Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Premijer liga BiH - opcenito
Dakako. Ništa sportsko nije važnije od kulturnih ustanova.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Ovo je sve postalo smiješno, gdje ide naša premijerka
najbolje da svedu na 3 kluba ovi su ostali dužni i nemaju uslove 

- harisfloridsdorf
- Kontakt:
Pa najbolje je ovo srezat na 10 klubova... ovi koji imaju milionske dugove,brate nek se prošetaju do najnižeg ranga,a BiH ionako nije Engleska,pa da moraš 10 godina putovat do premijer lige... Dugove ionako neće vratiti,a ako se bude imalo poštovao zakon,narednih godina mnogi klubovi bi trebali biti zaključani... A stranci nas ne žele kupit,liga nikakva,stadiona nemamo,jad i čemer... Treba ovo pokrenuti lijepo ispočetka,na zdravim osnovama... Ovako je samo cirkus,i to svake godine sve gore i gore... A na kraju krajeva,raja i ide na te tekme da se zayebaye,jer kvalitetnu igru svakako nećeš vidjet... A po forumu kad se počne pisat,čovjek bi rek'o 30.000 gledalaca na utakmicama naših ''velikih'' klubova...Dalam je napisao/la:Ovo je sve postalo smiješno, gdje ide naša premijerkanajbolje da svedu na 3 kluba ovi su ostali dužni i nemaju uslove
Jao Laleta starog ublehaša.Priča o stadionu i gostovanju i kako nema uslova na stadionu a ne spomenu kako se uopšte igra utakmica Premijer lige na istom.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.
Ja samo cekam da se ovi iz RS sjete da barem dva "srpska"
kluba moraju igrati europu, pa da unaprijed znamo ime sampiona i drogog "srpskog" kluba koji ide u europu. A nije iskljuceno da budu i tri "srpska" kluba s' obzirom na "kup pc". 

× Željezničar - Manijaci TM87 ×
-
- Kontakt:
Objasnio, bravo!harisfloridsdorf je napisao/la:Ja bi ove klubove sa dugovima i to onim milionskim sve poslao u Kantonalnu ligu... Pa bio ti Željo,Čelik,Sarajevo,Sloboda.... Ako već ne znate da vodite te klubove,ne treba ni da igrate u Premijer ligi... Sve neka tradicija,ugled.... Koji ugled??? Naši klubovi su isto čovjek koji digne 2-3 kredita i svali se na žirante,i onda na tuđoj muci glumi gospodina,očekujući bolje dane!
Kad god se pomenu ovi dugovi,odmah naši ''velikani'' izađu s pričom kako se bi to država trebala halalit... Nek igraju klubovi iz manjih gradova,ako imaju ljude koji ih znaju voditi i koji imaju smisla....
Sve neki velikani a za 20 godina ne može izgraditi jednu tribinu da može igrat pretkolo u Europi... Kad je mogla Olimpija Ljubljana lagano da krene ispočetka,mogu vala i ovi naši...

-
- Kontakt:
Savez krivac..desavanja u Foci,krivica saveza..desavanja juce na Kosevu ,krivica saveza..kako je moguce da stadion u Foci dobio licencu za PLBIH,na osnovu cega..treba registrovati rezultat 3-0 za Zrinjski,ako vec taj savez ganja neku pravdu.Ona smiurija jucasnja na Kosevu..cuj ceka se do zadnje minute da Zvijezda uplati neki novac..trebao je neki datum,lupam do petka da se uplati,a ne ceka se do sudijskog zvizduka..jbt ovo kao turniri na tefericima.Ima mnogo problema u nasoj ligi..od terena do sudija ,pa do saveza.Mozda je ovo sansa za smanjenje lige..znaci ko nema uslove za ovu ligu lijepo ga poslati u kantonalnu ,kao sto rade normalni savezi.Mada nevjerujem da ce se ista promjeniti..kod nas se sve vrti oko politike ..sve je to nakaradno sklepano.
- badblueboylivno
- Kontakt:
Naravno.TMmanija2012 je napisao/la:Mada nevjerujem da ce se ista promjeniti..kod nas se sve vrti oko politike ..sve je to nakaradno sklepano.
Glavonje koje to vode upale forum i smiju se nama budalama koji smo ispisali stotine stranica materijala na temu što bi trebalo i kako. Srećom, prate ih i klubovi koje boli neka stvar, yebala ih priopćenja. Umjesto konkretnog koraka, oni izdaju priopćenje i za dva dana se o tome ništa više ne priča nego cirkus ide dalje, a to je viđeno iks puta dosad.
Hayley <3
Brate 1 liga federacije je zlo od lige,skuplja je od PL za jedno 70%.Sad neznam kakvo je stanje sa 1 lige rs,ali federacija je katastrofa.U 2 ligi federacije kad dodje kraj sezone niko ne zeli da udje,svi pustaju utakmice samo da ne budu prvi na tabeliKevin je napisao/la: ma koga boli **** kome šta smeta i nisu mi jasni takvi tipovi..nemore, krpi kraj s krajem, ide u dugove ali da igra PL..pa ****..igraj 1. ligu ako nemas za PL..

Samo Jedinstvu pjevamo i za njega zivimo !
NK Jedinstvo Bihac (SN 96)
NK Jedinstvo Bihac (SN 96)
Lale stari push.ch qrza! sinoc njake k'o foka o tome kako ce savez da poostri kriterijume i sprovodjenje zakona a NJEGOV klub se popish.a po (kakav god da je) prvaku i samoj (kakva je da je) plbh! onaj poltron babic mu postavlja lafo, nezgodno pitanje i u samom pitanju mu ostavlja mogucnost hvatanja krivine kako dobijanje licence nk ZG nije njegova nadleznost!
ma ****! ZG nije platila, neka snosi posljedice! savez nije odgovorio na zalbu, ok, u tom slucaju zna se ko je kriv!
klubovi ovdje dolaze kao izvor prihoda za skupe izlete i licne dohotke udomljenih neradnika u savezu...
**** se meni za slavijom, neka igraju u vojkovicima, hrasnici, kaknju... nemas uslove, caaaaao!
ako su evropske mogli da igraju na kosevu, neka igraju i sad(ili na grbavici, ako im domacini dopuste)...
ili ako je savez vec us.rao sa davanjem licence, neka im ponude alternative...
ma ****! ZG nije platila, neka snosi posljedice! savez nije odgovorio na zalbu, ok, u tom slucaju zna se ko je kriv!
klubovi ovdje dolaze kao izvor prihoda za skupe izlete i licne dohotke udomljenih neradnika u savezu...
**** se meni za slavijom, neka igraju u vojkovicima, hrasnici, kaknju... nemas uslove, caaaaao!
ako su evropske mogli da igraju na kosevu, neka igraju i sad(ili na grbavici, ako im domacini dopuste)...
ili ako je savez vec us.rao sa davanjem licence, neka im ponude alternative...
- harisfloridsdorf
- Kontakt:
Liga kojoj se trebalo težiti od početka... Dobro,možda ne bi bili svi ovi klubovi koje sam ja sad stavio,al to na kraju nije ni bitno,bitan je broj ekipa u ligi,dakle 10.. 3x tekme,30 kola,milina... imali bi bi 3 puta derbije u jednoj sezoni,Čelik-Sloboda,Sarajevo-Željo,Zrinjski-Velež,itd,još tu ima kombinacija

Federalnu ligu i ligu RS-a ukinut... Napravit regionalnih 5 liga,i 2 prvoplasirane ekipe iz svake te lige,na kraju razigravaju za 2 mjesta koja vode u Premiership of BiH... Logičnija i jeftinija varijante od ove RS I FEDERALNE... Niže lige uradit po istom formatu...
Zadnja izmjena: harisfloridsdorf, dana/u 04 avg 2014, 16:37, ukupno mijenjano 1 put.
OFF,
Prema kome Borac ima dugovanja pa je upitna tekma protiv Sarajeva?
tuzlanska Sloboda
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
prema Bogu i ljudimazlajci je napisao/la:OFF,
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Pa carko vodeći se tvojom logikom sve što je zaduženo treba pogasiti i uspostaviti nove institucije. E pa ljudino griješiš i to dobro, kao prvo sva ova dugovanja od strane klubova bi nestala a kad bi se to desilo onda bi se uspostavljali novi klubovi koji bi radili samo na taj način - zaduži se i zatvori, bez sankcija.harisfloridsdorf je napisao/la:Coraco je napisao/la:I ja bi isto prodao sve one stvari iz Zemaljskog muzeja, mislim koji će nam k. kad ne mogu gas ni vodu platit a lijepa zgrada za iznajmit. Logično jbg![]()
![]()
![]()
... Kako si ti pametan... Da si malo čitao znao bi npr da Zemaljski muzej BiH spada u grupu sedam institucija od državnog značaja... A ostalih 6 institucija nit se zovu Željo,Sarajevo,Čelik,Sloboda,Velež a Boga mi ni Borac
A drugo, klubovi nisu od državnog značaja ali sport jeste itekako, evo ti si nabrojao 6 klubova, kad bi se ovi klubovi ugasili nestao bi i fudbal u BiH. Ovih 6 klubova pokriva 80% ljubitelja bh fudbala.
Da je tako dobro novoformiranim klubovima, Olimpic bi dominirao ovom ligom.

- harisfloridsdorf
- Kontakt:
Coraco je napisao/la:Pa carko vodeći se tvojom logikom sve što je zaduženo treba pogasiti i uspostaviti nove institucije. E pa ljudino griješiš i to dobro, kao prvo sva ova dugovanja od strane klubova bi nestala a kad bi se to desilo onda bi se uspostavljali novi klubovi koji bi radili samo na taj način - zaduži se i zatvori, bez sankcija.harisfloridsdorf je napisao/la:Coraco je napisao/la:I ja bi isto prodao sve one stvari iz Zemaljskog muzeja, mislim koji će nam k. kad ne mogu gas ni vodu platit a lijepa zgrada za iznajmit. Logično jbg![]()
![]()
![]()
... Kako si ti pametan... Da si malo čitao znao bi npr da Zemaljski muzej BiH spada u grupu sedam institucija od državnog značaja... A ostalih 6 institucija nit se zovu Željo,Sarajevo,Čelik,Sloboda,Velež a Boga mi ni Borac
A drugo, klubovi nisu od državnog značaja ali sport jeste itekako, evo ti si nabrojao 6 klubova, kad bi se ovi klubovi ugasili nestao bi i fudbal u BiH. Ovih 6 klubova pokriva 80% ljubitelja bh fudbala.
Da je tako dobro novoformiranim klubovima, Olimpic bi dominirao ovom ligom.
Ne znam jarane koju ti ligu pratiš,fudbal u BiH je izumr'o davno... Ispadamo od makedonskih,albanskih,crnogorskih predstavnika zadnjih godina... Ne znam samo o kakvim ti ljubiteljima fudbala pišeš,stadioni prazni iz kola u kolo... Olimpic je danas tu,sutra ga neće bit... Ja ti samo kažem da je Olimpija isto to uradila,i eto je ponovo u vrhu slovenskog fudbala,bez dugova i gluposti... Osim FK.Sarajevu i eventualno Širokom Brijegu,ostale sve čeka ista sudbina,tj gašenje... ako se ne pojavi neki strani kupac,a koliko vidim,nema zainteresovanih ni za jedan naš klub! Ovo sad je mrcvarenje navijača, ali igrača koji igraju za klubove u BiH... Klubovi bez strategije su osuđeni na propast,a 95% naših klubova je upravo takvih... Nikakvih planova za budućnost,bez vizije,bez marketinškog plana... nesposobno do bola,sve...
Zadnja izmjena: harisfloridsdorf, dana/u 04 avg 2014, 16:56, ukupno mijenjano 1 put.
Nemojte se cuditi ako vec nakon nekoliko kola kompletna liga stane !
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Mozda je to i jedino rješenje kako bi se stvari upotpunosti sredile.Elegant je napisao/la:Nemojte se cuditi ako vec nakon nekoliko kola kompletna liga stane !
- ficobahtic
- Kontakt:
Nakon sto si neke timove u prethodnom postu "izbacio" u najnizi rang sad si ih ponovo ugurao u ligu 10Ja bi ove klubove sa dugovima i to onim milionskim sve poslao u Kantonalnu ligu... Pa bio ti Željo,Čelik,Sarajevo,Sloboda.... Ako već ne znate da vodite te klubove,ne treba ni da igrate u Premijer ligi... Sve neka tradicija,ugled.... Koji ugled???

Prvo nauci osnovna pravila fudbala i takmicenja u istom, a i matematika ti nije bas jaca strana; Ovo ne moze ni pod razno jer bi bio neparan broj utakmica i svi bi smatrali da su zakinuti nekim double gostovanjem! 10 Klubova u trokruznom sistemu je 27 kola.harisfloridsdorf je napisao/la:
Liga kojoj se trebalo težiti od početka... Dobro,možda ne bi bili svi ovi klubovi koje sam ja sad stavio,al to na kraju nije ni bitno,[b]bitan je broj ekipa u ligi,dakle 10.. 3x tekme,30 kola,milina..[/b]. imali bi bi 3 puta derbije u jednoj sezoni,Čelik-Sloboda,Sarajevo-Željo,Zrinjski-Velež,itd,još tu ima kombinacija
[b]Federalnu ligu i ligu RS-a ukinut[/b]... Napravit regionalnih 5 liga,i 2 prvoplasirane ekipe iz svake te lige,na kraju razigravaju za 2 mjesta koja vode u Premiership of BiH... Logičnija i jeftinija varijante od ove RS I FEDERALNE... Niže lige uradit po istom formatu...[/quote]
Ti si ocito neki dijasporac ili balavac koji domaceg fudbala nije ocima vidio, jer u suprotnom ne bi pisao nesto sto nema veze sa realnoscu kojoj svjedocimo svi mi koji pratimo fudbal u BiH!
Chuck Norris je jednom dos'o, dva put' da gleda Želju!
Borac, za divno cudo nema dugovanja te vrste i utakmica protiv Sarajeva nije upitna.zlajci je napisao/la:OFF,
kako???
pa jednostavno, u klubu su bili svjesni da ce obaveze pristici do pocetka sezone i presude igracima, tako da je kompletan iznos obestecenja od Grahovca uplacen na racun saveza i savez je to razdijelio na racune povjerilaca...
posto je bilo 100.000 evra, ostatak para je savez uzeo sebi za kazne koje je redovno dostavljao.od kartona, suspenzija, navijaca i sl....
u ovom momentu nema niti jedan spor pokrenut od strane nekog igraca ili kluba prema Borcu.
a dugovi koji more sve, tipa doprinosi, porezi, struja, voda vazduh....to se ne pika

Je li ima neko snimak pregleda prvog kola BIH Premier lige 

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.