A zaboravio si da je Aco Petrović koliko god mi drag bio oblatio kompletnu košarku u Bosni i Hercegovini ističući da je ovo njegova reprezentacija i da je on prvi doveo Srbe i Hrvate u reprezentaciju?KK_Bosna je napisao/la:saga o aci:
pocetak: harun hvali acu na sva usta, istice kako radi dzabe
kraj: harun govori kako je aco dobio pare, uglavnom nimalo lijep kraj
epilog: ostali smo bez selektora koji nas je umalo odveo u drugi krug eurobasketa
saga o nurkicu:
pocetak:kraj:?
epilog: deja vu? (iskreno se nadam da nije)
Isto si zaboravio način na koji smo dobili Juku, način na koji smo se borili za njega. Neke stvari ljudi brzo zaboravljaju, pa počnu blatiti sve nakon jedne po njima krive odluke.
Moja hronologija događaja.
Juka traži dan slobodno, a ne vrati se nakon pet i ne javlja se nikome. Ok povrijeđen je, zbog čega se nije javio selektoru i rekao šta je i kako je i onda se sazove press konferencija i kaže se da je Juka povrijeđen da neće moći nastupiti itd.
Nakon toga Savez povlači jedino razumno rješenje, izdaje saopštenje za javnost jer je u pitanju zvijezda naše reprezentacije, a da ga nisu izdali, bilo bi komentara da se Juki previše popušta iako je 19-godišnjak bla bla bla..
Ja lično vjerujem Juki da je povrijeđen jer znam da je i ranije imao problema sa koljenima, ali je grešku napravio što se nije javljao na telefon. Da je rekao selektoru/generalnom sekretaru/predsjedniku kako je i šta je do ovoga ne bi došlo, a zašto to nije uradio, to ne znam.