Monolog je napisao/la:@Stokton,
Ne, mislim na negativnu atmosferu koju je stvorio Emir Spahic. Ista ga prati dugi niz godina, nije to nastalo preko noci. Sve sam pisao o tome, a svaki put se okrene prica za 180 stepeni i krive iskljucivo novinari. Jeste, novinari su krivi zbog svega sto se desavalo oko Emira Spahica, kako u reprezentaciji, tako i u njegovim bivsim klubovima. Nema sta, prokleti da su pripadnici sedme sile.
Po Emirovom odlsaku iz Moskve, bio je jedan clanak koji (ni)je objavljen. Renomirani (tada) list je u pitanju. To znaju svi novinari i(li) osobe koje su blize reprezentaciji. Nesluzbeno ce ti svako od njih to priznati, sluzbeno - JOK. Posao, staz, zdravlje. Tri jednostavna razloga. Sasvim razumljivo.
Ne branim novinare, nemoj(te) me shvatiti pogresno. Ali, je l' moguce da je Emir Spahic toliko stao na zulj nekome i da ljudi toliko iznose neistine o njemu?! Cudi me sto se ne pise toliko o ostalim. Tebe?
Da,moguce je.Emir Spahic je bio prepreka pojedinim novinarskim krugovima da se i oni pitaju oko izbora igraca,igre,ukratko oko toga da se i oni ugrade u(i finansijski)u uspjehe reprezentacije.Tako ti je to kod nas.
Isto to ceka i Edina Dzeku,vec mu je poslano upozorenje,odnosno prijetnja,odnosno ucjenjen je.Jasno mu je poruceno da ukoliko ne bude saradjivao sa tim krugom novinara koji vedri i oblaci,davao im intervjue kad god oni pozele,ne bude ih pustio medju igrace kad god oni pozele,da ga cega isto sto i Spahica,nemilosrdna kampanja pljuvanja,ocrnjivanja i butalnog masakriranja od tog istog kruga.
Sjetimo se samo onog kvazi skupa, kojeg je organizovao Topalbecirvic,gdje on pun bijesa i ljubomore prica o tome kako su Dzeko i ostali ustvari niko i nista,da samo imaju vise para a da su oni(novinari)ustvari u svemu drugom veci od njih,da su pametniji,inteligentniji itd.Pogledaj to,mozes to naci,sve ce ti se samo kazati.
I podrska Susicu je uslovljena time,da je uvijek dostupan za izjave i da bude koopertivan i uzme u obzir i prijedloge tog kruga koga ce pozvati u reprezentaciju.
Kad toga ne bude,nestace i podrska,budi uvjeren u to.
Uostalom,dani pred nama ce potvrditi da sam ja upravu.Ta skupina ljudi sebe smatra toliko mocnim da misle da niko ne smje raditi ono s cime se oni nece sloziti.
Samo sad imaju ogroman problem,jaki su ali je Edin Dzeko jaci od svih njih zajedno.Nadam se da ce ih postaviti tamo gdje im je mjesto,organizovati dvije,tri preskonfertencije,na pocetku okupljanja,pred utakmicu i poslije utakmice, gdje mogu pitati sta zele.A za sve ostalo da ce ih udaljiti od ekipe.
To sto ih je Spahic uspio drzati dalje od ekipe je,izmedju ostalog,razlog sto smo konacno uspjeli da se plasiramo na svjetsko prvenstvo,nisu mogli mesetariti i kvarit atmosferu.Zato su ga i napadali.