Cleveland Cavaliers

rambo16
Kontakt:

Re: Cleveland Cavaliers

Post Postao/la rambo16 » 05 avg 2014, 21:10

Izgleda da je "handshake" deal postignut! Papirologija se ne može završit do 23-ećeg,jer tada ističe period od 30 dana od kad je Wiggins potpisao ugovor!
A.F.C. Bournemouth!

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 05 avg 2014, 21:18

alemsa je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la: 5 godina kao najbolji igrac lige i stepenicu iznad svih.

Nea sanse, nek bude sretan ako jos 2 godine bude ispred KD.
Durant prvo treba postati najbolji igrač svoje ekipe.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 05 avg 2014, 21:20

Po mom misljenju, taj trejd je win-win situacija, ali ce Minesota bolje proci.

Kavsi ce dobiti Lava sa kojim ce moci ici na prsten.. Ali opet, to im ne garantuje titulu. Dace jednu sigurnu buducu zvijezdu NBA i jednu potencijalnu zvijezdu da bi mogli vec u prvoj godini ici na tu titulu. Iskreno, da sam GM, nikada ne bih to potpisao.

Sa druge strane, ekstra posao Minesote. Sa Lavom kao jedinim superstarom u ekipi ne mogu ni prismrditi plej-ofu, tako da im nista ne znaci sto ce ga dati, a dobice dva prva pika u zamjenu, a kako sam procitao i jos neke gratis pikove. Sa njima dvojicom moci ce graditi ekipu za buducnost i imace odlicnu osnovu. Posto ne pratim NCAA, nisam siguran kakav je ovaj Lavine, ali po klipovima vidim da je dunk masina.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 05 avg 2014, 21:22

Sasvim jednostavno, Cleveland bolje prolazi kratkoročno, Minnesota dugoročno.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 05 avg 2014, 21:42

Kawhi je napisao/la: Durant prvo treba postati najbolji igrač svoje ekipe.
Westbrook je bio mvp i najbolji scorer lige
Donnie Darko je napisao/la:Sasvim jednostavno, Cleveland bolje prolazi kratkoročno, Minnesota dugoročno.
upravo

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 05 avg 2014, 21:48

Zbog cega ce Wiggins sigurno biti superstar? Zato sto je bio prvi pick? :lol:
Kako volim ovo precjenjivanje tek draftovanih igraca. :kafa:
Donnie Darko je napisao/la:Sasvim jednostavno, Cleveland bolje prolazi kratkoročno, Minnesota dugoročno.
Jeste. Love ima cak 25 godina. :rol:
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 05 avg 2014, 21:50

Greivis je napisao/la:Zbog cega ce Wiggins sigurno biti superstar? Zato sto je bio prvi pick? :lol:
6 godina razlike nije malo

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 05 avg 2014, 21:55

Ali Love nije usao ni u prime. I igrat ce na istom, ako ne i na visem nivou, iducih 5-6 godina barem.
A od Wigginsa je upitno sta ce biti. Tako da se ne moze reci da je dugorocno dobar potez za Wolvese. Moze biti i bust.

Inace, Bennet bi trebao da zavrsi u Sixersima, a Young u Wolvesima.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 05 avg 2014, 22:09

Greivis je napisao/la:Zbog cega ce Wiggins sigurno biti superstar? Zato sto je bio prvi pick? :lol:
Ako sam ja precijenio, da ti nisi potcijenio?

Ja to mislim zato sto sam gledao ovaj SL i ono sto sam vidio mi je bilo dobro. A i u ovakvoj konkurenciji na draftu nije sigurno zbog zajebancije ili na srecu izabran kao prvi pik. Ima tek 19 godina i on u buducnosti moze biti samo bolji, ako ga ne zeznu neke povrede..

Cini mi se da si navijac Klivlenda pa si sve ovo shvatio previse licno.. Mene ni Klivlend ni Minesota ne zanimaju, ovo pisem kao posmatrac sa strane. Isto kao sto sam smatrao da je dobar potez LeBrona vracanje u Kavse, tako smatram da ce u ovom trejdu bolje proci Minesota.. Opet, kao sto rekoh, ovo je win-win situacija, samo po mom misljenju, nekome vise, a nekome manje.

Buducnost ce pokazati ko je bio u pravu.. hvala Bogu, vrijeme leti, uskoro cemo i docekati tu novu NBA sezonu.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 05 avg 2014, 22:52

A gle, nisam mislio da je Minnesota pobjedila u trejdu ili nešto slično, nit sam mislio da je Love star i da će biti dobar još dvije ili tri sezone. Jednostavno Cleveland će u ovom trenutku i u sljedećih par godina biti bolji nego bi bio sa Wigginsom, ali jednom kada James pođe opadati, a neće ni on vječno biti superstar, Clevelandu bi bolje bilo da imaju Wigginsa i Irvinga koji će tek tada ući u prime vjerovatno.

Cleveland ovim trejdom postaje sila za narednih 5 godina (toliko još dajem LeBronu igre na superstar levelu), ali poslije toga i nisam baš siguran.

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 05 avg 2014, 22:58

@adriano Iz Denvera mozete samo McGeea dobiti, ni manje ni vise ti bi trenutno najboljeg centra Denvera, po mogucnosti za pik 2. Runde??? XD

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 05 avg 2014, 23:54

JHam je napisao/la:@adriano Iz Denvera mozete samo McGeea dobiti, ni manje ni vise ti bi trenutno najboljeg centra Denvera, po mogucnosti za pik 2. Runde??? XD
Ne za pick druge runde, nego za pick prve runde i neke fillere u visini njegove plate. Nije da se vi neka ekipa koja pretenduje na titulu u skorijoj buducnosti pa da vam ne trebaju pickovi. Denver treba biti sretan ako i PO izbori, a kamoli da mu je malo dobiti prvi pick za Mozgova ;) .

Medjutim, ne pitamo se ni ja ni ti, nego Clevleand i Denver. Blatt je radio za Mozgovom i Mozgov je odlicno izgledao u reprezentaciji kod Blatta, tako da vjerujem da postoji obostrana zelja da ponovo rade zajedno. Denver je draftovao i Nurkica, koji je takodjer centar, a Nurkic se nece razviti ako bude grijao klupu ;) .
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

MickoSAS
Kontakt:

Post Postao/la MickoSAS » 06 avg 2014, 00:25

dscile je napisao/la:Po mom misljenju, taj trejd je win-win situacija, ali ce Minesota bolje proci.

Kavsi ce dobiti Lava sa kojim ce moci ici na prsten.. Ali opet, to im ne garantuje titulu. Dace jednu sigurnu buducu zvijezdu NBA i jednu potencijalnu zvijezdu da bi mogli vec u prvoj godini ici na tu titulu. Iskreno, da sam GM, nikada ne bih to potpisao.

Sa druge strane, ekstra posao Minesote. Sa Lavom kao jedinim superstarom u ekipi ne mogu ni prismrditi plej-ofu, tako da im nista ne znaci sto ce ga dati, a dobice dva prva pika u zamjenu, a kako sam procitao i jos neke gratis pikove. Sa njima dvojicom moci ce graditi ekipu za buducnost i imace odlicnu osnovu. Posto ne pratim NCAA, nisam siguran kakav je ovaj Lavine, ali po klipovima vidim da je dunk masina.

lav dok ne popravi svoju defanzivu nema sanse doprineti cavsima ;)

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 06 avg 2014, 00:53

Donnie Darko je napisao/la: A gle, nisam mislio da je Minnesota pobjedila u trejdu ili nešto slično, nit sam mislio da je Love star i da će biti dobar još dvije ili tri sezone. Jednostavno Cleveland će u ovom trenutku i u sljedećih par godina biti bolji nego bi bio sa Wigginsom, ali jednom kada James pođe opadati, a neće ni on vječno biti superstar, Clevelandu bi bolje bilo da imaju Wigginsa i Irvinga koji će tek tada ući u prime vjerovatno.

Cleveland ovim trejdom postaje sila za narednih 5 godina (toliko još dajem LeBronu igre na superstar levelu), ali poslije toga i nisam baš siguran.
James je trenutno u svom prime-u, i oni kroje šampionsku ekipu njemu. Zašto bi u ovom trenutku razmišljali šta će biti za 5 (?) godina, tj. kada LeBron iziđe iz prime-a ?
Imaš najboljeg igrača na svijetu, i baš zato što si svjestan da neće još deceniju igrati na ovom nivou, ideš odmah na to da imaš ekipu za prsten, dok je on u prime-u, a ne da gledaš dugoročno.
Jedina ispravna logika, i ovaj trade je dobar za Cavse, baš zbog LeBrona.

Da me ne bi neko pogrešno shvatio, treba gledati stvari i dugoročno, ali sa Wigginsom nemaš garanciju, koju imaš sa Jamesom, i zbog toga smatram da je ovaj trade logična i ispravna odluka Cavsa.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 06 avg 2014, 00:58

U biti rekao si isto što i ja.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 06 avg 2014, 01:01

Donnie Darko je napisao/la: A gle, nisam mislio da je Minnesota pobjedila u trejdu ili nešto slično, nit sam mislio da je Love star i da će biti dobar još dvije ili tri sezone. Jednostavno Cleveland će u ovom trenutku i u sljedećih par godina biti bolji nego bi bio sa Wigginsom, ali jednom kada James pođe opadati, a neće ni on vječno biti superstar, Clevelandu bi bolje bilo da imaju Wigginsa i Irvinga koji će tek tada ući u prime vjerovatno.

Za pet godina Love ce biti u primeu. A nisu bas velike sanse da ce Wiggins ikada biti bolji igrac od Lovea.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 06 avg 2014, 01:02

Ali zašto razmišljati šta će biti za 5 godina, kada imaš najboljeg igrača na svijetu baš u ovom trenutku, i logično je da mu praviš šampionski roster odmah ?

Ako ti ovaj trade smatraš dobrim za Cavse, onda ok. :kafa:
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 06 avg 2014, 01:05

Clutch je napisao/la:Ali zašto razmišljati šta će biti za 5 godina, kada imaš najboljeg igrača na svijetu baš u ovom trenutku, i logično je da mu praviš šampionski roster odmah ?

Pa rekao sam da je kratkoročno dobar za njih, što je jedino važno. Pod kratkoročno sam kasnije rekao da smatram 5 godina. Greivis je vidim fenomenalno izvrnuo ono što sam rekao.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 06 avg 2014, 01:09

Nisam ja nista pogresno zakljucio. Rekao si dobar iducih pet godina.
Za pet godina Love ce imati 30, Wiggins 24. Lebron ce eto kao oslabiti. Opet ce biti jaci nego bez tradea. Jedino da Wiggins tada bude top 5 igrac lige. A sanse za to nisu toliko velike.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 06 avg 2014, 01:12

Donnie Darko je napisao/la:
Clutch je napisao/la:Ali zašto razmišljati šta će biti za 5 godina, kada imaš najboljeg igrača na svijetu baš u ovom trenutku, i logično je da mu praviš šampionski roster odmah ?

Pa rekao sam da je kratkoročno dobar za njih, što je jedino važno.
:clap:
To si trebao odmah napisati, i ne bi te onda ja i @Greivis dočekali. :mrgreen:

Ne shvatam ljude koji kažu da je ovo loš trade za Cleveland, stvarno ne shvatam.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Odgovori

Natrag na “Cleveland Cavaliers”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.