Prijenos imate na areni sport 1,atmosfera ce biti bolesna

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo
Nece prvu brato posto paragvajci nisu bas neki fanatici. Ali zato drugu tekmu na Pedro Bidegainu ce bit ludara. Odavno gotivim San Lorenzo radi navijaca. Nema vecih fanatika. Forza SLManuel je napisao/la:Veceras od 02:15 je prva tekma finala Kope Libertadores izmedju Nacionala i San Lorenza.
Pregledao sam tekmu i vidio da su Paragvajci nista za Argentince sto se tice navijanja,ipak ovo nisam ocekivao,reko finale je valjda ce biti ludilo,ipak Argentinci su Argentinci.RezervniGolman je napisao/la:Nece prvu brato posto paragvajci nisu bas neki fanatici. Ali zato drugu tekmu na Pedro Bidegainu ce bit ludara. Odavno gotivim San Lorenzo radi navijaca. Nema vecih fanatika. Forza SLManuel je napisao/la:Veceras od 02:15 je prva tekma finala Kope Libertadores izmedju Nacionala i San Lorenza.
Ma samo pogledas par klipova i tekmi San Lorenza i sve ti je jasno.Imaju oko 10% navijaca u Argentini i po brojnosti su treci iza Boke i Rivera.Ja fakat onakve navijace nisam nigdje vidio,evo samo jedan klip o njima.Vjerovatno si ih gledao mnogo puta.Nadam se da ce osvojiti vise tu Kopu ako nista zbog navijaca.RezervniGolman je napisao/la:Druze ja imam apartmane u Mostaru i nema odakle turista nije spavalo kod mene. Jednom prilikom imao sam goste iz BA inace navijace Boce koji su mi priznali da San Lorenzo ima najbolje navijace u Argentini. Znaci tu su ljubav,fanaticnost, i stalež kojem pripadaju. 90% sirotinje koja ovu sedmicu nece jest samo da bi skupila za kartu ako bude imala srecu da je kupi. Po brojnosti su malo iza Rivera i Boce ali opet masa izražena u velikom broju koja živi za SL. Želim im svim srcem da osvoje i obraduju navijače kod kojih ce više biti praznih nego punih želudaca
Fudbaleri San Lorenca osvojili su prvu titulu Kopa Libertadores u istoriji kluba, nakon što su u finalu ovog takmičenja savladali paragvajski Nasional ukupnim rezultatom -2:1. Dva tima su remizirala u prvom susretu u Paragvaju (1:1), a argentinski klub je na svom terenu slavio minimalnim rezultatom - 1:0.
Defanzivac gostiju Ramon Koronel igrao je rukom u svom šesnaestercu u 36. minutu, a Nestor Ortigoza bio precizan sa "bele tačke" i tako, ispostaviće se, postavio konačan rezultat.
Trener San Lorenca Edgardo Bauza nije krio oduševljenje posle prvog pehara u najelitnijem južnoameričkom takmičenju.
- Ovo je istorijski uspeh, veoma smo srećni. Igrali smo nervozno, pogotovo u prvom poluvremenu, ali smo uspeli da postignemo gol i pobedimo - rekao je Bauza.
Interesantno je da je revanšu prisustvovao i papa Franja, koji važi za jednog od najvatrenijih navijača novog osvajača Kopa Libertadores.
Pre San Lorenca jedini argentinski klub koji se "okitio" trofejom u najprestižnijem turniru Južne Amerike bio je Estudijantes.
San Lorenco je potpuno zasluzio ovu titulu,imali su najtezu grupu odmah na pocetku pa onda igrali protiv sampiona Brazila a bilo je tu jos teskih meceva.Takticki su sve nadmudrili,odigrali su perfektno a citav turnir su ih navijaci nosili.Jednostavno tesko je izgubiti pred onakvim ludjacimaAndrej je napisao/la:Fudbaleri San Lorenca osvojili su prvu titulu Kopa Libertadores u istoriji kluba, nakon što su u finalu ovog takmičenja savladali paragvajski Nasional ukupnim rezultatom -2:1. Dva tima su remizirala u prvom susretu u Paragvaju (1:1), a argentinski klub je na svom terenu slavio minimalnim rezultatom - 1:0.
Defanzivac gostiju Ramon Koronel igrao je rukom u svom šesnaestercu u 36. minutu, a Nestor Ortigoza bio precizan sa "bele tačke" i tako, ispostaviće se, postavio konačan rezultat.
Trener San Lorenca Edgardo Bauza nije krio oduševljenje posle prvog pehara u najelitnijem južnoameričkom takmičenju.
- Ovo je istorijski uspeh, veoma smo srećni. Igrali smo nervozno, pogotovo u prvom poluvremenu, ali smo uspeli da postignemo gol i pobedimo - rekao je Bauza.
Interesantno je da je revanšu prisustvovao i papa Franja, koji važi za jednog od najvatrenijih navijača novog osvajača Kopa Libertadores.
Pre San Lorenca jedini argentinski klub koji se "okitio" trofejom u najprestižnijem turniru Južne Amerike bio je Estudijantes.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.