FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

darknes001
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la darknes001 » 09 avg 2014, 21:10

Juniori Željezničara slavili bitnu pobjedu

Juniori Željezničara su danas slavili jako bitnu pobjedu u gostujućem meču sa vršnjacima Širokog Brijega. Željezničar je slavio sa 2-1, iako su domaći prvi došli do vodstva.

Široki Brijeg je nastupio u sljedećem sastavu: Vladimir Brkić, Ivan Šaravanja, Dario Ljubić, Jadranko Sabljić (od 66. Ivan Bondža), Stjepan Lončar, Frano Čolak (C), Nikola Leko (od 78. Filip Primorac), Ante-Bruno Zovko, Martin Doći (od 63. Mario Šudić), Luka Menalo, Luka Juričić (od 70. Prekpaljaj Danijel)

Edis Mulalić je na teren poslao sljedeće igrače: Emir Ćutahija, Adnan Alihodžić (C), Ismail Duraković, Kemal Osmanković, Kerim Palić, Dino Hasanović, Amer Hiroš, Ajdin Mujagić, Benjamin Šehić (od 59. Tarik Handžić), Emrah Omerdić (od 79. Elmedin Ejubović), Muris Midžić

Iako je Široki Brijeg došao do vodstva već u 8. minuti golom Jadranka Sabljića, Željezničar je prvo do poluvremena izjednačio, a onda došao i do sva tri gola. Prvi gol za goste postigao je u 36. minuti Dino Hasanović, da bi pobjedu juniorima Plavih donio u 75. minuti kapiten Adnan Alihodžić.

Nakon pobjede nad juniorima Olimpica, Željezničar je u drugom kolu Omladinske Premijer lige BiH slavio i drugu pobjedu, te sada ima šest bodova iz dvije odigrane utakmice

Danas su se u okviru drugog kola Premijer Omladinske lige za kadete sastali Široki Brijeg i Željezničar. Omladinci Plavog tima su slavili rezultatom 2:3.

Prvo poluvrijeme je donijelo dosta dobru igru Željezničara. Behram je već u 16. minuti doveo Plave u vodstvo, a u 35. je Memić povisio na 0:2, što je bio i konačan rezultat prvog poluvremena.

Ipak, u nastavku su domaćini krenuli na sve ili ništa, te su se u 49. minuti golom Kneževića vratili u igru. Međutim, u 57. minuti Željezničar povećava rezultat na 1:3 golom Bijedića. Široki Brijeg je do kraja uspio postići još jedan pogodak, u 78. minuti je ponovo pogodio Knežević za 2:3, no, Plavi su na kraju ipak slavili, te odnijeli vrijedna tri boda u Sarajevo.

Sastavi:

Široki Brijeg: Kraljević, Knežević, Buhač (od 41′ Bazina), Ivanković (od 29′ Jurić), Grbešić (od 72′ Kosir), Bojo, Vukoja, Nikić, Milićević, Dedić (od 57′ Bajo) i Jurić.

Željezničar: Abdulahović, Kurtović, Islami (od 59′ Mostarlić), Tukić, Mehuljić, Behram, Žerić, Bijedić (od 61′ Mulahusejnović), Babić (od 78′ Maslo), Hasanović i Memić (od 49′ Šubo).

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 09 avg 2014, 21:47

MrRiccoli je napisao/la:
AdiFKS je napisao/la:Ne provociram, dolazim u miru :D
Je l' vam to fan shop zatvoren?
Renovira se i dobija novi izgled skroz, a i dalje radi bez obzira na to.
A ide i nova linija proizvoda, juče su Adžem i Memija bili u novim majicama zagledajte se skontat će te.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

navratio sam prošle sedmice, i što je jako pozitivno imali su dosta dresova na lageru. treću garnituru (ovu sa zlatnim grbom) u svim veličinama, standardni plavi dres je isto bio dostupan, jedino bijelih nisu imali.

a majica ima uvijek, to barem nije problem

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 09 avg 2014, 21:48

Jesu li gotovi papiri Varei?
BUDI ŽELJO !!!

super
Lokacija: 43° 52′ sjeverne sirine i 18° 25′ istocne geografske duzine
Kontakt:

Post Postao/la super » 09 avg 2014, 21:53

samo da pozdravim sve moje zeljovce
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!

ZZtop10
Kontakt:

Post Postao/la ZZtop10 » 09 avg 2014, 21:54

champions1921 je napisao/la:Jesu li gotovi papiri Varei?
nisu,nazalost.
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 09 avg 2014, 21:58

http://sportsport.ba/bh_fudbal/musa-zel ... lad/137618" onclick="window.open(this.href);return false;

Musa dijeli pljuske.
1946

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 09 avg 2014, 22:03

Ybg, starohan je čovjek od 23 godine
Ja te volim, volim Željo..

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 09 avg 2014, 22:05

ljudi znali neko dokle se doslo sa onim zalbama i parama za Sehica.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 09 avg 2014, 22:13

super je napisao/la:samo da pozdravim sve moje zeljovce
Poz i tebi brate!!!
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...

MrRiccoli
Kontakt:

Post Postao/la MrRiccoli » 09 avg 2014, 22:25

super je napisao/la:samo da pozdravim sve moje zeljovce
Vidim ja nema supera odma nije to to

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM

MrRiccoli
Kontakt:

Post Postao/la MrRiccoli » 09 avg 2014, 22:27

jestamaji je napisao/la:
MrRiccoli je napisao/la:
AdiFKS je napisao/la:Ne provociram, dolazim u miru :D
Je l' vam to fan shop zatvoren?
Renovira se i dobija novi izgled skroz, a i dalje radi bez obzira na to.
A ide i nova linija proizvoda, juče su Adžem i Memija bili u novim majicama zagledajte se skontat će te.

navratio sam prošle sedmice, i što je jako pozitivno imali su dosta dresova na lageru. treću garnituru (ovu sa zlatnim grbom) u svim veličinama, standardni plavi dres je isto bio dostupan, jedino bijelih nisu imali.

a majica ima uvijek, to barem nije problem
Dolaze i bijeli za koji dan...

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM

Camoranesi
Kontakt:

Post Postao/la Camoranesi » 09 avg 2014, 22:28

E raja evo malo informacija i mojih par utisaka sa treninga. Atmosfera među momcima i relacija sa Adžemom odlična, čak šta više odavno nije bila bolja i to je ono što me jako raduje. Fizička sprema se popravlja, svi igrači su motivisani, 'grizu', bore se za svoje mjesto u timu. Posebno mi je drago što se taj žar vidi kod Svrake, u jednom duelu sa malim Mekićem bukvalno se 'pobio' za loptu, a znamo kakav je bio do neki dan, statičan, nezainteresovan. Sve u svemu, sa ovakvim pristupom sutra i naravno uz našu gromoglasnu podršku, bodovi ostaju na Grbavici :kafa:

Čitam maloprije kako 'anamo oni' pišu zašto je Ivica starac otišao u Sloveniju a ne neko mlađi, i tako te gluposti, samo ću reći, naravno da će Ivica Osim da ide, jer je najcjenjeniji i najutjecajniji čovjek u Bosni što se fudbala tiče.. Nadamo se da će se vratiti sa dobrim vijestima za nas :kafa:
Ja ti dajem sve - dušu, tijelo i srce cijelo, jer ludo volim te!

1921

RedBullSA
Kontakt:

Post Postao/la RedBullSA » 09 avg 2014, 22:33

dino lj je napisao/la:ljudi znali neko dokle se doslo sa onim zalbama i parama za Sehica.
Ako mislis na ovo za ugovore sa Savezom i Bh Telecomom, smanjen je broj prijenosa i mislim da je to taj kompromis.Mada mislim da to opet nije zadovoljavajuce i realno al' eto..A za ovo drugo prica se da bi trebali u narednih 15-ak dana poceti ovi uplacivati u dijelovima nekim..

acab
Kontakt:

Post Postao/la acab » 09 avg 2014, 23:03

Sutra je pravi dan, samo najvjerniji, grla, dlanovi i da nosimo svetinju do pobjede !
Volim te Željo !
Volim te Željo !

RedBullSA
Kontakt:

Post Postao/la RedBullSA » 09 avg 2014, 23:14

Ne znam kako je vama, al ja jedva cekam sutrasnju utakmicu.Konacno opet tekma na Grbavici, dobra uvertira protiv Olimpika, i mislim da mozemo ocekivati osvetu za proslogodisnji poraz uz prelijep ambijent i nadam se nekih 5000 na tribinama.Mislim da ce ovi momci pokazati veliku zelju i borbenost sto je najvaznije, rezultat onda sigurno nece izostati, a i da izostane u tom slucaju nece im niko zamjeriti.Falit ce nam bas Nuspahic, a i Varea koji bi sigurno imao veliki motiv sutra da se dokaze u debiju pred domacom publikom i to bas protiv Sirokog.Nadam se da ce sutra i Memija dobiti odmah priliku od prve minute, i mozda Svraka neku manju minutazu cisto da opet osjeti malo teren i da pokusa da se vrati psihicki pogotovo,i treba mu dati podrsku,jer ukoliko ne ode moze nam biti vrlo vazan u ovoj sezoni, pogotovo njegovo iskustvo.Ocekujem naravno pobjedu naseg Zelje od 2-0 Rijad i Stana. ;)

Minhi
Kontakt:

Post Postao/la Minhi » 09 avg 2014, 23:16

bagrcavi je napisao/la:
Minhi je napisao/la:Nas najveci prioritet pored podmladjivanja ekipe traba biti IZGRADNJA ISTOCNE TRIBINE...
Što istočne?
Smatram da u ovoj poprilicnoj besparici, kada poreznoj svaki mjesec isplacujemo rate i kada je svaka marka bitna, najlakse i najjeftinije je napraviti 'istok'. Sa njim bi estetski dobili skoro potpuno drugaciji stadion na kojem bi nadam se mogli igrati Euro takmicenja. Plus stvorili bi uslove za dalju izgradnju...
Ja sam lud, ja sam jak - ja sam ZELJIN MANIJAK !!!

adi93
Kontakt:

Post Postao/la adi93 » 09 avg 2014, 23:16

RedBullSA je napisao/la:Ne znam kako je vama, al ja jedva cekam sutrasnju utakmicu.Konacno opet tekma na Grbavici, dobra uvertira protiv Olimpika, i mislim da mozemo ocekivati osvetu za proslogodisnji poraz uz prelijep ambijent i nadam se nekih 5000 na tribinama.Mislim da ce ovi momci pokazati veliku zelju i borbenost sto je najvaznije, rezultat onda sigurno nece izostati, a i da izostane u tom slucaju nece im niko zamjeriti.Falit ce nam bas Nuspahic, a i Varea koji bi sigurno imao veliki motiv sutra da se dokaze u debiju pred domacom publikom i to bas protiv Sirokog.Nadam se da ce sutra i Memija dobiti odmah priliku od prve minute, i mozda Svraka neku manju minutazu cisto da opet osjeti malo teren i da pokusa da se vrati psihicki pogotovo,i treba mu dati podrsku,jer ukoliko ne ode moze nam biti vrlo vazan u ovoj sezoni, pogotovo njegovo iskustvo.Ocekujem naravno pobjedu naseg Zelje od 2-0 Rijad i Stana. ;)
Svraka ne igra sutra zbog crvenog kartona iz prosle sezone...kaznjen sa 2 utakmice,tako da sutra na njega ne mozemo racunati

acab
Kontakt:

Post Postao/la acab » 09 avg 2014, 23:16

Ma kakvih 5. hiljada, hajmo biti realni...
Volim te Željo !

pile87
Kontakt:

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la pile87 » 09 avg 2014, 23:19

Minhi je napisao/la:
bagrcavi je napisao/la:
Minhi je napisao/la:Nas najveci prioritet pored podmladjivanja ekipe traba biti IZGRADNJA ISTOCNE TRIBINE...
Što istočne?
Smatram da u ovoj poprilicnoj besparici, kada poreznoj svaki mjesec isplacujemo rate i kada je svaka marka bitna, najlakse i najjeftinije je napraviti 'istok'. Sa njim bi estetski dobili skoro potpuno drugaciji stadion na kojem bi nadam se mogli igrati Euro takmicenja. Plus stvorili bi uslove za dalju izgradnju...
Ne znaci nista jos 5 tribina da napravimo uslov si svlacionice, ambulanta, soba za dpoing kontrolu itd
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 09 avg 2014, 23:21

Znači zapad. Ali po svim pravilima i to je to. Ostale ti tribine i ne trebaju.
DRUG NEBI TI PUNCA

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Taree i 22 gosta.