Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

gost
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la gost » 08 avg 2014, 18:44

Janez je napisao/la:Čestitke Džeki na ovom priznanju od srca sve najbolje. ;)

Ali moram nešto napisati bez obzira svidjelo se to nekome ili ne. Džeko je u ovom momentu prije svega naš najbolji igrač pored Pjanića i to mu niko ne može da ospori. Ali glavni igrači ne moraju vazda biti kapiteni i to se pokazalo do sada mnogo puta tačnim i provjerenim. Zašto ovo pišem, pišem jer smatram da u ovom trenutku Džeko nije prava osoba da ponese kapitensku traku. Jednostavno za mene on ne posjeduje crte vođe i lidera koje traži jedan kapiten. Često smo bili u prilici vidjeti da kad treba igrače razdrmati nakon primljenog gola Džekina reakcija izostaje iako bi on trebao da to radi jer je ipak jedan od glavnih igrača ove reprezentacije. Sukobi sa domaćim medijima, nazivanje navijača miševima, obraćanje javnosti u BiH preko FB, kašnjenje na pripreme, famozna reakcija Džeke protiv Egipta. Živo me zanima kako će sada da se obraća kao kapiten, hoćemo li doživjeti da novinari na pressu postave pitanja, da njegov stručni PR prikupi pa da onda novinari i javnost skupa čekaju odgovore Big Eda na FB. Kapitenska traka nosi mnogo odgovornosti i traže odricanja, svaki poraz i lošu igru kapiten mora da izađe pred javnost, mora da očekuje paljbu od strane novinara, a Bogami ona utakmica sa Egiptom mi ne daje optimizma da će naš Edin znati da se nosi sa kritikom, hoće li i novinarima reći glasnije ne čujem vas??!! Novi kapiten je navijače koji mu nisu pružali podršku nazivao miševima, dijelio je javnost na prave i krive, izvinite ali ja se ne sjećam da je jedan Messi, Ronaldo, Ibrahimović i mnogi drugi tako nešto uradili. Ja mu zamjeram na tome ozbiljno i jedan od razloga zašto mi nije draga ova odluka. Sad se postavlja ključno pitanje ako je zbog problema sa Hajrovićem kasnio na pripreme, bunio se zbog izostavljanja Ibričića šta nas očekuje u budućnosti. Hoće li sutra ako neko izostavi nekog drugog igrača Džeko možda uticati da igrači lošije odigraju itd. Rekoh već puno stvari se vrti u glavi dok razmišljam o novom kapitenu. Ali opet mi neku nadu daje da će možda ova nova uloga za Džeku da se pozitivno odrazi na njega, da ga spusti na zemlju i da stvari koje je radio prije ne ponavlja i bude pravi uzor svima u svlačionici i zajedno sa ostalim našim igračima iznese teret novih kvalifikacija jer su sve oči sada uprte u njih nema više drugih mjesta, baraža letvica je visoko postavljena. ;)

Ovi što pišu da će Džeko biti nova žrtva poslije Spahe kao da ga odmah opravdavaju, pa da neće možda javnost i mediji da napadaju Avdiju, Kolašinca ili Pjanića, logično da je kapiten prvi na udaru i da mora da se nosi sa tim. Kad Argentina loše odigra ne kritikuje se Zabaleta ili Romeo već Messi kapiten i glavni igrač, Švedska udari na Ibru, Portugal na Ronalda, ako oni mogu možemo i mi. Šta sad treba da ako je postao kapiten da ga tapšemo i da mu svi ljubimo stopala. Dobio je traku od selektora, njegovo je da bude vođa i najbolji na terenu, kapiten je ogledalo tima.
Manje po restoranima, prvi da je u hotelu na spavanju i to je to. Neka pogleda i ugleda se na Philip Lama oličenje vođe, nikad nikakve mrlje, ako može on može i naš Džeko.

Kapitenska je traka velika odgovornost, znao se provoditi sad je vrijeme za ozbiljan pristup i red. Valjda se može u god. dana par put primiti i odraditi pripreme kako Bog zapovijeda. Kao kapiten prvi zadatak očekujem da prihvate da se ubuduće sve pripreme održavaju u Zenici i da je Hrasnica prošlost, dosta je provoda po Bosni. Repka je svetinja i svaki igrač bio to Džeko ili Begović mora da shvati ne dolaze da bi pobjegli od kluba i provodili se.

Džeko ti si naš najbolji ambasador jači od svih lobija u Vašingtonu nema te pare koja može platiti zadnje kolo Engleza kad su sve oči svijeta uprte na Etihad i onaj momenat kad se utakmica završi i Džeko se ogrne zastavom BiH. Nema tog spota na CNN,BBC, reklame koja može nadmašiti to, zato i očekujemo da kao što se ponašaš i boriš u City-u isto to preneseš na repku ko nekada. Ne tražimo mi puno, samo malo više odanosti i borbe, manje provoda i bespotrebnih svađa sa medijima i navijačama. Ako zviždimo demantuj nas igrom i golom, ne mlati rukama i ne pravi se pametan, svaki navijač je platio masnu lovu da vas prati u Brazilu, Austriji ili Novom Zelandu, nije niko dao 5 km, velika lova na ovakvom vaktu se izdvoji i zato očekujemo najbolje od vas jer vi to možete.

Da si nam živ i zdrav uz puno velikih pobjeda pa da nas na narednom EP povedeš dalje od grupne faze, očekujemo pravi pristup, opravdanje kapitenske trake i sve što sam gore naveo i napisao da me igrom i zalaganjem te ponašanjem na i van terena demantuješ jer znam da možeš.

Ovo je moje bilo lično mišljenje, ne očekujem da se iko složi i ne treba. :bih:
Lijepo i pismeno si ti ovo sastavio :thumbup:

Samo, nekako kada čitam ovo, upitah se, jel istina da se puno ne traži. Ono 36 golova u reprezentaciji, otkako je on u reprezentaciji dohvatili smo dva baraža, jedno svjetsko, došli među prvih dvadeset reprezentacija svijeta.....i opet ne valja......jesi sigura da puno ne tražimo ?

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 08 avg 2014, 18:45

AzRimiRzA je napisao/la:Svaka cast Janez.

A ti Consigliere si malo dosadan sa tim..
Dosadan s cim? Nema niti jednog argumenta zasto bi Begovic bio kapiten prije Dzeke. Barem razumnog! Misimovic da, Begovic ne.
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 08 avg 2014, 18:54

Begovic ima bolje liderske sposobnosi od Dzeke, to je cinjenica. Dzeko ima duzi staz, najbolji je igrac i strijelac u historiji reprezentacije, vice-kapiten.

Ja da sam birao, bez obzira kolko volim Edina, dao bih kapitensku Asmiru, al nemam nista protiv ni da je na Dzekinoj ruci

stokton
Kontakt:

Post Postao/la stokton » 08 avg 2014, 18:54

Consigliere je napisao/la:Srijeda, 18.11.2009.

Suspenzija Spahica u uzvratu protiv Portugala, Dzeko kapiten sa 23 godine. U tim trenucima Begovic je jos bio ponosni kanadjanin ;)

Ovo je ono sto se naziva logican slijed dogadjaja ;)
Upravo to, toliko se lik diže u nebesa a koliko je vago Kanada ili BiH, i sreća pa Kanada ima slabu ekipu inače ko zna šta bi bilo.
Druga je stvar što mi ništa ne pamtimo, bino je da se pljuje po Spahi sad kad njega više nema Džeko je na redu, sad je pitanje koliko će izdržat dok ne pošalje sve u P.M.

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 08 avg 2014, 19:07

Ne treba uzimati Asmiru za zlo tu izjavu,naravno da je to oprosteno,ali da ga u prici oko kapitena malko diskredituje i to stoji.
Sjecam se prvih utakmica,navijaci mu skandiraju ime a on nista,javi se-on nista.Ali vremenom je nadosao,kad je probao cevape,kad je upoznao nas mentalitet.Sad je Asmir decko za primjer.

AzRimiRzA
Kontakt:

Post Postao/la AzRimiRzA » 08 avg 2014, 19:34

Consigliere je napisao/la:
AzRimiRzA je napisao/la:Svaka cast Janez.

A ti Consigliere si malo dosadan sa tim..
Dosadan s cim? Nema niti jednog argumenta zasto bi Begovic bio kapiten prije Dzeke. Barem razumnog! Misimovic da, Begovic ne.
Ali isto to nije argument da nebih trebao biti kapiten. To je samo jeftino dobacivanje. Odlucio je se za nas, i od tog trenutka je bio vise nego odlican. Jedini je koji je imao mu*a da digne glas na Spahica na terenu. Nosao je Nigerijance kad su drugi propustali te iste igrace (ovo nije samo za Dzeku nego sve kandidate). Od prijateljske pa do SP'a u svakoj utakmici je dao 110%, cak i po americi gdje je vecina igrala "opusteno". Svaki put kad se prica sa njim, uvijek je konkretan i daje solidne izjave. Profesionalne, a ne nervozne. Necu da spominjem stvari van terena jel to sam negledam, ali zna se i tu sve. U takvoj smo situaciji da moramo traziti momke po inostranstvu, zbog izbjelih porodica i nije ludo pomisliti da ce ti klinci zavoliti makar malo tu drzavu u kojoj su odrasli.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 08 avg 2014, 20:05

AzRimiRzA je napisao/la: Ali isto to nije argument da nebih trebao biti kapiten. To je samo jeftino dobacivanje. Odlucio je se za nas, i od tog trenutka je bio vise nego odlican. Jedini je koji je imao mu*a da digne glas na Spahica na terenu. Nosao je Nigerijance kad su drugi propustali te iste igrace (ovo nije samo za Dzeku nego sve kandidate). Od prijateljske pa do SP'a u svakoj utakmici je dao 110%, cak i po americi gdje je vecina igrala "opusteno". Svaki put kad se prica sa njim, uvijek je konkretan i daje solidne izjave. Profesionalne, a ne nervozne. Necu da spominjem stvari van terena jel to sam negledam, ali zna se i tu sve. U takvoj smo situaciji da moramo traziti momke po inostranstvu, zbog izbjelih porodica i nije ludo pomisliti da ce ti klinci zavoliti makar malo tu drzavu u kojoj su odrasli.
Pusti ti 110% i ostale fraze.... Ja volim Begovica i smatram ga igracinom i ljudinom i dobrim izborom za kapitena, ali ako postoji jedna, dva ili pet igraca koji su nas zaduzili vise i koji vise zasluzuju da nose traku onda je to tako i to treba priznati. Dzeko - u21, najbolji strijelac, najveca zvijezda; Miske- staz, ugled u repki, Pjanic- u ovom trenutku nas najbolji igrac.... Sve su to igraci koji dodju prije Begovica koji iz nekog razloga ima ogromnu vecinu na svojoj strani. :wtf:
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 08 avg 2014, 20:12

Beg probaše ćevape pa postade vrhunski patriota!
Vagaše između Kanade i BiH, neoprostivo!
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 08 avg 2014, 20:24

Bio dobar kapiten za Wolfsburg onu zadnju polusezonu 2010...samo je pravio incidente i fulao penale...ocekujem nesto slicno i ovaj put
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 08 avg 2014, 20:28

Hoće li neko konačno banovati ovog trolera? Ljudi su za smiješne stvari dobijali banove, a ovaj ništa.
DRUG NEBI TI PUNCA

fkv123
Kontakt:

Post Postao/la fkv123 » 08 avg 2014, 20:29

Po mom, Džeko nije mentalitet niti kapacitet za kapitena.

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 08 avg 2014, 20:32

zizu1991 je napisao/la:Beg probaše ćevape pa postade vrhunski patriota!
Vagaše između Kanade i BiH, neoprostivo!
Pa nije neoprostivo,oprosteno je.
Sto se tice cevapa,pa covjek je nekoliko puta rekao da jedva ceka okupljanje da pojede cevape i da uziva u tom specijalitetu :mrgreen:

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 08 avg 2014, 20:33

Na ovom siteu se konstantno vrijedjaju reprezentativci...zbog cega je to dozvoljeno???
Valjda treba da bude neki red na forumu,neka pravila ?????
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

2025 godina najvecih luzera

6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 08 avg 2014, 20:34

Dzeko je prosao sve nase selekcije, od U-19 do A, Dzeko je djete ratnog opkoljenog Sarajeva, od nase lige dogurao je do sampiona Njemacke i Engleske, svojim igrama je pravio razliku i donosio titule, uvijek sa zastavom BiH u svojim rukama. Vec sada je najbolji strijelac nase reprezentacije svih vremena. Cesto ucestvuje u humanitarnim akcijama, ambasador je Unicefa, itd. Drugim rijecima, zasluzio je traku. Bila bi to velika nepravda da ga je Susic preskocio, ali on na to naravno nije ni pomisljao. Kao sto kaze Pape, uvijek je znao da ce jednog dana kad se Spahic oprostio Edin dobiti traku. Vidim i da su Begovic i Pjanic zamjenici. Nije lose.

Biscione
Kontakt:

Post Postao/la Biscione » 08 avg 2014, 20:35

Juventinisimo je napisao/la:Na ovom siteu se konstantno vrijedjaju reprezentativci...zbog cega je to dozvoljeno???
Slažem se
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 08 avg 2014, 20:36

fkv123 je napisao/la:Po mom, Džeko nije mentalitet niti kapacitet za kapitena.
Kratko i jasno :thumbup:

Dzeko je postao Salihamidzic broj 2

Posle odlaska Cire...stvarno je Dzeko=Salihamidzic

Deniss
Kontakt:

Post Postao/la Deniss » 08 avg 2014, 20:39

Biscione je napisao/la:
Juventinisimo je napisao/la:Na ovom siteu se konstantno vrijedjaju reprezentativci...zbog cega je to dozvoljeno???
Slažem se
Tako je..nek svi oni koji pljuju bilo kojeg od nasih reprezentativaca iznesu detalje svog zivota i svega sto su do sad uradili za ovu zemlju,gdje i kako su predstavljali nasu zemlju pa da vidimo kolike su patriote,a ne sve sami heroji na rijecima..preko foruma

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 08 avg 2014, 20:39

calcio je napisao/la:Dzeko je prosao sve nase selekcije, od U-19 do A, Dzeko je djete ratnog opkoljenog Sarajeva, od nase lige dogurao je do sampiona Njemacke i Engleske, svojim igrama je pravio razliku i donosio titule, uvijek sa zastavom BiH u svojim rukama. Vec sada je najbolji strijelac nase reprezentacije svih vremena. Cesto ucestvuje u humanitarnim akcijama, ambasador je Unicefa, itd. Drugim rijecima, zasluzio je traku. Bila bi to velika nepravda da ga je Susic preskocio, ali on na to naravno nije ni pomisljao. Kao sto kaze Pape, uvijek je znao da ce jednog dana kad se Spahic oprostio Edin dobiti traku. Vidim i da su Begovic i Pjanic zamjenici. Nije lose.
Patriotizam Edin Dzeko style

slika

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 08 avg 2014, 20:42

Nageo se ko malo dijete da bude dio te grupe njihove...dok su Kolarov i Nastasic u svom elementu i boli ih k. za Dzeku

E moj Dzeko...dobri su ti prijatelji...halal ti bilo

Gefufna
Kontakt:

Post Postao/la Gefufna » 08 avg 2014, 20:44

.
Zadnja izmjena: Gefufna, dana/u 07 okt 2016, 19:11, ukupno mijenjano 1 put.
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], Serha, Zglavkar i 16 gostiju.