RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

rodjak
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la rodjak » 10 avg 2014, 15:32

drakensang je napisao/la:
shaman7 je napisao/la:Ja neću puno o igri pričati, više ću o nama "seratorima" .

Znači, protiv Drine je bilo, prateći medije i radio, 1000 ljudi. Jučer, također prateći radio i medije, bilo je 700.
Ja ne znam ni po kojoj logici je to tako, prvo kolo svako teško za otvoriti, nekompletni zabijemo 1 gol i pobijedimo. Jučer kompletni, očekivao realno 1500 ljudi (od toga 200 iza gola) i pobjedu minimalnu ili više, nebitno. I onda nekih 500-600 ljudi u Sarajevu što organizovano što privatno. Ako neko ima jedno logično objašnjenje za ovu našu posjetu na domaćim utakmicama, ja bi ga lijepo molio da podijeli sa mnom a i sa svima ostalim. Evo ja nisam bio na utakmici, bio sam na moru s familijom, tako potrefilo, ali zar je preostalih 800 ljudi (kažem po mom mišljenju) bilo isto na moru ili zauzeto.

I ja sam sportista, znam šta znači publika, znam koji te adrenalin ponese, tako da bi slučajni porazi prošle sezone protiv Želje, Zrinjskog itd. bili totalno nemogući. Ljepota bola igrati, kad ti ustane 2k ljudi, aplauz ti dadne, pjeva ti pjesmu. Nešto je definitivno potrebno uraditi jer ovo što jedna Sloboda radi (a prva im je sezona) je fantastično. Jel nam to dosadila PL ? De izjasnite se pa da ispadnemo ako nema drugog povratka na tribine, onda ćemo igrati onu tekmu ko sa Vitezom, ovaj put sa Jedinstvom ili slično, fešta na musali i opet.

@ A što se tiče igre, kažu mi da je bila dobra samo neefikasna, Nikolić mašina, Popović rupa, Vladina povreda, Dino eto fulio tu jednu stopostotnu priliku, ne zamjerim mu nema šta. Neću igru komentarisati, nisam bio na tekmi , ali ovo gore što sam napisao, mislim da se opasno trebamo zabrinuti jer i ovo 500 standardnih ljudi što dolazi bi mogli izgubiti radi ovoga. Ako im počne biti svejedno, onda je gotovo.

Klub, uprava i igrači su uradili sve da bi vratili publiku, nama ili nije dovoljno, ili ne želimo da ih podržimo. Mislim da u radu uprave i cjelokupnog kluba nema ništa loše, par nekih sitnica ali nidje veze, onda smo mi, publika, krivi što Velež nema rezultate?
**** ga, draže je na Miligram otić i slušat ja po zemlji padam po mjesecu hodam WTFWTFWTF :crazy: :crazy: :x :? nego li gledati voljeni klub. Zato je obaveza svih nas uključiti se u rad navijačke skupine, ispratiti gostovanja koliko ko može a ne da vazda ista grupica ide. Kad dodje Željo ili Zrinjski eto ti opet derby navijača i na dedaru i iza gola, a kad treba grmit iza onog golmana Mladosti da se po.se.re od straha i da dobijemo, ma ko će to..

po meni veca katastrofa ova mizerna posjeta nego sam rezultat :shock: .Nabijem sve navijace na qrac kojima je vazniji miligram od Rodjenih.

Uprava je odradila jedan dio da vrate publiku ali ima tu jos dosta stvari koje treba napraviti da bih publiku zainteresovo za utakmicu(nadam se da Pirke radi na tom planu nesto sto ce biti kao prijedlog navijaca na poboljsanju posjete)

Izgleda da ce mo i ove godine praviti vise bodova na strani nego kuci :crazy: .Mora Feja naci modus za probijanje bunkera,

FORZA VELEZA

P.S.Islo mi je na qrac ono najavljivanje gostovanja na kosevu a jos nismo odigrali ni predhodno kolo :crazy: ,sta sada,pola ce ih odustati :?

Sto se tice Slobode kao kluba,trebamo taj klub postovati i respektovati kao jedan od BH velikana ;) .Ako neko od fukara nesto lose kaze/misli u vezi naseg kluba onda vezite raspravu upravo prema tome pojedincu a ne prema klubu.Ako neki mazlum kaze nesto lose protiv tvog kluba ne znaci da je taj klub los.Ima mazluma na svim stranama pa i u nasim redovima.Ja imam velikog respekta za ovih 6 BH velikana ali i za ostale manje klubove(samo ako je sve korektno izmedju samih klubova)

FORZA VELEZ
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 10 avg 2014, 15:45

Nismo uspjeli sta je tu je , idemo dalje sada treba otici u velikom broju na Koševu da ih podrzimo !
Bit ce dobra utakmica lakse ce nam biti igrati protiv Sarajeva otvorena utakmica mislim da i mi tu imamo svojih sansi
vecernji termin + nasa raja Sarajevska , ZATO NEMA IZGOVORA SVI NA KOŠEVO SVI PO POBJEDU !
IDEMO ARMIJO !
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 10 avg 2014, 15:55

Pa onda smo mi krivci što Velež nije odavno u Evropi. Stavite se u poziciju jednog igrača koji čitavu sedmicu ima treninge, trči, znoji se, jedva čeka vikend, u sebi misli : "joj hajmo ani, valja ovo odraditi, 2 milje ljudi ćete pozdraviti, gledati, hajde da se ne brukaš" i onda izađe iz svlačionice i vidi poluprazne tribine, a momci igraju vrh fudbala u našoj državi koji i nije na tolikom nivou, ali opet je dovoljno da Subotom oko 5 sati svako druge sedmice pa jedno 2 hiljade ljudi. Ako neko zna ili ima želju, volju i mogućnost da ode do kluba navijača, ili do samih prostorija kluba, nek ode, nek porazgovara o prijedlozima koji su se pisali ovdje već. Dok Pirke spaja sve to u jednu cjelinu, mi (vi) onako kroz razgovor možemo barem 10 % od toga uraditi.

- Ulaz za djecu ispod 10 godina - 3 km i za žene besplatan ;
- Tombola na svakoj domaćoj utakmici gdje će se izabrati 2 dobitnika i pristupit će se izvođenju penala, pobjedniku razne nagrade, nekad dres Veleža, nekad majica, nekad šal, zastava bla bla da ne nabrajam;
- Organizacija gradskog prevoza (jedan japanac bus) do stadiona i nazad.
- Pioniri da na poluvremenu odigraju 10-ak minuta fudbala, ekipe se ranije naprave trenerovim izborom i slično. Šta bi samo roditelja došlo da pogledaju svoju djecu.

To je samo par prijedloga, koji se onako mogu predstaviti s jednom, eventualno dvije rečenice i koji su dosta lako izvedivi. Neko treba da uzme stvar u svoje ruke :)

Goodison
Kontakt:

Post Postao/la Goodison » 10 avg 2014, 16:14

Ne znamo odgovoriti na bunker igru protivnika. Drini smo zabili gol zato što su momci u neka doba znali krenuti naprijed na naš gol dok su ovi totalno zaboravili da postoji drugi gol osim onog njihovog. Ali eto, ljudi došli po bod i odnijeli ga. Njihovo pravo da igraju kako hoće. Skoro svaki njihov kontakt je bilo ispucavanje preko tribina, Haso u neka doba im ebe mater. :lol: Kao što smo i ranije spominjali mali milion puta, nemamo pravog špica koji i ne treba znati lopte igrati. Samo da zna trpati, otvoriti se, izboriti za poziciju i postaviti nogu ili glavu. Popović nešto razigrava, gradi se ali ne radi ono osnovno što mu je zadatak, ne puca na gol i nije nikakva prijetnja protivničkom golmanu. Uprava ima fore još, bilo kakvog napadača da dovede još. Sa barem nekom pristojnom statistikom, s ovakvim napadom možemo samo nule bacati. Kakav Mace i bakrači... Odbrana i nije imala nekog posla, kao i golman tako da se njima i ne može nešto prigovoriti. Odrađen svoj posao, ma koliko ga bilo. U vezi imamo mali problemčić, Haurdić ne može igrati u sredini. Batos i zna lopte igrati ali pregled igre 0. Ako već napad ne radi, mogao je njega umjesto Popovića naprijed gurnuti a Blagojevića na njegovo mjesto a ovog ''razigravača'' na klupu. Barem se ne libi da ošuta, za razliku od Popovića koji je uvijek okrenut leđima prema njihovom golmanu. Vlada se povrijedio, vidjelo se da neće moći cijelu utakmicu odigrati. Bolje da smo s Dinom odmah počeli, duga je sezona. Ne vrijedi riskirati neku veću povredu, nek predahne malo. Dino kao i uvijek, zatrpan s loptama iz kojih akcija je bilo i dobrih prilika ali i onih propalih i nepovratnih. Dečko je mogao riješiti utakmicu, mogao je golmana na koljenima pitati u koju će stranu da puca, da ga mahne ali se prepao prilike i onako brzopleto direktno u njega pucao tj. pogodio ga. Fali mu hladnokrvnost i igra lijevom nogom. Odradi sve ali čim treba ubaciti lijevom nogom, zastoj i pokušaj prebacivanja na desnu a to u modernom fudbalu se ne smije dešavati nijednom igraču. Moraš znati igrati s obje noge, Robben je fenomen ljudi. Nikolić normala, odradio šta se da na sredini. Od njega se više ne može ni očekivati, tu je da prekine napad gostiju i proslijedi loptu nekome sa vizijom a to nismo imali dok nije ušao Blagojević. Ani katastrofalan, loš dan ili šta već... ne zamjeram mu, desi se svakome. Kao i Dino, znao je krvnički dobiti po nogama. Maletić je bio solidan, za razliku od ostalih i pokušavao je krenuti u sredinu i pucao je po golu ali kako nije imao neku vele pomoć od ostalih i njegova svaka ideja je ostala samo na pokušaju.

To je neki moj osvrt na utakmicu, ljudi su nam otkinuli dva boda ali s ovakvom igrom otkinut će oni i drugima bodove. Prvenstvo je tek počelo, da se sve još malo posložiti. Ova ekipa može dosta, samo će trebati malo više znanja i samo malo sreće. Idemo dalje, sljedeća stanica Koševo. Možda ih i uzmemo, oni su mislima u kvalifikacijama za Evropsku ligu.
1922 & 1878

'' Everton are bigger club than Liverpool. Everywhere you go on Merseyside you bump into Everton supporters. ''
Ex- Liverpool player Graeme Souness.

RŠD VELEŽ MOSTAR !!!

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 10 avg 2014, 16:36

shaman7 je napisao/la:Pa onda smo mi krivci što Velež nije odavno u Evropi. Stavite se u poziciju jednog igrača koji čitavu sedmicu ima treninge, trči, znoji se, jedva čeka vikend, u sebi misli : "joj hajmo ani, valja ovo odraditi, 2 milje ljudi ćete pozdraviti, gledati, hajde da se ne brukaš" i onda izađe iz svlačionice i vidi poluprazne tribine, a momci igraju vrh fudbala u našoj državi koji i nije na tolikom nivou, ali opet je dovoljno da Subotom oko 5 sati svako druge sedmice pa jedno 2 hiljade ljudi. Ako neko zna ili ima želju, volju i mogućnost da ode do kluba navijača, ili do samih prostorija kluba, nek ode, nek porazgovara o prijedlozima koji su se pisali ovdje već. Dok Pirke spaja sve to u jednu cjelinu, mi (vi) onako kroz razgovor možemo barem 10 % od toga uraditi.

- Ulaz za djecu ispod 10 godina - 3 km i za žene besplatan ;
- Tombola na svakoj domaćoj utakmici gdje će se izabrati 2 dobitnika i pristupit će se izvođenju penala, pobjedniku razne nagrade, nekad dres Veleža, nekad majica, nekad šal, zastava bla bla da ne nabrajam;
- Organizacija gradskog prevoza (jedan japanac bus) do stadiona i nazad.
- Pioniri da na poluvremenu odigraju 10-ak minuta fudbala, ekipe se ranije naprave trenerovim izborom i slično. Šta bi samo roditelja došlo da pogledaju svoju djecu.

To je samo par prijedloga, koji se onako mogu predstaviti s jednom, eventualno dvije rečenice i koji su dosta lako izvedivi. Neko treba da uzme stvar u svoje ruke :)
Ovo boldirano nije moguće sve dok svak ne bude plaćao kartu i kad oni na ulazu prestanu puštati rodbinu, poznanike i prijatelje bez karte...

Mostarac1971
Kontakt:

Post Postao/la Mostarac1971 » 10 avg 2014, 22:19

Što nas jarani HZ lafo gotive , Već nas otpisuju , podcjenjuju , žale ...da će mo izgubiti sa tricom pa čak petakom ... E golemo . Ne treba nikog gotiviti SVI nam oni isto misle i žele samo u različitim dimenzijama. :clap: :bih: A nu džavla :D
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA! RA1981

simon
Kontakt:

Post Postao/la simon » 10 avg 2014, 22:24

Mostarac1971 je napisao/la:Što nas jarani HZ lafo gotive , Već nas otpisuju , podcjenjuju , žale ...da će mo izgubiti sa tricom pa čak petakom ... E golemo . Ne treba nikog gotiviti SVI nam oni isto misle i žele samo u različitim dimenzijama. :clap: :bih: A nu džavla :D
Niko vas nije otpisao, imate kvalitetnu ekipu i bice to strasna utakmica, ja se nadam da ce vas sto vise doci u Sarajevo da napravimo jedan spektakl :thumbup:
Ti si opet šampion !

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 10 avg 2014, 22:27

Mostarac1971 je napisao/la:Što nas jarani HZ lafo gotive , Već nas otpisuju , podcjenjuju , žale ...da će mo izgubiti sa tricom pa čak petakom ... E golemo . Ne treba nikog gotiviti SVI nam oni isto misle i žele samo u različitim dimenzijama. :clap: :bih: A nu džavla :D
nije istina... Velez nikad jaci, mozda i najbolja ekipa po imenima poslije nas realno... Tako da ocekujem napet i neizvjestan derbi, pozdrav :bih:
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

fcsforever
Kontakt:

Post Postao/la fcsforever » 10 avg 2014, 22:30

šta reče king ...po pobjedu na Koševo..ahahahahaahaha

MostarskiAntifasist
Kontakt:

Post Postao/la MostarskiAntifasist » 10 avg 2014, 22:38

Neka otpisuju. Mi idemo na koševo bez primljenog gola u zadnje četri utakmice i sa igračima čija se tranzicija u par sekunda seli na njihovu polu. Protiv Drine i Mladosti se to nije moglo sprovest ali protiv ekipa koje igraju otvoreno se može. Nadam se dobroj utakmici i šamaru za njihovu bahatost
14.02.1945

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 10 avg 2014, 22:45

Svi su oni isti. Samo nek' počnu dobivati odma' se od nadutosti pojedinih forumaša ne može ostati.
Baš zbog toga bi' volio da dobiju po ušima.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Mostarac1971
Kontakt:

Post Postao/la Mostarac1971 » 10 avg 2014, 22:52

fcsforever je napisao/la:šta reče king ...po pobjedu na Koševo..ahahahahaahaha
:!: :?: :silent: :shh: Nidje veze taj osmjeh Ali Haj mane zeve... Tiha voda brijegove valja :thumbup: :bih:

theprodigy
Kontakt:

Post Postao/la theprodigy » 10 avg 2014, 22:56

fcsforever je napisao/la:šta reče king ...po pobjedu na Koševo..ahahahahaahaha
ovaj frajer samo bruka prave navijace svojim debilnim komentarima, nemojte ga oozbiljno shvatati

fcsforever
Kontakt:

Post Postao/la fcsforever » 10 avg 2014, 22:58

taj pridjev u kući kome dodijeli, garant je tako kad te poslaše na forum da se liječiš...
Ok bujrum da vidimo tog giganta-hidranta iz Mo...da ne bude da vam nisam reko

theprodigy
Kontakt:

Post Postao/la theprodigy » 10 avg 2014, 23:01

fcsforever je napisao/la:taj pridjev u kući kome dodijeli, garant je tako kad te poslaše na forum da se liječiš...
decko smiri malo

MostarskiAntifasist
Kontakt:

Post Postao/la MostarskiAntifasist » 10 avg 2014, 23:02

fcsforever je napisao/la:taj pridjev u kući kome dodijeli, garant je tako kad te poslaše na forum da se liječiš...
Dečko nema potrebe za vrijeđanjem. Opušteno. Teren će pokazati
14.02.1945

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 10 avg 2014, 23:04

forever, fakat pretjerujes... Nista licno drug, ali ne ide ti ta prica. Ok. beton smo itd.
Al lafe pokazi malo postovanja prema nasoj mostarskoj raji. Samo to, moze?
F.K.SARAJEVO

Mostarac1971
Kontakt:

Post Postao/la Mostarac1971 » 10 avg 2014, 23:04

Hajde fcsforever razligu s teme . :salut: :bih:

Mostarac1971
Kontakt:

Post Postao/la Mostarac1971 » 10 avg 2014, 23:08

E bore sačuvaj svakakve mrake na ovom forumu. :sick: :kafa: :geek: :bih:

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 10 avg 2014, 23:12

SVI NA KOŠEVOOOO !
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.