FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Stalno ista vadiona ,igrali smo dobro,bili smo bolji,zaebo nas sudija,oni su preiskusni,nesreca i slicna luzerska opravdanja.I onda kod slijedeceg protivnika,sljedece sezone isto pa opet ista vadiona i tako godinama.
Problem je detektovan davno,nasi igraci ako ne igraju u zadnjoj liniji misle da ne moraju igrati defanzivu,odnosno igraju je tako sto samo trckaraju za protivnickim igracem na odstojanju od dva-tri metra bez pomisli da mu pokusaju oduzeti loptu,jedino sto znaju je kad im vec pobjegne napraviti grub faul i tako ga zaustaviti.
I tu lezi problem,ne u gore navedenim luzerskim vadionama.
Uzasno me nervira kad to gledam i naravno da tako nece ici,svake godine stizu pljuske ,cak i od nizerazrednih klubova samo i iskljucivo zbog toga.
Problem je detektovan davno,nasi igraci ako ne igraju u zadnjoj liniji misle da ne moraju igrati defanzivu,odnosno igraju je tako sto samo trckaraju za protivnickim igracem na odstojanju od dva-tri metra bez pomisli da mu pokusaju oduzeti loptu,jedino sto znaju je kad im vec pobjegne napraviti grub faul i tako ga zaustaviti.
I tu lezi problem,ne u gore navedenim luzerskim vadionama.
Uzasno me nervira kad to gledam i naravno da tako nece ici,svake godine stizu pljuske ,cak i od nizerazrednih klubova samo i iskljucivo zbog toga.
U pravu si ja sa istoka mislio da je Samir--rada91 je napisao/la:sekac je napisao/la:Lako je sad biti general ali ruku na srce Sarajevo večeras nije zaslužilo poraz.Igrali su fantastićno na momente puno bolje nego Grci ali... Malo sreća, malo znanje, malo iskustvo a oni imaju tim sastavljen od tridesetogodišnjaka koji je na okupu tri godine a mi mlad tim na okupu oko godinu dana i manje.,Pa o kvaliteti da se ne govori ali nekoliko puta snmo ih izbacili iz igre kao da je obrnuta situacija u kvaliteti i iskustvu.Šteta nije se trebalo izgubiti ne može se proći treba tu još da se radi ali ovo što sam nočas gledao nisam razočaran ni malo.Naše dvije greške dva gola imali su još jedan poklon i nisu ga iskoristili i to je sve što se velikih Grka tiće mislio sam da su bolji.Mi imamo grašaka u zadnjoj liniji koje se ne smiju desiti sa ovakvim protivnikom. A i u napadu opet smo htjeli da se ušetamo u gol ne ide tako ali dobro i još da dodam da je Đeno malo zakasnio sa izmjenama posebno Radovac -Kovačević mislim da ne bi primili taj drugi gol da je na vrijeme urađena izmjena. Jer baš je mali Radovac uzgubio loptu kod gola a čisto sumnjam da bi Adnan tako nešto sebi dozvolio plus njegova visina gdje smo opet bili slabiji od protivnika skok igra itd.... Eto od mene toliko rekoh lako je biti general na kraju a dušmani hajde sad likujte i ovaj sa Boysijem je jadan jer sramota je ovo stavljati posebno na ovakvu igru ali dobro žalosno je pored očiju biti čorav. Zato bračo Hordaši i Pitari glavu gore pa ovi ljudi su AZ dobili 2-0 nije ovo rinaka ekipa u kako god opet se nismo prosuli šta če biti u revanšu bit če a ja znam koji tim volim i milina mi je gledati ove igrače kako trče igraju i bore se za dres mog voljenog kluba.i za dušmane
Cimi je pogrijesio kod gola nisi ti dobro vidio
do mene
Sarajevo ljubavi moja!
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Šteta za ovaj pad u drugom pol kao i onaj prvi gol gostiju koji je došao iz ničega, početnička greška Bandovića, koji je definitivno večeras razočarao i bio jedan od najlošijih na terenu. Skupo je plaćen danak neiskustvu u ovakvim tekmama, ali s druge strane i dobra škola za buduće evropske tekme, kojih sa ovakvim radom u klubu neće nedostajati.
Ne smiju pasti na psihičkom planu, tu će Dženo odigrati veliku ulogu, kao i u duelu sa Norvežanima, mora im dati do znanja da ništa nije izgubljeno i da ovo moraju što prije zaboraviti i u Grčkoj krenuti od početka. Ne treba previše rizikovati odmah na startu, da se to ne bi obilo o glavu, nego biti strpljiv i ako ne bude nikakvih promjena u rezultatu onda tek u drugom pol pokušati krenuti ofanzivnije jer se ionako nema šta izgubiti. Bilbija će sigurno imati dosta motiva da popravi utisak iz ove tekme, a on mora i može puno bolje, dok Bandović ne može ponoviti ovako lošu tekmu, ili se barem nadam tome

Ne smiju pasti na psihičkom planu, tu će Dženo odigrati veliku ulogu, kao i u duelu sa Norvežanima, mora im dati do znanja da ništa nije izgubljeno i da ovo moraju što prije zaboraviti i u Grčkoj krenuti od početka. Ne treba previše rizikovati odmah na startu, da se to ne bi obilo o glavu, nego biti strpljiv i ako ne bude nikakvih promjena u rezultatu onda tek u drugom pol pokušati krenuti ofanzivnije jer se ionako nema šta izgubiti. Bilbija će sigurno imati dosta motiva da popravi utisak iz ove tekme, a on mora i može puno bolje, dok Bandović ne može ponoviti ovako lošu tekmu, ili se barem nadam tome

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
e to je objektivan post..ne prihvatam kompletno ovo misljenje al ga postujem..avlami97 je napisao/la:Sarajevo je dobro odigralo utakmicu. Neki pričaju o nedostatku fizičke pripremljenosti i psihološkog pada u igri Sarajeva. Mislim da se ne radi ni o jednom ni o drugom. Atromitos je kvalitetnije ekipa. Ljudi su igrali u prvom da ne prime, ali da daju gol. Desilo im se da daju, ali i da ga prime. U drugo poluvrijeme je Sarajevo ušlo agresivno prvih pet minuta, ali bez rezultata. Trener Atromitisa je vidio da može do drugog gola i tada su Grci krenuli ofanzivnije, krenuli da daju i drugi gol, što im je i uspjelo. Mogli su dati još koji gol, al' nisu imali sreće.
Igračima Sarajeva se nema šta zamjeriti. Igrali su protiv boljeg i kvalitetnijeg suparnika. Dali su sve od sebe, ali je to bilo dovoljno samo za minimalan poraz. U Grčkoj će biti mnogo teže za Sarajevo, jer se vidi da ova ekipa Atromitosa zna igrati i da su preiskusni. Jednostavno su dosta kvalitetniji od Sarajeva.
Sarajevu - čestitke na dobroj igri, bez obzira na poraz.

FK SARAJEVO.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
A po čemu ti ocjenjuješ kvalitet ako ne po fizičkoj pripremljenosti i tehnici.avlami97 je napisao/la:Sarajevo je dobro odigralo utakmicu. Neki pričaju o nedostatku fizičke pripremljenosti i psihološkog pada u igri Sarajeva. Mislim da se ne radi ni o jednom ni o drugom. Atromitos je kvalitetnije ekipa. Ljudi su igrali u prvom da ne prime, ali da daju gol. Desilo im se da daju, ali i da ga prime. U drugo poluvrijeme je Sarajevo ušlo agresivno prvih pet minuta, ali bez rezultata. Trener Atromitisa je vidio da može do drugog gola i tada su Grci krenuli ofanzivnije, krenuli da daju i drugi gol, što im je i uspjelo. Mogli su dati još koji gol, al' nisu imali sreće.
Igračima Sarajeva se nema šta zamjeriti. Igrali su protiv boljeg i kvalitetnijeg suparnika. Dali su sve od sebe, ali je to bilo dovoljno samo za minimalan poraz. U Grčkoj će biti mnogo teže za Sarajevo, jer se vidi da ova ekipa Atromitosa zna igrati i da su preiskusni. Jednostavno su dosta kvalitetniji od Sarajeva.
Grci po tehnici ako nisu gori nisu ni bolji od nas, a snaga ?!?! Ako nisu ni to, kako su onda kvalitetniji??!
U novi boj ...
Stvarno ne znam sto se prepirete sa drugim navijacima.Mi odigrali prefektno dvije nase greske i dva gola.Idemo dalje sad je liga na redu pa onda revans.U Atini napast nemamo sta izgubiti svakako.Sto se tice nase lige mislim da nikad lakse nece biti.Tu su mozda Siroki i Zrinjski koji ce se sa nama boriti za titulu.
sekac je napisao/la:U pravu si ja sa istoka mislio da je Samir--rada91 je napisao/la:sekac je napisao/la:Lako je sad biti general ali ruku na srce Sarajevo večeras nije zaslužilo poraz.Igrali su fantastićno na momente puno bolje nego Grci ali... Malo sreća, malo znanje, malo iskustvo a oni imaju tim sastavljen od tridesetogodišnjaka koji je na okupu tri godine a mi mlad tim na okupu oko godinu dana i manje.,Pa o kvaliteti da se ne govori ali nekoliko puta snmo ih izbacili iz igre kao da je obrnuta situacija u kvaliteti i iskustvu.Šteta nije se trebalo izgubiti ne može se proći treba tu još da se radi ali ovo što sam nočas gledao nisam razočaran ni malo.Naše dvije greške dva gola imali su još jedan poklon i nisu ga iskoristili i to je sve što se velikih Grka tiće mislio sam da su bolji.Mi imamo grašaka u zadnjoj liniji koje se ne smiju desiti sa ovakvim protivnikom. A i u napadu opet smo htjeli da se ušetamo u gol ne ide tako ali dobro i još da dodam da je Đeno malo zakasnio sa izmjenama posebno Radovac -Kovačević mislim da ne bi primili taj drugi gol da je na vrijeme urađena izmjena. Jer baš je mali Radovac uzgubio loptu kod gola a čisto sumnjam da bi Adnan tako nešto sebi dozvolio plus njegova visina gdje smo opet bili slabiji od protivnika skok igra itd.... Eto od mene toliko rekoh lako je biti general na kraju a dušmani hajde sad likujte i ovaj sa Boysijem je jadan jer sramota je ovo stavljati posebno na ovakvu igru ali dobro žalosno je pored očiju biti čorav. Zato bračo Hordaši i Pitari glavu gore pa ovi ljudi su AZ dobili 2-0 nije ovo rinaka ekipa u kako god opet se nismo prosuli šta če biti u revanšu bit če a ja znam koji tim volim i milina mi je gledati ove igrače kako trče igraju i bore se za dres mog voljenog kluba.i za dušmane
Cimi je pogrijesio kod gola nisi ti dobro vidio
do mene
Ma ja sam gledao na TV al Cimirot, Radovac i Stojcev kad su sa loptom ne mozes ih fino razlikovat svi crni i ne znas koji je ko

Gdje god bili,uvijek smo KORAK ISPRED VAS !
Cestitke momcima, iskustvo se stice vremenom, i ne moze nista preko noci. Ja sam ponosan, i samo naprijed , i rad i rad i rad! Rezultati ce doci aBd! Neznam kada je jedna nasa ekipa igrala ovako leprsav fudbal,tamo otici i pomarisati se!!
Izgleda da se nama ponavlja dejavu, izgubili od Haugesunda, pa ih tamo izbacili. Slijedi repriza aBd!
A provokatori nek se zavuku u misije rupe, a doce i na njih red pa ce dobiti ispostavljen racun!
Izgleda da se nama ponavlja dejavu, izgubili od Haugesunda, pa ih tamo izbacili. Slijedi repriza aBd!
A provokatori nek se zavuku u misije rupe, a doce i na njih red pa ce dobiti ispostavljen racun!
Ja mislim da je stvar u iskustvu i u igranju jačih utakmica koje oni imaju i u svom prvenstvu a 3-4 godine isti tim igra skupa jedino je to njihova velika prednost a Boga mi tehnika pogotovo nije možda malo snažniji jbg i krupniji su veči su i to bi bilo to.hz033 je napisao/la:A po čemu ti ocjenjuješ kvalitet ako ne po fizičkoj pripremljenosti i tehnici.avlami97 je napisao/la:Sarajevo je dobro odigralo utakmicu. Neki pričaju o nedostatku fizičke pripremljenosti i psihološkog pada u igri Sarajeva. Mislim da se ne radi ni o jednom ni o drugom. Atromitos je kvalitetnije ekipa. Ljudi su igrali u prvom da ne prime, ali da daju gol. Desilo im se da daju, ali i da ga prime. U drugo poluvrijeme je Sarajevo ušlo agresivno prvih pet minuta, ali bez rezultata. Trener Atromitisa je vidio da može do drugog gola i tada su Grci krenuli ofanzivnije, krenuli da daju i drugi gol, što im je i uspjelo. Mogli su dati još koji gol, al' nisu imali sreće.
Grci po tehnici ako nisu gori nisu ni bolji od nas, a snaga ?!?! Ako nisu ni to, kako su onda kvalitetniji??!
Sarajevo ljubavi moja!
Ma mi nemamo igraca s klupe koji bi mogao unijeti neku svjezinu.. Duljevic je najblizi tome.. Mi se u Purica izdamo da ce nesta uraditi
za Evropu je potrebno vise kvalitetnijih igraca... Stojcev, ohani malo rijesi se te j.e.b.e.n.e lopte na vrijeme
A ovi grci su sampioni valjanja i zadrzavanja igre..

A ovi grci su sampioni valjanja i zadrzavanja igre..
- super
- Lokacija: 43° 52′ sjeverne sirine i 18° 25′ istocne geografske duzine
- Kontakt:
nije mi cilj da provociram jel stvarno mislite da mozete sa ovakvom odbranom da ne primite dole makar jedan a morate zabiti dva(napad vam nije los),realno trebate biti zadovoljni sa ovakvim uspjehom (trece pretkolo)al isto tako mislim da nasi klubovi su jos daleko od grupne faze,prvo trebamo srediti sve u glavi a i dosta popraviti fizicke predispozicije igraca,jos jednom niste se obrukali sto je najvaznije....pozzV87 je napisao/la:Stvarno ne znam sto se prepirete sa drugim navijacima.Mi odigrali prefektno dvije nase greske i dva gola.Idemo dalje sad je liga na redu pa onda revans.U Atini napast nemamo sta izgubiti svakako.Sto se tice nase lige mislim da nikad lakse nece biti.Tu su mozda Siroki i Zrinjski koji ce se sa nama boriti za titulu.
Zadnja izmjena: super, dana/u 01 avg 2014, 00:03, ukupno mijenjano 1 put.
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!
- diplomatija
- Kontakt:
Sabinho mi kako smo odigrali tako smo i prošli, jadno i cemerno i hvala Bogu nećemo se brukati vise bar ove godine, ali vi svaki poraz pokušavate opravdati nečim..
lažeš, nama ove sezone evropa nije bila ni na drugom mjestu... tek poslije Kupa je u pllanu bila evropaBuba00 je napisao/la:Ma smijesno je reci da jos nesto analizirate , vas najveci minus je prijelazni rok. I on Sarajevo kosta Evrope definitivno , a svi znamo ciji je to posao.
Dosli:
Mitrevski
Protic
Duljevic
Okic
Mr.X ( Ne znam mu ime jer ga nigdje nema)
A ostali vam usput igraci tipa Vusljanin , Puric i jos njih par.
I sad osim Duljevica i Okica , kakvi su ovo transfer za ekipu koja ima najjaci budzet u ligi. Koja ide na EL !?!?
Jednostavno ako mislite sa ovim sastavom koji imate ici na EL ili na godinu u LP , onda mi je zao al ne ide to bas tako .Pa gledajte Dinamo kakve igrace ima i kakve dovodi pa ne mogu ici na LP upitno. A vi dovodite polovnjake iz Pazara ili Olimpije odakle vec. Jos u prilog vam ne ide Bilbija i Velkoski koji su za nase lige odlicni a u evropi ispod svakog prosjeka. Sa budzetom koji imate i uslovima morate i mozete bolje , moje misljenje...

Najbolji igrac Pazara je polovnjak

Boga mi Aco na momente je bilo prelijepih i poteza i akcija boljih nego njihove ali opet govorim iskustvo mada nije ovo aman zaman ali brate nisu oni ništa bolji večeras bili ovo je odlična igra za jedan tim koji dolazi iz PL BiH.aleksandar_veliki je napisao/la:Jaci tabaci, tako to hoda u sportu. Sarajevo se nije osramotilo, ali realno nije nesto ni vele pokazalo. Ovi su igrali koliko im treba, u drugom dijelu su u jednom momentu igrali pritisak na zadnji red Sarajeva i tada se vidjela sva slabost nase ekipe, odnosno njenog veznog reda. Golman najlosija karika veceras. Mislim da ovo nije toliko lose, ali da je realnost bh. fudbala, kao sto mislim da Sarajevo moze imati mnogo boljih prvih 11, ali... Dakle, nije sramocenje, ali nije ni nesto spektakularno kao sto pojedinci pokusavaju predstaviti.
Sarajevo ljubavi moja!
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
sasvim korektan postaleksandar_veliki je napisao/la:Jaci tabaci, tako to hoda u sportu. Sarajevo se nije osramotilo, ali realno nije nesto ni vele pokazalo. Ovi su igrali koliko im treba, u drugom dijelu su u jednom momentu igrali pritisak na zadnji red Sarajeva i tada se vidjela sva slabost nase ekipe, odnosno njenog veznog reda. Golman najlosija karika veceras. Mislim da ovo nije toliko lose, ali da je realnost bh. fudbala, kao sto mislim da Sarajevo moze imati mnogo boljih prvih 11, ali... Dakle, nije sramocenje, ali nije ni nesto spektakularno kao sto pojedinci pokusavaju predstaviti.

Nemam sta dodati. Ne zalim puno zbog poraza uzimajuci u obzir cinjenicu kod prvog gola

Bordo braco, stepenica po stepenica. Uzeli smo jedan trofej pvi put nakon 2007, sad je red na ligu, eventualno dupla kruna. Mislim da imamo tim koji moze osvojiti ligu. Prvi put to tvrdim bez ustrucavanja. Krste i Bilbija su ipak dovoljni za nasu ligu

NEMA VEZE

Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Nakon 2011 godine sam usao samo da napisem da odavno nisam vidio kompletniju ekipu FK Sarajevo.
Svi koji pljuju po igracima nisu navijaci i dokaz da je jedina tribina Vedran Puljic- Sjever odana igracima!!!
Glavu gore momci i u Grcku po pobjedu!!!
Svi koji pljuju po igracima nisu navijaci i dokaz da je jedina tribina Vedran Puljic- Sjever odana igracima!!!
Glavu gore momci i u Grcku po pobjedu!!!

Gdje god bili,uvijek smo KORAK ISPRED VAS !
O cemu ti pricas, gdje si ti procitao ili cuo da je cilj Sarajeva ove sezone EL. Zna se koji su ciljevi Sarajeva ove sezone to sigurno nije EL.Buba00 je napisao/la:Ma smijesno je reci da jos nesto analizirate , vas najveci minus je prijelazni rok. I on Sarajevo kosta Evrope definitivno , a svi znamo ciji je to posao.
Dosli:
Mitrevski
Protic
Duljevic
Okic
Mr.X ( Ne znam mu ime jer ga nigdje nema)
A ostali vam usput igraci tipa Vusljanin , Puric i jos njih par.
I sad osim Duljevica i Okica , kakvi su ovo transfer za ekipu koja ima najjaci budzet u ligi. Koja ide na EL !?!?
Jednostavno ako mislite sa ovim sastavom koji imate ici na EL ili na godinu u LP , onda mi je zao al ne ide to bas tako .Pa gledajte Dinamo kakve igrace ima i kakve dovodi pa ne mogu ici na LP upitno. A vi dovodite polovnjake iz Pazara ili Olimpije odakle vec. Jos u prilog vam ne ide Bilbija i Velkoski koji su za nase lige odlicni a u evropi ispod svakog prosjeka. Sa budzetom koji imate i uslovima morate i mozete bolje , moje misljenje...
Suvisno je da dusmanima objasnjavate i da se pravdate,svi mi koji smo danas gledali utakmicu znamo sta smo vidjeli i kako smo igrali tako da opusteno braco idemo u atinu da se nadigravamo, pa zar vam nije smjesno odgovarati ovim levatima ciji klubovi ne idu dalje od 2 pretkola godinama i oni nama nasli pametovati
Pokazali smo da mozemo i znamo da se nosimo sa jacim protivnicima iz jacih liga i ovo je pocetak ako iko napravi veliki iskorak u Europi onda cemo to biti mi, a ove sezone u ligi osim Sirokog nemamo konkurencije za titulu.
BORDO -BIJELI !

BORDO -BIJELI !
Ti si opet šampion !
E svasta..pa covjece Atromitos je ekipa koja je savladala Olimpijakos..bila ispred Panatenaikosa,malo iza Paoka..aleksandar_veliki je napisao/la:Jaci tabaci, tako to hoda u sportu. Sarajevo se nije osramotilo, ali realno nije nesto ni vele pokazalo. Ovi su igrali koliko im treba, u drugom dijelu su u jednom momentu igrali pritisak na zadnji red Sarajeva i tada se vidjela sva slabost nase ekipe, odnosno njenog veznog reda. Golman najlosija karika veceras. Mislim da ovo nije toliko lose, ali da je realnost bh. fudbala, kao sto mislim da Sarajevo moze imati mnogo boljih prvih 11, ali... Dakle, nije sramocenje, ali nije ni nesto spektakularno kao sto pojedinci pokusavaju predstaviti.
Jos su se sada jos malo pojacali...ne razumijem..ta prica igrali koliko im treba ne pije vode..
Pa sta bi onda rekao na Metalurg Zeljo Bgt..sta je ono..ljudi sami sebi dali gol,fulili penal i 2,3 ciste sanse..a Zeljo nista nije fulio bitno..

sta je veceras fulio Atromitos..NISTA..

Prica se o defanzivi.pa branili se likovi jer smo ih stisli bili..
FK SARAJEVO.
Na kraju da potenciram drugi gol.Molio bih svakog da to pogleda ponovo,jednostavno je ono nedopustivo,ljudi se lagano dodaju na liniji sesnaesterca i opet nikom zivom ne pada na pamet da izadje i blok strijelcu gola,covjek se lijepo namjesta i namjesta...
Uopcena fraza,primili smo golove iz gresaka i nikom nista nece rijesiti problem.Bas taj gol sve govori o nasem nacinu igre i razmisljanja,takve obicno i primamo,ne samo Sarajevo nego svi nasi klubovi,cak nekada i reprezentacija.
Sarajevu puno srece u revansu.

Uopcena fraza,primili smo golove iz gresaka i nikom nista nece rijesiti problem.Bas taj gol sve govori o nasem nacinu igre i razmisljanja,takve obicno i primamo,ne samo Sarajevo nego svi nasi klubovi,cak nekada i reprezentacija.
Sarajevu puno srece u revansu.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 60 gostiju.