzu raja sa porodicom na utakmice,al to na grbavici raja izbjegava sto je i normalno .Na sjeveru sve se suje po redu, nema sta se ne nabraja a to opet nije okruzenje za malu djecu,dok opet na jugu ima svega i bolje se sklonuti u stranu jer nije se vise mlado da bi se gluposti radile, a zapad je skup da bi ti s porodicom dosao na tekmu

Opet ja sam optimistican sto se ove sezone tice,mogli bi mi izboriti evropu vrlo lahko, sta da je bio sinoc Varea,Nuspahic, Besa pa ako hocete i Svraka koja je to sirina u ekipi :D :D

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 11 avg 2014, 16:30

obagol je napisao/la:Mi moramo shvatiti da su Želji potrebni gledaoci, simpatizeri a ne navijači. Zvuči čudno? Od navijača Želju uglavnom boli glava, plaća kazne, obračunavaju se po tribinama, nanose direktnu i indirektnu štetu klubu. Zbog tih navijača, jako velik broj gledaoca (simpatizera) ne dolazi na utakmice. Ja sam jedan period, 4-5 godina bio redovan na utakmicama(iako nisam iz Sarajeva, nego sam tu studirao), išao na gostovanja kad je išlo po 30ak momaka (uglavnom fini, korektni momci). Na Željine utakmice sam prestao ići prije 6-7 godina, kad su krenuli nekakvi obračuni na tribini, kad je na svakoj utakmici izbijala tuča. Iskreno, nisam se više osjećao ni sigurno, ni ugodno na Jugu. Sad Želju posmatram iz ugla običnog gledaoca, simpatizera i nažalost Željo ne nudi ništa da privuče takve ljude. Željo nema proizvod koji može prodati raznim uzrastima i raznim profilima ljudi. Jedan od ključnih razloga je ambijent na utakmicama, za koji su zaslužni "navijači". Drugi je nesposobnost ljudi u klubu

Ova situacija povlači za sobom dalekosežne posljedice po poslovanje kluba. Svi spominjete generalnog sponzora. Zamislite situaciju, kad u pregovorima sa potencijalnim sponzorom, iznesete podatak da prosječno na svojim utakmicama imate 4.000 ljudi. Šta mislite koliko bi klub imao jaču pregovaračku poziciju sa cifrom od 10.000-12.000 navijača na utakmicama i sa 20ak hiljada registrovanih članova. Ljudi u klubu MORAJU naći načina da sklone kriminalce, narkomane i ološ sa tribine i nakon toga moraju raditi na privlačenju gledaoca svih uzrasta na utakmice. Moraju dati ljudima razlog da dođu sa porodicom na stadion i provedu ugodna 2 sata. Stavi ako treba ulaznice 2 KM a usput prodaj posjetiocima šalove, navijačke rekvizite, dresove, sokove, hranu. Ganjaj nove članove po kafićima, fakultetima, školama, ulici, nudi besplatno članstvo uz pogodnosti. Moraš nuditi sve da pridobiješ kritičnu masu i tek nakon toga ideš u akciju, kad imaš armiju iza sebe.

Sve receno, kapa dolje.

themaniaks
Kontakt:

Post Postao/la themaniaks » 11 avg 2014, 16:32

Letach :thumbup:
Nema te sile sto me moze sprijeciti da odem na Zeljinu utakmicu da pogledam svog Zeljkana,to se usadilo u mene i moj zivot i siguran sam da ce do kraja zivota tako da bude,bio zadnji ili prvi ja cu biti tu.Svi se vi pozivate na neku ljubav a kad treba da je pokazete i oduzite se Zelji za sve sretne trenutke koje nam je pruzio tu ste tanki.Najlakse je traziti razloga skupa karta,losi uslovi,trava se nije pocupala,nema wc,pale se baklje,losa je igra...a ne pitate se kako bi bilo da se proda 5000 godisnjih i clanskih da nam je prosjek po utakmici svake sezone 5000 pitate li se da li mi zasluzujemo bolje uopste ? angazujte se malo ljudi,ako vec volite,jel problem 90 min ispostovati tu ljubav jednom u 15 dana pa da vam gori pod nogama.
I zato ja navijam za Želju jer Željo jeste sve ono što oni nisu i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili

Rizzla
Kontakt:

Post Postao/la Rizzla » 11 avg 2014, 16:44

wsxedc je napisao/la:
Rizzla je napisao/la:Nijedan igrac nama sinoc nije falio niti bilo sta na taj nacin...Znate sta je falilo da bi dobili glat Listicu? Huk juzne tribine , nazalost nas dragi direktor Mirsad Siljak je mislio da ce parama nesto ublazit , a napravio je goru situaciju da odavno nije bila gora. Za sinocnji poraz krivite iskljucivo njega! Mirsada Siljka sisu jednu malu. Kada je prije 7 dana grupa momaka na celu sa izvjesnim B.D usla u prostorije kluba i ispred svih navijaca Zeljeznicara pocela sve da demolira pa cak i naseg kapitena Srdjana!!! Povod za to je bio neodlazak nikoga iz kluba na dzenazu nasem drugu Harisu Selmanu , ruku na srce krajni bezobrazluk da se niko ne pojavi ispred kluba na dzenazi , ali opet s druge strane mi smo profesionalni klub i nas dragi rahmetlija Haris Cata nije umro/pogino na utakmici ili nesto na taj nacin te tako niko nije bio ni duzan doci! Za ovaj belaj u klubu od prije 7 dana sve je dobro zataskano do te mjere da se vodja-kolovodja nakon razgovara sa Mirsadom Siljkom izgrlio i izljubio sa doticnim gospodinom - CITAJ - klub je ili obecao pare ili cak odmah dao pare tim krimosima i klosarima! Dok se pravi navijaci i ostali ultrasi na tribini ostali zateceni jer niko nije spreman da ih otjera sa tribine. Klasicna agentura koja ZIVI OD ZELJEZNICARA , A PRAVA RAJA STO ZIVI ZA ZELJEZNICAR samo nijemo posmatra situaciju i nemoze da vjeruje sta se desava. Dragi direktore sta si trazio to si i dobio!!! Manijaci ce uvijek biti neprofitna organizacija i vratit ce se nekada prava raja na jug KAD-TAD , a ti ces onda da dobijes pedalu picko jedna! duboko duboko razocaran....UPRAVA NAPOLJE!

Lazes ko pas, izmisljas i lupas.
Boli istina jbg...doduse brat bratu 10 godina se borimo sa agentima raznim izborit cemo se i ovaj put :njanjanja: :njanjanja:

extra
Kontakt:

Post Postao/la extra » 11 avg 2014, 16:50

Za te probleme na jugu nije kriva uprava nego policija kantona Sarajevo ,pa ne mislite valjda da Amar i Šiljak trebaju hapsiti po tribinama i uvoditi red.

IlProfessore
Kontakt:

Post Postao/la IlProfessore » 11 avg 2014, 17:14

"...vi ste samo produkt trend-idiotizma koji se uvukao među navijače da moraju o svemu bit informirani, upućeni, znati sve i svakoga i ko je s kim i kako, i kako da se reklamirate i brendirate. Vama je tribina prolazna faza jer vi ništa ne kopčate, ne kužite, vi ste panjevi sa smartphoneima i zajebanim profilima na fejsu zato jer živite na internetu neki poluvirtualni svijet a ne na školskom, klupici, kolodvoru, ulici."

Ovim je objašnjeno sve ukratko... Većina vas ovdje su mentoli samo takvi, pitao bih vas da vam dođe dotični na razgovor, 99,9% vas bi postupilo isto kao i Šiljak jer ne bi imalo muda nešto drugačije uraditi. Ili ovaj obagol koji je lafo bio navijač i sad odjednom gazi po tim svojim idealima, hvali se gostovanjima sa 30 momaka po strani a da je imalo upućen u našu grupu znao bi da je zabranjeno iznositi takve informacije po bilo kakvim drugim forumima (nebitno da li navijačkim ili ne). Manite se tih izgovora da tjeraju raju sa tekme jer uvijek je bilo onih i na JI i na JZ koji gledaju tekmu i koje boli đoka za dešavanja u kopu. Dakle to je samo još jedan u nizu izgovora gmazova koji traže šatro argument da ne bi došli u Dolinu. I ne spominjite te stvari i ne dolazak na dženazu Ćate rahmetli u smislu da klub nije dužan doći. Taj momak je za razliku od svih vas cyber osoba, mene i mnoštva onih redovnih u kopu imao više gostovanja, skakao po raznim vukoyebinama i selima, i tu je od svog ranog djetinjstva bio. XY puta je rečeno ljudima iz kluba da ne zaborave doći taj dan na dženazu a oni namjerno nisu željeli/smjeli doći (po direktivi zna se već koga iz kluba) prema tome i ljudi u klubu su značajno pridonijeli ovom trenutnom stanju na Jugu.

I molim vas, ne unosite negativnu atmosferu i ne prosipajte ovu priču po forumu, ne hranite dušmanski ego sa ovakvim stvarima već animirajte što više svojih poznanika, drugova porodice i dođite na tekmu, ako vam je skup sjever onda dođite na JI-JZ i uživajte van dešavanja u kopu. A ko voli sumnjivu ekipu koja je tu samo na 2-3 derbi utakmice nek' ide u kop. Ko voli nek' izvoli!
“Čuvajte i očuvajte svoju naciju i ime Bošnjak, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta plaća se ropstvom i poniženjem.”

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 11 avg 2014, 17:18

prica vam nije na javni forum... stvarno pretjerujete... ne znam sta radi administracija foruma povodom vase price... :roll:
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL

ennis
Kontakt:

Post Postao/la ennis » 11 avg 2014, 17:20

Placali su i prije Siljka,placace i Siljak nista novo.Samo sto sad ima problema sa vecim budalama nego sto je recimo Telibecirevic imao.Sve u svemu malo mi je jasnije zasto se brojnost kopa povecala u zadnje vrijeme,valja odraditi kintu.
SLOBODA NAVIJAČIMA

IlProfessore
Kontakt:

Post Postao/la IlProfessore » 11 avg 2014, 17:32

ennis je napisao/la:Placali su i prije Siljka,placace i Siljak nista novo.Samo sto sad ima problema sa vecim budalama nego sto je recimo Telibecirevic imao.Sve u svemu malo mi je jasnije zasto se brojnost kopa povecala u zadnje vrijeme,valja odraditi kintu.
Divim se ljudskoj gluposti :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :tokralju: :tokralju: :bow: :mrgreen: :urnebes:
“Čuvajte i očuvajte svoju naciju i ime Bošnjak, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta plaća se ropstvom i poniženjem.”

joey
Kontakt:

Post Postao/la joey » 11 avg 2014, 17:34

Kako ocekujete da klub skloni kriminalce sa tribine ? Pa nije klub Tuzilastvo, ili MUP. Kada im oni ne mogu nista, kako onda moze sportski kolektiv ? Malo se saberite prije nego sto izvalite glupost. Policija nekoga uhapsi, tuzilastvo oslobodi.. ili ovi prvi i ne uhapse nikako, sve je to u talu.

A sto se tice politike oko kluba, govorite pitarima da se Bakir uvalio u njihov klub.. a nama na proslavi titule dodje futo iz Bakirove stranke uoci izbora za nacelnika i daje 10.000KM i obecava nekakve Arene za bruku glasova.

Igru vise i ne pratim.. komplet nasa liga je kur.ac. Nisam zahtjevan, ne trazim neke poteze u stilu Ronalda.. ali kada igrac ne zna primiti loptu a fol je "profesionalac" i za to prima platu sta ocekivati. Znaci ja sam advokat koji ne zna uloziti pravni lijek, ali svejedno radim. Tako to dodje i sa nasim klubom, i sa nasom ligom. Igraj i primaj pare za nista.

Eh sada, ja imam kapital i zelim da ga ulozim. Dodjem u klub na kojem je prosjecna posjeta 2500, igra katastrofalna, dugovi prema svemu i svacemu, predsjednik kluba ima aferu, marketinga nema, a kriminalci vode politiku oko tribine odnosno kluba.. zasto bi ja ulozio pare u takvo nesto, ili bilo ko ? Znaci to je investicija na slijepo, preveliki rizik i dok se sve ne sistematizuje nikada nece ni biti nove Grbavice, ni Europskih utakmica niti Europskog Zelje.
sedmi pokusaj...

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 11 avg 2014, 17:38

jedan dio priče jeste za javnog foruma. a to je da su sva dešavanja u kopu nebitna za gledanje utakmice i podržavanje želje, koga željo stvarno zanima. ima sjever, ima jugoistok, ima jugozapad, ima i zapad. neukusno je od tih dešavanja, koliko god ružna bila, praviti izgovor za nedolazak na utakmicu. ja razumijem (iako ne odobravam) kad neko kaže neću na utakmicu jer ne valja fudbal. to je kakav takav razlog. a ovo je izgovor.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: b00t, svrakino1921 i 40 gostiju.