Schlager je napisao/la: - dio citata....Ovo je bila prva zvanična utakmica za nekoliko igrača koji su u januaru pojačali redove Borca, ali i za Marića, otkako je na čelu stručnog štaba. Najbolji utisak od novajlija su ostavili Dragomir Vukobratović i Miroslav Stevanović i tako su pokazali da će biti velika pojačanja u nastavku prvenstva.
"Generalno sam zadovoljan igrom svih igrača. Uvek postoje neki igrači koji isplivaju po prikazanoj igri. Što se tiče zalaganja i borbenosti na terenu, zadovoljan sam. Podrazumeva se da svaki igrač koji istrči na teren mora da pruži svoj maksimum. Prijatno me iznenadio Vukobratović i Stevanović. Teško je govoriti koji je domet ove ekipe s obzirom na kvalitet terena na kojem se igralo, ali mi možemo i moramo mnogo bolje da igramo u nastavku sezone", izjavio je Marić.
Pozdrav i čestitke na osvojenim bodovima.
Nisam mogao (mada sam se dvoumio) da ne reagujem na ovaj citat-izjavu Borčevog trenera Marića! Zašto?
Pa, ljudi moji, ako Zoran Marić, 'dijete' Vojvodine (mada je započeo karijeru u FK Novi Sad) izjavi da su ga "prijatno iznenadili Stevanović i Vukobratović" onda se moram zapitati: ko se to ovdje pravi lud?!
Marić 'dijete' Vojvodine - Vukobratović, takodjer, 'dijete' Vojvodine, a Stevanović netom stigao iz Vojvodine!
Je li moguće da postoje u Novom Sadu dvije Vojvodine, pa Marić ovako zbori??? a da ne spominjem frazeologiju u ostalom dijelu teksta....
Takodjer, trener hvali Vukobratovića a većina navijača ga kudi nakon prve utakmice!
Čast trenerima, oni bi trebali biti stručnjaci, ali i navijači valjda nešto znaju i medju njima ima stručnjaka, bivših igrača, znalaca...!
Opravdanje u lošem terenu se može samo malim dijelom 'opravdati' (teren je isti za obe ekipe!), ali prema informacijama, relevantnim, Borac je odigrao vrlo lošu utakmicu. Prva (jedna) utakmica ne mora biti pravi pokazatelj vrijednosti ekipe, ali činjenica da je igra bila "bez glave i repa" ipak upozorava, pogotovo što su i pripreme, na prekrsanim terenima, pokazale slične, može se reći i istovjetne, probleme u igri, taktickoj postavci i saradnji igrača, kao i kvalitetu 'pojačanja'.
Bez ljutnje, ali vidim da se ovdje mnogi 'tješe' jakom odbranom (a čitam kritike za golmana Milinovića a kojeg Marić hvali (?), pa 'sporost' Ćorića, Trivunovića... pa 'očajnost' Damjanovića...slaba forma Puzigaće, itd ???).
Odbrana jeste vrlo bitna i mišljenja sam da je to i najbolji segment Borca, ali ni ta odbrana ne djeluje baš uigrano kao jesenas!?
Srednji red je dobrano oslabljen, to su i konstatacije mnogih od vas, a napada se sveo opet na jednog igrača - Vukelju - koji jeste nesporan znalac ali koji već dugo, dugo, ne pruža na terenu ono što je nagovještavao još prije 4-5 godina... Eh, Bilbija....
Nikad ne prognoziram, ali jedno znam (kao i skoro svi ostali) - proljeće će biti veoma 'teško' i ako trener Marić vrlo brzo ne 'posloži' pravu postavu i taktiku adekvatnu igračima s kojima raspolaže....
A Marić, u zadnje, kratko, vrijeme daje, u najmanju ruku, čudne, alibi, izjave, a 'biser' mu je ovo sa Vukobratovićem i Stevanovićem....
Šta li se radilo u Antaliji.... neće valjda Borac platiti 'sportsku cijenu' mnogih ne baš rezonskih poteza svoje uprave u zimskoj pauzi!?
Nadam se da će u narednim utakmicama Borčeva igra krenuti boljom putanjom, uzlaznom naravno i ekipa ostati u vrhu bh.fudbala gdje im je oduvijek i bilo mjesto.
PS:
Znanja radi, za Borac ne navijaju samo Srbi! Morao sam, iako je ovo "Off Topic"

Bosno moja poharana....