Britanski novinar sa Bleacher reporta:
"Nevjerovatne slike dolaze iz Real Madrida, Bale i Ronaldo doslovno "frcaju" od mišića, na njima se jasno vidi da su u strašnoj formi, pogotovo Bale koji se transformisao ovo ljeto, vidi se da jako puno trenira, a veću inspiraciju ne može dobiti kad trenira sa Ronaldom.."
"Tu je glavna razlika između Messija i Ronalda, gledam neki dan slike Lea sa treninga i doslovno sam se šokirao koliko se udebljao, jasno mi je da je skoro sve osvojio što se može osvojiti, ali i Ronaldo nije daleko od toga, pa je iz godine u godine sve bolji i bolji."
"Messi može biti 30 puta veći talenat od Ronalda, što vjerojatno i jeste, ali Messi nema tu volju, tu želju za konstantnim napredovanjem, za dokazivanjem, nema jednostavnu tu iskru koja bi ga učinila najboljim igračem ikad. Koliko god vam Ronaldo bio "folirant", "ohol", "odbojan", jednostavno morate priznati da je u svakom smislu veći profesionalac od Messija, a i kompletniji sportista.."
"Ne znam za vas, ali moje dijete će slijediti primjer Ronalda, a ne Messija. Barem što se tiče fudbala i svega što ide uz to, koliko god to nekom smetalo.."