Ja mislim da je potrebno da se dovede jos 1 napadač jer je Sturridge cesto sklon povredama , a na Lamberta se ipak ne moze osloniti kroz citavu godinu.
Sad bih dao 1 osvrt na igrački kadar :
Golmani:Mignolet,Reina,Jones
Ovdje smo sasvim fino popunjeni tako da ovdje neće doći do promjena.Mignolet bi trebao braniti ligaske utakmice i ligu prvaka dok bi Jones branio ostala 2 kupa .Reina ne vjerujem da bi bio rezerva , tako da tu vidim odlazak njega i mogla bi se fina para uzet za njega . A ako bude htio biti rezerva Mignoletu onda uredu.
Bekovi : Johnson,Kelly,Flanagan,Enrique,Robinson, Manquillo (ako je dosao )
Po meni Robinson i Kelly ispadaju od ove 6.Flanagan je prosle sezone jako korektno igrao na poziciji lijevog beka , iako je desni .Johnson bi trebao malo da se dohaviza , jer bi nam tu mogla biti rupa tokom citave sezone. Ako je dosao ovaj Manquila onda bi uz Flanagana pozicija desnog beka bila rijesena. Na poziciji lijevog beka Enrique bi trebao igrati , samo da ga zaobiđu povrede.Tu umjesto njega imamo Flanagana , a ako je bas potreban lijevi bek onda je to Moreno koji se spominje.
Štoperi:Coates,Toure,Agger,Škrtel,Lovren,Sakho
Ovdje bi bilo kakva kupovina bila bas bespotrebna .Ovdje bih Aggera prodao za sto vise novca jer stvarno imamo po meni jako dobre stopere.Ovdje bih Coatesa poslao na neku posudbu jer bi na njega mogli racunati u buducnosti.Tako da bi tokom citave sezone imali 4 dobra stopera , samo da ih zaobiđu povrede.
Vezni red:Lucas,Allen,Can,Henderson,Gerrard,Coutinho,Lallana,Ibe ,Sterling,Markovic,Suso
Srednji red je dosta fino popunjen.Ovdje se po meni samo Lucas pokazuje kao visak , jer Allen pokazuje mnogo vise kvaliteta od njega , tako da bih prihvatio takoder neku ponudu za njega.Posto naseg kapitena vec sustižu godine i ne vjerujem da ce moci igrati citave sezone punim kapacitetom , ovdje vidim Cana kao njegovu dostojnu zamjenu.Henderson ima sigurnu poziciju u srednjem redu. Prednji vezni su Coutihno i Lallana . Njih 2 su dovoljni za citavu sezonu i nadam se da ce ih zaobići povrede pogotovo Coutinha . Na poziciji krila volio bih vidjeti jos 1 igrača . Sterling je jos mlad da iznese citavu sezonu , dok Markovica jos moramo vidjeti na djelu koji bi svojom brzinom sigurno doprinio nasem napadu .Intezivno bih ove godine davao sanse Ibe i Susu makar u kupovima , jer su njih 2 buducnost nase ekipe.Lavezzi (Reus) bi bili savrseni za tu poziciju.
Napad: Sturridge , Lambert ,Borini,
Po meni je napad solidan .Volio bih vidjeti jos 1 igraca jer je sezona duga . Ako se koji slucajem Borini proda onda je stvarno neophodan taj napadač , jer je Sturridge jako krhak , a Lambert nema dovoljno kvalitete da zamijeni njega(po ovim utakmica prijateljskim sto se vidilo ). Nek nas iznenade sa nekim kvalitetnim napadačem .
YNWA
Yugoslav First League - ★★
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3