FK Borac - Banja Luka - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: vlakanje

Schlager
Kontakt:

Re: FK Borac - Banja Luka

Post Postao/la Schlager » 02 mar 2010, 12:28

Sad mi pade na pamet ona prica na prvoj konferenciji za stampu nove uprave u septembru,da ce do novembra biti zavrsena izrada normativnih akata a do januara zavrsena transformacija kluba u akcionarsko drustvo po uzoru na splitski Hajduk :D

Izgleda da su ipak zakljucili da im je ovo bolje,jer ovo sto ima u Ex-yu klubovima je jedinstven primjer na kugli zemaljskoj,u bilo kojoj sferi zivota i posla,da ne ulazes ni jedan svoj euro a odlucujes apsolutno u svemu,i jos zagrabis pritom.....nije ni cudo sto svi bjeze od privatizacije,jer ovo je raj za njih...

Zna li iko ista konkretnije o tome kad bi trebali poceti radovi na stadionu?

borcev_navijac
Kontakt:

Post Postao/la borcev_navijac » 02 mar 2010, 12:28

Simpatizer je napisao/la:
borcev_navijac je napisao/la:Usput budi rečeno, Petrić zbog povrede propušta leotar.
Igrace Vule tako da to ne smatram nekim vecim problemom.

Jasno je ko dan da je vezni red debelo podbacio protiv Laktasa, ali olaksavajuca okolnost je, prije svega, oranica na kojoj se igralo, a zatim i defanzivna postavka Laktasa. E sad, sta bi moglo biti drugacije u Trebinju?
Po mom misljenju, Puzi bi trebao igrati umjesto Stanica a Grahovac umjesto Stanceskog. Neka Grahovac igra koliko moze pa sta bude. Takodje, trebalo bi i Stanicu dati novu sansu sa klupe.
Nasa prednost bi mogla biti sto ce Leotar igrati ofanzivno i vidjecemo sta je realnost nasih veznjaka kada imaju vise prostora...

Iz odbrane treba izbaciti Damjanovica a uvesti Stupara.

I na kraju, slobodnjake kod kojih se pruza prilika za sut na gol Olja bi trebao prepustiti Vukelji.
čini mi se da je i ovaj žuti jandriću , treći po redu, tako da će i on vjerovatno propustiti leotar.
Staniću ja ne bi davao pre3tjerano šanse da igra, jer nema tu kvaliteta to se vidi na prvi pogled, igra covjek zabijene glave , ne zna šta bi s loptom u kritičnom trenutku sačukeje povratak odbrambenog igrača umjesto da krene prema golu i centrira ili puca ili nešto već opasno.

problem je odbrana ćorić trivunović, naročito ako puzigaća igra lijevog beka, jer objica stopera su sporiji, a puzi odlazi gore prečesto, tako da osteje rupa u odbrani, to je petrić zatvarao jer je brži od objice ovih stopera, i treba uvijek igrati u kombinaciji sa jednim od njih.
TREĆI PUT ČASTIMO !

Simpatizer
Kontakt:

Post Postao/la Simpatizer » 02 mar 2010, 12:31

Nece biti toliki problem njihova sporost, jer necemo igrati otvoreno. ;)

A Stanic jeste bio los, ali ajde da vidimo kako ce izgledati kada ima vise prostora. Stoji da zabija glavu, valjda ce mu Maric skrenuti paznju. Kada smo svi to vidjeli nadam se da je i on. :mrgreen:
HAJ FAJV

Borčevac
Kontakt:

Post Postao/la Borčevac » 02 mar 2010, 12:43

YEBI BORČE SADA SVE PO REDU 8-)

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 02 mar 2010, 12:55

borcev_navijac je napisao/la:Usput budi rečeno, Petrić zbog povrede propušta leotar.

Jasno je ko dan da je vezni red debelo podbacio protiv Laktasa, ali olaksavajuca okolnost je, prije svega, oranica na kojoj se igralo, a zatim i defanzivna postavka Laktasa. E sad, sta bi moglo biti drugacije u Trebinju?
Po mom misljenju, Puzi bi trebao igrati umjesto Stanica a Grahovac umjesto Stanceskog. Neka Grahovac igra koliko moze pa sta bude. Takodje, trebalo bi i Stanicu dati novu sansu sa klupe.
Nasa prednost bi mogla biti sto ce Leotar igrati ofanzivno i vidjecemo sta je realnost nasih veznjaka kada imaju vise prostora...

I na kraju, slobodnjake kod kojih se pruza prilika za sut na gol Olja bi trebao prepustiti Vukelji.
Prednost koju smo mi pravili nad ekipama u jesenjem dijelu je takođe dolazila kao plod defanzivne igre, mi smo se u svim utakmicama izuzev slobode i veleža branili, ali smo imali tako postavljenu igru da smo vrlo lako otvarali polukontu iz koje smo bili veoma opasni ili čak bi se usudio reći ubojito opasni, to je najbolji recept za igru u premijer ligi, nemože ovdje niko napraviti ekipu koja je toliko dominantna da konstantno napada ili prijeti prema naprijed, ali organizovana odbrana i onda silovito otvaranje je recept za uspjeh, to smo gledali jesenas, u skoro svim utakmicama, sa ostalima koji su igrali igru sličnu našoj uopšte se nismo proslavili, već samo oni koji8 su došli da napadnu, oni su grdno stradali, a pogledaj kako je igru postavio ovaj švabo iz Laktaša, upravo omako kako sam ja napisao, samo je još u plusu za Gruju za kojeg se tek pokazalo kakvo bi pojačanje bio, ali je onda evidentno da bi ovaj Vukobratović bio na klupi, ali izgleda da to nekom nije u interesu :mrgreen:
"a kako ste vi njima stoku"
"TREĆI PUT ČASTIMO"

borcev_navijac
Kontakt:

Post Postao/la borcev_navijac » 02 mar 2010, 13:13

VB 1987 je napisao/la:

Prednost koju smo mi pravili nad ekipama u jesenjem dijelu je takođe dolazila kao plod defanzivne igre, mi smo se u svim utakmicama izuzev slobode i veleža branili, ali smo imali tako postavljenu igru da smo vrlo lako otvarali polukontu iz koje smo bili veoma opasni ili čak bi se usudio reći ubojito opasni, to je najbolji recept za igru u premijer ligi, nemože ovdje niko napraviti ekipu koja je toliko dominantna da konstantno napada ili prijeti prema naprijed, ali organizovana odbrana i onda silovito otvaranje je recept za uspjeh, to smo gledali jesenas, u skoro svim utakmicama, sa ostalima koji su igrali igru sličnu našoj uopšte se nismo proslavili, već samo oni koji8 su došli da napadnu, oni su grdno stradali, a pogledaj kako je igru postavio ovaj švabo iz Laktaša, upravo omako kako sam ja napisao, samo je još u plusu za Gruju za kojeg se tek pokazalo kakvo bi pojačanje bio, ali je onda evidentno da bi ovaj Vukobratović bio na klupi, ali izgleda da to nekom nije u interesu :mrgreen:
": ' на врху
Monday, 01 March 2010
% & тога % је $ $ ? остварена % &, ? је. " $ " & " $ ?, " је остварен, на & су " " $ & су & ? ' $ је провео готово ? ?, $ - пораза $ Сарајева на врху ?.

- ? је " % ". Терен је " у ? стању, а & су ? у ? " " ? - " ? & пас ". ? ? " " $ " су $ % / $ % " " ? него " " &.

-, све ' се то ? у $. " ' $ - " / ". " је нова " ? $-" ? све - $ на своје ' - " $ ", $ ? ?.

- у & & " " " $, " на "?" " ?, " је & $ стартовао, " " у $.

- $ $ се $ " & је " - $ сва " $. ? ? ? ? су ' & " то & ". " су ?, а ' у ? је $. На врху ', па % не " " $ ' " $ ' ту $ '? % све, ? " не ? $ & $ је " $ нас. Терен је $ ? ?, а " на ' не & $ се " ? & - " је " $ ".

ovakvi i slicni intervjui i izjave igraca ( danas i petric u Blicu vrlo optimisticno i ambiciozno)

su ono sto me raduje, za dobre razultate bitno je da igraci ovako razmisljaju
TREĆI PUT ČASTIMO !

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 02 mar 2010, 13:24

Znaš li šta Zvonko Mihajlovski najčešće kaže za šta je posledica pretjeranog optimizma...
"TREĆI PUT ČASTIMO"

borcev_navijac
Kontakt:

Post Postao/la borcev_navijac » 02 mar 2010, 13:27

VB 1987 je napisao/la:Znaš li šta Zvonko Mihajlovski najčešće kaže za šta je posledica pretjeranog optimizma...
Šta god da kaže, ništa što je pretjerano ne valja pa tako ni optimizam.
Medjutim, jedan pozitivni optimizam koji znaci stav svakoga svagdje u ovoj ligi možemo pobjediti zato jer smo dovoljno dobri za to, u sportu uopšte ne moze da skodi, naprotiv!
Zadnja izmjena: borcev_navijac, dana/u 02 mar 2010, 13:27, ukupno mijenjano 1 put.
TREĆI PUT ČASTIMO !

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 02 mar 2010, 13:27

borcev_navijac je napisao/la:
VB 1987 je napisao/la:Znaš li šta Zvonko Mihajlovski najčešće kaže za šta je posledica pretjeranog optimizma...
sta god da kaze, nista sto je pretjerano ne valaj pa tako ni optimizam.
Medjutim, jedan pozitivni optimizam koji znaci stav svakoga svagdje u ovoj ligi mozemo pobjediti zato jer smo dovoljno dobri za to, u sportu uopste ne moze da skodi
Nedovoljna obavještenost...
"TREĆI PUT ČASTIMO"

borcev_navijac
Kontakt:

Post Postao/la borcev_navijac » 02 mar 2010, 13:29

VB 1987 je napisao/la:
borcev_navijac je napisao/la:
sta god da kaze, nista sto je pretjerano ne valaj pa tako ni optimizam.
Medjutim, jedan pozitivni optimizam koji znaci stav svakoga svagdje u ovoj ligi mozemo pobjediti zato jer smo dovoljno dobri za to, u sportu uopste ne moze da skodi
Nedovoljna obavještenost...
hoćeš da kažeš da je nedovoljna obavještenost uzrok pretjeranog optimizma ?
TREĆI PUT ČASTIMO !

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 02 mar 2010, 13:45

Tako to on najčešće kaže, ma znaš ko je Mihajlovski, čovjek koji je prati partizan dugo godina, a često je imao tako dubokoumne komentare...
Zadnja izmjena: RBA 1987, dana/u 02 mar 2010, 13:48, ukupno mijenjano 1 put.
"TREĆI PUT ČASTIMO"

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 02 mar 2010, 13:47

VB 1987 je napisao/la:Prije svega hoću da čestitam momcima na borbi i ZASLUŽENOJ pobjedi nad odličnim protivnikom iz Širokog Brijega.

Odlična atmosfera u ložama Gradskog stadiona, bio sam tamo, a onda kod kuće noćas dva putra pregledao snimak utakmice...

Da kažem ovim LUZERIMA koji se javljaju ovdje i nešto pričaju o suđenju da im je bolje da se ušima poklopwe po glavi jer im je ta piljevina koju imaju umjesto mozga ovlažila i nemogu da vjerujem šta sam sve ovdje pročitao... jadno.

Utakmica koja je emitovana na tv je bila najbolja od kada se rade prenosi na tv, puna ritma, lijepih akcija, golova i preokreta, a to je ono što se traži u fudbalu...

Oko suđenja: juče je čitav dan po gradu kružila priča kako se iz sarajevske kuhinje iz saveza Borcu mora stati u kraj tj. na svaki mogući način spriječiti u tome da pobjedi jer u slučaju kiksa želje protiv zrinjskog prvenstvo bi bilo praktično završeno, jer je činjenica da i ljudi iz saveza znaju da je velež samo trenutno visoko plasiran ali samo zbog toga kakav su raspored imali... Zbog toga su u BL poslali svog vojnika u crnoj opremi das odradi prljav posao ali...

Borac je bio toliko bolji da je taj nesretnik jednostavno bio nemoćan, pa je i pored dva čista nedosuđena penala nad Bikijem, navlačenje nekih faulova pred naš šesnaesterac, dva nedosuđena čista isključenja ipak na kraju morao da sudi penal jer bi za onakav start i trener Barbarić sigurno sudio penal, a isključio svog golmana...

Stvorili smo devet (9) stopostotnih šansi , iz kategorije mrtvih, ali eto nismo imali sreće da nokautiramo odličnog protivnika...

Primili smo dva gola, prvi plod greške našeg igrača, pa smo na poluvrijeme otišli sa rezultatom 0-1, a da Široki nije napravio ni jednu pravu akciju ali eto i to se dešava, a za drugi mogu samo da kažem svaka čast i dabogda do kraja prvenstva primali samo onakve golove...

Voljni momenat igrača da se izbore protiv svega navedenog je bio nevjerovatan, nadljudski i petnaest minuta prije kraja su imali negativan rezultat, sudiju protiv sebe koji se tada bio zadovoljio sa učinjenim do tada i vjerom u to da se nećemo vratiti ali...

Vjerovatno će dobiti lošu ocjenu , ne zbog lošeg suđenja, nego zbog toga što nije uradio ono zbog čega je poslan na teren...

Momcima još jednom DUBOKI NAKLON i veliko hvala za veliku i neprospavanu noć, tako igraju samo najbolji...

Još jednom za atmosferu u ložama: ODUŠEVLJEN SAM...

NIŠTA NAS NIJE SLOMILO!!!
Evo to je moj komentar poslije utakmice iz jesenjeg dijela na gradskom stadionu koja je odigrana bez prisustva publike, o kako sam bio srećan te večeri :)
"TREĆI PUT ČASTIMO"

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 02 mar 2010, 14:24

tatamata je napisao/la:
Neutral je napisao/la: Skinuo sam ja to, 6mb ili tako nešto radi 6 slika. Vidim na što se furate, i nije baš cool. Inače, ostalih 5 slika su lijep, a ona jedna je bez veze.
Ako mislis da se furamo na to da smo Srbi,zivimo u Republici Srpskoj i navijamo za Borac,onda smo krivi.Jbg neki ljudi,zamisli,spavaju u pidzamama?!Lud svijet.... :roll:

Mislim da su pjesme dovoljni pokazatelj o vama, a također i još mnogo toga, no ne želim da ulazim u neku raspravu. Mi smo u novije vrijeme uvijek lijepo dočekani u Banjaluci, i nikada nije ništa pjevano o nekim stvarima. Ali ima određenih ekipa, gdje se spominju neke pjesme koje jednostavno nisu za tribine ;)

Sretno u nastavku prvenstva.

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 02 mar 2010, 14:26

Schlager je napisao/la: - dio citata....Ovo je bila prva zvanična utakmica za nekoliko igrača koji su u januaru pojačali redove Borca, ali i za Marića, otkako je na čelu stručnog štaba. Najbolji utisak od novajlija su ostavili Dragomir Vukobratović i Miroslav Stevanović i tako su pokazali da će biti velika pojačanja u nastavku prvenstva.

"Generalno sam zadovoljan igrom svih igrača. Uvek postoje neki igrači koji isplivaju po prikazanoj igri. Što se tiče zalaganja i borbenosti na terenu, zadovoljan sam. Podrazumeva se da svaki igrač koji istrči na teren mora da pruži svoj maksimum. Prijatno me iznenadio Vukobratović i Stevanović. Teško je govoriti koji je domet ove ekipe s obzirom na kvalitet terena na kojem se igralo, ali mi možemo i moramo mnogo bolje da igramo u nastavku sezone", izjavio je Marić.

Pozdrav i čestitke na osvojenim bodovima.

Nisam mogao (mada sam se dvoumio) da ne reagujem na ovaj citat-izjavu Borčevog trenera Marića! Zašto?
Pa, ljudi moji, ako Zoran Marić, 'dijete' Vojvodine (mada je započeo karijeru u FK Novi Sad) izjavi da su ga "prijatno iznenadili Stevanović i Vukobratović" onda se moram zapitati: ko se to ovdje pravi lud?!
Marić 'dijete' Vojvodine - Vukobratović, takodjer, 'dijete' Vojvodine, a Stevanović netom stigao iz Vojvodine!
Je li moguće da postoje u Novom Sadu dvije Vojvodine, pa Marić ovako zbori??? a da ne spominjem frazeologiju u ostalom dijelu teksta....

Takodjer, trener hvali Vukobratovića a većina navijača ga kudi nakon prve utakmice!
Čast trenerima, oni bi trebali biti stručnjaci, ali i navijači valjda nešto znaju i medju njima ima stručnjaka, bivših igrača, znalaca...! :evil:

Opravdanje u lošem terenu se može samo malim dijelom 'opravdati' (teren je isti za obe ekipe!), ali prema informacijama, relevantnim, Borac je odigrao vrlo lošu utakmicu. Prva (jedna) utakmica ne mora biti pravi pokazatelj vrijednosti ekipe, ali činjenica da je igra bila "bez glave i repa" ipak upozorava, pogotovo što su i pripreme, na prekrsanim terenima, pokazale slične, može se reći i istovjetne, probleme u igri, taktickoj postavci i saradnji igrača, kao i kvalitetu 'pojačanja'.

Bez ljutnje, ali vidim da se ovdje mnogi 'tješe' jakom odbranom (a čitam kritike za golmana Milinovića a kojeg Marić hvali (?), pa 'sporost' Ćorića, Trivunovića... pa 'očajnost' Damjanovića...slaba forma Puzigaće, itd ???).
Odbrana jeste vrlo bitna i mišljenja sam da je to i najbolji segment Borca, ali ni ta odbrana ne djeluje baš uigrano kao jesenas!?
Srednji red je dobrano oslabljen, to su i konstatacije mnogih od vas, a napada se sveo opet na jednog igrača - Vukelju - koji jeste nesporan znalac ali koji već dugo, dugo, ne pruža na terenu ono što je nagovještavao još prije 4-5 godina... Eh, Bilbija.... :oops:

Nikad ne prognoziram, ali jedno znam (kao i skoro svi ostali) - proljeće će biti veoma 'teško' i ako trener Marić vrlo brzo ne 'posloži' pravu postavu i taktiku adekvatnu igračima s kojima raspolaže.... :cry:
A Marić, u zadnje, kratko, vrijeme daje, u najmanju ruku, čudne, alibi, izjave, a 'biser' mu je ovo sa Vukobratovićem i Stevanovićem....

Šta li se radilo u Antaliji.... neće valjda Borac platiti 'sportsku cijenu' mnogih ne baš rezonskih poteza svoje uprave u zimskoj pauzi!?

Nadam se da će u narednim utakmicama Borčeva igra krenuti boljom putanjom, uzlaznom naravno i ekipa ostati u vrhu bh.fudbala gdje im je oduvijek i bilo mjesto.

PS:
Znanja radi, za Borac ne navijaju samo Srbi! Morao sam, iako je ovo "Off Topic" :(
Bosno moja poharana....

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 02 mar 2010, 15:56

VB 1987 je napisao/la:Tako to on najčešće kaže, ma znaš ko je Mihajlovski, čovjek koji je prati partizan dugo godina, a često je imao tako dubokoumne komentare...
:D
Zvonko Mihajlovski nekadašnji hokejaš Partizana, bek, povremeni reprezentativac....al' kao komentator, znalac - tugo moja.... :cry:

A optimizam - neophodan za "ljepše sutra"....a kažu da je pesimista samo 'realan optimista'...ma, izmišljaju 8-)
Bosno moja poharana....

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 02 mar 2010, 16:30

Evo jedne interesantne stvari, pogledajte akciju koju od skora provodi Crvena Zvezda, zašto naša uprava ne pokuša sa sličnom stvari ili još bolje da pokrene akciju za one koji vole Borac, "kupi svoju stolicu", mislim da bi to bio dobar potez...
"TREĆI PUT ČASTIMO"

Borčevac
Kontakt:

Post Postao/la Borčevac » 02 mar 2010, 16:50

VB 1987 je napisao/la:Evo jedne interesantne stvari, pogledajte akciju koju od skora provodi Crvena Zvezda, zašto naša uprava ne pokuša sa sličnom stvari ili još bolje da pokrene akciju za one koji vole Borac, "kupi svoju stolicu", mislim da bi to bio dobar potez...
To bi stvarno bila dobra stvar i ja sam za to da se i kod nas to pokrene....

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 02 mar 2010, 16:54

Borčevac je napisao/la:
VB 1987 je napisao/la:Evo jedne interesantne stvari, pogledajte akciju koju od skora provodi Crvena Zvezda, zašto naša uprava ne pokuša sa sličnom stvari ili još bolje da pokrene akciju za one koji vole Borac, "kupi svoju stolicu", mislim da bi to bio dobar potez...
To bi stvarno bila dobra stvar i ja sam za...
Zaboravio sam pored silnih kritika da uputim i riječi pohvala na račun uprave kluba, a to iz razloga što prvi put nakon neznam koliko godina na stadionu vidim reklame " M-TEL" i "NEKTAR PIVO", eto to je za svaku pohvalu, bilo jje još nekih reklama koje do sada nisam vidio na stadionu ali ove dvije su jako važne...
"TREĆI PUT ČASTIMO"

Borčevac
Kontakt:

Post Postao/la Borčevac » 02 mar 2010, 17:00

Ajde fala ***** da je i naša uprava počela dobro da radi.

EastStand
Kontakt:

Post Postao/la EastStand » 02 mar 2010, 17:17

Зна ? се $ " са $ на $, тј. " ? %? :?
"" ПУТ ""

Zaključano

Natrag na “FK Borac”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.