FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

adi93
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la adi93 » 01 avg 2014, 14:27

Pozdrav plavoj braci :) na pocetku odmah par informacija od osobe koja je veoma bliska klubu a prvenstveno adzemu...sto se tice stopera za kosorica mi je rekao da ce biti pravo pojacanje za nas i da je bas dobar igrac,za jamaka mi je rekao da je za 2 klase bolji od stojceva iz sarajeva al kaze jamak ne trenira dovoljno,ne trudi se,pa cigare,alkohol,a ovaj kaze bas trenira i trudi se...za turkovica nije los igrac al kaze njemu bolje lezi pozicija koju je igrao u travniku lijevi vezni...eh sad kad je rijec o dadi sadikovicu...i meni se licno ne svidja sto se ne trudi decko..vidi se da ima talenta al po meni trebao bi malo na klupu...a ovaj covjek mi je rekao da ado(adzem)ima puno povjerenje u malog dadu :) a za dedica da ce biti vecinom na klupi jer mu struka ne vjeruje puno...i super je bio upravu za kajkuta...trebao je kajkut potpisati za ,dogovorili se bio sa brkom al htio samo na pola godine sto brko nije htio da prihvati.kerim memija strasan potencijal..mogao bi vrlo brzo biti u prvih 11..a sto se tice benje colica nisu zadovoljni njegovim igrama al trpit ce se zbog toga sto je nase dijete...takodjer cekao se igrac iz ukrajine onaj djordje..on je trebao biti pravo ono pojacanje,igrac koji bi pravio razliku na terenu,a moze igrati par pozicija..trazio je para pa nasi su bili odustali...onda su skupili pare i sve je bilo dogovoreno sa njim i ne znam zasto nije dosao...treba takodjer ocekivati da ce dosta prilike za igru dobivati mali kolicic...i on je vaoma blizu prve ekipe i na njega ado ozbiljno racuna...et to je to sto sam mogao izvuci ... pozz
Zadnja izmjena: adi93, dana/u 01 avg 2014, 17:42, ukupno mijenjano 3 puta.

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 01 avg 2014, 14:30

champions1921 je napisao/la:---------------------------Antolovic------------------------

Zelkjovic-------Kosoric---------Bogdanovic----Kvesic

-------------------Tomic----------Jamak-------------------

Bucan------------------Sadikovic-------------------Stanic

---------------------------Bajic-------------------------------

Ove bi ja stavio da sam na Adzemovom mjestu protiv Olimpika.. Interesuju me tri stvari.. Jeli istina da je Adzem rekao Zeljkovicu da vise ne racuna na njega? Cuo sam to od vise ljudi ali mi je nelogicno da igrac koji je bio medju boljim prosle sezone nema mjesta u prvih 11.. Drugo pitanje je vezano za Hasanovica koji je prosle sezone sasvim korektno odradjivao posao na zadnjem veznom a u nekim tekmama i na stoperu.. U kakvoj je formi ako neko zna i hoce li Adzem moci na njega racunati jer u suprotnom nam je pod hitno potreban zadnji vezni..

I trece, nevezano za ovo gore, pitanje kada ce godisnje biti pustene u prodaju?

Sto se tice sadikovica mislim da nije samo njegova krivica sto je lose odigrao protiv metalurga.. Ima dosta i do postavke igre koju je Adzem odredio u toj utakmici.. Dado ima odredjeni kvalitet ali mora jos dosta raditi kako na fizici tako i na karakteru..
Za Zeljkovica je istina, iz njegovih usta. Adzem ne racuna na njega i razocaran je.
Sport je lijek za tijelo i duh.

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 01 avg 2014, 14:35

zeljkovic nam je najbolji odbrambeni igrac, e moj adzeme :crazy:
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

Ludilo13
Kontakt:

Post Postao/la Ludilo13 » 01 avg 2014, 14:46

Colic hodati ne moze od guzova, Zeljkovica na stopera umjesto Bogdanovica a Stanu vratiti na beka!!!

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 01 avg 2014, 14:51

fedeltafrotta je napisao/la:zeljkovic nam je najbolji odbrambeni igrac, e moj adzeme :crazy:
Mi se mozemo slagati ili ne slagati sa Adzemovim odlukama ali na kraju krajeva on je trener i on odlucuje samim tim odgovara za eventualni dobar ili los rezultat.
Mi imamo sasvim solidnu ekipu kojoj po meni fali jedan vezni odnosno fali nam Zola koji je otisao.Nadam se da cemo uspjeti dovesti jednog takvog igraca jer glupo bi bilo uci u sezonu bez klasicnog defanzivnog veznog ili cekati pauzu pa da se dovede takav pogotovo Svraka "ide" i od tih nekih novaca treba dovesti igraca.Izdozirati ove momke koji su se prikljucili i napraviti selekciju ko moze do godine u prvi tim ili ko moze dobiti vecu sansu. Uz to sve treba izboriti evropu jer onda nista ne bi imalo smisla i ja sam zadovoljan.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Cuspajz
Kontakt:

Post Postao/la Cuspajz » 01 avg 2014, 15:17

po meni najveci promasaj ove ekipe je ovaj mali dado sadikovic ,jedostavno taj momak nema nista kvalitetno da bi se mogao prodati ,gledao sam ga i juniorima protiv zrinjskog zadnju tekmu ni tu ne istice se ali eto trpit ce se 5 godina ,siguran sam da kad bi otisao iz zelje ne bi mogao na probi proci kao ovaj belmin vila i slicni ,ovaj mali amir je za njeg mega talent i ako vec nekog treba trpiti nek bude on,zaista protiv brace sadikovic nemam nista ali oni su obojica u zelji iz nekih razloga bog zna kojih ,podsjecaju me na onog handžica i kopmaniju iz sar kojih su se rijesili na vrijeme oni,konkretno ovo napisano je za zadnjih 15 utakmica da nije ništa uradio osim ovog sretnog gola metalurgu ,na koševu je igrao smetalo polušpica nekog ili sta već ,smetao krilima veznim igračima svojim ubacivanjima nekim a zbog njega smo izgledali da imamo igraca manje na defanzivnom veznom pa su ljudi igrali kao barselona zadnjih 30 minuta kad su uvidjeli to,isto tako i benju čolića u 2 tim pa kad smrša 6 7 kila nek se nametne nije zeljo pofalićki da igraju igrači sa guzovima i stomačićima,ono sto raduje da nakon dugo vremena imamo 2 igraca koji mogu riješiti tekme 1 na 1 to su varea i ovaj nuspahic mali ,po emni ekipi fali ofanzivni i kvalitet defanzivni vezni da bude to to

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 01 avg 2014, 15:22

Cuspajz je napisao/la:po meni najveci promasaj ove ekipe je ovaj mali dado sadikovic ,jedostavno taj momak nema nista kvalitetno da bi se mogao prodati ,gledao sam ga i juniorima protiv zrinjskog zadnju tekmu ni tu ne istice se ali eto trpit ce se 5 godina ,siguran sam da kad bi otisao iz zelje ne bi mogao na probi proci kao ovaj belmin vila i slicni ,ovaj mali amir je za njeg mega talent i ako vec nekog treba trpiti nek bude on,zaista protiv brace sadikovic nemam nista ali oni su obojica u zelji iz nekih razloga bog zna kojih ,podsjecaju me na onog handžica i kopmaniju iz sar kojih su se rijesili na vrijeme oni,konkretno ovo napisano je za zadnjih 15 utakmica da nije ništa uradio osim ovog sretnog gola metalurgu ,na koševu je igrao smetalo polušpica nekog ili sta već ,smetao krilima veznim igračima svojim ubacivanjima nekim a zbog njega smo izgledali da imamo igraca manje na defanzivnom veznom pa su ljudi igrali kao barselona zadnjih 30 minuta kad su uvidjeli to,isto tako i benju čolića u 2 tim pa kad smrša 6 7 kila nek se nametne nije zeljo pofalićki da igraju igrači sa guzovima i stomačićima,ono sto raduje da nakon dugo vremena imamo 2 igraca koji mogu riješiti tekme 1 na 1 to su varea i ovaj nuspahic mali ,po emni ekipi fali ofanzivni i kvalitet defanzivni vezni da bude to to
Dado ce igrati sigurno nekad to izgleda bolje nekad gore ali to je tako moramo istrpiti. Odluku da je kvalitet kojeg treba brusiti su donijeli " strucni ljudi" uostalom vec imamo ponudu za Dadu ne za neke velike pare ali ruku na srce i Zoli je trebalo vremena i utakmica pa sjecam se Stilica recimo i njemu je data sansa a veliki broj ljudi je pricao da nema kvalitet nego igra radi babe. Ovo je godina u kojoj cemo morati saburati.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 01 avg 2014, 15:24

Šta se Šehi psovalo, a kasnije...
DRUG NEBI TI PUNCA

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 01 avg 2014, 15:25

Kad ce vam biti gotovi papiri za Vareu?
1946

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 01 avg 2014, 15:29

Head je napisao/la:Kad ce vam biti gotovi papiri za Vareu?
Nisu samo papiri problem nespreman je sve i da ih ima ne bi igrao od pocetka.

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 01 avg 2014, 15:32

pile87 je napisao/la:
Ma negdje sam procitao onaj dan kad je potpisao da je bilo govora da nisu papiri gotovi ali i da je svakako nespreman.
Hoce li vam opet Nedo u napad ili onaj malac iz Hrvatske?
1946

adi93
Kontakt:

Post Postao/la adi93 » 01 avg 2014, 15:32

Da je ovo jedna od prethodnih nekoliko sezona Premijer lige BiH, već u uvodu bismo postavljali pitanja da li iko može parirati Željezničaru u borbi za još jednu titulu. No, ovaj put nije tako.

Željezničar je u proteklih par sezona na domaćoj sceni osvojio apsolutno sve što se može osvojiti, ali ti uspjesi nisu ispraćeni pozitivnim rezultatima na međunarodnoj sceni, a nakon nekoliko pogrešnih procjena po pitanju transfera igrača, Plavi se nalaze i u dosta delikatnoj finansijskoj situaciji, što je dovelo do laganog osipanja igračkog kadra iz šampionskih generacija, pa su shodno tome i ambicije smanjene.

Prelazni rok

Momčad Željezničara u toku ovog prelaznog roka napustili su Filip Lončarić, Semir Kerla, Muamer Svraka, Armin Hodžić, Mirsad Ramić, Vernes Selimović, Emrah Hasanhodžić, Danijal Brković, Anel Alibašić, Elvir Čolić, Nermin Zolotić, a brojne su i špekulacije o odlasku dva najbolja igrača, Tomislava Tomića i kapitena Srđana Stanića.

Na Grbavicu su do danas došli Nedo Turković, Aleksandar Kosorić, Edi Baša, Haris Količić, Anes Nuspahić, te Juan Manuel Varea. Također, prvom timu su iz omladinskog pogona priključeni Dino Hasković, Edin Hadžović, Nedim Mekić, Senad Kašić, Ajdin Mujagić, te Dženis Beganović.

Sam pogled na igrače koji su otišli dovoljno govori o tome da će pred pojačanjima Željezničara biti težak zadatak. Vernes Selimović, Filip Lončarić i Nermin Zolotić bili su standardni u timu Željezničara, a Armin Hodžić je bio najbolji igrač tima sa Grbavice. Ne smiju se, naravno, zaboraviti ni odlasci Semira Kerle i Muamera Svrake koji nisu sve vrijeme bili najstandardniji, ali je njihov doprinos uspjesima Željezničara u ranijim sezonama bio ogroman. Ovo se prvenstveno odnosi na Muameru Svraku, koji je kao kapiten Željezničara došao i do dresa reprezentacije, za koju je zabilježio jako dobrih šest nastupa, u kojima je postigao i dva gola.

Imena igrača koji su došli na Grbavicu šalju jasnu poruku: budžet je smanjen i novca za skupe akvizicije nema. Većinom su u pitanju jako mladi momci i njihov talenat je neosporan, no trebat će im određeno vrijeme da počnu pružati igre koje bi Željezničaru bile potrebne da održi korak za najjačim timovima u Premijer ligi. Jedino se od Anesa Nuspahića može očekivati da već na samom startu svoje karijere u Željezničaru postane bitan igrač, a to je pokazao i revanš susret drugog pretkola Evropa lige između Željezničara i Metalurga iz Skoplja, gdje je Nuspahić bio jedan od najboljih Željinih fudbalera.

Jedini igrač za kojeg se može garantovati da će biti pravo pojačanje za Željezničar je Juan Manuel Varea. Evropske utakmice su pokazale da Nedo Turković u ovom trenutku ne može voditi napad Željezničara i da je prijeko potrebno dovesti pojačanje, a Varea je upravo profil igrača koji je Željezničaru nedostajao nakon odlaska Selimovića i posebno Armina Hodžića. On može igrati kao jedini napadač ili u paru sa Turkovićem i Bajićem, te će napad sa njim biti dosta ubojitiji.

Igrački kadar

Željezničar trenutno raspolaže sa sljedećim igračima:

Marijan Antolović, Vedran Kjosevski (golmani)

Josip Kvesić, Nenad Dedić, Aleksandar Kosorić, Jasmin Bogdanović, Mladen Zeljković, Kerim Memija, Benjamin Čolić, Faris Fejzić, Edin Hadžović (odbrana)

Tomislav Tomić, Eldar Hasanović, Nermin Jamak, Damir Sadiković, Enis Sadiković, Srđan Stanić, Sead Bučan, Edi Baša, Anes Nuspahić, Senad Kašić, Dino Hasković, Nedim Mekić (vezni red)

Juan Manuel Varea, Nedo Turković, Haris Količić, Riad Bajić, Dženis Beganović (napad)

Iz priloženog igračkog kadra vidi se da Željezničar nema kvalitetan sastav kao ranije, ali se vidi i da ima veliki broj mladih fudbalera, koji bi u budućnosti mogli postati nosioci igre. 12 od 28 igrača imaju 21 godinu ili manje. Od većine ovih momaka se ne očekuje da u idućoj sezoni postanu standardni i nezamjenjivi u sastavu Željezničara, ali oni će ekipi davati širinu i sigurno je da će od tolikog broja njih barem neki postati igrači na kojima će se zasnivati budućnost tima sa Grbavice.

Veliki problem Željezničaru predstavljaju potencijalni odlasci Jamaka, Stanića i Tomića, o kojima se špekulira još od završetka prošle sezone. Odu li ova tri igrača, Željezničar će dobar dio novca od njihovih transfera morati reinvestirati u ekipu, jer većina konkurenata u vrhu Premijer lige će u ovu sezonu ući jači nego što su bili prošle sezone.
U odnosu na prošlu polusezonu, došlo je velikog broja rotacija. ”Novi” bekovski par Željezničara čine rekonvalescenti Kvesić i Čolić, na krilima bi trebali djelovati Nuspahić i Stanić u odnosu na prošlosezonski tandem Bučan – Selimović, dok se očekuju i promjene u ofanzivnom dijelu ekipe, gdje će nedostatak Hodžića morati nadoknaditi Varea i Bajić.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 01 avg 2014, 15:38

Head je napisao/la:
pile87 je napisao/la:
Ma negdje sam procitao onaj dan kad je potpisao da je bilo govora da nisu papiri gotovi ali i da je svakako nespreman.
Hoce li vam opet Nedo u napad ili onaj malac iz Hrvatske?
Mislim da ce Bajic igrati napadaca ni taj malac iz Hrvatske ( Basa ) nema jos papire. Bajic puno bolje izgleda na spicu nego na krilu koje je igrao prosle godine.

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 01 avg 2014, 15:40

Znaci krila vam onda Stanic i Bucan. U vezi jos Sadikovic, Tomic i Hasanovic?
1946

Cuspajz
Kontakt:

Post Postao/la Cuspajz » 01 avg 2014, 15:42

pile87 je napisao/la:
Cuspajz je napisao/la:po meni najveci promasaj ove ekipe je ovaj mali dado sadikovic ,jedostavno taj momak nema nista kvalitetno da bi se mogao prodati ,gledao sam ga i juniorima protiv zrinjskog zadnju tekmu ni tu ne istice se ali eto trpit ce se 5 godina ,siguran sam da kad bi otisao iz zelje ne bi mogao na probi proci kao ovaj belmin vila i slicni ,ovaj mali amir je za njeg mega talent i ako vec nekog treba trpiti nek bude on,zaista protiv brace sadikovic nemam nista ali oni su obojica u zelji iz nekih razloga bog zna kojih ,podsjecaju me na onog handžica i kopmaniju iz sar kojih su se rijesili na vrijeme oni,konkretno ovo napisano je za zadnjih 15 utakmica da nije ništa uradio osim ovog sretnog gola metalurgu ,na koševu je igrao smetalo polušpica nekog ili sta već ,smetao krilima veznim igračima svojim ubacivanjima nekim a zbog njega smo izgledali da imamo igraca manje na defanzivnom veznom pa su ljudi igrali kao barselona zadnjih 30 minuta kad su uvidjeli to,isto tako i benju čolića u 2 tim pa kad smrša 6 7 kila nek se nametne nije zeljo pofalićki da igraju igrači sa guzovima i stomačićima,ono sto raduje da nakon dugo vremena imamo 2 igraca koji mogu riješiti tekme 1 na 1 to su varea i ovaj nuspahic mali ,po emni ekipi fali ofanzivni i kvalitet defanzivni vezni da bude to to
Dado ce igrati sigurno nekad to izgleda bolje nekad gore ali to je tako moramo istrpiti. Odluku da je kvalitet kojeg treba brusiti su donijeli " strucni ljudi" uostalom vec imamo ponudu za Dadu ne za neke velike pare ali ruku na srce i Zoli je trebalo vremena i utakmica pa sjecam se Stilica recimo i njemu je data sansa a veliki broj ljudi je pricao da nema kvalitet nego igra radi babe. Ovo je godina u kojoj cemo morati saburati.
ok je to sve pile ja bi volio da grijesim ali mislim da sam upravu,momak igra vec dugo i po meni ništa nije pokazao ali nadati se ,štila je uvijek bio majstor ,najveci znalac bh lige možda uz zeku turkovica i vagnera ikada ali radi brzine ,motorike trke igra u poljskoj a ne englskoj ,nadam se samo da ovo guranje nije razlog sto mu je menadzer onaj rus iz tuborga ,i dalje sam misljenja da je u 2 pol igrao hasanovic umjesto njeg da bi to dragačije bilo :think:

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 01 avg 2014, 15:55

Head je napisao/la:Znaci krila vam onda Stanic i Bucan. U vezi jos Sadikovic, Tomic i Hasanovic?
Vjerovatno tako.
Cuspajz je napisao/la: ok je to sve pile ja bi volio da grijesim ali mislim da sam upravu,momak igra vec dugo i po meni ništa nije pokazao ali nadati se ,štila je uvijek bio majstor ,najveci znalac bh lige možda uz zeku turkovica i vagnera ikada ali radi brzine ,motorike trke igra u poljskoj a ne englskoj i,nadam se samo da ovo guranje nije razlog sto mu je menadzer onaj rus iz tuborga ,i dalje sam misljenja da je u 2 pol igrao hasanovic umjesto njeg da bi to dragačije bilo :think:
Po meni je on sansu koja mu je ukazana prosle godine sasvim dobro iskoristio, momak je u godinama kada treba poraditi na snazi i mislim da ce biti puno bolji igrac.Recimo duga lopta kakvu nema skoro niko u ekipi u debitnaskoj sezoni dao dva gola i imao asistenciju a odigrao samo pet utakmica citavih 90 minuta ostalo na kapaljku.
Ne volim da pisem pritiv bilo koga isto tako ne volim pricati o igracima i njihovom privatnom zivotu ali Eldar ako ne promjeni nacin zivota i ne posveti se vise sportu i treninzima zavrsice karijeru u nizerazrednom vratniku, a da moze odigrati kako treba moze.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 01 avg 2014, 17:01

pa u nas je priča kad sportista sportski živi, a ne kad ne živi.

mukitmovac
Kontakt:

Post Postao/la mukitmovac » 01 avg 2014, 17:14

Cuj ne racuna na Zeljkovica, pa on nije dobar
Zivio nam Osim dragi, gospodaru familije !!
Liverpool !

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 01 avg 2014, 17:20

to meni smrdi na nefudbalske razloge. ne znam ništa nego nagađam. nismo mi baš toliko dobri i duboki da sad možemo takvom igraču reći da se ne računa na njega.

Ludilo13
Kontakt:

Post Postao/la Ludilo13 » 01 avg 2014, 17:25

Adzem je direktno rekao Zeljkovicu da ne moze da igra jer Colica moraju pokusati da vrate jer je nase dijete.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.