BiH Talenti u Evropi

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Edo_Majka
Kontakt:

Re: BiH Talenti u Evropi

Post Postao/la Edo_Majka » 26 feb 2010, 20:24

Evo jos jednog izvora: Real Madrid keep tabs on Hercules youngster Eldin Hadzic
26.02.10 | tribalfootball.com

Real Madrid are keeping tabs on Hercules youngster Eldin Hadzic.

The 19 year-old starlet is set to sign a new three-year contract with Hercules with a buyout clause of €5 million.

Real are weighing up a summer move for the teenage Bosnian.

dali neko poznaje momka, ja iskreno nikad cuo za njega nisam, ali ako je Real slao skaute onda nemoze biti los?!
Tracy McGrady!!!

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 26 feb 2010, 20:49

Ma Bog zna sta je Real htio s njim. Moguce da su ga mislili dovest za svoju rezervnu ekipu Castillu koja igra u trecoj ligi. Mislim da je to slucaj, jer 19 mu godina a eto ne igra ni za prvi tim Herculesa, i sad da ga Real dovodi kao pojacanje za prvu ekipu....Cisto sumnjam.

A odakle ovaj u Spaniji? Je li ikad igro za neki klub iz BiH? Ni ja nikad nisam cuo za njega.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

pirotehnik
Kontakt:

Post Postao/la pirotehnik » 26 feb 2010, 21:34

Pa nigdje nepise da ga traze specificno za jedan tim.. Grade ljudi mladje kategorije, neznam sta je tu cudno.. nisu u BiH pa da puste djecu da propadnu. :P Ako Real vidi nesto u njemu, bujrum, odlicno za njega a i za buducucnost nase repke. Ovaj Hercules je trenutno prvi u drugoj Spanskoj ligi i sigurno upadaju u Premieru sljedece sezone. A kako clanak tvrdi, 17 golova za mladu ekipu i sada trenirao s seniorskom ekipom.. mozda i nije daleko od prve postave, pa makar poceo na klupi.

Inace i mene interesuje odakle ovaj mali.. prvi put cujem za njega. Ima jedan Eldin Hadzic u 2. Bundesligi, ali izgleda ovo nije taj..
Tog jutra, na sam dan vječitog derbija, probudio sam se mnogo ranije nego obično...

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 04 mar 2010, 12:31

Mozda sam trebo stavit u medjunarodni fudal, ali eto. Evo sta "nas" dragulj Seferovic prica po svicarskim novinama, dok nama kad dodje servira laz. Sto je jos gore, neki mu i vjeruju.

Am Samstag hat die A-Nati von Bosnien-Herzegowina in der WM-Barrage in Portugal gespielt. Haben Sie das Spiel gesehen?
Ich habe vom Match nur ein bisschen gesehen. Wir hatten mit dem Team noch zu tun.

Die Frage, für welches Team viele der U17-Spieler in Zukunft antreten werden, beschäftigte in den letzten Tagen fast die ganze Schweiz. Bleiben Sie bei Ihrer Aussage, ich spiele auch in Zukunft für die Schweiz?
Für mich gibt es nur die Schweizer Nati. Ich will einmal in der A-Nationalmannschaft spielen. Vom Verband aus Bosnien-Herzegowina habe ich bis jetzt nichts gehört. Meine Eltern wollen übrigens auch, dass ich für die Schweiz spiele.

Star je intervju, ali nikako ga od nasih medija nije objavio. Covjek je veliki patriota nema sta.

PS: Evo da ne ispadne da lazem, http://www.20min.ch/sport/dossier/unter ... y/13791274

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 04 mar 2010, 12:37

Cartman je napisao/la:Star je intervju, ali nikako ga od nasih medija nije objavio. Covjek je veliki patriota nema sta.
For me there is only the Swiss national team. I will even play in the A-team. From the Association of Bosnia-Herzegovina, I have so far heard nothing. My parents do also, incidentally, that I'm playing for Switzerland.

I? Lijepo kaže da ga nikad niko nije kontaktirao, jeli on kriv?
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 04 mar 2010, 12:40

Ljudi trebamo svi malo ohladiti i poceti razmisljati hladne glave. Imam osjecaja da ako Seferovic zaigra za nas vecina misli da cemo biti Svijetski prvaci. Susic ga je trebao pozvati za ovu test utakmicu protiv Gane, da znamo na cemu smo i da rijesi problem zauvijek. Ako zeli igrati za Svicarsku njemu sve najbolje i daljem zivotu, ali onda ovi nasi novinari ne trebaju da mu lizu supak da bi zaigrao za nas, nije ni prvi ni posljednji koji nas je odbio. Ako nece Haris hoce Nemanja, i to je jedna odlika Bosne i Hercegovine.
Ja licno ovaj interviju ne bih uzimao zdravo za gotovo, jer je to odmah izjavio nakon SP-a, a znamo isto svi sta je Begovic izjavio, zato ja ne vjerujem ni jednim novinama, i jedini nacin da saznamo sta zeli je poziv Susica i sve ce biti jasno, pa se necemo vise trebati zamarati clancima iz nekih novina u Ruandi, Gabonu itd.
Na sve ovo bih jos dodao sljedece: Jedan je Miralem Pjanic, i isto vazi u kosarci za Emira Preldzica.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 04 mar 2010, 12:42

Seferovic ce igrati za BiH 100% pobjegao je iz Svicarske lige to je ono najbitnije i nece moci tako vrsiti pritisak na njega,kao sto su do sada! :mrgreen:
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

damirko
Kontakt:

Post Postao/la damirko » 04 mar 2010, 12:42

pa sta je trebao izjaviti odmah nakon sto je sa svicarskom osvojio SP. igracu za bih. svicarska me vise ne zanima

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 04 mar 2010, 12:48

damirko je napisao/la:pa sta je trebao izjaviti odmah nakon sto je sa svicarskom osvojio SP. igracu za bih. svicarska me vise ne zanima
Pa on je upravo suprotno izjavio. Znaci da nema sanse da zaigra za BiH.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 04 mar 2010, 12:50

Virtu4l je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Star je intervju, ali nikako ga od nasih medija nije objavio. Covjek je veliki patriota nema sta.
For me there is only the Swiss national team. I will even play in the A-team. From the Association of Bosnia-Herzegovina, I have so far heard nothing. My parents do also, incidentally, that I'm playing for Switzerland.

I? Lijepo kaže da ga nikad niko nije kontaktirao, jeli on kriv?
Nije niko kontaktirao ni Pjanica, Corica itd pa su momci cekali poziv i docekali. A likovi poput Marina, Subotica i Seferovica jednostavno ne zele igrat za nas, i tu savez ne moze nista. Sto bi mi trebali molit covjeka za kojeg "samo postoji Svicarska repka"?

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 04 mar 2010, 12:54

Vuckic je vec odavno Slovenac i nece igrati za nas,Seferovic ce igrati za nas sigurno 8-) a i ko ..be Vuckica i tako nema mjesta i da hoce :mrgreen:
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

damirko
Kontakt:

Post Postao/la damirko » 04 mar 2010, 12:57

Cartman je napisao/la:
damirko je napisao/la:pa sta je trebao izjaviti odmah nakon sto je sa svicarskom osvojio SP. igracu za bih. svicarska me vise ne zanima
znam da bi ti volio da ne zaigra ali nema od toga nista. ti bas slusas sta izjavljuje dijete od 17 godina koje mjenja misljenje svakih 5 minuta

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 04 mar 2010, 13:03

damirko je napisao/la:
Cartman je napisao/la:
znam da bi ti volio da ne zaigra ali nema od toga nista. ti bas slusas sta izjavljuje dijete od 17 godina koje mjenja misljenje svakih 5 minuta
Sto bi ja volio da ne zaigra? Ako hoce neka igra za U19 repku, ali on nece. U BiH kad dodje nema muda da rekne da ne zeli igrat za nas, pa izbaci neku neutralnu izjavu i onda neki ga odma dizu u nebo. Ali ne sekira me puno to sto on nece da igra, on jos nije nista dokazo. To sto je dao par golova na prvenstvu za balavce ne znaci nista.

damirko
Kontakt:

Post Postao/la damirko » 04 mar 2010, 13:13

pa najvjerovatnije se jos nije ni odlucio za koga ce igrati. smijesno je zvati za A selekciju nekog ko igra u juniorima. vjerovatno i on tako razmislja. nije to malena odluka za koga ce igrati. svicarska mu je dosad sve dala. osvojio je sa njom SP. osigurala mu transfer u veliki klub i osigurala egzistenciju za njega i njegovu porodicu. nece biti nista cudno ako se odluci igrati za svicarsku. i zasto je dolazio primiti nagradu u bih ako mu ona nista ne znaci i igrao turnire po sanskom mostu sa nasim igacima

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 04 mar 2010, 14:35

damirko je napisao/la:pa najvjerovatnije se jos nije ni odlucio za koga ce igrati. smijesno je zvati za A selekciju nekog ko igra u juniorima. vjerovatno i on tako razmislja. nije to malena odluka za koga ce igrati. svicarska mu je dosad sve dala. osvojio je sa njom SP. osigurala mu transfer u veliki klub i osigurala egzistenciju za njega i njegovu porodicu. nece biti nista cudno ako se odluci igrati za svicarsku. i zasto je dolazio primiti nagradu u bih ako mu ona nista ne znaci i igrao turnire po sanskom mostu sa nasim igacima
Nije on dolazio u BiH radi nagrade ni raid turnira, nego je dolazio sa roditeljima da vidi ostatak familije. A eto on kaze da mu i roditelji zele da on igra za svicarce.

delija
Kontakt:

Post Postao/la delija » 04 mar 2010, 14:47

Joj jesi i ti Cartman navrno.Covjek je rekao da jos nece ni za jednu igrati jer je prerano,a da ce se za koju godinu odluciti za koju ce.Pa nece ga niko u A tim stavljati a on u juniorima igra....Znaci ocekuj kad ga njihov novinar bude ispitivao igrace sa Svicu a kad nas igrat ce za nas.O njemu cemo tek za 2 godine ozbiljno pricati

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 04 mar 2010, 14:53

delija je napisao/la:Joj jesi i ti Cartman navrno.Covjek je rekao da jos nece ni za jednu igrati jer je prerano,a da ce se za koju godinu odluciti za koju ce.Pa nece ga niko u A tim stavljati a on u juniorima igra....Znaci ocekuj kad ga njihov novinar bude ispitivao igrace sa Svicu a kad nas igrat ce za nas.O njemu cemo tek za 2 godine ozbiljno pricati
Ne pricam o A-reprezentaciji nego u19. Sto to on ne bi igro za taj uzrast i njima pomago? Kad moze kapiten juniora Herthe moze i on.

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 04 mar 2010, 15:29

dajte ba ne budite djeca.pa nije niko lud da živi u jednoj državi i da govori da želi igrati za neku drugu.a uz to je ogroman talenat.pa zamisite evo recimo kod nas.da sad neki igrač koji recimo živi u Sarajevu igra u našoj ligi izrazi želju da igra za Hrvatsku,Srbiju,ma Tunguziju.nebitno.šta bi mogao očeikavti nego da ga mrze,provociraju njega,njegovu porodicu.da prijete.....eh druga je priča kad on živi negdje drugo.pa ga boli neka stvar šta će reči ovi u onoj ili ovoj zemlji.vidjeli ste Rakitića i Petrića.dok su igrali u Švici govorili su igraće samo za Švicu.Čim su zapalili za Njemačku odma je druga priča bila.i odma su prihvatili pozive Hrvatske.tako je sada i njemu puno lakše da odlući odnosno da se odlući za nas.boi italijane za koju će on repku igrati.sve dok u klubu daje sve od sebe.a sad što se tiće onoga netreba on u A repku sa 17 godina.Pa Low je gurao Marina u repku kada većina nas nije znala za njega.a sada je malac klasa u Werderu.treba mu pružati šansu.ne u važnim tekmama,ali u prijateljskim.što da ne.pa deset minuta deset minuta.jer moramo kontati i na sutra a ne samo na danas.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 04 mar 2010, 15:39

Cartman je napisao/la:
delija je napisao/la:Joj jesi i ti Cartman navrno.Covjek je rekao da jos nece ni za jednu igrati jer je prerano,a da ce se za koju godinu odluciti za koju ce.Pa nece ga niko u A tim stavljati a on u juniorima igra....Znaci ocekuj kad ga njihov novinar bude ispitivao igrace sa Svicu a kad nas igrat ce za nas.O njemu cemo tek za 2 godine ozbiljno pricati
Ne pricam o A-reprezentaciji nego u19. Sto to on ne bi igro za taj uzrast i njima pomago? Kad moze kapiten juniora Herthe moze i on.
Aj Cartman ti za njega zapeo kao Harishp za Mudonju ili Tarik sa Asmira.
Nego sto se tice Seferovica njemu je 18 godina a mi smo dobri sa napadacima u narednih 7-10 godina ako nece ne mora ako hoce bujrum. Jest da bi ja volio da dodje, jer bice nesto od njega.
Mislim da bi bilo dobro da Safet i Baljic posalju nekog skauta na mjesec, dva u Cesku da gleda Teplice, Jablonec.
Imamo tamo Ljevakovica, Haurdica i Mahmuta. Coric je isto u Ceskoj. Treba pratiti Cocalica i onog stopera i Svedske, Sudica?.. Rahimovic nece moc jos dugo, a ko zna hocel se Bajramovic ikako vratiti.
Mi imamo veoma dobru sredinu. Miske, Pjana, Salih, Ibro, Mudonja, Stilic. Ne treba zaboraviti ni Alispahica a ni Husejinovica jer je vec par mjeseci na klupi u Werderu. Valjda mu je doslo iz gu... u glavu.

pirotehnik
Kontakt:

Post Postao/la pirotehnik » 05 mar 2010, 12:53

Cartman je napisao/la:
Stvarno si uporan... ko da mjenja kopacke u pm. Sta sad, treba napustiti sve sto zna i trcati u ruke Bubala i Tulica, jelde? Samo da te pitam, gdje si bio prije svjetskog prvenstva? Sto ne spominjes ostale nase mladice sirom evrope, koji brane tudje boje, zasto si to nasvrnuo na samog Seferovica?
Tog jutra, na sam dan vječitog derbija, probudio sam se mnogo ranije nego obično...

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Sheyi i 19 gostiju.