FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

slani grad
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la slani grad » 03 mar 2010, 00:05

Vutra85 je napisao/la:Selim u Tuzlu... Jednostavno najljepsi grad u BiH,ima tako divan stadion o prilazu da ne pricam,prelijepe fabrike,prelijepu carsiju... O ljudima da ne pricam... Planirao sam da otvorim stomatolosku ordinaciju,vjerovatno bi milione uzeo,jer mnogi ljudi u Tuzli imaju problema sa zubima,ne znam dali je to posljedica neke radijacije ili cega vec... Zelio bih pomoci tako sto bi otvorio skole,muzeje,kina... Jednostavno mi je to sve dopizdilo u ovom glavnom gradu,a i Tuzlaka je ovdje previse,kazu dosli da zavrse neke fakultete i steknu neko znanje o osnovnoj kulturi... O F.K Sloboda sve najbolje,zelim im da nikad ne ispadnu iz lige,i da ispune svoj cilj zacrtan od svojih pocetaka,a to je opstanak u drustvu najboljih...
nadam se da ce administracija ovog foruma znat da prepozna tvoje kvalitete i da ces nastavit palamudit poslije malo hladzenja,stomatolog :?
UZ TEBE KROZ ZIVOT CIJELI-FKR 1987

Vutra85
Kontakt:

Post Postao/la Vutra85 » 03 mar 2010, 00:19

Sta sam to lose napisao ccc Ja sve najbolje,a ti tako... Dobro drug... :cry:
Soccera-Vutra-Od-Jutra-Do-Sutra

slani grad
Kontakt:

Post Postao/la slani grad » 03 mar 2010, 00:29

Vutra85 je napisao/la:Sta sam to lose napisao ccc Ja sve najbolje,a ti tako... Dobro drug... :cry:
nisam ti ja drug...a za ostalo bi se trebala pobrinut administracija..kontas,zubar :geek:

Vutra85
Kontakt:

Post Postao/la Vutra85 » 03 mar 2010, 00:34

Joj sad sam se nasikiro,necu moci tri noci zaspat,al et ako si se uvrijedio,napravicu ti zube djaba,i sve rijeseno :D Jel udure ;)
Soccera-Vutra-Od-Jutra-Do-Sutra

Batistuta
Kontakt:

Post Postao/la Batistuta » 03 mar 2010, 00:38

Dečko dragi ti sam znas da su vasi klubovi promijenili više uprava nego neko igrača,da svake godine ambiciozno najavljujete borbu za vrh,a borite se za opstanak,da u Tuzli(likovi tipa Mešanovića ulijeću po svlačionicama i terenu),Zenici takođe znam da je bilo takvih incidenata.Ove godine na polusezoni je bio slučaj gubitka bodova zbog amaterske ekipe kojoj niko nije mogao pomoći,a garantujem da ove polusezone niko po cijenu života neće odnijeti bod ni iz Tuzle ni Zenice,a slijedeće sezone opet po starom(ti ako misliš drugačije na tvoju štetu vjerovatno).A za dzakmića,to je individualna stvar igrača,što se svugdje u svijetu koškanja dešavaju,kažnjen je zbog toga

BlueSharks
Kontakt:

Post Postao/la BlueSharks » 03 mar 2010, 00:39

Vutra85 je napisao/la:Joj sad sam se nasikiro,necu moci tri noci zaspat,al et ako si se uvrijedio,napravicu ti zube djaba,i sve rijeseno :D Jel udure ;)
:D :D
Strauss Junior

slani grad
Kontakt:

Post Postao/la slani grad » 03 mar 2010, 00:40

Vutra85 je napisao/la:Joj sad sam se nasikiro,necu moci tri noci zaspat,al et ako si se uvrijedio,napravicu ti zube djaba,i sve rijeseno :D Jel udure ;)
tebi vutra bas pojela mozak...steta bas :|

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 03 mar 2010, 00:41

Batistuta je napisao/la:Dečko dragi ti sam znas da su vasi klubovi promijenili više uprava nego neko igrača,da svake godine ambiciozno najavljujete borbu za vrh,a borite se za opstanak,da u Tuzli(likovi tipa Mešanovića ulijeću po svlačionicama i terenu),Zenici takođe znam da je bilo takvih incidenata.Ove godine na polusezoni je bio slučaj gubitka bodova zbog amaterske ekipe kojoj niko nije mogao pomoći,a garantujem da ove polusezone niko po cijenu života neće odnijeti bod ni iz Tuzle ni Zenice,a slijedeće sezone opet po starom(ti ako misliš drugačije na tvoju štetu vjerovatno).A za dzakmića,to je individualna stvar igrača,što se svugdje u svijetu koškanja dešavaju,kažnjen je zbog toga
pa dobro inace su rahmetli ismet bajramovic i chala veliki bosanski intelektualci i humanisti
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

slani grad
Kontakt:

Post Postao/la slani grad » 03 mar 2010, 00:44

Batistuta je napisao/la:Dečko dragi ti sam znas da su vasi klubovi promijenili više uprava nego neko igrača,da svake godine ambiciozno najavljujete borbu za vrh,a borite se za opstanak,da u Tuzli(likovi tipa Mešanovića ulijeću po svlačionicama i terenu),Zenici takođe znam da je bilo takvih incidenata.Ove godine na polusezoni je bio slučaj gubitka bodova zbog amaterske ekipe kojoj niko nije mogao pomoći,a garantujem da ove polusezone niko po cijenu života neće odnijeti bod ni iz Tuzle ni Zenice,a slijedeće sezone opet po starom(ti ako misliš drugačije na tvoju štetu vjerovatno).A za dzakmića,to je individualna stvar igrača,što se svugdje u svijetu koškanja dešavaju,kažnjen je zbog toga
decko...jel ti pratis nasu ligu...
decko,precesljaj malo tabele i pogledaj kup takmicenje u zadnjih par godina
decko,pojeli smo vas u subotu na terenu a nebi bilo lose i da pogledas pojacanja koja su dosla u Slobodu

Batistuta
Kontakt:

Post Postao/la Batistuta » 03 mar 2010, 00:51

I šta sad,ti zadovoljan ti sretan..meni se čini da toliko plitko gledaš,da ti je aman vrhunac što si pobijedio Sarajevo i to je to,,da ti je vrhunac što si izgubio finale kupa..samo me interesuje kako ti vidiš viziju Slobode kao kluba,koji domet očekuješ,želiš u budućnosti..vjero ili ne da pišem dobronamjerno koliko je god moguće,i opet vjerovo ili ne da mi uopšte nije mrzak niti jedan tradicionalni klub u koji svakako navedeni spadaju

slani grad
Kontakt:

Post Postao/la slani grad » 03 mar 2010, 01:15

Batistuta je napisao/la:I šta sad,ti zadovoljan ti sretan..meni se čini da toliko plitko gledaš,da ti je aman vrhunac što si pobijedio Sarajevo i to je to,,da ti je vrhunac što si izgubio finale kupa..samo me interesuje kako ti vidiš viziju Slobode kao kluba,koji domet očekuješ,želiš u budućnosti..vjero ili ne da pišem dobronamjerno koliko je god moguće,i opet vjerovo ili ne da mi uopšte nije mrzak niti jedan tradicionalni klub u koji svakako navedeni spadaju
1.ti napisa ako sam dobro razumio da se mi nesto konstantno borimo za opstanak il te ja nisam razumio :?
2.vrhunac nam nije pobijedit Sarajevo jer smo mi u 90 godina pobjedili klubove koji su giganti za sarajevo..to da si pitao nekoga ko navija za leotar,modricu,travnik,laktase il sta ti ja znam pa ok..nastranu sad sto vi kontate da se svijet okrece oko Sarajeva pa da je nekom neki giga uspijeh dobit vas klub
3.nasi dometi su osvajanje lige ili kupa..svake moguce godine...nekoliko puta smo bili na korak do toga..radi se stadion tako da se nadam da cemo uskoro gledat Slobodu na Tusnju u evro kupovima
jesil zadovoljan odgovorom...i ja postujem svaki klub sa bogatom tradicijom

samo rajvosa
Kontakt:

Post Postao/la samo rajvosa » 03 mar 2010, 02:15

decko...jel ti pratis nasu ligu...
decko,precesljaj malo tabele i pogledaj kup takmicenje u zadnjih par godina
decko,pojeli smo vas u subotu na terenu a nebi bilo lose i da pogledas pojacanja koja su dosla u Slobodu[/quote]
Decko jesi vidio titule bivse Juge,decko jesi vidio titulu BIH,decko jesi vidio 3 pretkolo LP I 3 pretkolo kupa UEFA,decko jesi vidio neo HSV i neki MAN UTD???

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 03 mar 2010, 02:17

Ma dajte Pitama bodove nek uzmu titulu :)

Navikli smo mi da nam se uskracuju uspjesi,a nikad zaboraviti necu onog neodigranog playoffa kada smo imali u ligi 9 uzastopnih pobjeda bez primljenog gola i bili objektivno daleko najaca ekipa lige u drugom dijelu sezone na celu sa rahmetli Mustafom Hukicem.Tada se trebao igrati playoff i prva utakmica Sarajevo je trebalo u Tuzli primiti tricu jer su objeektivnop bili slabi sto je dokaz da su te godine i u finalu kupa dobili pusu na kosevo od Bosne iz Visokog :).Nazalost po zahtjevu PUSINE PITARA da nase ekipe bojkotuju playoff ukoliko se velezu ne vrati stadion i samim tim Sarajevu dodjeli pehar kao prvaku BiH kojeg nisu zasluzili u drugom dijelu sezone.Nazalost Velez i dan danas nije dobio stadion sto nam je jasno da je Pusini bilo jasno da bi njegovo Sarajevo izgubilo titulu od objektivno jacih ekipa.Znaci mi smo navikli na tako nesto i mene nista ne moze iznenaditi danas sto se tice Fk sarajeva :)

SLOBODOOOOOOOOOOOOOO MI TE VOLIMOO, NA ISTOKUUUUUUUUUUUUU VJECNO STOJIMOOOOOOOOOO, I PJESMEEEEEEEEEE MI TEBI PJEVAMOOOOOOOOOOO, NAPRIJED SLOBODOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

samo rajvosa
Kontakt:

Post Postao/la samo rajvosa » 03 mar 2010, 02:20

Kao prvo za vas smo institucija po svemu od navijaca,historije,titula,igraca koji su nosili sveti dres itd Kao drugo prvo lazete da je sve ok i da se nemamo oko cega brinuti,a sad odjednom se portvrdjuje da je istina da nije covjek mogao da igra,znaci lazljive sarajlije su ipak istinu govorili,sta hocete u ovom slucaju da savez mijenja pravilnik UEFE i da vam neoduzmu 3 boda jel to hocete? A za ovo na istoku stojimo haha pa nema vas nikako nigdje kad vam se klub bori za opstanak toliko o fukaricama

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 03 mar 2010, 02:22

Covjek nije trebao da igra protiv Slobode takodjer, a ne protiv vas :) ako cemo po onome sto mi gledamo, A PROTIV SLOBODE JE ZARADIO CETVRTI ZUTI a ne treci :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

samo rajvosa
Kontakt:

Post Postao/la samo rajvosa » 03 mar 2010, 02:25

SaltCityAttack je napisao/la:Covjek nije trebao da igra protiv Slobode takodjer, a ne protiv vas :) ako cemo po onome sto mi gledamo
To nije nasa stvar nek se kazne po pravilniku UEFE svi koji su krivi i Olimpik i vi takodje! Vi nas krivite sto vam je igrao neko sa zutim kartonima umjesto da se obratite upravi ili Olimpiku a ne na nas da svalite sve,borite se za opstanak i debili vam naprave ovoliku gresku pa sami skontajte ko je kriv a krivac je samo jedan vasa uprava,pa i nasa debila uprava koja nezna 1+1 koliko je zna da Maksumic nesmije da igra i da Handzic nema certifikat!

samo rajvosa
Kontakt:

Post Postao/la samo rajvosa » 03 mar 2010, 02:27

SaltCityAttack je napisao/la:Covjek nije trebao da igra protiv Slobode takodjer, a ne protiv vas :) ako cemo po onome sto mi gledamo, A PROTIV SLOBODE JE ZARADIO CETVRTI ZUTI a ne treci :)
To sto ti pricas nije tacno to ces uskoro i da saznas pa cemo ti opet mi biti krivi lik je imao 3 zuta ne 4 toliko!

slani grad
Kontakt:

Post Postao/la slani grad » 03 mar 2010, 03:04

nema se sta ulazit u rasprave...zna se koga je najvise na forumu...objasnjavat se sa nabijedzenim likovima kojima je Bosna od bascarsije do Ilidzanske petlje je smijesno..ljudi su nafurani da je najnovijipazar centar svijeta,da svi ostali koji ne misle kao oni nisu dovoljno urbani,da je nekom kao velika cast da ugosti ovaj njihov udbaski klub,..zato vas molim da se probate suzdrzat i ne ulazit u kilometarske rasprave...od sad postirajte samo vezano za Slobodu i sve sto ce se pojavit preko zvanicnih portala a vezano je za ovaj cirkus od fudbaala i lige u ovoj napacenoj zemlji

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 03 mar 2010, 03:05

samo rajvosa je napisao/la:
SaltCityAttack je napisao/la:Covjek nije trebao da igra protiv Slobode takodjer, a ne protiv vas :) ako cemo po onome sto mi gledamo, A PROTIV SLOBODE JE ZARADIO CETVRTI ZUTI a ne treci :)
To sto ti pricas nije tacno to ces uskoro i da saznas pa cemo ti opet mi biti krivi lik je imao 3 zuta ne 4 toliko!

kako nije dobio covjek protiv Siroog prvi, pa onda protiv Slavije zuti i poslije direktan crveni i nakon toga treci zuti je dobio protiv Borca.Cetvrti zuti dobija tek protiv Slobode :)....Jedino ako se onaj zuti karton protiv slavije brise

U ostalom reko sam eto vam ti bodovi i osvojite titulu, ali svjesni ste i vi da smo vam mi uvalili tricui opet cemo do godine, a moralno smo vam ove sezone 4 boda okinuli :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

slani grad
Kontakt:

Post Postao/la slani grad » 03 mar 2010, 03:09

Klupko oko "slučaja Gavarić" polako se odmotava. FK Sarajevo danas je i zvanično uložio žalbu na nastup Stefana Gavarića u utakmici koju je ovaj klub proteklog vikenda izgubio od Slobode, a konačna odluka o registraciji ovog susreta bit će donesena na sjednici Takmičarske komisije NSBiH-a u petak.

Prema još uvijek nezvaničnim informacijama, Gavarić je ipak igrao sa tri žuta kartona, a sada ostaje samo pitanje kako je došlo do toga da u Slobodi za to nisu znali.

Stefan Gavarić je proteklu sezonu igrao za Olimpik gdje je zaradio dva žuta kartona do 11. kola, kada je u duelu sa Slavijom dobio i direktni crveni karton. Prema jednoj verziji priče (nezvanična), kao kaznu za taj crveni karton dobio je tri utakmice zabrane, koje je odradio u naredna tri kola. U posljednjoj utakmici jesenjeg dijela, upravo u Tuzli još jednom „požutio“, na osnovu čega je trebao pauzirati narednu utakmicu koju bude igrao.

Broj Gavarićevih žutih kartona u Slobodni nisu mogli znati. Evidenciju su imali u NSBiH-u i Olimpiku, a o tome zvanično Slobodu nisu obavijestili.

- Imamo ispisnicu iz NK Olimpik na kojoj nije navedeno da Gavarić nema pravo nastupa, kao što je to slučaj sa ispisnicom iz FK Jedinstvo za Igora Mostarlića. Na ispisnici iz Bihaća jasno stoji da Mostarlić nema pravo igranja u prvoj narednoj utakmici Slobode, dok je u ispisnici sa Gavarića ta rubrika prazna. Obaveza onoga ko izdaje ispisnicu je da je tačno ispuni, i to je jedini validan dokument na osnovu koga mi možemo znati status igrača koji nam dolazi – rekao nam je Ekrem Ibrić, sekretar Slobode.

Također, u Slobodi navode da je u slučaju kada igrač koji dolazi u novi klub, a ima određene kazne iz ranijeg perioda, dužan sa određenom obavijesti reagovati i NSBIH, jer niti jedan klub ne može voditi evidenciju kartona za sve igrače u takmičenjima pri NSBiH-u.

U Slobodi se nadaju da će kod do odlučivanja o žalbi po ovom slučaju, NSBiH utakmicu registrovati postojećim rezultatom, jer oni ne snose odgovornost i ukoliko je Gavarić i igrao pod suspenzijom. Klub o tome nikada zvanično nije obaviješten, niti je u bilo kom biltenu NSBIH-a istaknuto da je ovaj igrač kažnjen zabranom igranja u određenom intervalu.

- Mi iz NSBIH-a redovno dobijamo obavještenja kada naši igrači nemaju pravo nastupa na nekoj utakmici. I pored naše evidencije, to je jedino validno kada određujemo sastav. Zašto nas i sada niko nije obavijestio, to će vjerovatnio ispitati Takmičarska komisija. Sloboda nesnosi nikakvu odgovornost i ako je Gavarić imao tri žuta kartona – pojašnjava Ibrić.

Bez obzira što su dokazi na strani Slobode, u nekoliko dosadašnjih slučajeva kada se odlučivalo o sudbini kluba sa Tušnja se pokazalo da u okviru organa NSBIH-a odlučuju lobiji, a ne činjenice. Tako da ni registracija utakmice na štetu Slobode nije nemoguća. Kada su joj mogli oteti izalazak u Evropu (zbog čega je u toku sudski proces), zašto ne bi mogli i tri boda u korist kluba iz glavnog grada.

Ništa novo u Savezu kojeg afere potresaju češće no bilo koju drugu organizaciju u ovoj državi, gdje je očito sve moguće.

Tuzlainfo / A. V.

Foto: Arhiva

» >
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

neznam dal je vec neko ovo vec kacio ranije...

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.