FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

samosarajvo
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la samosarajvo » 01 avg 2014, 11:36

plavonebo je napisao/la:Ma realno Grci su puno bolja ekipa i malo je falilo da ne bude 3 razlike. Nisu mi samo jasni ovi što i dalje pišu da je Sarajevo bilo bolje, da če ih razvaliti u Grčkoj, da če prekucati Premijer ligu. Pa zar ne vide da je svake godine ista priča a stvarnost je drugačija.
Jesi bolja ekipa, iskusnija, fizicki jača...ali reci da su jucer bili bolje za tri razlike je smješno.Nisu bolji bili ni za dva, mozda je cak X bio najrealniji.Zadnjih 20 minuta kad smo mi fizicki pali su oni malo preuzeli inicijativu i opet su za 20 minuta gdje nasi nisu mogli HODATI napravili jednu 100% šansu (SAMO JEDNU) koju je Tatomirovic izvadio, ostalo je traljavo bilo od njih.Sem golova najbolja šansa im je bila kad je Baric pogrjesio na pasu prema Deji sto je njihov igrac stigao i probacio Deji kroz noge ali lopta je otisla pored gola...

S druge strane do 60 minute smo imali najmanje 55% - 45% loptu, vise udaraca,kornera - bili smo konkretniji.Puzigaća 2 šuta ne racunajuci gol, Bilbija sam na 16 metara od gola (KO DUH SAM) šuta metar iznad gola ljevom a mogao se namjestiti na svoju nogu pet puta i najbolja šansa u 53 minuti kad Miloš ulazi u 16 erac kroz dvojicu i umjesto da šuta po golu i zavrsava akciju dodaje Bilbiji u sredinu koji traljavo šuta...
Daleko da neko misli da cemo ih dole razvaliti ali da se mozemo cemu nadati uz malo više sreće - MOZEMO.
A s obzirom da je ova ekipa za nase lige svemirski brod nije nerealno ocekivati kako ti rece prekucavanje.

emirati
Kontakt:

Post Postao/la emirati » 01 avg 2014, 11:40

plavonebo je napisao/la:Ma realno Grci su puno bolja ekipa i malo je falilo da ne bude 3 razlike. Nisu mi samo jasni ovi što i dalje pišu da je Sarajevo bilo bolje, da če ih razvaliti u Grčkoj, da če prekucati Premijer ligu. Pa zar ne vide da je svake godine ista priča a stvarnost je drugačija.
ma ne pisu to normalno navijaci sarajevo, nego jedan levat ide redom od norvezana kuci da ce primiti tri komada, pa sad do deranja grka i play offa i na kraju mu ostaje sigurno uzimanje titule i kad ne bude to, onda ce reci da s uigravaju i da ce opet sljedece sezone sve poderat i tako sve u krug.
sad ce liga pa ce s sve ope vidjeti...akoBogda...

amstaff
Kontakt:

Post Postao/la amstaff » 01 avg 2014, 11:52

Užas, užas i užas. Da ovaj Tan ima imalo mozga doveo bi za svoje pare strani stručni štab i kondicione trenere, a onda pred potpis ugovora lijepo obaviti fiziča testiranja. Mene ovo izjeda, a nije ovo problem samo Sarajeva. I Željini igrači su se mahom vukli po terenu u zadnjih 20 minuta. Kako jedan trener ne može na pripremama "ubiti" igrače u pojam i natjerati ih da trče 90 minuta. Pa i ti igrači su mutanti obični, većina njih. Zar im nije stalo da se prodaju? Viđam ja i jedne i druge kako žderu ćevape, hamburgere, piju kole... Felix Magath je od Misketa u jednom trenutku napravio trkača iako je ovaj truhlo obični. Ja da sam im trener garantujem životom da bi bili najspremnija ekipa na Balkanu. Ako ništa mogu angažovati kondicione trenere iz Cardifa na 20 dana da ih dovedu u red.

I muka mi je gledati Krstu na krilu, a onaj nesposobnjaković u napadu ne može meda. Više je Tatomirović golova dao na pipremama nego on u Sarajevu za godinu dana.
FIFA17 SS.BA Liga aktuelni šampion!

RockyMaivia
Kontakt:

Post Postao/la RockyMaivia » 01 avg 2014, 11:57

Ovo je poraz Uscuplicev 100%.Vidi se da nije jos trener za velike utakmice.
StarMo nije skutorija...

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 01 avg 2014, 11:59

amstaff je napisao/la:Užas, užas i užas. Da ovaj Tan ima imalo mozga doveo bi za svoje pare strani stručni štab i kondicione trenere, a onda pred potpis ugovora lijepo obaviti fiziča testiranja. Mene ovo izjeda, a nije ovo problem samo Sarajeva. I Željini igrači su se mahom vukli po terenu u zadnjih 20 minuta. Kako jedan trener ne može na pripremama "ubiti" igrače u pojam i natjerati ih da trče 90 minuta. Pa i ti igrači su mutanti obični, većina njih. Zar im nije stalo da se prodaju? Viđam ja i jedne i druge kako žderu ćevape, hamburgere, piju kole... Felix Magath je od Misketa u jednom trenutku napravio trkača iako je ovaj truhlo obični. Ja da sam im trener garantujem životom da bi bili najspremnija ekipa na Balkanu. Ako ništa mogu angažovati kondicione trenere iz Cardifa na 20 dana da ih dovedu u red.

I muka mi je gledati Krstu na krilu, a onaj nesposobnjaković u napadu ne može meda. Više je Tatomirović golova dao na pipremama nego on u Sarajevu za godinu dana.
E jesi pametan sve bi mijenjao nakon jedne utakmice.
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

rammstein
Kontakt:

Post Postao/la rammstein » 01 avg 2014, 12:01

amstaff je napisao/la:Užas, užas i užas. Da ovaj Tan ima imalo mozga doveo bi za svoje pare strani stručni štab i kondicione trenere, a onda pred potpis ugovora lijepo obaviti fiziča testiranja. Mene ovo izjeda, a nije ovo problem samo Sarajeva. I Željini igrači su se mahom vukli po terenu u zadnjih 20 minuta. Kako jedan trener ne može na pripremama "ubiti" igrače u pojam i natjerati ih da trče 90 minuta. Pa i ti igrači su mutanti obični, većina njih. Zar im nije stalo da se prodaju? Viđam ja i jedne i druge kako žderu ćevape, hamburgere, piju kole... Felix Magath je od Misketa u jednom trenutku napravio trkača iako je ovaj truhlo obični. Ja da sam im trener garantujem životom da bi bili najspremnija ekipa na Balkanu. Ako ništa mogu angažovati kondicione trenere iz Cardifa na 20 dana da ih dovedu u red.
veze ti nemaš, znaš li ti šta znači igrati vise od 60-70 minuta presing po cijelom terenu? pa to ne moze ni krema evropskog fudbala a ne Sarajevo...
Taktika sarajeva je bila da do poluvremena povede uprvo ovom igrom ali je bandovic napravio SRANJE.... onda smo se morali jos vise istrositi da bi okrenuli rezultat, tako smo mogli do 6o i neke i tu je prestao presing i pcoeli smo igrati poziciono, sto ne znaci da smo bez snage ostali, vise su igraci pali psihički nego fizički, imas video Dupovca pogledaj čovjek je sve objasnio, ova ekipa je PRESPREMNA! nasravno osim berberovica, kallasia koji su se kasnije prikljucili... vidjet ces kad pocne prvenstvo ;)
Druga stvar je sto nakon 15-20 minuta dobre igre primis gol nakon greske (opet) cimirota i opet jovo na novo... a s druge strane imas ekipu koja zna cuvati loptu, koja zna se psotavitikad ima prednost....

osipam se od ovakvih komentara koji smatra da slaba igra zadnjih 20 minuta MORA biti razlog slabe fiizicke srpeme a ne razmislja o desavanjima u prvih 60-70minuta...
Primjer imas u ligama petice gdje igraci znaju popadati u 80-toj minuti da ne mogu hodati jer se preforsiraju. Sinoc je dzeno napravio OGROMAN propust sa izmjenama oko 60-te minute

radovac-kovacevic ili kostic
bilbija-duljevic (10 min ranije)
puzigaca - protic oko 70-te, garantujem da nam nebi dali gol, nema sanse! NEISKUSTVO!

emirati
Kontakt:

Post Postao/la emirati » 01 avg 2014, 12:07

dzaba s izvlacite, imate ekipi kao i prva cetvorka sto je igrala evropu. stojcev i cimirot su extra klasa ostalo mrtvi prosjek. cuj ako igras presing 60min na kraju moras biti ekipa koje ne moze hodati. do nekidan odu u play off a sad ma dobro je..

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 01 avg 2014, 12:09

rammstein je napisao/la: osipam se od ovakvih komentara koji smatra da slaba igra zadnjih 20 minuta MORA biti razlog slabe fiizicke srpeme a ne razmislja o desavanjima u prvih 60-70minuta...
Ma jasta,ima veze sa polozajem mjeseca i zracenjem iz fukashime :lol: :lol: :lol: :clap: :clap: :clap:

Jesi ti l.u.d il' ti noge smr.de?

a sve zna,a niko drugi veze nema,a ni pitari mu vise veze nemaju,a nek je kalasija ubo,pa ko da mrak skinu,e ramo ramo... :kafa:

bv071
Kontakt:

Post Postao/la bv071 » 01 avg 2014, 12:21

Masinovodje, i ostali strucnjaci koji nemate ama bas nikakve veze sa FKS, kakvi ste da odleprsate na teme svojih klubova? Mislim da su tamo puno potrebniji vasi cijenjeni savjeti s obzirom da su vam klupski igraci evropu sinoc gledali na tv-u...

Nama treba napadac, bilbiju poslati u pm.. Barica takodje.. Dovesti golmana a deju na klupu za nedaj Boze.. To je to.. Za ove nase livadice i ovo sto imamo je previse..

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 01 avg 2014, 12:33

Sad se okrenuti PL :cool:

kanarinac
Kontakt:

Post Postao/la kanarinac » 01 avg 2014, 12:37

Ipak nista od napadaca tako reko abdulah daj nam makar rascica
Samo Sarajevo

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 01 avg 2014, 12:42

Nada zadnja umire, SVI U ATINU!
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

crvenobijeli
Kontakt:

Post Postao/la crvenobijeli » 01 avg 2014, 12:43

Koja prepotencija i samouvjerenost.Objektivno za našu ligu imate lijepu ekipicu.Ipak mislim da će vam baš biti veći problem utakmice sa ekipama koje smatrate žrtvama za trpanje golova.Polahko,nije niko za podcijenit kao sto nije niko ni za poseban respekt. ;)[/quote]

Ne znam za koga navijas jer po nicku to je neka cro ekipa a posto si na BiH forumu da ti kazem tj da te pitam ..skim su tvoji puleni sinoc igrali (mislim na ekipu iz BiH koja ti je bliska srcu) ?????
Drugo , te iste zrtve ces vec u nedelju vidjeti sa koliko komada ce otici kuci..a mozda izadjemo na teren i sa 2 ekipom , da se ovi od sinoc malo odmore. Sve u svemu uzivaj i gledaj nas i dalje na TV-u... ;) ;)[/quote]
previse si samouvjeren mozda vas i zvijezda iznenadi....ovaj vatreni navija za nk zvijezda gradacac,ako nisi znao,a nebi ja bas rekao da cete navijace kupiti igrom protiv zvijezde.sretno :D
ZVIJEZDA SIJA VJECNO !!!!

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 01 avg 2014, 12:48

macca je napisao/la:Mozete zaboraviti na naslov, al lako cete vi to ionako niste navikli na njega
He he :mrgreen:

amstaff
Kontakt:

Post Postao/la amstaff » 01 avg 2014, 12:56

rammstein je napisao/la:
veze ti nemaš, znaš li ti šta znači igrati vise od 60-70 minuta presing po cijelom terenu? pa to ne moze ni krema evropskog fudbala a ne Sarajevo...
Taktika sarajeva je bila da do poluvremena povede uprvo ovom igrom ali je bandovic napravio SRANJE.... onda smo se morali jos vise istrositi da bi okrenuli rezultat, tako smo mogli do 6o i neke i tu je prestao presing i pcoeli smo igrati poziciono, sto ne znaci da smo bez snage ostali, vise su igraci pali psihički nego fizički, imas video Dupovca pogledaj čovjek je sve objasnio, ova ekipa je PRESPREMNA! nasravno osim berberovica, kallasia koji su se kasnije prikljucili... vidjet ces kad pocne prvenstvo ;)
Druga stvar je sto nakon 15-20 minuta dobre igre primis gol nakon greske (opet) cimirota i opet jovo na novo... a s druge strane imas ekipu koja zna cuvati loptu, koja zna se psotavitikad ima prednost....

osipam se od ovakvih komentara koji smatra da slaba igra zadnjih 20 minuta MORA biti razlog slabe fiizicke srpeme a ne razmislja o desavanjima u prvih 60-70minuta...
Primjer imas u ligama petice gdje igraci znaju popadati u 80-toj minuti da ne mogu hodati jer se preforsiraju. Sinoc je dzeno napravio OGROMAN propust sa izmjenama oko 60-te minute

I samo da dodam nešto vezano za ove štrumfove... Da li ste vi svjesni u kakvoj ste situaciji i zar vas nije stid da komenarišete bilo šta? Vi ne možete meda sa kašike, a nas komentarišete. Mi smo za vas Real Madrid u finansijskom, organizacionom i igračkom planu.

radovac-kovacevic ili kostic
bilbija-duljevic (10 min ranije)
puzigaca - protic oko 70-te, garantujem da nam nebi dali gol, nema sanse! NEISKUSTVO!
I ja se osipam od neznalica koji misle da imaju veze sa fudbalom. Zadnjih 20 minuta svake **** godine kod svake ekipe u BiH je prvo problem fizičke spreme, a tek onda psihičke nestabilnosti ekipe... O kakvom presingu pričamo? Nije presing zbog naše dominacije, nego presing što su nas ljudi pustili da ih napadnemo i zabiju nam dva gola iz ničega. Zašto uoptšte pokušavamo da izdominiramo ekipu jaču i fizički i tehnički i taktički i psihički od nas?! Zašto nismo igrali pametno od prve minute? Kakva je to ba taktika "da se povede do poluvremena" ? Da smo se mi branili imali bi 0-0 ili 1-1, a ne 1-2. Dolazi nam ekipa koja je duplo jača od nas i mi hoćemo da ih izdominiramo i kao što kaže Marijan dobijemo 2-1 ili 3-1. To je već problem mentaliteta. Naš veseli trener igra isto protiv Travnika, Haugesunda i Atromitosa. Da su pogledali bilo koju utakmicu od kako je Dženo trener sve bi im bilo jasno. Povuci se i čekaj kontre, neko će zajebati. I svaki put bude tako. Dakle mimo tok problema oko fizičke spreme i imamo i taktički problem.
Ako želimo uspjeh u Evropi prvi i osnovna stvar je da budemo fizički na nivou ekipa sa kojim igramo. Mi možemo natrpati ekipe sa San Marina, Andore i slično. Međutim ako pogledamo zadnjih 5-6 godina i ekipe od kojih ispadamo lako ćemo zaključiti da nije u pitanju kvalitet već nešto drugo.
Sad se mi možemo zanositi do sutra, ali realnost je nešto sasvim drugo. Ja sam mislio da će stručni štab iz utakmice protiv Haugesunda naučiti nešto, ali nažalost do toga nije došlo. Nama da dođe ne Koševo Barcelona mi bi i njih krenuli da izdominiramo sa posjedom lopte i napadačkim fudbalom.
FIFA17 SS.BA Liga aktuelni šampion!

EXIT
Kontakt:

Post Postao/la EXIT » 01 avg 2014, 13:07

Head je napisao/la:Danci gledali sinoc Dupovca.
Ja bih ga sad pustio imamo sirok roster, daj da vidimo i te nove igrace. Ja jednostavno mislim da je ovo njegov maksimum i da nista nije napredovao u zadnjih par sezona. Tatko je bolji stoper od njega a nama za evrope treba jos bolje od toga.

emirati
Kontakt:

Post Postao/la emirati » 01 avg 2014, 13:12

nemojte ramu dirati, vidite da pokusava od ibrakovica prenese vidjenje utakmice. kad sam slusao onog momka pred utakmicu sto kao analizira protivnika i to mu ke kao posao shvatio sam kakva je to ekipa strucnih ljudi. sve gdje je on rekao da prijeti opasnost i s koke strane to je bilo suprotno. :D bas je analiziro protivnika i konsultoo se ramom/ibrakovicem.
Zadnja izmjena: emirati, dana/u 01 avg 2014, 13:19, ukupno mijenjano 1 put.

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 01 avg 2014, 13:13

ma komsije vama fali centarfor, vidi se iz aviona da bilbija veze nema, samo se previja i prica sa sudijom...
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

SiouxLukavac
Kontakt:

Post Postao/la SiouxLukavac » 01 avg 2014, 13:15

Imal gdje zvanično odnosno tačno koliko je bilo raje na stadionu. S obzirom na kišu i loše vrijeme, odlična posjeta, pogotov lijevi dio istoka gdje je skroz puno bilo, prelijepo vidjet.

Što se tiče igre, prvo poluvrijeme odlično, drugo loše. Puzigaća odličan prvo poluvrijeme, al opet se potrošio i u drugom ga nije bilo. Jedini problem ove ekipe je što nisu fizički jaki da odigraju istim tempom cijelu utakmicu. Utakmica se igra 90 minuta i najvažnije su zadnje minute gdje smo skroz tanki.

Što se tiče poraza, nisam previše razočaram al naravno da mi je žao, treba se sad okrenuti ligi i jako od starta da se odmah izbije na vrh. Ja mislim da Sarajevo može i mora ove sezone uzeti duplu krunu, ali naravno da će bit teško, sa igračkim kadrom i politikom kluba mnogi će reć da će se Sarajevo prošetat ligom al bit će, vjerujte mi teško al vjerujem u duplu. Da se može iznijeti čitava utakmica kao sinoć prvo poluvrijeme tad bi se moglo reć da se može "prošetat ligom", kod nas treba bit dosta fizički jači da bi se moglo dobiti na strani kod mesara i bunkera koji budu dolazili na Koševo, al nadam se da će stručni štab uraditi sve da se i fizička sprema dovede do tog nivoa da igrači lete svih 90 minuta.

:bih:
Zadnja izmjena: SiouxLukavac, dana/u 01 avg 2014, 13:17, ukupno mijenjano 1 put.

pao
Kontakt:

Post Postao/la pao » 01 avg 2014, 13:16

SiouxLukavac je napisao/la:Imal gdje zvanično odnosno tačno koliko je bilo raje na stadionu. S obzirom na kišu i loše vrijeme, odlična posjeta, pogotov lijevi dio istoka gdje je skroz puno bilo, prelijepo vidjet.

Što se tiče igre, prvo poluvrijeme odlično, drugo loše. Puzigaća odličan prvo poluvrijeme, al opet se potrošio i u drugom ga nije bilo. Jedini problem ove ekipe je što nisu fizički jaki da odigraju istim tempom cijelu utakmicu. Utakmica se igra 90 minuta i najvažnije su zadnje minute gdje smo skroz tanki.

Što se tiče poraza, nisam previše razočaram al naravno da mi je žao, treba se sad okrenuti ligi i jako od starta da se odmah izbije na vrh. Ja mislim da Sarajevo može i mora ove sezone uzeti duplu krunu, ali naravno da će bit teško, sa igračkim kadrom i politikom kluba mnogi će reć da će se Sarajevo prošetat ligom al bit će, vjerujte mi teško al vjerujem u duplu. Da se može iznijeti čitava utakmica kao sinoć prvo poluvrijeme tad bi se mogli reć za "šatenja ligom", kod nas treba bit dosta fizički jači da bi se moglo dobiti na strani kod mesara i bunkera koji budu dolazili na Koševo, al nadam se da će stručni štab uraditi sve da se i fizička sprema dovede do tog nivoa da igrači lete svih 90 minuta.

:bih:
Rece mi sad lik koji radi na ulazu, jutros bio na treningu navodno 16 000 tj malo jace za koju desetinu..

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 33 gosta.