FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Red je da pozelim nasem klubu uspjesnu sezonu, da bez problema osiguramo evropu a potajno se nadati tituli pa sta bude. Danas ocekujem laganu pobjedu, ranije smo uhvatili zalet i takmicarsku formu tako da ce to vjerovatno i presuditi.
Kažu da imamo težak raspored na početku ali meni se čini da bi uz malo truda i sreče mogli svih 6 prvih utakmica dobiti. Protiv Širokog i Zrinskog igramo kući i to bi trebali biti favotiti kao i protiv Olimpika i slabe Slavije u Foči. Isto tako gostujemo Radniku i Drini koji su među najslabijim timovima u ligi a dolazi nam još Vitez. Kako bi lijepo bilo da to sve pobjedimo a moglo bi se. To je u stvari raspored za prvih 7 kola x 3 boda = 21 

Zadnja izmjena: plavih11, dana/u 02 avg 2014, 13:11, ukupno mijenjano 1 put.
Samo hrabro u novu sezonu. VOLIM TE ZELJO!
Titula Narodne rep. BiH (1): 1946
Titula Jugoslavije (1): 1971/1972
Titula BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013
Kup BiH (5): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001
Titula Jugoslavije (1): 1971/1972
Titula BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013
Kup BiH (5): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001
mojne ko divovi da rzmisljamo,lagano samoplavih11 je napisao/la:Kažu da imamo težak raspored na početku ali meni se čini da bi uz malo truda i sreče mogli svih 6 prvih utakmica dobiti. Protiv Širokog i Zrinskog igramo kući i to bi trebali biti favotiti kao i protiv Olimpika i slabe Slavije u Foči. Isto tako gostujemo Radniku i Drini koji su među najslabijim timovima u ligi a dolazi nam još Vitez. Kako bi lijepo bilo da to sve pobjedimo a moglo bi se. To je u stvari raspored za prvih 7 kola x 3 boda = 21
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985
ni sa mnogo jačim ekipama nismo nikad počeli sa sedam pobjeda. a širokog i zrinjskog će biti pakleno teško pobijediti, sigurno teže nego ove slabije u gostima.
Hajmo Željo, otresi pogan danas i pokaži im gdje im je mjesto.
Posebno pripaziti Gojaka.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Posebno pripaziti Gojaka.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Nekadašnji kapiten Plavih vraća se na Grbavicu
Muamer Svraka vraća se u Sarajevo, gdje će se ponovo priključiti pripremama Željezničara. Iako je bio nadomak prelaska u azerbejdžanski FK Simurq, Svraka se nije uspio dogovoriti oko ličnih uslova, te je napustio pripreme ovog kluba, javlja Goal.com.
Nekadašnji kapiten tima s Grbavice namjerava se pokušati nametnuti Admiru Adžemu, šefu stručnog štaba plave ekipe, koji mu je dopustio odlazak u Austriju, gdje se nalazio FK Simurq. Veznjak plavih odigrao je i dva prijateljska meča za Azerbejdžance, ostavivši odličan dojam, ali je nažalost zapelo oko godišnje plaće, na koju Svraka nije pristao, smatrajući je neadekvatnom.
Svraka se, kao najbolji igrač višestrukog prvaka BiH, već nekoliko sezona nalazi na izlaznim vratima Željezničara, ali preveliko obeštećenje ostavljalo ga je na Grbavici. Svrakina cijena kretala se između 350.000 i 500.000 eura, što je bilo mnogo za zainteresovane klubove, pa su polako odustajali od transfera, dok se menadžer tima Amar Osim vodio logikom kako ne želi ispod adekvatne cijene prodati kapitena, koji je podigao dva pehara prvaka BiH.
Sada, Svrakina cijena je znatno manja, a uz to je i izgubio mjesto u početnoj postavi, iako je u posljednje tri sezone uvijek bio u vrhu liste strijelaca plavog tima.
Prošle sezone je igrao i na poziciji lijevog veznog igrača, što je neprirodno mjesto za njega, ali je uprkos tome svojim golovima uspio donijeti pregršt bodova plavom timu.
Sada mu predstoji novo dokazivanje, ali s obzirom na kvalitet koji posjeduje, ovaj vezni igrač neće imati problema da se vrati u početnu postavu, a nije isključeno da do kraja prelaznog roka ipak promijeni sredinu, što bi moglo uraditi još nekoliko igrača plavog tima, koji čekaju na adekvatne ponude iz inostranstva.
Muamer Svraka vraća se u Sarajevo, gdje će se ponovo priključiti pripremama Željezničara. Iako je bio nadomak prelaska u azerbejdžanski FK Simurq, Svraka se nije uspio dogovoriti oko ličnih uslova, te je napustio pripreme ovog kluba, javlja Goal.com.
Nekadašnji kapiten tima s Grbavice namjerava se pokušati nametnuti Admiru Adžemu, šefu stručnog štaba plave ekipe, koji mu je dopustio odlazak u Austriju, gdje se nalazio FK Simurq. Veznjak plavih odigrao je i dva prijateljska meča za Azerbejdžance, ostavivši odličan dojam, ali je nažalost zapelo oko godišnje plaće, na koju Svraka nije pristao, smatrajući je neadekvatnom.
Svraka se, kao najbolji igrač višestrukog prvaka BiH, već nekoliko sezona nalazi na izlaznim vratima Željezničara, ali preveliko obeštećenje ostavljalo ga je na Grbavici. Svrakina cijena kretala se između 350.000 i 500.000 eura, što je bilo mnogo za zainteresovane klubove, pa su polako odustajali od transfera, dok se menadžer tima Amar Osim vodio logikom kako ne želi ispod adekvatne cijene prodati kapitena, koji je podigao dva pehara prvaka BiH.
Sada, Svrakina cijena je znatno manja, a uz to je i izgubio mjesto u početnoj postavi, iako je u posljednje tri sezone uvijek bio u vrhu liste strijelaca plavog tima.
Prošle sezone je igrao i na poziciji lijevog veznog igrača, što je neprirodno mjesto za njega, ali je uprkos tome svojim golovima uspio donijeti pregršt bodova plavom timu.
Sada mu predstoji novo dokazivanje, ali s obzirom na kvalitet koji posjeduje, ovaj vezni igrač neće imati problema da se vrati u početnu postavu, a nije isključeno da do kraja prelaznog roka ipak promijeni sredinu, što bi moglo uraditi još nekoliko igrača plavog tima, koji čekaju na adekvatne ponude iz inostranstva.
e **** ga.
-
- Kontakt:
Sretno danas.
Mislim da se radi o dvije podjednake ekipe. Ako budemo igrali požrtvovano uz malo sreće I podršku manijaka možemo do pobjede koja bi nam bila jako vrijedna i bitna zbog samopouzdanja pred teške utakmice koje nas očekuju.
Meni nikad nije bila jasan ovaj cirkus sa papirima za igrače. Pola lige ima problema sa tim. Je li to do našeg Saveza, do igrača pojma nemam, ali stvarno je postalo nesnošljivo.
Mislim da se radi o dvije podjednake ekipe. Ako budemo igrali požrtvovano uz malo sreće I podršku manijaka možemo do pobjede koja bi nam bila jako vrijedna i bitna zbog samopouzdanja pred teške utakmice koje nas očekuju.
Meni nikad nije bila jasan ovaj cirkus sa papirima za igrače. Pola lige ima problema sa tim. Je li to do našeg Saveza, do igrača pojma nemam, ali stvarno je postalo nesnošljivo.
mora se vaditi i radna i boravišna dozvola sa čim savez nema ništa. a to ko nije predavao i radio ne zna o kojoj je pilani riječ čak i za standarde naše administracije.
- champions1921
http://www.livestream.com/volimtezeljo" onclick="window.open(this.href);return false;
BUDI ŽELJO !!!
Grafit je na Breci ili ti ga Breki
Zeljeznicar! 1921 !
-
- Kontakt:
Maksimalna podrška ekipi. Ova ekipa ima kvalitet ali mora svima biti jasno da smo mi:
-promijenili trenera i sistem
-ostali bez pola igrača iz prvih 11 što znači da smo skroz druga ekipa
- mlađi smo a pogotovo neiskusniji
Sve ovo zahtijeva vrijeme da možemo suditi. Pogotovo ne smijemo praviti pritisak da bi mogli uzeti prvih sedam tekmi jer to ni sa mnogo većim rutinerima nismo uspjeli. Mlađi i neiskusniji igrači znače i mnogo problema sa nekim sitnicama koje mogu odlučiti tekme. Npr ako prebrzo vratiš loptu kod faula na protivničkoj polovici možeš omogućiti kontru i sl. Trebamo mi navijači biti strpljivi, a igrači i Adžem moraju zanti da ova ekipa može napraviti rezultat samo ako budu sto posto u utakmici i sa sto posto zalaganjem svaku tekmu svih 90min.
Inače pokriveni smo fino na svim pozicijama.
Golmani: MArijan i Veca
Desni bek: Benjo i Memija
Stoperi: Kosorić, Bogdanović, Zeljković
Lijevi bek: Kvesa i Dedić
Sredina: Tomo, Dado, Eldar, Svraka, Jamak, Varea, Enis
Krila: Stana, Bučan, Anes, BAša, Bajić
Napad: NEdo i Količić
PLus na svakoj poziciji sem stopera čini mi se imamo po jednog mladog igrača koji će sigruno dobijati šansu.
Čitao sam u sportu i intervju sa Harisom Alihodžićem. Doveli smo pet šest dječaka koji će igrati za juniore sljedeće godine. Znači itekako pratimo djecu po Bosni i radimo skauting. Kakav takav.
Od svega što se spominjalo volio bi da smo doveli onog ''Ukrajinca'' ako jet ako ozbiljan igrač i plus Miću i Zeca,a da smo prodali Svraku ali Bože moj ne može niakd biti idealno.
NAprijed Željo ljubavi moja!!!
Sve ovo zahtijeva vrijeme da možemo suditi. Pogotovo ne smijemo praviti pritisak da bi mogli uzeti prvih sedam tekmi jer to ni sa mnogo većim rutinerima nismo uspjeli. Mlađi i neiskusniji igrači znače i mnogo problema sa nekim sitnicama koje mogu odlučiti tekme. Npr ako prebrzo vratiš loptu kod faula na protivničkoj polovici možeš omogućiti kontru i sl. Trebamo mi navijači biti strpljivi, a igrači i Adžem moraju zanti da ova ekipa može napraviti rezultat samo ako budu sto posto u utakmici i sa sto posto zalaganjem svaku tekmu svih 90min.
PLus na svakoj poziciji sem stopera čini mi se imamo po jednog mladog igrača koji će sigruno dobijati šansu.
Čitao sam u sportu i intervju sa Harisom Alihodžićem. Doveli smo pet šest dječaka koji će igrati za juniore sljedeće godine. Znači itekako pratimo djecu po Bosni i radimo skauting. Kakav takav.
Od svega što se spominjalo volio bi da smo doveli onog ''Ukrajinca'' ako jet ako ozbiljan igrač i plus Miću i Zeca,a da smo prodali Svraku ali Bože moj ne može niakd biti idealno.
-
- Kontakt:
Hajmo manijaci svi na gej tribinu, nadam se da ste pozelili ove nase njive
daj zaigraj zaplesi na terenu i zabij tom kretenu da bude ludnica ! !

daj zaigraj zaplesi na terenu i zabij tom kretenu da bude ludnica ! !
-
- Kontakt:
Potpuno se slazem sa tobom...meni je zao sto nismo zeca doveli al ...ova ekipa sigurno ima kvalitet i trebamo im dati potpunu podrsku a u rezultat ne sumnjamzaboljisportuBiH je napisao/la:Maksimalna podrška ekipi. Ova ekipa ima kvalitet ali mora svima biti jasno da smo mi:

hoće li igrati Stanić?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 23 gosta.