RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

Mostarac1971
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la Mostarac1971 » 10 avg 2014, 02:06

emil02in je napisao/la:Yebiga sad svi sve znaju,a MVO prešla preko pola samo kad je sudac to označio.Imamo problem sa bunkerom i to je očigledno ali nije razlog za teške riječi ili vrijedjanje igrača.IDEMO DALJE RODJENI

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Baš tako brato. I ja to kažem. :bih:
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA! RA1981

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 10 avg 2014, 02:12

MostaracVelezovac je napisao/la:
gost je napisao/la:Moram reći, nisam baš previšeiznenađen rezultatom,. Gledao sam Veleža i protiv Sloge, i protiv Drine i evo danas. Sve je to otprilike ista igra. Vjerujem da ćemo formu dizati sa utakmicama, i ne mislim da se još uvijek treba brinuti.Bit će bolje.

Ipak, par zapažanja sa utakmice. Mislim, jedna od najgorih utakmica Anija u posljednje dvije godine, jako nam je falio pravi Hebibović u utakmici. Nikolić mi se svidio, igrač kakav nam je trebao, samo nažalost on nije igrač koji stvara šanse, to ipak neki drugi treba da rade.
Popović, bojim se da je promašaj. Jeste on, što Drake kaže, te otvarao prostor, te gradio loptu, te dodavao, ali on kao centarfor ni jedan jedini šut nije uputio, ni jednom nije bio blizu šansi, nijednom nije bio na lopti u onim bezbrojnim centaršutevoma. Nije on doveden da otvara prostor, nego da daje golove.Nadam se da će Marcel uskoro biti spreman pa da zaoštri konkurenciju. Haurdić, ne znam, puno započeo, ništa dovršio. I meni je Janković konkretniji.

I jedna zabrinutost, počinjem se pitati hoće li nam Vlada biti zaista pojačanje.

I da, ovo moram uputiti Mostarcu Veležovcu, bojim se da si ipak potcijenio Ševku Okića, puno nam je značio, donosio je kvalitet koji ja sad baš i ne vidim.
To sam isto i ja danas bas svojoj ekipi rekao na tribini - vidi se manjak Okica. Ja sam mislio da nece ali se barem danas vidilo. Nadam se da ce.to Feja uspjeti zakrpiti.
Igra Okic kod nas ko veliki :D

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 10 avg 2014, 03:25

Ma nije katastrofa sto smo izgubili 2 boda protiv slabijeg protivnika,yebi ga desava se ;) .I drugi klubovi ce gubiti bodove protiv slabijih ekipa,dugo je prvenstvo.Idemo ovo malo popraviti,(Feja ce to znati uraditi),i okrenuti se velikom derbiju na Kosevu.Najgore je igrati utakmicu a vec si bodove sa te utakmice upiso na svoj konto,uvijek ih zijanis jbga.Idemo dalje svi zajedno upirati u ista kola kao i do sada(fudbal je nepredvidiv ,i ne pobjedi se svaka utakmica),a ovi dusebriznici koji se "brinu" za nas klub nek odyebu u troskocima :wtf: .Imaju svoje klubove i nek vode brigu o njima,a kada dodju na red da igraju sa nama onda nek se tada ukljuce u diskusiju.
Molio bih raju da izmedju sebe komuniciraju sa respektom jedan prema drugom :cool:

.Mislim i ja Radovane care da si malo pretjero,jbga ;) (hvalio sam te u proslosti ali te moram ovaj put malo i naruziti)pogotovo sto si se zakovo na forum napadas svakoga a u to vrijeme se igra utakmica na domacem terenu :crazy: ,a plus citavu sedmicu cekas hoce li neko doci ko pozna Milenu da joj posaljes poljupce iz toplog Mostara,a ti nista heboga ti :lol: Ohani malo care,ne postajes veci navijac Veleza ako sto vise **** i razjebes(mislim na navijace drugih timova).Treba respektovati svaki klub i njegove navijace,to su oduvijek radili pravi navijaci Veleza.Nadam se da ces ovu moju kritiku kao malo starijeg navijaca shvatiti pozitivno :cool:

FORZA RODJENI
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

anel81m
Kontakt:

Post Postao/la anel81m » 10 avg 2014, 08:05

Šta reći za ove Tuzlake a neispovraćati se dobro?To su plačipičke koje ja u svom životu nisam vidio!Ljudi krive nas i Želju zbog ispadanja a sami odlučivali o svojoj sudbini!Isto ko da pobjegneš u ratu sa linije i onda kriviš nekoga drugog što te nije odbranio.Shvatate li koje ste p.ičke?!?!
Šta smo mi sve prošli od rata naovamo, oni bi se bar jedno 6 puta ugasili dosad!

ja25ona20on04
Kontakt:

Post Postao/la ja25ona20on04 » 10 avg 2014, 08:19

Mostarci gledal se gdjje derbi iz bl. please ime lokala vracam se s mora

crvenobijeli
Kontakt:

Post Postao/la crvenobijeli » 10 avg 2014, 09:45

vidim i vi imate isti problem kao i mi,(zvijezda),desilo se isto da smo upisali bodove prije utakmice.e zato nam se desilo,juce nismo pobijedili i odmah sve pada u vodu,neki je.bu mater treneru,igracima,sramota,a kad pobijede onda svi su najbolji... :wave:
ZVIJEZDA SIJA VJECNO !!!!

drakensang
Kontakt:

Post Postao/la drakensang » 10 avg 2014, 10:20

crvenobijeli je napisao/la:vidim i vi imate isti problem kao i mi,(zvijezda),desilo se isto da smo upisali bodove prije utakmice.e zato nam se desilo,juce nismo pobijedili i odmah sve pada u vodu,neki je.bu mater treneru,igracima,sramota,a kad pobijede onda svi su najbolji... :wave:
Ma jbg, biće bolje. Samo bi molio ove sa višemilionskim dugovima da zaobiđu temu. Ovo je tema kluba koji će u decembru poslovati u plusu.

I da - JOGE POĆĆĆĆERAJJ :rol: :rol: :rol:

Adma
Kontakt:

Post Postao/la Adma » 10 avg 2014, 10:55

Opet da ponovim. Od kukanja nema nista i tek je drugo kolo tako da sigurno ima prostora za napredak. Mi nemozemo reci da ciljamo na titulu pa cak i Europu. Ja to gledam kao iz drugog plana da se ukljucimo.
Imamo finu ekipu koja bar po imenima bi mogla nesto da ucini. Ono sto sigurno nemamo je golgetera ili dva koji ce krunisati sanse koje stvaramo. Moramo doci na taj nivo da se iz dvije sanse mora dati gol. I protiv MVO smo imali sanse ali nismo dali gol. Tako da se dosta na tome treba poraditi.
Idemo dalje ovo treba da sto prije da se zaboravi i da se misli okrenu sljedecem protivniku.
Siguran sam da cemo uzeti koji bod na strani i tako vratiti izgubljene bodove kuci.
Neko spomenu nedostatak Okica. Mozda se to malo osijeti ali i sa Okicem smo mi porslu sezonu imali kikseva kuci a da ne kazem da je proslu polu sezonu i ako je znao dati gol ipak odigrao ispod ocekivanoga.
Ovo nije nista strasno i treba se jednom uozbiljiti i neupisivati bodove unaprijed.

Idemo dalje. Svi u SA na Kosevo i ko zna mozda iznenadimo divove ;-)

RedOne
Kontakt:

Post Postao/la RedOne » 10 avg 2014, 11:10

@rodjenisa- @zizu1991, @drakensang i @gost su dali svoj pregled i mišljenje o utakmici. U većini izrečenog se slažem s njima, a ni sama ne znam šta bih još dodala... Budući da su se oko Popa mišljenja razilazila, ja ću ostati pri onom što sam rekla na 1.prijateljskoj utakmici protiv Željezničara u Međugorju- šta da radimo s centarforom koji ne zna kontrolisati loptu ni u zraku ni na zemlji? U prvom poluvremenu nisam upratila da je iskontrolisao ijednu loptu koju bi dobio, jednostavno se svaka odbila od njega. U drugom dijelu je to bilo nešto bolje, ali...teško vidim njegovu praktičnu svrhu u ekipi, a baš se jako trudim da vidim nešto zbog čega bih ga mogla pohvaliti. Ne znam... Haurdić je istina juče bio loš i dozlaboga komplikovan i sam sebi i suigračima, ali smatram da je on igrač koji ima znanje i tehniku da konkuriše za neko napadačko mjesto (ili mjesto ofanzivnog veznog). Mislim da je ovo bio samo njegov loš dan... Ostalo je sve rečeno, nema potrebe pisati roman preko mišljenja koja su dali naša 3 provjerenih forumaša :thumbup:

anel81m
Kontakt:

Post Postao/la anel81m » 10 avg 2014, 11:13

Adma je napisao/la:Opet da ponovim. Od kukanja nema nista i tek je drugo kolo tako da sigurno ima prostora za napredak. Mi nemozemo reci da ciljamo na titulu pa cak i Europu. Ja to gledam kao iz drugog plana da se ukljucimo.
Imamo finu ekipu koja bar po imenima bi mogla nesto da ucini. Ono sto sigurno nemamo je golgetera ili dva koji ce krunisati sanse koje stvaramo. Moramo doci na taj nivo da se iz dvije sanse mora dati gol. I protiv MVO smo imali sanse ali nismo dali gol. Tako da se dosta na tome treba poraditi.
Idemo dalje ovo treba da sto prije da se zaboravi i da se misli okrenu sljedecem protivniku.
Siguran sam da cemo uzeti koji bod na strani i tako vratiti izgubljene bodove kuci.
Neko spomenu nedostatak Okica. Mozda se to malo osijeti ali i sa Okicem smo mi porslu sezonu imali kikseva kuci a da ne kazem da je proslu polu sezonu i ako je znao dati gol ipak odigrao ispod ocekivanoga.
Ovo nije nista strasno i treba se jednom uozbiljiti i neupisivati bodove unaprijed.

Idemo dalje. Svi u SA na Kosevo i ko zna mozda iznenadimo divove ;-)

To što kažeš za šanse, to si 100% u pravu.Ima ekipa koje čitavu utakmicu ne naprave ništa i pruži im se jedna šansa iskoriste je.Mi smo stvarali pritisak čitavo vrijeme, pogotovo 2 poluvrijeme.Stotinu ubačaja je bilo sa strana, ali šta ćeš kad nema golgetera koji će bar jednu šansu pretvorit u gol.Neznamo ni prljavo igrati, ali bit će bolje!

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 10 avg 2014, 11:24

Problem je jedan gorostas u 16 da razgrne, da se pozicionira na kvalitetan ubačaj. Problem je naša niska postava koja ima malo ili nimalo šanse u skoku kada se i više igrača nađe u 16m. Samo jedna situacija kada je Maletić ako se ne varam ubacivao s desne strane pokazuje da naša krila nemaju izgrađen osjećaj za pozicioniranje prilikom upućivanja centaršuta sa bilo koje strane.

Dakle, Maletić šalje loptu u 16 s desne strane, lopta malo jača. Uslijed pomjeranja odbrane u Mladosti, naša lijeva, njihova desna strana je ostala poprilično prazna, jer se desni bek uvukao na mjesto desnog štopera. Lopta prelijeće desnog beka, Feja se dere Dino ulazi, a Dino stoji na vrh 16. To je problem. To se mora vježbati.

Mi hoćemo kombinatorikom izbaciti ekipu. Vjerujem da se Vlada nije ozlijedio na početku da bi sa ovom formacijom i ovim sastavom uvalili jedan gol kako-tako. Tačno je da ne valja kada ovisiš o jednom igraču ali jbg. I sada je Vlada klasa za većinu igrača u ovoj ligi. Nemamo mnogo igrača koji mogu driblingom u trku razyebat' protivničku obranu i stvoriti višak.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

drakensang
Kontakt:

Post Postao/la drakensang » 10 avg 2014, 11:39

zizu1991 je napisao/la:Problem je jedan gorostas u 16 da razgrne, da se pozicionira na kvalitetan ubačaj. Problem je naša niska postava koja ima malo ili nimalo šanse u skoku kada se i više igrača nađe u 16m. Samo jedna situacija kada je Maletić ako se ne varam ubacivao s desne strane pokazuje da naša krila nemaju izgrađen osjećaj za pozicioniranje prilikom upućivanja centaršuta sa bilo koje strane.

Dakle, Maletić šalje loptu u 16 s desne strane, lopta malo jača. Uslijed pomjeranja odbrane u Mladosti, naša lijeva, njihova desna strana je ostala poprilično prazna, jer se desni bek uvukao na mjesto desnog štopera. Lopta prelijeće desnog beka, Feja se dere Dino ulazi, a Dino stoji na vrh 16. To je problem. To se mora vježbati.

Mi hoćemo kombinatorikom izbaciti ekipu. Vjerujem da se Vlada nije ozlijedio na početku da bi sa ovom formacijom i ovim sastavom uvalili jedan gol kako-tako. Tačno je da ne valja kada ovisiš o jednom igraču ali jbg. I sada je Vlada klasa za većinu igrača u ovoj ligi. Nemamo mnogo igrača koji mogu driblingom u trku razyebat' protivničku obranu i stvoriti višak.
+1

Vlada dok je igrao, imao si pet puta konkretnije napade, jer on zna znanje, odvući igrača, napraviti prostor, pa ono proigravanje petom za Maletu itd.

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 10 avg 2014, 11:43

Volio bih saznati jeli Maleta odigrao cijelu utakmicu na desnoj strani(do izmjene)
Protiv Drine je u drugom pol. igrao lijevo ofanzivno i to nam je dalo prednost i promjenilo ritam
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

Adma
Kontakt:

Post Postao/la Adma » 10 avg 2014, 11:55

Jeli zna iko hoce li Vladavic biti spreman za SA

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 10 avg 2014, 12:42

@rodjenisa, koliko sam gledao, a valjda dovoljno dobro jesam, Maletić je čitavu utakmicu ordinirao samo po desnoj strani.

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 10 avg 2014, 12:49

zizu1991 je napisao/la:@rodjenisa, koliko sam gledao, a valjda dovoljno dobro jesam, Maletić je čitavu utakmicu ordinirao samo po desnoj strani.
Hvala ti drug za info.Cudi me da nije prosao lijevo jer ako se sjecate protiv Drine to je bio pravi potez.Napravio je dar mar u vise situacija.Ali hocu da vjerujem da ce nas ovaj remi ojacati i da uspjesno nastavljamo ka nasem cilju.Moju bezrezervnu podrsku imaju,nece me jedan los rezultat razocarati
VIVA VELEZ
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 10 avg 2014, 12:54

Čitavo drugo poluvrijeme se samo i igralo po lijevoj strani uz par izuzetaka. Ubili su Dinu. Peja je trčao malo naprijed, ali je ostajao pozadi većinom. Nešto je Nikolić pokušavao protrčavanjima iza leđa, ali nije to davalo rezultate.

U prvom poluvremenu se pokušavalo po desnoj, onaj lijevi bek je izudarao Anija samo tako. Golema je situacija bila kada su se u jednom trenutku na desnoj strani našli u isto vrijeme i Vlada, i Ani i Maleta. U Mladosti panic level 99999999 :urnebes:

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 10 avg 2014, 15:04

Ja neću puno o igri pričati, više ću o nama "seratorima" .

Znači, protiv Drine je bilo, prateći medije i radio, 1000 ljudi. Jučer, također prateći radio i medije, bilo je 700.
Ja ne znam ni po kojoj logici je to tako, prvo kolo svako teško za otvoriti, nekompletni zabijemo 1 gol i pobijedimo. Jučer kompletni, očekivao realno 1500 ljudi (od toga 200 iza gola) i pobjedu minimalnu ili više, nebitno. I onda nekih 500-600 ljudi u Sarajevu što organizovano što privatno. Ako neko ima jedno logično objašnjenje za ovu našu posjetu na domaćim utakmicama, ja bi ga lijepo molio da podijeli sa mnom a i sa svima ostalim. Evo ja nisam bio na utakmici, bio sam na moru s familijom, tako potrefilo, ali zar je preostalih 800 ljudi (kažem po mom mišljenju) bilo isto na moru ili zauzeto.

I ja sam sportista, znam šta znači publika, znam koji te adrenalin ponese, tako da bi slučajni porazi prošle sezone protiv Želje, Zrinjskog itd. bili totalno nemogući. Ljepota bola igrati, kad ti ustane 2k ljudi, aplauz ti dadne, pjeva ti pjesmu. Nešto je definitivno potrebno uraditi jer ovo što jedna Sloboda radi (a prva im je sezona) je fantastično. Jel nam to dosadila PL ? De izjasnite se pa da ispadnemo ako nema drugog povratka na tribine, onda ćemo igrati onu tekmu ko sa Vitezom, ovaj put sa Jedinstvom ili slično, fešta na musali i opet.

@ A što se tiče igre, kažu mi da je bila dobra samo neefikasna, Nikolić mašina, Popović rupa, Vladina povreda, Dino eto fulio tu jednu stopostotnu priliku, ne zamjerim mu nema šta. Neću igru komentarisati, nisam bio na tekmi , ali ovo gore što sam napisao, mislim da se opasno trebamo zabrinuti jer i ovo 500 standardnih ljudi što dolazi bi mogli izgubiti radi ovoga. Ako im počne biti svejedno, onda je gotovo.

Klub, uprava i igrači su uradili sve da bi vratili publiku, nama ili nije dovoljno, ili ne želimo da ih podržimo. Mislim da u radu uprave i cjelokupnog kluba nema ništa loše, par nekih sitnica ali nidje veze, onda smo mi, publika, krivi što Velež nema rezultate?

drakensang
Kontakt:

Post Postao/la drakensang » 10 avg 2014, 15:12

shaman7 je napisao/la:Ja neću puno o igri pričati, više ću o nama "seratorima" .

Znači, protiv Drine je bilo, prateći medije i radio, 1000 ljudi. Jučer, također prateći radio i medije, bilo je 700.
Ja ne znam ni po kojoj logici je to tako, prvo kolo svako teško za otvoriti, nekompletni zabijemo 1 gol i pobijedimo. Jučer kompletni, očekivao realno 1500 ljudi (od toga 200 iza gola) i pobjedu minimalnu ili više, nebitno. I onda nekih 500-600 ljudi u Sarajevu što organizovano što privatno. Ako neko ima jedno logično objašnjenje za ovu našu posjetu na domaćim utakmicama, ja bi ga lijepo molio da podijeli sa mnom a i sa svima ostalim. Evo ja nisam bio na utakmici, bio sam na moru s familijom, tako potrefilo, ali zar je preostalih 800 ljudi (kažem po mom mišljenju) bilo isto na moru ili zauzeto.

I ja sam sportista, znam šta znači publika, znam koji te adrenalin ponese, tako da bi slučajni porazi prošle sezone protiv Želje, Zrinjskog itd. bili totalno nemogući. Ljepota bola igrati, kad ti ustane 2k ljudi, aplauz ti dadne, pjeva ti pjesmu. Nešto je definitivno potrebno uraditi jer ovo što jedna Sloboda radi (a prva im je sezona) je fantastično. Jel nam to dosadila PL ? De izjasnite se pa da ispadnemo ako nema drugog povratka na tribine, onda ćemo igrati onu tekmu ko sa Vitezom, ovaj put sa Jedinstvom ili slično, fešta na musali i opet.

@ A što se tiče igre, kažu mi da je bila dobra samo neefikasna, Nikolić mašina, Popović rupa, Vladina povreda, Dino eto fulio tu jednu stopostotnu priliku, ne zamjerim mu nema šta. Neću igru komentarisati, nisam bio na tekmi , ali ovo gore što sam napisao, mislim da se opasno trebamo zabrinuti jer i ovo 500 standardnih ljudi što dolazi bi mogli izgubiti radi ovoga. Ako im počne biti svejedno, onda je gotovo.

Klub, uprava i igrači su uradili sve da bi vratili publiku, nama ili nije dovoljno, ili ne želimo da ih podržimo. Mislim da u radu uprave i cjelokupnog kluba nema ništa loše, par nekih sitnica ali nidje veze, onda smo mi, publika, krivi što Velež nema rezultate?
**** ga, draže je na Miligram otić i slušat ja po zemlji padam po mjesecu hodam WTFWTFWTF :crazy: :crazy: :x :? nego li gledati voljeni klub. Zato je obaveza svih nas uključiti se u rad navijačke skupine, ispratiti gostovanja koliko ko može a ne da vazda ista grupica ide. Kad dodje Željo ili Zrinjski eto ti opet derby navijača i na dedaru i iza gola, a kad treba grmit iza onog golmana Mladosti da se po.se.re od straha i da dobijemo, ma ko će to.. Ja lično znam momke što su rekli ma jeeebeeeš Velež, odo ja na Miligram. Marketing nam je 0, baš ste o tome vidim diskutovali, nema povoda da raja dođe na utakmicu. Jbg, ne dijele se npr. dresovi kao što Željo radi, treba poraditi na marketingu ! Navijanje je pored brojke bilo krajnje loše, repertoar posebno.

P.S. Već sam jednom pisao, i opet ću: Gdje su UJC, RPC, NF, RA Luka, YD i sve ostale podgrupe iza gola? Pa zar se ne može preći preko nekih stvari zbog voljenog kluba, zar je teško jednom sedmično izdvojiti dva sata i navijati za svoj klub? Šta god da je bilo između pojedinaca, ZBOG VELEŽA TREBA DA SE IZGLADI.
Zadnja izmjena: drakensang, dana/u 10 avg 2014, 15:28, ukupno mijenjano 1 put.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 10 avg 2014, 15:27

Opšta dekadencija društva u svim nivoima je dovela do toga da su se prioriteti promjenili i da sportski događaji ma kako kvalitetni da bili, o kulturnim manifestacijama da ne govorim jednostavno ne privlače široke narodne mase.

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.