FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

amypitar
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la amypitar » 26 jul 2014, 23:41

fcsforever je napisao/la:
amypitar je napisao/la:Zbog velikog interesa grčkih TV kuća za meč sa Koševa,sigurno da ce se uduplati i sponzori, koji ce opet zeljeti postaviti na Kosevu svoju reklamu.Tako da cemo veliku lovu uzeti i na sponzore,jer gdje vlada velika medijska halbuka,tu i firme trce da reklamiraju svoje proizvode.Ono sto je sigurno da cemo veliku lovu uzeti,od prolaska u trece pretkolo,te od TV-e prava,te od sponzora,te od prodatih ulaznica,a Bogami i od Fan Shopova.Mislim da cemo dobro napuniti klupsku kasu.Ipak se isplatilo ulagati veliki novac u pojacanja,koja se sad polako pocinju isplacivati. :njanjanja:
amu...evo da idemo sa minimalnim ciframa
karte 100 milja
sponzori ..minimalno 10 milja
tv prava minimalno 50-60 milja
za 3 predkolo (bez uefine love)..extra zarada...

Sigurno da je dobra lova :thumbup: .Ja se sjecam kad je Maribor igrao sa Villarealom u EL, i da su im Spanci ponudili da uzmu oni TV-e prave, i da postave svoje reklame na stadionu,a za tu uslugu su im ponudili 1 milion eura,sto su Slovenci naravno prihvatili.Sta hocu da ti kazem,zamisli da prođemo u pley off, i da izvucemo recimo FC Hull koliko bi tek onda uzeli love,jer oni ne pitaju za cijenu.Samo jos malo vece ulaganja, uz srecu u zdrijebu ,mogli bi uzeti veliku lovu,kao sto rade ekipe iz regije.Da ne pricamo kolika bi skocila cijena igraca itd.itd.

fcsforever
Kontakt:

Post Postao/la fcsforever » 26 jul 2014, 23:45

Najbolje PLATISE TV prava su SVABE. Pa je jedne god jedan Cro klub samo od Stutgarta dobio 600 000 eura. Poslije svaba su Spanci , pa Talijani. U potpunosti se slazem sa tobom. Kada imas ovakvu upravu koja u stilu extra managera vodi ovu firmu vidi se da i u predkolima mozes fino zaraditi. E , da je nekako doci do grupa EL....tu su vec milionski iznosi. ABD i to cemo uraditi u naredne 2 god...

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 26 jul 2014, 23:46

to cemo uraditi ove godine :kafa:

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 26 jul 2014, 23:50

Ma bolje se nadati da izvucemo sto slabiji klub, pa da se sa njim ''pofajtamo'' za grupnu fazu. Al' da ne trcimo pred rudu, prvo heleni ;)
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

HzSM
Kontakt:

Post Postao/la HzSM » 26 jul 2014, 23:51

fcsforever je napisao/la:
Evolution87 je napisao/la:Radije dati FACE-u da dzabe prenose, nego uhljupima sa drzavne televizije.
FACE je dobio od kluba neku vrstu exkluzivnog prava jos od one tekme sa sipcima. Nijedna albanska tv kuca (a ima ih 4) nije imala interes prenositi onu tekmu iz Albanije. Uletio je Face u to sve i dao ponudu koja ...niti je velika (da bi se odmah zalijepili za nju)..niti je mala da bi je glat odbili. Od tada , prvi na listi u klubu (sto se tice tv prava) je FACE. Pogotovo sto je Marjan PITAR..sa dna kace...i naravno onaj legendarni prenos i komentar ,protiv Levskog.
U ovo slucaju Face ce prodati signal grcima i uzeti svoj dio ...sve ostalo ide KLUBU
Danas sam bio u fan shopu u Titovoj. Ljudi dragi da vidite guzve.Navalila nasa raja a jos vise dijaspora. U jednom trenutku neki frajer sa zenom (ocigledno dijasporac) kupuje za svu familiju koja je isto vani ...i napravi racun od 300 KM. Vadi hadzo 150 brit funti i nasi kao dobri biznismeni vrate mu kusur u KM. Ne izdrzim i pitam ga odakle je..kaze iz Sanskog Mosta a u Engleskoj je od 94....kaze , svi u familiji navijaju za DIVOVE
Pravi posao se radi u nasim fan shopovima...bas pravi , i za to kao i sve drugo BRAVO UPRAVA :clap: :clap:
Uvijek smo bili najjaci! :njanjanja: :D

fcsforever
Kontakt:

Post Postao/la fcsforever » 26 jul 2014, 23:53

mirzatele je napisao/la:to cemo uraditi ove godine :kafa:
Iz tvojih usta u Bozije usi ali nisi reko ABD ;)
Ipak , po meni ..mi moramo sloziti jos jaci tim bez onakvih ispadanja u odbrani kada ti neki Norvezani prave 2 mrtva zicera u 10 min. Mislim da je realnije sa amidzinim..npr. 2 miliona KM ...kupiti 3-4 igraca i uz kostur ove ekipe iduce ljeto napasti neku od grupa. Naravno LŠ a u slucaju neuspjeha proci u grupe EL....

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 26 jul 2014, 23:54

Niko nije neprolazan u danasnjem fudbalu..Ako cemo izvuci nekog od top timova nek to bude Totenhem a ja se nadam Partizanu ili Mariboru ( aBd )

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 26 jul 2014, 23:55

fcsforever je napisao/la:Najbolje PLATISE TV prava su SVABE. Pa je jedne god jedan Cro klub samo od Stutgarta dobio 600 000 eura. Poslije svaba su Spanci , pa Talijani. U potpunosti se slazem sa tobom. Kada imas ovakvu upravu koja u stilu extra managera vodi ovu firmu vidi se da i u predkolima mozes fino zaraditi. E , da je nekako doci do grupa EL....tu su vec milionski iznosi. ABD i to cemo uraditi u naredne 2 god...

Pa i ja se nadam jos vecim ulaganjima narocito u igracki kadar,te osvajanju titlule, sto je po meni primaran cilj.A onda pokusati napokon preskociti tu prvu prepreku,te uz srecu u zdrijebu nesto napraviti u LP.Mislim da su ovo smijesne cifre,kakve ce akb.biti od LP slijedece godine.Mozemo mi mastati o podmlađivanju tim,ali bez para i ulaganja nema nista,a tek onda idu mladi igraci.Nama je najbolji primjer Rijeka,koja je ulozila veliku lovu u tim,koja je ulaskom u grupnu fazu sve vratila ulozeno,cak i zaradila.

fcsforever
Kontakt:

Post Postao/la fcsforever » 26 jul 2014, 23:59

amypitar je napisao/la:
fcsforever je napisao/la:Najbolje PLATISE TV prava su SVABE. Pa je jedne god jedan Cro klub samo od Stutgarta dobio 600 000 eura. Poslije svaba su Spanci , pa Talijani. U potpunosti se slazem sa tobom. Kada imas ovakvu upravu koja u stilu extra managera vodi ovu firmu vidi se da i u predkolima mozes fino zaraditi. E , da je nekako doci do grupa EL....tu su vec milionski iznosi. ABD i to cemo uraditi u naredne 2 god...

Pa i ja se nadam jos vecim ulaganjima narocito u igracki kadar,te osvajanju titlule, sto je po meni primaran cilj.A onda pokusati napokon preskociti tu prvu prepreku,te uz srecu u zdrijebu nesto napraviti u LP.Mislim da su ovo smijesne cifre,kakve ce akb.biti od LP slijedece godine.Mozemo mi mastati o podmlađivanju tim,ali bez para i ulaganja nema nista,a tek onda idu mladi igraci.Nama je najbolji primjer Rijeka,koja je ulozila veliku lovu u tim,koja je ulaskom u grupnu fazu sve vratila ulozeno,cak i zaradila.
Vjeruj mi , svi u klubu kao i amidza razmisljaju o GRUPAMA. Isto tako vjeruj mi ako ti kazem da po amdzi to nije prioritet ove god. Za Novu God...amidza salje sljedecu cifru koja ce se iskljucivo upotrijebiti za pojacanja pred sljedece ljeto. Cifra je respektabilna i za nju se moze kupiti 3-4 igraca koji ce ti u svakom trenutku biti prevaga na terenu. :thumbup: :thumbup:

fcsforever
Kontakt:

Post Postao/la fcsforever » 27 jul 2014, 00:03

kad vec spomenu podmladjivanje..to je dug proces koji se nikome ne isplati...evo recimo euro giganti tipa bajerna,barce itd...koliko imaju svojih juniora u prvih 11..ali da su standarni
obicno je to pridodavanje jednog ili eventualno dvojice...godisnjeniko na balkanu nema vremena za takve stvari jer se trazi rezultat i da se zaradi lova
nasa akademija je vec "proizvela 2-3 igraca koji ce vec od sljedece sezone biti pridodati prvom timu..npr Andjusic

Desole
Kontakt:

Post Postao/la Desole » 27 jul 2014, 00:57

Nije lako napraviti iskorak, a najbolji primjer za to je Dinamo. Ljudi su dominirali ligom sa igracima poput Modrica, Eduarda itd. A iskoraka nije bilo. Nekada nedostaje srece, nekad neki drugi faktor izostane, a svi oni se moraju poklopiti da se izdignes na visi nivo. Mi smo eto i imali solidne prilike, nazalost nismo uspjeli. Sada kada je situacija poprilicno stabilna u klubu, treba da imamo ambicije. Ali price o sigurnoj grupi EL su jos uvijek smijesne. Bez obzira koja pojacanja dosla, mi naredne godine mozemo postaviti ljestvicu malo vise. Pa eto i uz ta neka pojacanja i dalji rad kako sada ide, mozemo ici ka play-off-u. Pa se nadati da gore spomenuti faktori budu naklonjeni nama, od samog izvlacenja protivnika pa do toka tih potencijalnih utakmica.

Kako god vazno je raditi, rezultati ce doci. Prvo u domacim takmicenjima, a onda i van njih. Akademija je primarna uz te neke domace rezultate, a ciljevi na europskoj sceni se mogu promatrati samo kroz period od 5 godina. Sve ispod je po meni navijacka zabluda.

fcsforever
Kontakt:

Post Postao/la fcsforever » 27 jul 2014, 01:05

@Desole
u pravu si u većem dijelu svog posta. Naš klub će biti još stabilniji i bolji od sezone 2015/16...kada ćemo i napasti grupnu fazu jednog euro kupa. I buđet nam je iz godine u godinu sve veči a sa pridodatom lovom za pojačanja..sve to pravi realne osnove da to i uradimo. Naravno, pored love potrebno je još stvari i da se urade i da se poklope ali ne sumnjam nimalo u naše ljude u upravi. Naravno "amidža" je glavna rola u svemu..

rammstein
Kontakt:

Post Postao/la rammstein » 27 jul 2014, 01:15

Sta znaci iskorak?
Iskorak je i kada udjes u grupnu fazu EL, nekad je iskorak prolazzak do PLay Offa , nekad je iskorak grupe lige prvaka :)

Dinamo,kojeg navodis, je jedna kompleksna cjelina koji u malom prstu ima Mamic i jako je tesko tu donositi poređenja. Zivot dajem da dinamo ima navijace i podrsku kakvu bi imao da nema Mamica da bi imali bolje rezultate u evropu.. ulaznica za kunu je dokaz kako pokusava ali ne ide....
Zato kazem, kada smo sa onom ekipom i u onim uslovima za jedan gol ostali bez grupne faze protiv Cluja ne vidim zasto je nemoguce da IDUCE sezone ucinimo taj iskorak naprijed.... nikad se ne zna a nije da nemamo dobre predispozicije.
Narabvno jos bezbroj faktora na to sve utice, od zrijeba pa do ozljeda igraca, stanja u klubu itd :)

Amca007

Post Postao/la Amca007 » 27 jul 2014, 01:19

Podmladjivanje nemoze donijeti dosta dobrog. Jedini je nacin potpisivati ugovor sa najboljim i prodavati..Kad vec imamo pare mozemo se qrcit...jbg
Oj djevojko điđo moja, điđala te majka tvoja...

fcsforever
Kontakt:

Post Postao/la fcsforever » 27 jul 2014, 01:21

amidža i uprava imaju zajednički stav...iduče sezone napadaju se grupe...ova sezona nije planirana za to nego plan je otići što dalje u EL...kako rekoh, lova za pojačanja stiže za nov god

Rozzie
Kontakt:

Post Postao/la Rozzie » 27 jul 2014, 01:44

Jesu ovosezonski dresovi u prodaji u fanshopu? Ako ne, zna li se kada ce biti? :)

r3m1
Kontakt:

Post Postao/la r3m1 » 27 jul 2014, 08:45

SiouxLukavac je napisao/la:Koliko se otprilike uzme love od prenosa?

Sad baš nešto kontam, prije 2-3 godine kada je Nermin Haskić stigao iz Banovića, nije se baš od njeg puno očekivalo s obzirom na druga pojačanja i momak lagano Orebru dade 2 gola. Dođe sad Okić, nije se ni od njeg baš puno očekivalo s obzirom na ove makendonce, Džemu, Kalaša.. i ostale koji su došli i momak kao i ovaj dade u Evropi 2 gola za prolaz i to opet Norvežani nastradaše. Nadam se da će Šefčenko bolje proći nego li ovaj ranije.
" onclick="window.open(this.href);return false;
Biti srcem vezan, u tome leži snaga

aS_Roma

Post Postao/la aS_Roma » 27 jul 2014, 09:52

Znaci zarada i trebala ici ovako:

- Pare od UEFE -e (140.000 eura)

- Pare od ulaznica ( vise od 150,000 KM - računao i Haugesund)

- Pare od FAN SHOPA ( Nije aman velika cifra, al nek se kupuje tamo )

- Pare sad od TV prenosa ( to samo znaju oni u klubu kolika je cifra al bitno je i to )

Znaci fino smo zaradili / zaradit cemo , jos kad bi prosli Grke aBd , joj kakva bi to financijska injekcija bila bez Tana :D

cobefks
Kontakt:

Post Postao/la cobefks » 27 jul 2014, 09:55

Pare od uefe 270.000 eura, ako racunas norvezane i grke.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 27 jul 2014, 10:12

uprava je napravio veliki iskorak :tokralju: sto se tice rezultata i uspjeha ako se ovako bude radilo to mora doci ove ili za 2-3 godine al mora doci .a sta je uspjeh :?: osvajanje prvenstva BIH i da se plasiramo u grupe EL ili lige prvaka a to bi bilo :crazy: .ono sto je bitno da se ne radi veliki presing na igrace i trenere da moraju proci atromitos nego podrska al bez preveliki ocekivanja ,mi imamo i problem sto nam je koeficijent loš moras jednom probiti led poslije je puno lakse kad si nosioc u 2 pa i 3 predkolu npr dinamo i partizan uvijek imaju lagan zdrijeb u prva 2-3 kola .

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, bvsic, Hajdeee, mire971, NazorUso, plisek i 46 gostiju.