Automobili, motori...

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Vozim...

Dizel
84
60%
Benzin
29
21%
Plin
4
3%
Hibrid
1
1%
Elektro vozilo
1
1%
ništa ne vozim :(
20
14%

Ukupno glasova: 139

vrebac86
Kontakt:

Re: Automobili, motori...

Post Postao/la vrebac86 » 01 avg 2014, 21:24

BurningLegion je napisao/la:
vrebac86 je napisao/la:O svojim dozivljajima i udesima bi mogao knjigu napisati , cak sam i na momacko vece slupao Forda Focusa RS ( a tako smo zeljeli ja i supruga da sa njim dodem po nju) :mrgreen:

Netko je spominjao Alfu 159 :urnebes: care ni u snu , one sa 1.9motorima su kvarljive samo tako a i standarni potrosaci ulja, dok one malo jace 2.4 motori trose da ti oci ispadnu :o a imaju samo 150ks!
Pa dobro, ima problema istina, ali Izdrzljivi su to motori, JTD je medju najboljim dizelasima na svijetu, narocito ovi noviji, nek cilja najmanje 2009. (a bolje 2010. i 2011.) godiste i trebalo bi biti OK, ima tu dosta individualnih slucajeva. Ulje ti trosi i BMW, jednostavno su to takva vozila, a tako ih ljudi i voze. Veci je problem Alfi elektronika, podvozje i sl., a neces bas imati takvih problema sa motorima ako je novije generacije. Pa imas 2.0 JTDm motora sa 170 ks, ne znam odakle ti ideja da ti 2.4 imaju 150. I btw., taj 2.4 je jedan od najboljih dizelasa na trzistu, cinjenica, to sto trosi, cuj, trosi, ako zelis snagu i sve ostalo, uz to mora ici i povecana potrosnja.
Kako god, motori Alfi nisu problem, kao sto rekoh. Meni je to jednostavno poor man's BMW. Dobro vozilo, ali fali te rafiniranosti, ugladjenosti, voznih karakteristika, ali da je zabavno sportsko vozilo i da izgleda sjajno, to da.
ja sam pogrijesio samo u broju nije 159 vec 156 jtd 149ks, 159 ima 200ks! i ja sam napisao da ako hoces Alfu da moras imati dubok dzep!

Samo da ti kazem da ja vozim BMW i ne uzme skoro pa nista ili neprimjetno malo ulja od zamjene do zamjene! predhodno auto mi je bio Passat i trosio je dosta vise ulja!
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 02 avg 2014, 01:57

Momci , da vas pitam...

Sad sam upravo vracajuci se iz grada ,odnosno vozeci prijateljicu kuci , naletio na izbocinu na putu koju nisam vidio pa sam podom auta ogrebao dole , odnosno cuo se jak udarac u pod ... Kolika je mogucnost da sam nesto ostetio , i sta bi se najprije moglo ostetiti ? :)

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 02 avg 2014, 02:12

bavarian_bk je napisao/la:Momci , da vas pitam...

Sad sam upravo vracajuci se iz grada ,odnosno vozeci prijateljicu kuci , naletio na izbocinu na putu koju nisam vidio pa sam podom auta ogrebao dole , odnosno cuo se jak udarac u pod ... Kolika je mogucnost da sam nesto ostetio , i sta bi se najprije moglo ostetiti ? :)
Pa odi vidi šta si oštetio, i da li si, valjda ćeš tako znat'. :wtf:

Najprije bi se mogla oštetiti ona maska ispod, koja i služi za takve stvari, jer se mijenja svakih godinu/dvije.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

marcelo12
Kontakt:

Post Postao/la marcelo12 » 02 avg 2014, 08:25

Provjeri pa ces znat :D i zavisi sta vozis..u nekih kola su na vidnom mjestu i netasticena crijeva od kocnica, mogu se udarcem presjec..onda rezervoar, karter, auspuh..a mogo si samo u pod udarit :D

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 02 avg 2014, 10:51

Pa dobro , provjerio sam ,ali gdje bih mogao provjeriti sinoć u pola 3 ... Čini se da ništa nije oštećeno , odnosno ne vide se neka oštećenja , a nije se ni primjetilo pri vožnji ništa , tako da sam dobro prošao izgleda . :)

Thorin
Kontakt:

Post Postao/la Thorin » 02 avg 2014, 18:27

Pozz drugovi..
Kontam zeni kupiti kakav autic da moze na posao ici.. nista spektakularno... Malo sam pretrazivao i kontam da bi odgovarao ovaj Renault Twingo.. gledao sam model iz 2002. godine. Malo se ko zali na njega i kazu da je dobar izbor za ulozeno-dobiveno.. :hmmmmm:

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 02 avg 2014, 22:16

Alfa Romeo 159 2.0 JTDM 16V 136 PS, motor se 2010 i 2011 proizvodio. Prosjecna potrosnja 5.1.
Neko spomenu da su kao kopije Bmw-a, u odnosu na izgled i to, meni se rijetko koji Bmw sviđa unutra, enterijerom me bas nisu odusevili. Dosta obicno mi izgledaju, a i volani tako. Mada opet svako svoj ukus ima...
Mia San Mia

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 04 avg 2014, 10:42

Steti li sta autu ako vozimo sa izbacenom iz brzine, niz vece brdo i sl.? Znam da kocenje motorom nije preporucljivo.
Mia San Mia

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 04 avg 2014, 11:05

ko ti to slaga bgt, bas suprotno :D a i ustedit ces malo goriva :D
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 04 avg 2014, 11:12

Za kocenje motor mnogi su reki da ne valja, sad kolko je istina. A ovako brda nam svugdje, uvijek izbacim iz brzine i lagano kocim po malo. Juce otisao u Zavidovice iz Ziv. i vratio se kazaljka se skoro nije makla :D
Mia San Mia

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 04 avg 2014, 11:28

Marsal je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Imam vozacku od februara 2010. Nikad nisam dobio kaznu, nikad me nije zaustavila policija , nisam se nikad sudario hvala Bogu :mrgreen:

Ne treba nikad pretjerivat, bolje je kad hoces sa drustvom da pijes vratiti se taxijem. Jest da ovako mozes ispasti frajer pred curama, pokupiti ili razvesti kuci ali kada ti kao meni poginu pred ocima 2 jarana onda se malo opametis. Znaci nije vrijedno :thumbup:
Yebo mater ovo mi zvuči nevjerovatno, da imaš vozačku 4 godine i da te prašinari nisu nikad zaustavili...Kako to kralju? :D
Pojma nemam, zna mi se dosta puta desiti da idem bez dokumenata.. A kad se navece vracam put do kuce napravim tako da izbjegnem svaku mogucu kontrolu hahaha

ahmad_tz
Kontakt:

Post Postao/la ahmad_tz » 04 avg 2014, 11:52

R32 je napisao/la:Steti li sta autu ako vozimo sa izbacenom iz brzine, niz vece brdo i sl.? Znam da kocenje motorom nije preporucljivo.
ode lamela tako ja msm, kocenje motor je bas preporucljivo msm tako mi je instruktor reko :mrgreen:. a i auto je dosta nestabilnije kad nije u brzini, vjerovato si primijetio. ako je kako novije esp se ukljucuje samo kad je u brzini

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 04 avg 2014, 12:41

Hebiga onda :mrgreen: Ima li koji strucnjak da zna 100%? :D Meni ih dosta reklo da bas motorom ne valja kociti. :D Za stabilnost znam.
Mia San Mia

Sagittarius
Kontakt:

Post Postao/la Sagittarius » 04 avg 2014, 14:33

vectra c , 1.9 cdti , 120 ps
oko nove godine poceo mi se motor u toku voznje bukvalno tresti, nije sad puno ali dovoljno da osjetim na volanu, potrosnja u tom momentu se nenormalno povecala, u leru mi prikazuje oko 5.5 litara po satu
upali se greska motora , prikljucim na komp, izbaci greske dizne , prva i cetvrta u nekom crvenom modu,
trosio 2 puta neki aditiv i ko proslo, nakon mjesec dana od tada tj. od februara pa ev sve do sada mi se desava ista stvar s tim da mi je auo pocelo trzati , u 3 i 4 brzini , između 1.5 do 2 obrtnog ,,, ne stalno al se desava, ocistio agr , nista se nije promjenilo a komp ne izbacuje nikakvu gresku?
zna li neko sta bi moglo da bude?
sumnjam da su dizne jer mi je prvi put gresku javilo na njih ,
koliko kosta čišćenje dizni, koji je najbolji majstor ??

mike10
Kontakt:

Post Postao/la mike10 » 04 avg 2014, 14:57

R32 je napisao/la:Za kocenje motor mnogi su reki da ne valja, sad kolko je istina. A ovako brda nam svugdje, uvijek izbacim iz brzine i lagano kocim po malo. Juce otisao u Zavidovice iz Ziv. i vratio se kazaljka se skoro nije makla :D
Ko ti je to rek'o? Mujo i njegova raja kad popiju koju? :roll:
Naravno da to nije istina, kočenje motorom je bolje i isto se preporučuje. Ako voziš npr. u drugoj/trećoj brzini niz brdo i čak i da ne pipneš kočnice ti ne možeš ići brže od npr. 60-70 km/h, koliki je već maksimum za taj stepen brzine, dok to nije slučaj kad voziš u leru.

I da, samo ti vozi u leru niz brdo, pakne i diskovi su ti baš zahvalni na tome. I naravno, mnogo je teže kontrolisati auto kad ono nije u brzini. Pa ti izvoli. :mrgreen:

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 04 avg 2014, 15:49

mike10 je napisao/la:
R32 je napisao/la:Za kocenje motor mnogi su reki da ne valja, sad kolko je istina. A ovako brda nam svugdje, uvijek izbacim iz brzine i lagano kocim po malo. Juce otisao u Zavidovice iz Ziv. i vratio se kazaljka se skoro nije makla :D
Ko ti je to rek'o? Mujo i njegova raja kad popiju koju? :roll:
Naravno da to nije istina, kočenje motorom je bolje i isto se preporučuje. Ako voziš npr. u drugoj/trećoj brzini niz brdo i čak i da ne pipneš kočnice ti ne možeš ići brže od npr. 60-70 km/h, koliki je već maksimum za taj stepen brzine, dok to nije slučaj kad voziš u leru.

I da, samo ti vozi u leru niz brdo, pakne i diskovi su ti baš zahvalni na tome. I naravno, mnogo je teže kontrolisati auto kad ono nije u brzini. Pa ti izvoli. :mrgreen:
Ma ne mislim na to, vec na duze staze gdje malte ne pustim i ide lagano.. 60-ak, gdje nema vece krivine, pitam za to da li steti autu, necu sigurno pustiti i brze ici u jakim krivinama. Jednostavno steti li ler u autu?
Skoro mi je puklo kvacilo, i 20+ km sam dosao doslepan u leru, auto je radilo.
Mia San Mia

marcelo12
Kontakt:

Post Postao/la marcelo12 » 04 avg 2014, 16:59

Za tako malu ustedu na gorivu ne isplati ti se. Jer ces onda morat npr diskove i plocice mijenjat za 2 god a mogao ih koristiti 4 god. Ovo samo dajem primjer

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 04 avg 2014, 18:44

Vozi brate normalno kao i svaki insan!
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 04 avg 2014, 18:47

marcelo12 je napisao/la:Za tako malu ustedu na gorivu ne isplati ti se. Jer ces onda morat npr diskove i plocice mijenjat za 2 god a mogao ih koristiti 4 god. Ovo samo dajem primjer
Nije ni u tome stvar samo, ionako mi je g4 SDI, pa je mali potrosac. A oni su inace bucni, obrtaji se penju do oko 2500 rpm. ako kocim motorom. Zato pitam da li ima bilo kakve stete sem diskova kocenja. Jednostavno mi je ugodnije kad samo pustim, ako je u pitanju veca-duza nizbrdica.
Mia San Mia

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 04 avg 2014, 19:24

ja u leru nikad ne vozim auto

kad ide nizbrdo, 2, 3, brzina zavisi, i pomalo kociti i to je to

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Slatinash_7 i 10 gostiju.