Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Premijer liga BiH - opcenito
To je Zrinjskog i došlo glave što su igrali ligu NDH ali ja mislim da bi i bez toga bili zabranjeni čak im je i zadnji predsjednik odmah po ulasku partizana u Mostar ubijen malo se zna da je u Mostaru u to vrijeme postojao i muslimanski nacionalni klub MOŠK Jedinstvo koji je također zabranjen 1945 radi nacionalnog predznaka.
Od 1945 do 1948 skoro su sva nacionalna društva ukinuta tipa HKD Napredak a nastavila su djelovati radnička društvaSignore je napisao/la:Iskreno, meni je to smijesno. Jesu oni igrali ligu NDH, al u to doba je Mostar bio pod NDH i sta su mogli? Mogli su neigrat, al kao da je itko mogao znati sta ce biti poslije. Jednostavno su se prilagodili. Sad bi trebali ukinuti gro klubova koji su za vrijeme Hitlera igrali u njemackoj ligi? Evo primjer Schalke, klub za koji je Hitler osobno navijao. Hitler je bio na vlasti nekih 11-12 godina, a Schalke je u svojoj povijest osvojio 7 titula prvaka Njemacke. Od tih 7 titula njih 6 je bilo za vrijeme Hitlera, zlocinca koji je bio lud za tim klubom. Slicajnost? Ajmo sad mrzit Schalke.FaraonTM je napisao/la:
Pa ne mogu sa sigurnošću reći ali pretpostavljam da su imali veze sa NDH, čak su i igrali u njihovoj ligi. Znamo šta je bila NDH i kakva je to tvorevina, a znamo i zašto je SFRJ branila rad takvim klubovima, yebiga ne mogu se prešutjeti neke stvari.
Al' nije to sportska tema, tako da ne bih o tome više.
Sad bi i na Kosovu trebali ukinut klubove koji su igrali pod okriljem FSS? Mislim da je ovdje prije svih najvise sra*a napravila Jugoslavija ukinuvsi veliki broj klubova. Mislim da nisu imali to pravo i da su od klubova trebali traziti samo da maknu nacionalni predznak, a ne poukidat i glumit neku mrgu.
Ma zabranit sve što nije bošnjačko i mirna bosna....
To je poenta ovih iz i mostara sarajeva itd..
Pa uvijek bošnjački klub prvak ili muslimanski, ovisi kako ga prozovu.
A staviti za predsjednika tih kliubova komšiće budimire, lijanoviće i niko im ne može reć da nisu multikulti
A staviti za predsjednika tih kliubova komšiće budimire, lijanoviće i niko im ne može reć da nisu multikulti

Držite se samo sporta. Kakva je ovo priča?
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
Pa vi živite od nacionalizma i kukanja kako ste ugroženi. Pogledaj postove tvojih rođenih pa ćeš viditi ko je ekstremista i nacionalista u svakom pogledu.zizu1991 je napisao/la:Držite se samo sporta. Kakva je ovo priča?
Ili kad to tvoji masovno peglaju čitav forum tad se to ne pika ili je to simpatično. Ogadište forum svima još malo pa ćete sami između sebe diskutovati.
- RockyMaivia
- Kontakt:
Jado jadni,odjavi se.Nemas ti pojma.miki651 je napisao/la:Ma zabranit sve što nije bošnjačko i mirna bosna....
StarMo nije skutorija...
Hrvatima je postalo sasvim normalno odlazak u playoff. Teška smo mi go.vna, od saveza, uprava klubova pa do medija. Sve ista go.vna
NO PYRO NO PARTY
http://mondo.ba/a499797/Sport/Fudbal/Sa ... ubove.html" onclick="window.open(this.href);return false;

1946
Ne zaslužuješ odgovor na ovaj post ali ćeš ga ipak dobiti. Moj post je bio upućen svima, i mojima i tvojima i vašima i našima i onima tamo, i onima vamo. Tako će ti biti jasnije da si se dobro izlanuo prije nego što si udario po mojim, ekstremnim nacionalistima kako ti reče. Zdra'o.miki651 je napisao/la:Pa vi živite od nacionalizma i kukanja kako ste ugroženi. Pogledaj postove tvojih rođenih pa ćeš viditi ko je ekstremista i nacionalista u svakom pogledu.
Ili kad to tvoji masovno peglaju čitav forum tad se to ne pika ili je to simpatično. Ogadište forum svima još malo pa ćete sami između sebe diskutovati.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
i pričamo o nekom napretku itd

nema ovdje naprijed nikako

HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG
Pa ne vjerujem ja da je Juga ukinula Zrinjski jer je samo igrao ligi NDH, nego je možda za vrijeme i poslije rata bio klub koji je ostao vezan za ideologiju kao NDH pa je zato ukinut? Ta ista NDH je Veležu zabranjivala rad, pa ljudi protestvovali protiv fašizma, a Zrinjski je igrao pod tim sistemom, što znači da se nisu protivili fašizmu.Signore je napisao/la:Iskreno, meni je to smijesno. Jesu oni igrali ligu NDH, al u to doba je Mostar bio pod NDH i sta su mogli? Mogli su neigrat, al kao da je itko mogao znati sta ce biti poslije. Jednostavno su se prilagodili. Sad bi trebali ukinuti gro klubova koji su za vrijeme Hitlera igrali u njemackoj ligi? Evo primjer Schalke, klub za koji je Hitler osobno navijao. Hitler je bio na vlasti nekih 11-12 godina, a Schalke je u svojoj povijest osvojio 7 titula prvaka Njemacke. Od tih 7 titula njih 6 je bilo za vrijeme Hitlera, zlocinca koji je bio lud za tim klubom. Slicajnost? Ajmo sad mrzit Schalke.FaraonTM je napisao/la:
Pa ne mogu sa sigurnošću reći ali pretpostavljam da su imali veze sa NDH, čak su i igrali u njihovoj ligi. Znamo šta je bila NDH i kakva je to tvorevina, a znamo i zašto je SFRJ branila rad takvim klubovima, yebiga ne mogu se prešutjeti neke stvari.
Al' nije to sportska tema, tako da ne bih o tome više.
Sad bi i na Kosovu trebali ukinut klubove koji su igrali pod okriljem FSS? Mislim da je ovdje prije svih najvise sra*a napravila Jugoslavija ukinuvsi veliki broj klubova. Mislim da nisu imali to pravo i da su od klubova trebali traziti samo da maknu nacionalni predznak, a ne poukidat i glumit neku mrgu.
Al' opet to je prekompleksna tema, a ovo je ipak sportski forum.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Ovdje su neosnovano pomenuli FK Željezničar! Ako je pomenut zbog duga prema poreznoj upravi onda na ovom spisku treba biti i FK Sarajevo te skoro kompletna liga jer niko dug nije vratio, a planiraju ga vratiti u ratama kroz onaj poznati reprogram dugova. Željo je sve ostalo za što su ga teretili izmirio, tako da je greška portala što su ga naveli u ovom članku. Ako neko misli drugačije onda neka navede i objasni zašto!?Kevin je napisao/la:i pričamo o nekom napretku itd
![]()
![]()
![]()
![]()
Dževad (Džemal) Begić - Đilda 25.09.1966. - 11.07.1992.
Pročitaj tekst ponovo. Evo da ti pomognem izdvojiću ti dio teksta: "Takođe, Slavija je dobila rok do utorka, 12. avgusta, da na stadionu u Foči, gdje igra domaće utakmice zbog rekonstrukcije svog stadiona u Istočnom Sarajevu, obezbijedi prostor za gostujuće navijače.
U trećem kolu slavija dočekuje Željezničar i sigurno je da će klub iz Sarajeva na Gradskom stadionu u Foči imati veliku podršku svojih navijača, a ukoliko Slavija ne uspije da riješi problem smještaja gostujućih navijača, neće moći da igra ni u Foči, nego će morati da potraži novi stadion gdje će ugostiti Željezničar, ali i ostale ekipe u nastavku prvenstva."
U trećem kolu slavija dočekuje Željezničar i sigurno je da će klub iz Sarajeva na Gradskom stadionu u Foči imati veliku podršku svojih navijača, a ukoliko Slavija ne uspije da riješi problem smještaja gostujućih navijača, neće moći da igra ni u Foči, nego će morati da potraži novi stadion gdje će ugostiti Željezničar, ali i ostale ekipe u nastavku prvenstva."
DRUG NEBI TI PUNCA
nema to veze sa ovim, ovddje se radi o nekom dugu prema igracu, treneru ili savezubagrcavi je napisao/la:Pročitaj tekst ponovo. Evo da ti pomognem izdvojiću ti dio teksta: "Takođe, Slavija je dobila rok do utorka, 12. avgusta, da na stadionu u Foči, gdje igra domaće utakmice zbog rekonstrukcije svog stadiona u Istočnom Sarajevu, obezbijedi prostor za gostujuće navijače.
Do mene je. Ne pročitah gore u lijevom uglu podnaslov "dužnici".
DRUG NEBI TI PUNCA
- SaltCityAttack
- Kontakt:
Sutra znaci ctveno crni derbi starih sportskih rivala ...sutra Fukare I Sloboda ce pokazati koliko su falili ovoj ligi... 8.000 + gledalaca pun sjever.Fukara I naravni nadam se pobjedi
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
Sramota!Kevin je napisao/la:i pričamo o nekom napretku itd
![]()
![]()
![]()
![]()
Ispuši Zvijezda foru, dakle.
glupost za hrabre je sebičan lijek
Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop
Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop
- badblueboylivno
- Kontakt:
sramota jedan od klubava koji se moze uklopit u rijec posteno je nastradao... u ovoj drzavi trebas bit lopov da bi nesto postigao...izace "zvijezda"jaca i bolja poslije svegabadblueboylivno je napisao/la:Gasi sve, ovo više nema smisla.
Bijelo-crvena polja zvijezdina
Igrajte za nju našu voljenu
Nek jače kuca to srce "ZMAJEVO"
Igrajte za nju našu voljenu
Nek jače kuca to srce "ZMAJEVO"
- badblueboylivno
- Kontakt:
Upravo sam na to i ciljao.
Mafija syebala jedan klub pa onda promijenila pravila.
Dok se klubovi javno ne počnu distancirati od te mafije i ne krenu nekim drugim, pozitivnim smjerom, bit ćemo ruglo i europski mulj.
GADLJIVO

Mafija syebala jedan klub pa onda promijenila pravila.
Dok se klubovi javno ne počnu distancirati od te mafije i ne krenu nekim drugim, pozitivnim smjerom, bit ćemo ruglo i europski mulj.
GADLJIVO

Hayley <3
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 1 gost.