proFCB je napisao/la:Reus je odbio ponudu BvB-ea da mu otkupe izlaznu klauzulu, tako da sve ukazuje na to da ce slijedece godine napustiti BvB!
Reus je odbio prvu ponudu Dortmunda za otkup te klauzule (tj. za sklapanje novog ugovora sa poboljšanim uslovima ali bez te klauzule) prije finala kupa Njemačke. I to su mediji danas ponovili i odjednom se stvorila halabuka. BVB će nastaviti razgovore s Reusom i njegov menadžer je istakao da su i dalje spremni pregovarati s BVB-om. Znači Reus nije definitivno odbio Dortmund. Ništa tu još nije završeno, a neki ga već vide u Bayernu.
Možda postoji neka mogućnost da se on dovede i u naše redove i moguće da će uprava tu zagrist ako Dortmundova uprava ne otkupi tu klauzulu, ali sve je to dosta daleko.
Ja generalno i nisam nešto za dovođenje igrača koji su jednom odbili Bayern, a odlučili se za drugi klub. Takvo sam mišljenje imao kod Vidala, a isto je i kod Reusa. A obojicu smatram sjajnim fudbalerima. Možda bi se pod nekim uslovima složio s tim transferom. Ja sam prije napominjao dosta puta koliko je meni npr drago zbog jednog Goetzea , jer to je nevjerovatan dragulj i moraš ga kupiti jednostavno. A on se i odmah odlučio za Bayern. Mnogo je tu pretpostavki bilo.
Npr. i u slučaju Reusa (donekle) i slučaju Hummelsa (pogotovo) mi bi zapravo pojeli **** (da kratko i kulturno kažem). Jedan te odbio, a drugom nisi prepoznao kvalitet.

Tako da nas tu ne znam koliko bi se u tom slučaju mogli i ponosit tim transferima....A po pitanju Hummelsa sam prilično siguran da neće obući dres Bayerna bilo kad. A tu i jedna i druga strana imaju svoje razloge (vidi prethodno rečenicu

).
farinelli: Jel ti priželjkuješ i misliš da će Klopp ikad postat trener Bayerna?
Da ne bude scenario Loew osvoji EURO i postane top kandidat za trenersko mjesto u Bayernu (nije daleko od realnosti, vjerujte mi

).
@Franck Ribery: Prekritičan si prema njihovoj upravi....Moraš i ti pogledat realnost i skontat da oni imaju puno manje sredstava na raspolaganju. A opet to što naš Bayern ima puno više, to jest zasluga sposobnih ljudi. Ali jednostavno u fudbalu su tako napravljeni razredi, da se previše toga skoncentrisalo u par klubova.
A samo treba pazit da našoj upravi ne nestane mašte, pa se onda skoncentrišemo samo na domaće tržište, a to bi onda moglo imati fatalne posljedice. Dugoročno, kratkoročno je ok.....

Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland