EP 2012 - Kvalifikacije (nasa grupa)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koje mjesto u kvalifikacijama očekujete:

1.
212
32%
2. (najbolji drugi)
122
18%
2. (prolaz u baražu)
159
24%
2. (ispadamo u baražu)
60
9%
3.
47
7%
4.
29
4%
5.
9
1%
6.
23
3%

Ukupno glasova: 661

drop
Kontakt:

Re: EP 2012 - Kvalifikacije (nasa grupa)

Post Postao/la drop » 03 mar 2010, 21:58

Španci ubiše francuze u sred Pariza (dobro je Pape reko da je odlicno što smo izbjegli te špance , ubili bi nas opet ko zeceve)...Rumuni ga doje od jevreja...samo da hoce ostati u ovoj formi do septembra.
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

HuX
Kontakt:

Post Postao/la HuX » 03 mar 2010, 22:04

francuzima poslije SP-a odlazti domenech najvjeriovatnije i dolazi blanc, i prije utakmice s nama imat ce jednu provjeru tako da bi lahko mogli zijanit protiv nas, jer ce bit umorni, a nece imat puno vremena za uigravanje blancove taktike :)
Dok nam je predsjednik bio bravar,sva su nam vrata bila otvorena!
Bayern & Željo & Hajduk

Nasa najveca mana je sto smo muslimani!

Emir_ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir_ZENICA » 03 mar 2010, 22:07

03.09.2010. Luksemburg - BiH 3
07.09.2010. BiH - Francuska 1
08.10.2010. Albanija - BiH 1
12.10.2010. slobodni
25.03.2011. BiH - Rumunija 3
29.03.2011. slobodni
03.06.2011. Rumunija - BiH 1
07.06.2011. BiH - Albanija 3
02.09.2011. Bjelorusija - BiH 0
06.09.2011. BiH - Bjelorusija 3
07.10.2011. BiH - Luksemburg 3
11.10.2011. Francuska - BiH 1
A C A B !

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 03 mar 2010, 22:11

kralj_je_mrtav je napisao/la:
drop je napisao/la:Španci ubiše francuze u sred Pariza (dobro je Pape reko da je odlicno što smo izbjegli te špance , ubili bi nas opet ko zeceve)...Rumuni ga doje od jevreja...samo da hoce ostati u ovoj formi do septembra.
A Albanci vode protiv S. Irske koja je u kvalifikacijama dobila Sloveniju, Poljsku tukla i remizirala, a sa Cesima dva puta remizirala. Nije jos kraj, no mislim da ce gostovanja u Albaniji biti najbitnija za konačan poredak
Albaniju ne treba podcijeniti ni pod razno :!: :!: (i Sušić ih nece podcijeniti sigurno) posebno su opasni na svom terenu,ali mislim da bi trebali uzeti minimalno 4 boda u dvomecu sa njima...ipak smo kvalitetnija ekipa od njih.
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 04 mar 2010, 05:33

Sa pristupom igri kakav smo imali danas ne trebamo previše da brinemo. Ako je suditi prema ovim utakmicama od danas onda se možemo, prilično ravnopravno, nositi i sa Francozima mada ne treba zaboraviti da su ovo prijateljske utakmice. Ako je nas Iran dobio u Sarajevu sa 3:2 onda nas je Turska trebala razvalit 14:3. Čar fudbala i jeste u tome što nije prosta matematika...
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

adas_barca
Kontakt:

Post Postao/la adas_barca » 06 mar 2010, 10:28

03.09.2010. Luksemburg - BiH 3
07.09.2010. BiH - Francuska 1
08.10.2010. Albanija - BiH 3
12.10.2010. slobodni
25.03.2011. BiH - Rumunija 3
29.03.2011. slobodni
03.06.2011. Rumunija - BiH 1
07.06.2011. BiH - Albanija 3
02.09.2011. Bjelorusija - BiH 1
06.09.2011. BiH - Bjelorusija 3
07.10.2011. BiH - Luksemburg 3
11.10.2011. Francuska - BiH 1(0)

biskitt
Kontakt:

Post Postao/la biskitt » 12 mar 2010, 22:47

Kuže: Volio bih da su se Muratović i Rahimić oprostili
Moj tim će svim selekcijama biti tvrd orah - kaže Kuže

Josip Kuže je svojevremeno branio boje Dinama. Za tim iz Zagreba je igrao u periodu od 1971. do 1981. godine. Sakupio je 384 utakmica za „modre“, a uz to je postigao14 golova. Bio je odbrambeni igrač, kojeg je krasio dobar pregled igre.

Po završetku igračke karijere ostao je u nogometnim vodama. Posvetio se trenerskom pozivu, a u sezoni 1988/89 bio je trener i banjalučkog Borca.

Upravo je u tom periodu Kuže, trenirao Damira Špicu, nešto kasnije i kapitena Borca koji nam je bio „veza“ da dođemo do Kužea.

Hrvatski stručnjak je trenutno selektor Albanije, reprezentacije koja se nalazi u našoj grupi u narednim kvalifikacijama za odlazak na Evropsko prvenstvo.

- Trenutno se nalazim u Albaniji. Za koji dan se vraćam u Zagreb. Pretpostavljam da želite znati, kakve su aktivnosti moje selekcije.

Albanija je 3. marta u prijateljskom meču bila bolja od Sjeverne Irske. To je za mnoge bilo iznenađanje. Kako Vi gledate na to?

- Ne bih se složio sa Vama, da je ishod te utakmice, iznenadio sve koji prate nogometne prilike u Evropi. Mi smo selekcija koja je u usponu. To govore i naši posljednji rezultati.

Jeste li zadovoljni dogovorom iz Luksemburga o rasporedu odigravanja kvalifikacionih utakmica za Euro?

- Naravno. Svaka delegacija je imala svoje želje. Mi smo sretni što ćemo kvalifikacije otvoriti gostovanjem u Rumuniji. Nakon toga u goste nam stiže Luksemburg, pa onda BiH. Dakle, imamo dobru podlogu da napravimo nešto više već na samom startu kvalifikacija.

BiH će svoj prvi susret igrati u gostima protiv Luksemburga.

- To je želio Sušić. Nije to loša zamisao, upisati tri boda, a onda pred domaćom publikom pokušati iznenaditi favorizirane Francuze. Inače, bit ću iskren i kazati da nisam sretan što je moja selekcija za protivnika dobila Bosnu. To je selekcija koja ne zaslužuje da bude u trećem šeširu. Vi objektivno treba da se nalazite u prvom ili drugom.

Koliko znate o bh. selekciji?

- Dosta toga. Inače, o njima mi informacije sakuplja Džemal Mustedanagić. On je moj prvi saradnik. Do kvalifikacija ću sigurno uživo gledati selekciju koju sa klupe vodi Sušić. Možda, baš protiv Njemačke u prijateljskoj utakmici uoči Mundijala.

Kuže nas je iznenadio poznavanjem naših igrača.

- Muratovića sam svojevremeno trenirao. Bilo je to 2000. godine u Kemnicu. Tada je Samir igrao špica, a sada na poziciji zadnjeg veznog. Volio bih da su se on i Rahimić oprostili od dresa reprezentacije BiH. Za mene su to izuzetno važni igrači za igru BiH. Naravno, vaš najbolji igrač je Edin Džeko. Stvarno se radi o lucidnom napadaču, koji ima „šmek“ za gol.

Koji su ciljevi selekcije Albanije u narednim kvalifikacijama?

- Moj tim će svim selekcijama biti tvrd orah. U to budite više nego sigurni. Mi smo u prethodnim kvalifikacijama remizirali protiv Portugala (0:0). Čelnici Saveza ne vrše nikakav pritisak na mene. Mi smo svi svjesni da bi za nas bio veliki uspjeh, kada bismo recimo kvalifikacije završili na trećem ili eventualno četvrtom mjestu - istakao je Kuže, koji je u svojoj trenerskoj karijeri sjedio i na klupi reprezentacije Ruande i to 2007. i 2008. godine, nakon čega je prešao u japanski Džef junajted naslijedivši našeg Amara Osima.

Hoćete li uoči susreta sa BiH tražiti savjet od Blaževića, bivšeg selektora naše reprezentacije?

- Prije svega trebate znati da je Ćiro moj prijatelj. Međutim, mi imamo različite vizije, kada je nogomet u pitanju. Zato o tome sa njim, neću razgovarati. Moje je mišljenje da on nikada ne bih ništa ružno rekao o reprezentaciji BiH - riječi su Kužea.

sead_f1
Kontakt:

Post Postao/la sead_f1 » 15 mar 2010, 09:57

Nisam znao, gdje da postavim pitanje, pa sam ovde, posto se radi o pripremama ze EP-kvali.

Procitao sam da od prekosutra krece prodaja ulaznica za Njemacka:BiH (03.06.2010) i vec se zna da se igra u Frankfurtu.

Da li neko ima te informacije uvezi utakmice u Svedskoj, koja je zakazana 29.05.2010?
Da li se vec zna, gdje igraju i odkad se mogu kupiti karte?
To finish first, first you have to finish.

Gorazde11
Kontakt:

Post Postao/la Gorazde11 » 16 mar 2010, 12:52

Mirza_Hordas je napisao/la:ne znam za vas ali ovaj raspored je fantastičan 8-) ;) iz prve tri utakmice obavezno izvuči najmanje 7 bodova
Ma moze se i 9 8-)

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 16 mar 2010, 14:16

Gorazde11 je napisao/la:
Mirza_Hordas je napisao/la:ne znam za vas ali ovaj raspored je fantastičan 8-) ;) iz prve tri utakmice obavezno izvuči najmanje 7 bodova
Ma moze se i 9 8-)
Ja samo molim Boga da Francuska odigra sto bolje na SP-u pa da ovaj kloc Domenech nastavi kao selektor.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

delija
Kontakt:

Post Postao/la delija » 17 mar 2010, 01:34

Cartman je napisao/la: Ja samo molim Boga da Francuska odigra sto bolje na SP-u pa da ovaj kloc Domenech nastavi kao selektor.
Hehe i dje je tu logika.Pa ako uspiju odigrat dobro znaci i da nije kloc :mrgreen: ..Nasa jedina nada protiv Francuza je to sto ce nas sigurno podcijeniti

19TM87
Kontakt:

Post Postao/la 19TM87 » 17 mar 2010, 01:36

delija je napisao/la:
Cartman je napisao/la: Ja samo molim Boga da Francuska odigra sto bolje na SP-u pa da ovaj kloc Domenech nastavi kao selektor.
Hehe i dje je tu logika.Pa ako uspiju odigrat dobro znaci i da nije kloc :mrgreen: ..Nasa jedina nada protiv Francuza je to sto ce nas sigurno podcijeniti
vjeruj da nas nece podcjenjivat, prvo sto smo se pokazali u proslim kvalifikacijama, drugo sto su nasi reprezntativci skoro svi u jako dobroj formi ;)
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA

Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...

delija
Kontakt:

Post Postao/la delija » 17 mar 2010, 01:45

19TM87 je napisao/la:
vjeruj da nas nece podcjenjivat, prvo sto smo se pokazali u proslim kvalifikacijama, drugo sto su nasi reprezntativci skoro svi u jako dobroj formi ;)
Ma sve je to relativno.Ako dobro prodju u kvalifikacijama bit ce umisljeni tako da cemo mi izgledati kao lagan plijen,a ako slabo prodju onda ce uci max ozbiljno..Al dobro eto nadat se da ce nas podcjeniti ;)

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 17 mar 2010, 01:47

Neka neće, napokon da nismo samo došli i da vidimo sa koliko ćemo razlike izgubiti, sada je napokon došlo hvala Bogu vrijeme, kada imamo i šanse da svakoga dobijemo.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 17 mar 2010, 01:48

delija je napisao/la:
Podcijeniti nekoga ko je prije par mjeseci bio u barazu. :roll:
I tu se covjek moze zapitati gdje logika.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

delija
Kontakt:

Post Postao/la delija » 17 mar 2010, 01:53

harishp je napisao/la:
delija je napisao/la:
Sad mi reci da je nerealno da ekipa iz prvog jakosnog sesira podcjeni ekipu iz 3 sesira.Pogledaj nam statistiku protiv jacih ekipa pa skontaj jel realno

Urban

Post Postao/la Urban » 17 mar 2010, 01:55

harishp je napisao/la:
delija je napisao/la:

samo nas ludjak moze podcijenit a nebi me cudilo od francuza da nas podcijene bilo bi to super da je nama dobit pa nek oni podcjenjuju koliko hoce :)
IVICA OSIM :" ONAJ KO NE MOŽE DA TRČI , NE MOŽE NI DA IGRA , PADA I TAKTIKA , PADA SVE U VODU "

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 17 mar 2010, 01:58

Uradili to ili ne, oni su igrački dosta kvalitetniji, no ipak nadam posljedna umire. Mora se unijeti i malo objektivnosti u ovo sve. Ne možeš sada reći demolirati ćemo ih, ili ovo je sigurno pobijeda. Samo sabura, smireno i laganini sve. Idemo od utakmice do utakmice, jer za nas su ove kvalifikacije posebne, to jeste, svaka utakmica je već finala, svaku utakmicu moramo dobro odigrati i to je to.

Lahku noć ;)

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 17 mar 2010, 11:01

Ja mislim da su nasi navijaci previse umislili da nas treba previse respektovati. To sto smo mi bili u barazu za SP 2010 nista ne znaci. Nije nikakav poseban uspjeh. Vjerujem da se vecina ljudi ne sjeca ko je ucestvovao na raznim barazima tokom prethodnih kvalifikacija. Navescu samo primjer Latvije, koja je kroz baraz uspjela proci na EP 2004 u Portugalu (ne znam sjeca li se iko toga). Znaci ostvarili su veci uspjeh od nas, prosli su baraz, izbacivsi Tursku koja je tada bila treca na svijetu. A onda se u narednim kvalifikacijama provalili, bili su u grupi tek peti (ispred Luksemburga i Lihtenstajna, jedine dvije ekipe koje su uspjeli pobijediti u kvalifikacijama).
Znaci trebamo prestati razmisljati da smo mi najgora opcija koja je mogla zadesiti Francuze iz treceg sesira. Tako niko ne misli, pa ni Francuzi.
I to je vrlo dobro. Bolje da nas podcijene, jer mi samo tako mozemo profitirati.
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

Dalix
Kontakt:

Post Postao/la Dalix » 26 mar 2010, 17:42

jose je napisao/la:Ja mislim da su nasi navijaci previse umislili da nas treba previse respektovati. To sto smo mi bili u barazu za SP 2010 nista ne znaci. Nije nikakav poseban uspjeh. Vjerujem da se vecina ljudi ne sjeca ko je ucestvovao na raznim barazima tokom prethodnih kvalifikacija. Navescu samo primjer Latvije, koja je kroz baraz uspjela proci na EP 2004 u Portugalu (ne znam sjeca li se iko toga). Znaci ostvarili su veci uspjeh od nas, prosli su baraz, izbacivsi Tursku koja je tada bila treca na svijetu. A onda se u narednim kvalifikacijama provalili, bili su u grupi tek peti (ispred Luksemburga i Lihtenstajna, jedine dvije ekipe koje su uspjeli pobijediti u kvalifikacijama).
Znaci trebamo prestati razmisljati da smo mi najgora opcija koja je mogla zadesiti Francuze iz treceg sesira. Tako niko ne misli, pa ni Francuzi.
I to je vrlo dobro. Bolje da nas podcijene, jer mi samo tako mozemo profitirati.
potpuno se slazem. Nismo mi bog zna kakva repka nismo se jos dobro razvili ali razvijamo se. Mislim da ce biti sa francuskom vjerovatno 1-1 i onda da ce nas u Parisu pobijediti 2-1 a mozda i tamo izjednacimo
15.06.2014 Vi ste PONOS NACIJE!

Powerlifting <3

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.