FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Omerbavarac
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Omerbavarac » 26 jul 2014, 22:23

Rode igrac utakmice. :8

Svi znaju da su Lewa i Rode Sammerovi igraci i mnogi ocekuju krah po pitanju ove dvojice upravo iz razloha sto ne odgovaraju Pepu, no moglo bi se ispostaviti da upravo njih dvojica budu bum naredne sezone, pogotovo se to odnosi na Rodea jer se od Lewe to i ocekuje.

Badatuber je sjajan stoper i sramotno je suditi o nekome nakon jedne bezazlene greske koja se svima moze desiti a uz to znamo da nije bio nogometno aktivan skoro 2 godine.

Moji Bavarci morate se nauciti da imate strpljenja, ne moze sve biti idealno u jednom trenutku.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

rotweiss
Kontakt:

Post Postao/la rotweiss » 26 jul 2014, 22:31

Volio bi da tako bude znam da nije dugo igrao, da hoće biti najbolji ja bih volio!
A što se tiče ove dvojice svaka čast dobro si zapazio to bavarac :clap:
Rode mi liči na Jeremisa, a za Lewu da ne pričam :D :D :D

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 26 jul 2014, 22:35

slika

:cool:
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

GazijaKalesija
Kontakt:

Post Postao/la GazijaKalesija » 26 jul 2014, 22:58

Joj koji je tata ovaj Lewandowski. :cool:
U legendu je odavno ušao transparent koji se pojavio tada, „Volimo Jureka, više od Bureka“.

GazijaKalesija
Kontakt:

Post Postao/la GazijaKalesija » 26 jul 2014, 23:07

[youtube][/youtube]
U legendu je odavno ušao transparent koji se pojavio tada, „Volimo Jureka, više od Bureka“.

RMA
Kontakt:

Post Postao/la RMA » 26 jul 2014, 23:36

Malo cu se pozabaviti o takozvazvanoj ,,tiki-taki'' i njenom implementiranju u Bayern.

Ko je pratio Bayen mogao je uociti promjene u odnosu na sezonu pod Juppom koja je bila veoma uspjesna. Prije svega, formacija se promijenila iz 4-2-3-1 u 4-3-3. Pojedini fudbaleri su promijenili pozicije, ali i svoje navike. Pa o tome malo opsirnije:
Neuer je mnogo napredovao pod Pepom i pofitirao od pomenutog sistema. Poznate su nam njegove golmanske sposobnosti, ali nevjerovatan osjecaj za prostor, te citanje igre, kao i odlicna tehnika za poziciju koju igra su dosli do izrazaja ove sezone. Covjek je libero i golman u jednom. Da je Guardiola imao ovakvog golmana u Barci ista bi bila mnogo jaca.
Boateng se pokazao kao kikser igrac, kojem je najpoznatiji potez vracanje lopte golmanu, a i Dante je imao svojih trenutaka.
Alaba je imao losiju sezonu, a i ono njegovo klizanje zna ic na zivce.
Rafinha se naigrao i vise nego ocekivano. Ko bi jos pomislio na one glasine o napustanju kluba prije pocetka sezone.
Lahm zamijenio poziciju, te sa desnog beka presao u sredinu. Taj potez mi se nije dopao. Gubis najboljeg desnog beka svijeta, a sredinu i bas tu poziciju moze popuniti Martinez, koji, prema mom misljenju, ima kvalitete da igra Busquetsovu ulogu. Naime, Guardiola trazi da zadnji vezni bude tehnicki potkovan, te da ucestvuje dosta u izgradnji igre. Uz to, treba da ima odlicnu fudbalsku inteligenciju.Lahm je okretniji i brzi , te je Pep dosta hvalio njegov fudbalski IQ. Lahm je igrao dobro tu poziciju, medutim Martinez je kvalitetan fudbaler koji svoje kvalitete ne moze pokazati na poziciji stopera. Brzina koja mu nedostaje, posebno u ovom sistemu gdje su stoperi na centru, je faktor koji onemogucava Javiu da iznese tu poziciju kvalitetno.
Kljucan igrac je Thiago, koji je pokretacka snaga Bayerna. To dokazuje i pad u igri nakon njegove povrede. Naime, njegovi pasovi i pregled igre su krucijalni da istu ubrza i daje lopte u prostor koje napad moze iskoristiti. Bez Thiaga to je okolisanje oko kaznenog prostora.
Schweinsteiger standardan. Lider na terenu, koji uz sve to ima odlicne fizicke i tehnicke kvalitete. Sa druge strane, evidentan je problem sa povredama koji ga cesto kosta konstantnosti.
Goetze bi se trebao vise forsirati, pogotovo u sredini, a Robbery standardno dobar, uz to da je sve rjedi Robbenov ulazak u sredinu i sut.
Lewandovski je bolji za ovaj sistem, a to pokazuje na ovim pripremama.
Problemi su u igri koja je prespora. Treba se igrati direktnije i brze, sa vise suteva, a ne sa konstantnim okolisanjem i pokusavanjem setanja u gol. Posjed je bitan, ali rezultat treba biti mnogo vazniji od istog.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 27 jul 2014, 02:07

struber da se nije ozljedio izrastao bi u top 3 stopera na planeti i taj vas mada faka bentija bi mu moga mrsit žnjore desne kopacke ;) .
gvardiola ne treba samo puno tvrdoglaviti i pametovati ovaj roster sto imamo dere sve po spisku ;),
VOLIM BAYERN

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 27 jul 2014, 03:05

Ribberyu je jako dobro dosla ova pauza preko ljeta i mislim da bi on ove sezone ponovo mogao igrati sjajan fudbal. Od Lewata se mnogo ocekuje i on za sada to i opravdava. Ove pripremne utakmice nam ne mogu jos nista bitnije otkriti o nasoj igri jer fali gotovo pola ekipe i na jednu ruku mi je zao sto svi nece moci proci cijele pripreme. Kada se vrate Neuer, Lahm, Boa, Dante, Schweini, Muller, Robben, Gotze, Thiago...sve ce to izgledati puno bolje i tek tada cemo moci vidjeti sta nam je Pep spremio za narednu sezonu. Bundesligu i Kup bi trebali ponovo uzeti bez mnogo problema, ali vise je to nebitno, jer se u LP mora ici na trofej.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 27 jul 2014, 04:58

Mandžukić, who? :kafa:

Bio sam skeptičan u vezi Roberta isključivo radi promašaja, no ovo što je u ove dvije pripremne utakmice pokazao, uz veliki angažman na treningu može nagovjestiti sezonu sa 30+ golova.

Holgeru treba minimalno jedna polusezona da opet dođe u staru formu. Imam osjećaj da bi Dante mogao upravo radi toga ispasti iz prvih jedanaest. Zamislite da Jerome igra beka, šok.

Ribery pustio malo bradice.

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 27 jul 2014, 10:25

slika
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

rikimo
Kontakt:

Post Postao/la rikimo » 27 jul 2014, 10:42

Rummenigge "FC Bayern will never sack Pep Guardiola, I can confirm that in writing"

:clap:

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 27 jul 2014, 11:39

rikimo je napisao/la:Rummenigge "FC Bayern will never sack Pep Guardiola, I can confirm that in writing"

Uzasna vijest za ove koji pljuju Pep-a... :D
Sigurno im je jako tesko sto moraju gledati Guardiolu jos 2 godine... Mozda i duze :D

PEP
Kontakt:

Post Postao/la PEP » 27 jul 2014, 11:54

anelbavarac je napisao/la:
rikimo je napisao/la:Rummenigge "FC Bayern will never sack Pep Guardiola, I can confirm that in writing"

Uzasna vijest za ove koji pljuju Pep-a...
Sigurno im je jako tesko sto morajugledati Guardiolu jos 2 godine... Mozda i duze :D

niti mi daje niti mi uzima bilo sta,on je doveden da osvaji najveci trofej u evropi ima jos dvije sezone ugovora i nije me briga kako ce igrati i sto ce igrati ,ako ce to znaciti trofej evropski za bayern ,bundesligu su uzimali i hicfeld i magat ,van gal,BL i DF vise nije interesantan primarna je evropa od svake naredne sezone.Da sam ljubitelj njegove igre nisam ,ali ako ce njegova igra donijeti najveci trofej vec ove sezone onda pozdravljam sve sto zamisli i odluci ,sam niko nije iznad BAYERNA.

A itek kako vidim da je dobar dio forumasa naa ovo pdf idem ono kako vjetar puse tako se i povijaj da ne kazem mediokriteta,za pojednim forumasima koji su se nekada proslavili pisusci dobre postve i stekli neki status i misle da su povukli nekoga za muda i da su uvijek upravu ,a uzimajuci objektivnos najmanje u samim tekstovima postovima ali otpom potom da ne duzim......

p.s:momci jel ko zna podatke o finacijskom poslovanju za proslu sezonu kakav nam je saldo :D
PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .

PEP
Kontakt:

Post Postao/la PEP » 27 jul 2014, 12:11

The 2006 World Cup-winning captain has put his weight behind the Dutchman ahead of the announcement of the Goal 50 on Monday

EXCLUSIVE
By Rahul Bali

Bayern Munich star Arjen Robben deserves to win the 2014 Goal 50, according to Italy legend Fabio Cannavaro.

The prestigious, annual award ranking the 50 greatest players from the past season will be announced on Goal on Monday at 1430CET.

Robben is one of the frontrunners for the prize and his former team-mate at Real Madrid, Cannavaro, believes he would be a justified winner.

"Certainly Robben deserves it," Cannavaro told Goal. "For the results he achieved with both his club and his national team in 2013-14.

"He's getting the recognition now that he has deserved for a long time.

"He is currently the best winger in the world and also one of the best wingers in the history of football."

Robben enjoyed a brilliant 2013-14 campaign, winning four trophies with Bayern and taking Netherlands to third place at the World Cup in Brazil. Between club and country he scored 29 goals last term.

Definitivno :!: , uz riberija najbolje krilo u zadnjih 15 pa i vise godina
PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .

autogol
Kontakt:

Post Postao/la autogol » 27 jul 2014, 12:25

Sto se tice Guardiole nek radi sta hoce,samo nek donosi trofeje :kafa:

A na lewi se vidi da uziva u Bayi i da mu je uvijek bila zelja da zaigra u crvenom dresu,nije ni cudo sto je kod zutih cesto fulao zicere,hvala Lewa :clap:

rikimo
Kontakt:

Post Postao/la rikimo » 27 jul 2014, 13:15

Inace, sinoc zanimljivih 343 sa kljucnom ulogom Alabe koji u drugoj fazi napada postaje dodatni vezni. Guardiola uziva u mogocnostima igraca i ovim taktickim fluktuacijama.

Jos tu treba dosta vremena, ali i najveci kriticari ovog trenera mogu jedino da zasute kad vide s koliko energije covjek radi motivavacijski govor prije pucanja penala u polufinalu jednog test turnira, gdje utakmica traje 60 minuta i gdje mu fali desetak igraca. Respekt.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 27 jul 2014, 13:31

Za sve je psiha kriva.

Ako im Pep ugura u mozak cinjenicu da moraju osvojiti LP-a, oni ce je osvojiti. :mrgreen:

Finale se igra u Berlinu sto bi trebala biti dodatna motivacija.

Inace, vecerasnje finale se igra u 18:15.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: FC Bayern München

Post Postao/la JoseMourinho » 27 jul 2014, 13:34

Uh Lewe budale i gola :rol:

Kako ste igrali sinoć 3-5-2? 3-4-3? 4-3-3? Ako može ko napisat i gdje je ko igrao, jel alaba vezni, javi stoper i sl.?

I pozdrav za ovog vašeg novog seronju usput ;)

rotweiss
Kontakt:

Post Postao/la rotweiss » 27 jul 2014, 13:41

Izvini bavarac molim te! Neće se ponovit obećavam. Upravu si. Samo bi zamolio da ne komentarišu moje postove jer nam se očigledno mišljenja razlikuju. Ja nedam na trenera i na klub i tačka! Ne dam protiv uprave, zbog ovakvg bayerna i gledam fudbal i navijam..hvala ti, ti si dobar bavarac! :D
Zadnja izmjena: rotweiss, dana/u 27 jul 2014, 13:58, ukupno mijenjano 1 put.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 27 jul 2014, 13:54

Dobices ban zbog psovki, bolje izbrisi post i smiri ganglije i drzi se svog misljenja, znas i sam da svako ima pravo reci sta zeli.
Zivimo u demokratiji i u skladu s tim se trebamo ponasati. ;-)

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.