FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

PEP
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la PEP » 29 jul 2014, 21:26

normalaba je napisao/la:
Saurman je napisao/la:Uli razvaljuje Dortmund čak i kad je iza brave,uzeće im pola tima. :lol:
Tuzno ali istinito :cry: Meni kao neutralnom gledaocu bi bilo draze vidjeti neku bitku u Bundesu ali ocigledno nista od toga bar iducu deceniju. Bice koja titula nekim klubovima ali opet Bayern uzima bar 6 titula iducih 10 godina.

ma kakvi sa ovakim rosterom bayerna nema sanse i jednu da se ne lazemo bayern je pre pre jaka ,a dovodenje rojsa ce biti samo pecat na dominaciju .
PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 29 jul 2014, 21:31

PEP je napisao/la:
Saurman je napisao/la:Uli razvaljuje Dortmund čak i kad je iza brave,uzeće im pola tima. :lol:
sarama ukoliko se desi da rojs dodje u minken ,time ce biti i ugusen posljeni pokusaj neke od ekipa u ovom slucaju Bvb da se suprostavio u takmicarskom ,igrackom ,finacijskom i svakom drugom smilu ,tesko da ce u buduce vrijeme se ponoviti klopv Bvb kao u periodu 2011 do 2013,da se ne lazemo bayern je dimenzija za sebe svjet za sebe u odnosu na sve klubove BL ,u slucaju dolaska rojska time ce biti zakovani i posljednji ekseri pokusaja bilo koje ekipe da bayernu ozbiljnije parira u bilo cemu ,bayern je jednostavno pre prevelik u ondosu na konkurenciju.
Ko je tome kriv Bayern ili Dortmund ? Odgovor se sam nameće,evo ti primjer Tottenhama koji nije želio prodati prvo Modrića a onda i Balea konkurenciji Chelsea,Man Utd itd.Nego su ih bez klauzula unovčili kod Reala i za obojicu uzeli 140 mil.Mislim nije problem staviti klauzulu kao što je npr učinio Liverpool za Suareza i bez problema uzeli 95mil.Problem je kad imaš upravu (BvB) koja pristaje pristaje na svaku ucijenu od strane igrača koji iole nešto vrijede,zamisli staviti klauzulu od samo 35 mil za Reusa a brat bratu vrijedi 50-60 mil minimalno.

Evo ti najsvježi primjer da je Barcelona za panja Matheua postavila klauzulu od 50 mil da nije smiješno bilo bi žalosno.
Zadnja izmjena: Saurman, dana/u 29 jul 2014, 21:34, ukupno mijenjano 1 put.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 29 jul 2014, 21:36

Zbog svega napisanog ovoj ligi je potreban jeda RB LEipzig kojem Bayern nece moci otimati igrače. Jednostavno ,Wolfsburg, Schalke, BVB i BAyer ne mogu biti konkurencija na duze staze, za to je potreban novac, ozbiljan novac.BAyernu je sad potreban Leipzig kao Borussija prije par godina. :D
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

normalaba
Kontakt:

Post Postao/la normalaba » 29 jul 2014, 21:40

PEP je napisao/la:
normalaba je napisao/la:
Tuzno ali istinito :cry: Meni kao neutralnom gledaocu bi bilo draze vidjeti neku bitku u Bundesu ali ocigledno nista od toga bar iducu deceniju. Bice koja titula nekim klubovima ali opet Bayern uzima bar 6 titula iducih 10 godina.

ma kakvi sa ovakim rosterom bayerna nema sanse i jednu da se ne lazemo bayern je pre pre jaka ,a dovodenje rojsa ce biti samo pecat na dominaciju .
Dobro mozda sam pretjerao sa 6 od 10 ali uvijek se moze desiti neki Wolfsburg. Realno i tada je Bayer bio Bayern. Nije to poenta uopste. Poenta je da kupovinom igraca Bayern slabi ligu i samim tim nema dovoljno "jakih" utakmica tokom godine. Mozda je laicko razmisljanje, ali niko od nas nije neki strucnjak, samim tim sebe nekako slabi.
Titula Narodne rep. BiH (1): 1946
Titula Jugoslavije (1): 1971/1972
Titula BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013
Kup BiH (5): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 29 jul 2014, 21:46

normalaba je napisao/la:
PEP je napisao/la:
normalaba je napisao/la:

Dobro mozda sam pretjerao sa 6 od 10 ali uvijek se moze desiti neki Wolfsburg. Realno i tada je Bayer bio Bayern. Nije to poenta uopste. Poenta je da kupovinom igraca Bayern slabi ligu i samim tim nema dovoljno "jakih" utakmica tokom godine. Mozda je laicko razmisljanje, ali niko od nas nije neki strucnjak, samim tim sebe nekako slabi.
Obrnuta logika bi rekla, ako ga BAyern ne kupi kupice ga neki Englez, Real, Barsa sto ce reci da BAyern jaca ligu jer ga zadrzava u njoj. Igrac ostaje u ligi, a BVB dobiva novac da nadje zamjenu. :lol:

On bi svakako otisao iz BVB, pa onda zasto da ide iz lige pored Bayerna.Treba da ste zahvalni Bayernu, a ne da kukate.Nije slabljene lige ako ode iz nje, a jeste ako ode u Bayern, cudna logika.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

normalaba
Kontakt:

Post Postao/la normalaba » 29 jul 2014, 21:52

FRANK RIBERY je napisao/la:
normalaba je napisao/la:
PEP je napisao/la:
Obrnuta logika bi rekla, ako ga BAyern ne kupi kupice ga neki Englez, Real, Barsa sto ce reci da BAyern jaca ligu jer ga zadrzava u njoj. Igrac ostaje u ligi, a BVB dobiva novac da nadje zamjenu. :lol:

On bi svakako otisao iz BVB, pa onda zasto da ide iz lige pored Bayerna.Treba da ste zahvalni Bayernu, a ne da kukate.Nije slabljene lige ako ode iz nje, a jeste ako ode u Bayern, cudna logika.
Frank ja rekoh da sam neutralan i da bih volio gledati vise neizvjesnijih tekmi. Ugl upravu si za to da bi Bayern bio slabiji u Europi.
Titula BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 29 jul 2014, 21:56

normalaba je napisao/la:
normalaba je napisao/la: Dobro mozda sam pretjerao sa 6 od 10 ali uvijek se moze desiti neki Wolfsburg. Realno i tada je Bayer bio Bayern. Nije to poenta uopste. Poenta je da kupovinom igraca Bayern slabi ligu i samim tim nema dovoljno "jakih" utakmica tokom godine. Mozda je laicko razmisljanje, ali niko od nas nije neki strucnjak, samim tim sebe nekako slabi.

Frank ja rekoh da sam neutralan i da bih volio gledati vise neizvjesnijih tekmi. Ugl upravu si za to da bi Bayern bio slabiji u Europi.
A kritika nije upucena tebi, samo sam se nadovezao na pricu. Zaista, BAyern koliko god cudno zvucalo jaca ligu, zadrzava igrace u njoj, a to sto BVB ne moze najbolje igrače zadrzati i sto bi oni svakako otisli to je njihov problem. Problem je sto idu u BAyerna, a ne sto idu u Chelsi, Arsenal, Real, Barselonu, MAnchester...

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 29 jul 2014, 21:57

FRANK RIBERY je napisao/la:Zbog svega napisanog ovoj ligi je potreban jeda RB LEipzig kojem Bayern nece moci otimati igrače. Jednostavno ,Wolfsburg, Schalke, BVB i BAyer ne mogu biti konkurencija na duze staze, za to je potreban novac, ozbiljan novac.BAyernu je sad potreban Leipzig kao Borussija prije par godina. :D
Previše se ti uzdaš u Leipzig. Leipzig je nešto na dugom štapu. Klubovima treba vizija, ideja. Dortmund unazad zadnje dvije-tri godine ima tu neku ideju i strategiju kako parirati Bayernu. Prije 3 godine su nam uzeli titulu, poslije toga donekle uspjevali namučit, a poslije su faktički razbijeni. Međutim, oni opet pronađu sredstva i metode da pariraju. Što se konkurenata tiče, tu ja vidim Borussiju i dalje i donekle Wolfsburg (oni će nešto kasnije postati ozbiljniji konkurent, možda i brže nego što se očekuje). Ovaj Bayern je dosta moćan. Samo o ovom stanju u ligi ću večeras ili nekad drugom prilikom više napisat.

Vratimo se na Bayern....Koliko god stvari sada išle dobro, ja se bojim (tačnije ne sviđa mi se) jedna druga stvar. A to je što Bayernu sada pomalo nestaje vizije. U proteklih par sezona su sjajni potezi bili dovođenje igrača i iz inostranstva, pa smo npr uboli s jednim Martinezom, kako se čini i Thiagom....Isto tako je dobra stvar kada kupiš igrača i na domaćem tržištu, ali kada s njim imaš neku pravu viziju , ideju. A ako nasumice kreneš se razbacivat parama da slabiš konkurenciju, onda to i nije impresivna strategija...

Ali o čemu mi ovdje pričamo, pa sezona još nije ni počela i tek trebamo da vidimo koliko će marširati naša mašina uspješno i hoće li biti spoticanja. Možda i ne bude tako sve glatko išlo ko što neki misle. Npr. neki su čak mišljenja da smo mi tako moćni da svake sezone trebamo LP osvojiti. A ne da trebamo (ispravljam se) MORAMO..... :lol:
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

normalaba
Kontakt:

Post Postao/la normalaba » 29 jul 2014, 22:01

normalaba je napisao/la:
FRANK RIBERY je napisao/la: Obrnuta logika bi rekla, ako ga BAyern ne kupi kupice ga neki Englez, Real, Barsa sto ce reci da BAyern jaca ligu jer ga zadrzava u njoj. Igrac ostaje u ligi, a BVB dobiva novac da nadje zamjenu. :lol:

A kritika nije upucena tebi, samo sam se nadovezao na pricu. Zaista, BAyern koliko god cudno zvucalo jaca ligu, zadrzava igrace u njoj, a to sto BVB ne moze najbolje igrače zadrzati i sto bi oni svakako otisli to je njihov problem. Problem je sto idu iz BAyerna, a ne sto idu u Chelsi, Arsenal, Real, Barselonu, MAnchester...
Koliko god cudno zvucalo ni sam ne kontam sta tim igracima prolazi kroz glavu. Pokusaj bar na tren zamisliti (koliko ti mrsko bilo) igras pod ZUTIM ZIDOM navijaca koji se kunu u tebe i odes u Bayern a mozes birati klubove Europe. Meni se fudbal poceo gaditi kad je Figo presao u Real iako navijam za Real. Lutamo sa teme na temu al jbg. Nesto me ponjelo halali hahaha

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 29 jul 2014, 22:05

effe_sa je napisao/la:
FRANK RIBERY je napisao/la:Zbog svega napisanog ovoj ligi je potreban jeda RB LEipzig kojem Bayern nece moci otimati igrače. Jednostavno ,Wolfsburg, Schalke, BVB i BAyer ne mogu biti konkurencija na duze staze, za to je potreban novac, ozbiljan novac.BAyernu je sad potreban Leipzig kao Borussija prije par godina. :D
Previše se ti uzdaš u Leipzig. Leipzig je nešto na dugom štapu. Klubovima treba vizija, ideja. Dortmund unazad zadnje dvije-tri godine ima tu neku ideju i strategiju kako parirati Bayernu. Prije 3 godine su nam uzeli titulu, poslije toga donekle uspjevali namučit, a poslije su faktički razbijeni. Međutim, oni opet pronađu sredstva i metode da pariraju. Što se konkurenata tiče, tu ja vidim Borussiju i dalje i donekle Wolfsburg (oni će nešto kasnije postati ozbiljniji konkurent, možda i brže nego što se očekuje). Ovaj Bayern je dosta moćan. Samo o ovom stanju u ligi ću večeras ili nekad drugom prilikom više napisat.

Vratimo se na Bayern....Koliko god stvari sada išle dobro, ja se bojim (tačnije ne sviđa mi se) jedna druga stvar. A to je što Bayernu sada pomalo nestaje vizije. U proteklih par sezona su sjajni potezi bili dovođenje igrača i iz inostranstva, pa smo npr uboli s jednim Martinezom, kako se čini i Thiagom....Isto tako je dobra stvar kada kupiš igrača i na domaćem tržištu, ali kada s njim imaš neku pravu viziju , ideju. A ako nasumice kreneš se razbacivat parama da slabiš konkurenciju, onda to i nije impresivna strategija...

Ali o čemu mi ovdje pričamo, pa sezona još nije ni počela i tek trebamo da vidimo koliko će marširati naša mašina uspješno i hoće li biti spoticanja. Možda i ne bude tako sve glatko išlo ko što neki misle. Npr. neki su čak mišljenja da smo mi tako moćni da svake sezone trebamo LP osvojiti. A ne da trebamo (ispravljam se) MORAMO..... :lol:
Upravo RB ima viziju, kupuju ciljano talente za buducnost, nesto sto BAyern zaboravlja zadnjih par godina. Razlika izmedju njih i BVB je novac, a novac pravi konkurenciju. Gdje ces bolje strategije od dovodjenja sijaset supertalentovanih igrača, dolaze jeftino, postaju igrači. PSG je postao klub, City je postao klub, ma postace i Rb Leipzig klub i to mnogo brze nego se misli. JA sam realista za razliku od drugih, vidim kakva je pozadina ovog kluba i sta sve ljudi rade, ovo je gigant u nastajanju definitivno.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 29 jul 2014, 22:17

A šta je s Bauernom i odlaskom Kroosa i Mandže? :wave: Sve nešto kritikuju BVB, a isto se i njima dogodilo. :crazy:
Znam da ćete opravdat' Mandžim odlazak dolaskom boljeg igrača. To Lewat tek' treba da dokaže. ;)
Ali isto to smo mi imali. Svaki odlazak smo kompenzirali boljim igračem u 90 % slučaja.

Zanimljivo je da nas kritikujete, a isto se desi Bauernu, onda milion smiješnih opravdanja koja koristite, a ismijavate identičnu stvar drugom klubu. :crazy: :crazy: :crazy: Osim toga vama su otišla 2 važna igrača za jednu sezonu što mi nismo dosad imali.

Da se razumijemo, toliko koliko ste jaki i za koliko se predstavljate da ste jači od drugih je zasluga samo duže klupe koja je bila tu da pomogne da se iznese cijela sezonu i ništa drugo :!: :!: :!:
Opet u duelima s BVB-om je bilo u egalu htjeli vi to priznati ili ne, iako neki rezultati možda govori drugačije nekome ko nije gledao utakmice. Tako od 4 međusobna duela prošle godine 2 poraza i 2 pobjede. Možda je Bauern ostvario važnije pobjede, ali svaki neutralan navijač zna kakve su to pobjede bile i u kakvim okolnostima, da sad ne argumentujemo to. ;)

Sada i BVB ima dužu klupu pa ćemo da vidimo. :kafa:
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 29 jul 2014, 22:21

Upravo RB ima viziju, kupuju ciljano talente za buducnost, nesto sto BAyern zaboravlja zadnjih par godina. Razlika izmedju njih i BVB je novac, a novac pravi konkurenciju. Gdje ces bolje strategije od dovodjenja sijaset supertalentovanih igrača, dolaze jeftino, postaju igrači. PSG je postao klub, City je postao klub, ma postace i Rb Leipzig klub i to mnogo brze nego se misli. JA sam realista za razliku od drugih, vidim kakva je pozadina ovog kluba i sta sve ljudi rade, ovo je gigant u nastajanju definitivno.
Kupovao je i Hoffenheim talente i drži rekord druge lige po visini transfera, tada su Eduarda doveli za nekih 8 miliona eura, dok su u drugoj ligi bili. A isto tako što bi RB Leipzig mogao više ulagati od Wolfsburga. Strukture klubova su slične, s timd da se kod Leipziga može lako desiti da neko od pravila prekrši, da ih klubovi uzmu na zub i odjednom sve može i naopako krenut. I što bi oni tako lako preskočili Wolfsburg? Pa Wolfsburg je postavio temelje (sada će igrati EL kupiti neke igrače, moguće top igrače, već neke baš top igrače ima), pa naredne sezone dođe npr do LP i onda tek još više kesu može odriješit i Vukovi lagano napreduju. A ne može RB tako lako preskakat sve te stepenice. I pare jesu 90 % , smao uvijek ima i onih 10 % da s njima moraš znati napraviti prave stvari. Ja nisam protiv njih ali trebat će njima par godina (makar odmah sad ušli iz druge u prvu ligu) da dostignu reputaciju Dortmunda, Schalkea i Leverkusena, a i da bi preskočili po određenom rejtingu zahuktali Wolfsburg. A ti si u Wolfsburg polagao nade, a sada si se eto prebacio na RB Leipzig.

I ako malo upratiš bolje stvari u Dortmundu, onda ćeš skontat da oni opšte nisu toliko loši s parama i da imaju veliku mogućnost za napredovanje (po pitanju sponzora). Jedina greška do sad njihove uprave je ta što sad nisu sklopili bolji ugovor sa sponzorom (ovaj je zadovoljavajući zadnji, ali po meni se moglo bar 15-20 miliona uzeti više). A oni će se klauzula riješiti. I vjerovatno će njihova strategija biti takva, da mirno čekaju i vrebaju da se kod nas stanje pretvori malo u FC Hollywood i onda će gledat da nam maznu titulu. A po nas može biti najopasniji Dortmundov lauf, oni ako ostanu kompletni mogu itekako zaprijetit. Ako njima krenu pehovi, a Bayern uhvati lauf u prvih desetak kola, prvenstvo će biti brzo riješeno (što se titule tiče).
Poenta je što hoću da ti kažem, da njihova uprava nije toliko debilna koliko ti misliš i nama se najviše može obiti o glavu da sada pomislimo da smo toliko superiorni..... ;) Iako je ovaj Bayern jedan od najjačih ikad i sportski i finansijski.... ;)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 29 jul 2014, 22:29

Semir bvb je napisao/la:A šta je s Bauernom i odlaskom Kroosa i Mandže? Sve nešto kritikuju BVB, a isto se i njima dogodilo.
Nije to isto druze, Mandzukica se Bayern jedva cekao rijesiti, to su cinjenice. Em se nije slagao s Guardiolom, em se nije uklapao u sistem igre. Za Kroosa slicna situacija, da je Bayern htio dali bi oni njemu trazenu placu ali znaju da je Kroos daleko od onih igraca bez kojih Bayern ne moze.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 29 jul 2014, 23:40

Bayern ne da pare jer igrac to ne zasluzuje dok BvB ne da pare jer ih nema i u tome je cijela poenta.:lol:

Suludo je porediti ova dva kluba po bilo kojem osnovu. Ovdje se jednostavno radi o divu i njegovom kunicu.:-)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 29 jul 2014, 23:48

@Effe

Ne bih im'o nista protiv dA " onclick="window.open(this.href);return false; u doglednoj buducnosti zauzme Pepovljevo mesto. Pep ce ionako kad mu dojadi u Monaku da se otisne preko Lamansa, u Mancester. LVG ce taman da dovede Junajted u red, i da ih ostavi u amanet.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 30 jul 2014, 00:01

farinelli123 je napisao/la:@Effe

Ne bih im'o nista protiv dA " onclick="window.open(this.href);return false; u doglednoj buducnosti zauzme Pepovljevo mesto. Pep ce ionako kad mu dojadi u Monaku da se otisne preko Lamansa, u Mancester. LVG ce taman da dovede Junajted u red, i da ih ostavi u amanet.
Pep neće napustit Bayern bez blagoslova ili ti želje naše uprave. Znači mislim da u ovom slučaju neće biti odlazak iz dosade, nego jedino iz nekih drugih razloga(e sad neka radi mašta, a i ne mora puno radit, sve sam rekao:D).....
Iako nisi usamljen s ovakvim razmišljanjem....... :D

A što se tiče Kloppa, kad sazrije bio bi trener za Bayern....Ali opet možda on baš bude u duši najviše žuto-crn pa ne bude htio preći (pod uslovom da ga tada budemo i htjeli). Meni je danas kroz glavu proša Loew (ne razmišljajući koliko bi on bio dobar za naš tim, više vodeći se logikom da bi bio interesantan ako pokupi još koju titulu s repkom), a nekako mi dosta toga vuče i na Tuchela (možda mi je on tu i najvrući kandidat za Pepovog nasljednika, ma kad god do toga došlo).
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 30 jul 2014, 00:25

effe_sa je napisao/la:
Kupovao je i Hoffenheim talente i drži rekord druge lige po visini transfera, tada su Eduarda doveli za nekih 8 miliona eura, dok su u drugoj ligi bili. A isto tako što bi RB Leipzig mogao više ulagati od Wolfsburga. Strukture klubova su slične, s timd da se kod Leipziga može lako desiti da neko od pravila prekrši, da ih klubovi uzmu na zub i odjednom sve može i naopako krenut. I što bi oni tako lako preskočili Wolfsburg? Pa Wolfsburg je postavio temelje (sada će igrati EL kupiti neke igrače, moguće top igrače, već neke baš top igrače ima), pa naredne sezone dođe npr do LP i onda tek još više kesu može odriješit i Vukovi lagano napreduju. A ne može RB tako lako preskakat sve te stepenice. I pare jesu 90 % , smao uvijek ima i onih 10 % da s njima moraš znati napraviti prave stvari. Ja nisam protiv njih ali trebat će njima par godina (makar odmah sad ušli iz druge u prvu ligu) da dostignu reputaciju Dortmunda, Schalkea i Leverkusena, a i da bi preskočili po određenom rejtingu zahuktali Wolfsburg. A ti si u Wolfsburg polagao nade, a sada si se eto prebacio na RB Leipzig.

I ako malo upratiš bolje stvari u Dortmundu, onda ćeš skontat da oni opšte nisu toliko loši s parama i da imaju veliku mogućnost za napredovanje (po pitanju sponzora). Jedina greška do sad njihove uprave je ta što sad nisu sklopili bolji ugovor sa sponzorom (ovaj je zadovoljavajući zadnji, ali po meni se moglo bar 15-20 miliona uzeti više). A oni će se klauzula riješiti. I vjerovatno će njihova strategija biti takva, da mirno čekaju i vrebaju da se kod nas stanje pretvori malo u FC Hollywood i onda će gledat da nam maznu titulu. A po nas može biti najopasniji Dortmundov lauf, oni ako ostanu kompletni mogu itekako zaprijetit. Ako njima krenu pehovi, a Bayern uhvati lauf u prvih desetak kola, prvenstvo će biti brzo riješeno (što se titule tiče).
Poenta je što hoću da ti kažem, da njihova uprava nije toliko debilna koliko ti misliš i nama se najviše može obiti o glavu da sada pomislimo da smo toliko superiorni..... ;) Iako je ovaj Bayern jedan od najjačih ikad i sportski i finansijski.... ;)
MEne je Wolfsburg razocarao iz vise razloga. Prvo i osnovno sto su u zadnje 2,3 godine izgubili desetak vanserijskih talenata, talente im otimaju HSV, BAyer, sad i RB, sto je nedopustivo. Drugo, potpuno su zasrali prelazni rok, sezona treba da pocne, a nisu doveli ono sto su trebali i zeljeli. Aloffs prica o 4 pojačanja, a sezona pred pocetkom, to je neozbiljno. Sta si radio 2 mjeseca, sad dovedes 4 pojacanja koja nisu prosla pripreme, koja nisu uigrana i ode polusezona. Hoffenheim nema istu filozofiju, niti iza njih stoji kompanija vec pojedinac.

RAzlika između RB i Wolfsburga je u mudima. RB LEipzig ima muda da kaze da ce osvojiti titulu i kupice je ako treba, WOlfsburg to nema, nema bezobrazluk o kojem je Anton pričao. Oni su nakon proslog prelaznog roka, ovaj trebali puno bolje iskorititi, kako bi njihov kvalitet otisao na veću razinu. NAzalost, umjesto njih Gladbach se odlicno pojačao, Bayer je uradio solidan posao, Schalke takodje i umjesto da konkurenciji pobjegnu, njih je konkurencija stigla. Rb LEipzig je vec sad pokazao da ce biti **** igrač kad uđu u ligu. BRuno je ogroman potencijal, zamislite sad tu Manea, Alana, Sabitzera, Kampla, uz jos neka velika pojacanja. To ce biti odmah vrlo ozbiljna ekipa, a o talentima da ne pricamo Kimmich, Palacios, Poulsen, Kedira,Quaschner,Kalmar, Dahne,...

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 30 jul 2014, 01:25

Saurman je napisao/la:
Ko je tome kriv Bayern ili Dortmund ? Odgovor se sam nameće,evo ti primjer Tottenhama koji nije želio prodati prvo Modrića a onda i Balea konkurenciji Chelsea,Man Utd itd.Nego su ih bez klauzula unovčili kod Reala i za obojicu uzeli 140 mil.Mislim nije problem staviti klauzulu kao što je npr učinio Liverpool za Suareza i bez problema uzeli 95mil.Problem je kad imaš upravu (BvB) koja pristaje pristaje na svaku ucijenu od strane igrača koji iole nešto vrijede,zamisli staviti klauzulu od samo 35 mil za Reusa a brat bratu vrijedi 50-60 mil minimalno.

Evo ti najsvježi primjer da je Barcelona za panja Matheua postavila klauzulu od 50 mil da nije smiješno bilo bi žalosno.

Kao prvo ne mozes porediti engleze sa njemcima!!! Kao drugo, BvB kada je dovela Reus-a platila ga je nekih 18miliona, i u tom periodu za igraca postaviti 35milki i nije toliko pogresno, mogao je nestati sa lica zemlje ne bi ga nikad prodali. A kao trece BvB jednostavno mora ostaviti tu slobodu pojedinim igracima, inace ih ne moze ni dovesti!!! Jednom kad se prelomi kolo, to ce stati u kraj i toga vise nece biti. Ja iskreno vjerujem da Hummels nece nigdje otici iz BvB, Reus i Gundogan su poslednji igraci koji bi mogli napustit BvB!!!
Stern des Südens

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 30 jul 2014, 01:35

@Semir bvb

Koliko god djelovalo slicno,nije ni nalik. Bayern jeste ajmo reci izgubio dva igraca u jednoj sezoni. Dva veoma bitna igraca za Bayern! Ali je prvi (Mandzukic) bukvalno otjeran od strane trenera, a dosao je na njegovo mjesto veoma slican igrac (BOLJI)...za nista dok je drugi solidno unovcen...

Kroos, jednom za vazda i za sve pametnice, se mogao zadrzati da je Bayern htio!!! Pazi sad cete vi rec mogli smo i mi... NISTE, Bayern je mogao zadrzati Kroosa, je li mislis da je Bayernu bio problem dat mu platu od 8miliona?? Sigurno da nije, ali Bayern ga nije zelio zadrzati po svaku cijenu!!!!

Vidili smo vec jednom po pitanju Ribery-a da ukoliko zele da ga mogu zadrzati. Zamisli da Robben ima par godina manje i zahtjeva platu 14miliona il da napusti klub, sta mislite da bi se dogodilo???
Stern des Südens

samir1909
Kontakt:

Post Postao/la samir1909 » 30 jul 2014, 09:22

Meni Bayern lici na razmazeno deriste neko,kome ne smije niko i nista da smeta.
Kao klub i historiju bogatu koju ima Bayern postujem,upravu i politiku kupi sve sto te moze ugroziti jednostavno mi se gadi.

Argumenti bolje mi da kupimo nego da ide iz Njemacke ne stoje,Rumenige je sam sad zakuho za Reusa jer zeli da destabilizuje Borussiju i unese pometnju.
A prije Borussije su bili Stutgart,Leverkusen,Verder cim neka ekipa napravi pomak i priblizi se odma se pocne cerupat.
Jednostavno imate kukavicu politiku kluba umjesto da liga jaca,vasa uprava je slabi drugim rijecima oni ne postuju nikoga i samo su oni bitni i niko vise.
Kao navijac BVB-a nikada nebi podrzavao tu politiku da uprava Dortmunda se tako ponasa,jednostavno treba biti korektan i dati sansu svima pa i klubovima koji stoje dosta losije finansijski od vas,a ne truditi se svim silama kako da ugasite taj klub i izbacite ga iz konkurencije to nije sportski.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.