FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

EXIT
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la EXIT » 01 avg 2014, 00:10

Dobro je, cak sta vise.. bitno je ovako i u grckoj odigrati u kost.. nismo se obrukali... pokazali smo da imamo kvalitet ali isto tako da smo jos uvjek neiskusni.. mi smo svoje odradili u proslom kolu, i ovo sve je bonus i prikupljanje iskustva, a ovi sto porede neke svoje igre iz evrope..... ipak je ovo trece kolo, ne kolo kad su oni ispali i kada s obzirom na nas koeficijent ces naletiti na ozbiljnu ekipu. Ipak je ovo stepenica vise. Ustvari da se nezavaravamo tek sad i pocinju prave tekme...Mi smo se nosili danas sa jako ozbiljnim i iskusnim protivnikom koji dolaze iz prvih 10 liga evrope i koji je zadnje tri godine konstantno medju najboljima tamo.. koje je ono nasa liga mjesto? Nakon sto date odgovor na to pitanje, mnoge stvari su jasnije... sto se tice ovih sto samo prate ronalda i mesija te im ovo nije dovoljno dobro, bolje vam je i nepratiti onda..
Nedostaje nam zavrsnica, jos uigranosti. Duljevic mi vec drugu utakmicu izgleda ko muha bez glave. Vjerujem da je to zato sto ima preveliku zelju da se nametne, ali izgorio je, i premlad je jos uvjek za ove tekme. Krste i Biblija kao i Sevko zatvoreni veceras ali im se nesmije osporiti borbenost. Ovdje fali napadac koji ce bas biti pojacanje a to ocekujem mozda na zimu. Bekovi najbolji veceras, al vjerovatno je to i do grcke formacije. Bez obzira da Baric nije napravio onu jednu glupost vracanja Deji, bio je za desetke, bolje se pokaza nego Dzemica u prve dvije. Mnogo osporavani Puzigaca :thumbup: igrac utakmice veceras. Vezni red Stojcev, Cimi, Radovac je motor i najbolji dio ove ekipe i nesto sto moramo zadrzati do daljnjeg i koji ima kvalitet za grupne faze. Tatko je po meni bolji stoper od Dupeta. Losa reakcija kod drugog gola, daleko je stajao od igraca, a i u prosloj je na Kosevu kiksao.
Moze i mora to puno bolje ako ne ima alternativa na klupi. Nemogu se oteti utisku da su grci najopasniji bili iz ubacaja na peterac (golmanski dio) i da je Delac puno bolji u takvim situacijama. Ovdje ce se za evropu iduce sezone morati traziti bolja opcija. Jednostavno Dejo nikad nije bio dobar u tome, a to ozbiljan protivnik kaznjava.
Horde, kapa dole momci. Ukupno navijaci i posjeta pa rekao bi 13000-15000 :thumbup: odlicno.
Bez pritiska idemo se i dole nadigravati, i ja vjerujem da mozemo i pobijediti. Hoce li to biti dovoljno za prolaz, vidjecemo. Sve u svemu ja sam zadovoljan.
Zadnja izmjena: EXIT, dana/u 01 avg 2014, 00:21, ukupno mijenjano 1 put.

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 01 avg 2014, 00:11

hz033 je napisao/la:
avlami97 je napisao/la:Sarajevo je dobro odigralo utakmicu. Neki pričaju o nedostatku fizičke pripremljenosti i psihološkog pada u igri Sarajeva. Mislim da se ne radi ni o jednom ni o drugom. Atromitos je kvalitetnije ekipa. Ljudi su igrali u prvom da ne prime, ali da daju gol. Desilo im se da daju, ali i da ga prime. U drugo poluvrijeme je Sarajevo ušlo agresivno prvih pet minuta, ali bez rezultata. Trener Atromitisa je vidio da može do drugog gola i tada su Grci krenuli ofanzivnije, krenuli da daju i drugi gol, što im je i uspjelo. Mogli su dati još koji gol, al' nisu imali sreće.

Igračima Sarajeva se nema šta zamjeriti. Igrali su protiv boljeg i kvalitetnijeg suparnika. Dali su sve od sebe, ali je to bilo dovoljno samo za minimalan poraz. U Grčkoj će biti mnogo teže za Sarajevo, jer se vidi da ova ekipa Atromitosa zna igrati i da su preiskusni. Jednostavno su dosta kvalitetniji od Sarajeva.

Sarajevu - čestitke na dobroj igri, bez obzira na poraz.
A po čemu ti ocjenjuješ kvalitet ako ne po fizičkoj pripremljenosti i tehnici.
Grci po tehnici ako nisu gori nisu ni bolji od nas, a snaga ?!?! Ako nisu ni to, kako su onda kvalitetniji??!
Ja sam utakmicu i ekipe vidio ovako, kao što sam i napisao. Ne mislim se prepirati, jer svako fudbal gleda svojim očima i na svoj način. Atromitos je kvalitetnija ekipa, a puni kvalitet će se vidjeti u Atini. Možda je Sarajevo igralo sa 100% mogućnosti, a Grci možda sa 80%, i mislim da tu leži odgovor na tvoje pitanje.

Sarajevu još jednom čestitam na dobroj igri, protiv kvalitetnijeg suparnika.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

Buba00
Kontakt:

Post Postao/la Buba00 » 01 avg 2014, 00:12

Ok onda je sasvim dovoljno da se prosetate ligom... :thumbup: Ne znam sto se cudite rezultatu , igra solidna , zavrsnica losa.. Realno skuplja ekipa , malo iskusnija to je to .. al nije to bas velika razlika

Nervoza
Kontakt:

Post Postao/la Nervoza » 01 avg 2014, 00:13

super je napisao/la:
V87 je napisao/la:Stvarno ne znam sto se prepirete sa drugim navijacima.Mi odigrali prefektno dvije nase greske i dva gola.Idemo dalje sad je liga na redu pa onda revans.U Atini napast nemamo sta izgubiti svakako.Sto se tice nase lige mislim da nikad lakse nece biti.Tu su mozda Siroki i Zrinjski koji ce se sa nama boriti za titulu.
nije mi cilj da provociram jel stvarno mislite da mozete sa ovakvom odbranom da ne primite dole makar jedan a morate zabiti dva(napad vam nije los),realno trebate biti zadovoljni sa ovakvim uspjehom (trece pretkolo)al isto tako mislim da nasi klubovi su jos daleko od grupne faze,prvo trebamo srediti sve u glavi a i dosta popraviti fizicke predispozicije igraca,jos jednom niste se obrukali sto je najvaznije....pozz
E ovo je realan komentar :clap: , mi iskreno nemamo nikakvih sansi nakon ove utakmice za prolaz, ali ovo je sasvim zadovoljavajuce protiv ekipe koja dolazi iz Grcke lige. mnogo se vise novca mora uloziti u igrace da bi se uslo u El a za LP da i ne pricamo.

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 01 avg 2014, 00:14

Neiskustvo je presudilo.
U trenutku kad je bio očigledan pad kod pojedinih naših igrača, Grci vrše dvije izmjene. I tu bukvalno dobijaju tekmu. Radovac i Bilbija su trebali izaći u 60j.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 01 avg 2014, 00:16

Sta se imamo kome pravdati.Ubrzo ce prvenstvo I svi ce imati priliku skinuti skalp Sarajevu.Ja sam misljenja da smo daleko najaca ekipa I da cemo se prosetati ovom ligom.Prava je na redu Zvijezda.

rammstein
Kontakt:

Post Postao/la rammstein » 01 avg 2014, 00:17

aleksandar_veliki je napisao/la: Atromitos nije bio ispred Panthinaikosa. Ovdje ne pricam o Zelji, ima tema za Zelju. Imam pravo na svoje misljenje, koje se ne mora podudarati sa tvojim. Dakle, da ponovim, po mom misljenju su igrali koliko im treba, sto svakao ne znaci da se Sarajevo osramotilo, sto sam rekao i u prethodnom postu. Ali, isto tako se vidjelo da su oni daleko ispred Sarajeva, na nasu veliku zalost. I naravno, Grci nisu bas leprsavi, ali to ne znaci da nisu igrali onoliko koliko im treba. Doabr otpor Sarajeva, ali nista vise od toga...
JESTE!

2 PAOK 69
3 PANATHINAIKOS 66
4 ATROMITOS 66

E CUJ DOBAR OTPOR SARAJEVA...
Zadnja izmjena: rammstein, dana/u 01 avg 2014, 00:21, ukupno mijenjano 2 puta.

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 01 avg 2014, 00:19

rammstein je napisao/la:
aleksandar_veliki je napisao/la: Atromitos nije bio ispred Panthinaikosa. Ovdje ne pricam o Zelji, ima tema za Zelju. Imam pravo na svoje misljenje, koje se ne mora podudarati sa tvojim. Dakle, da ponovim, po mom misljenju su igrali koliko im treba, sto svakao ne znaci da se Sarajevo osramotilo, sto sam rekao i u prethodnom postu. Ali, isto tako se vidjelo da su oni daleko ispred Sarajeva, na nasu veliku zalost. I naravno, Grci nisu bas leprsavi, ali to ne znaci da nisu igrali onoliko koliko im treba. Doabr otpor Sarajeva, ali nista vise od toga...
JESTE!
http://www.ballhelper.com/fudbal/greece/1/greece1.php" onclick="window.open(this.href);return false; :facepalm:
Zadnja izmjena: terabajt, dana/u 01 avg 2014, 00:20, ukupno mijenjano 1 put.

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 01 avg 2014, 00:19

VanBasten je napisao/la:Neiskustvo je presudilo.
U trenutku kad je bio očigledan pad kod pojedinih naših igrača, Grci vrše dvije izmjene. I tu bukvalno dobijaju tekmu. Radovac i Bilbija su trebali izaći u 60j.
Eto mislimo isto brate o tome ja pričam a to ne umanjuje dobru igru Sarajeva u cijelosti pa i kod napravljenih grešaka.Ma imalo je Sarajevo dobrim dijelom utakmice više od igre realno sami smo sebi čorbu zapržili.
Sarajevo ljubavi moja!

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 01 avg 2014, 00:20

Nije provokacija, vec konstatacija koja se i nama znala desavati: Nikada nije dobro biti zadovoljan nakon izgubljene utakmice! S takvim razmisljanjem napretka nema.... Samo kritika je spas! ;)
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 01 avg 2014, 00:20

U trenutku kad je bio očigledan pad kod pojedinih igrača, Grci vrše dvije izmjene. I tu bukvalno dobijaju tekmu. Radovac i Bilbija su trebali izaći u 60j.
Meni samo nije jasno do kada ce Bilbija dobijati svaku tekmu za nista aplauze...
protiv Zvijezde hocu da fino na miru pogledam tekmu na svom istoku bez ove guzve ,frke ,dijaspore,derbi navijaca
itd itd..da vidim Protica,Mitrevskog,Kostica..citavu tekmu Kovacevica,Duljevica...i naravno malo djece Mihojevica,Andjusica.. :D
Pardon ,moja greska imali su isti br bodova kao Panatenaikos ali losiju gol razliku.. :roll: :roll:
Ramo neda mi se objasnjavati da su u regularnom djelu bili ispred ,al da su kasnije u nekim doigravanjima na kraju ostali iza zbog gol razlike..oni kao novinari bi to trebali znati nmg im ja objasnjavati.. :kafa:
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 01 avg 2014, 00:23

Consigliere je napisao/la:Nije provokacija, vec konstatacija koja se i nama znala desavati: Nikada nije dobro biti zadovoljan nakon izgubljene utakmice! S takvim razmisljanjem napretka nema.... Samo kritika je spas! ;)
:thumbup:
Samo kritika,cak i u pobijedi detektovati slabe strane i teziti da se one poprave.
Bez takvog pristupa slaba nafaka.

diplomatija
Kontakt:

Post Postao/la diplomatija » 01 avg 2014, 00:24

Pitari su kao loši kladioničare, pogode 6 i sedmi par ih sjebe ali ponosno sutra masu listićem po gradu..

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 01 avg 2014, 00:26

:mrgreen: :mrgreen:
FK SARAJEVO.

rammstein
Kontakt:

Post Postao/la rammstein » 01 avg 2014, 00:27

ok razumijem ja da malo vučeš na stranu, jbg nije jednostavno, ali daj malo realnosti... jeste, mogli su dati gol kad su htjeli, samo im se nije dalo nesto, tako dogovor bio u svlacionici :damn:

usput, ekipa koja je sa PANATENAIKOSOM BILA U EGALU dodje na kosevo i nije da se naigrala :)

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 01 avg 2014, 00:29

rammstein je napisao/la:ok razumijem ja da malo vučeš na stranu, jbg nije jednostavno, ali daj malo realnosti... jeste, mogli su dati gol kad su htjeli, samo im se nije dalo nesto, tako dogovor bio u svlacionici :damn:

usput, ekipa koja je sa PANATENAIKOSOM BILA U EGALU dodje na kosevo i nije da se naigrala :)
E to mi je najmrze,zato se i covjek treba nekada praviti tupav samo da mu vrati istom mjeromm.. :clap:
FK SARAJEVO.

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 01 avg 2014, 00:32

sekac je napisao/la:
Eto mislimo isto brate o tome ja pričam a to ne umanjuje dobru igru Sarajeva u cijelosti pa i kod napravljenih grešaka.Ma imalo je Sarajevo dobrim dijelom utakmice više od igre realno sami smo sebi čorbu zapržili.
naravno da ne umanjuje. Kvalitetna i iskusna ekipa, s iskusnim trenrom na čelu, teško će propustiti kazniti slične propuste. Mislim da smo trebali i malo ohanuti oko 55 minute, i čuvati snagu za zadnjih 20ak min. Nije bilo reakcije trenera, a ni igrača na terenu da prepozna trenutak te malo smiri igru...
vidjelo se oko 60-65e minute da mali Radovac više ne može da prati, ,a i Bilbija je bio na izmaku...
Ima i Dženo još toga da uči. Mora znati prepoznati ovakve momente, prije protivnika..
Zadnja izmjena: VanBasten, dana/u 01 avg 2014, 00:34, ukupno mijenjano 2 puta.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

Amca007

Post Postao/la Amca007 » 01 avg 2014, 00:33

Svi su bili dobri osim Dejana i zato nam podhitno treba golman.

Cimi i Radovac razvalili, Bojanu svaka cast, Baric me iznenadio pozitivno...A Duljevic je isti kao i Travancic, majstor, ali je dosao ovde da se qrci izgelda cccc...

Hoce li Berberovic igrati u revansu....

Ja sam zadovoljan, ali malo razocaran....Opet i dalje mislim da mozemo fin rezultat tamo napravit.....

Volim te Sarajevo....
Oj djevojko điđo moja, điđala te majka tvoja...

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 01 avg 2014, 00:36

" onclick="window.open(this.href);return false;
BORDO RAJVOSA...
FK SARAJEVO.

Krokodil
Kontakt:

Post Postao/la Krokodil » 01 avg 2014, 00:36

Amca007 je napisao/la:Svi su bili dobri osim Dejana i zato nam podhitno treba golman.

Volim te Sarajevo....
Dejane, volim te k'o brata rodjenog ali šta se tebi desilo (dešava) boga pitaj?

Pod hitno nam treba jedan kvalitetan golman!

Večeras skoro svi :thumbup: osim Bilbije koji me sve više razočarava. :thumbdown:

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bordobijeli i 33 gosta.