FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

amypitar
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la amypitar » 26 jul 2014, 15:12

Bice tesko protiv Grka,i 1-0 bio bi predobar rezultat.Jos ako amidza naleti,na Kosevo gdje bi nam bio kraj. :D Uglavnom svi su uslovi ispunjeni, za spektakl na Kosevo. :salut:
Imali gdje link cijele utakmice, sa Norvezanima.!?

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 26 jul 2014, 15:47

komsije sretno u prvom mecu protiv helena, a u drugom neka je sretno momcima koji budu isli dole
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

zla2
Kontakt:

Post Postao/la zla2 » 26 jul 2014, 15:51

FKS ima finu ekipicu,samo da rijese pitanje lijevog beka jer je onaj Puzigaca ocajan,i Velkoski se nije nesto bog zna sta pokazao protiv norvezana,zelim vam srecu protiv grka samo zato jer ste mi donijeli pare prekjuce :mrgreen:

bv071
Kontakt:

Post Postao/la bv071 » 26 jul 2014, 15:55

Ma kakvo uigravanje, pa sta su na pripremama radili ako se nisu uigrali, izuzev kalasia..
Dzeno odlucuje ko igra, i ima puno pravo da na klupi ostavi koga hoce. Samo se nadam da ce naci bolje rijesenje na lijevom beku..

EXIT
Kontakt:

Post Postao/la EXIT » 26 jul 2014, 15:59

Da se ponovim jos jednom, ove polusezone se najvjerovatnije nece dovoditi vise igraca osim eventualno jednoga napadaca. Izgleda da ce ovaj golman iz hrvatske biti zamjena deji ali ni to nije jos sigurno.
Po meni je jedini minus upravi je sto nisu jos nekoliko prijateljskih organizovali za igrace koje nisu nastupali u evropi pa i one koji nisu imali punu minutazu. Recimo mogli su protiv bosne iz visokog igrati kod njih te eventualno jos jednu prije pocetka sezone. A ko zna mozda je i to u planu. :mrgreen:

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 26 jul 2014, 16:00

bv071 je napisao/la:Ma kakvo uigravanje, pa sta su na pripremama radili ako se nisu uigrali, izuzev kalasia..
Dzeno odlucuje ko igra, i ima puno pravo da na klupi ostavi koga hoce. Samo se nadam da ce naci bolje rijesenje na lijevom beku..

Ima Protica,kako kazu Pazarci ,jako je dobar u defanzivi, sto nama sigurno odgovara protiv Grka.Kazu bio Grcki skaut na tekmi.Iz aviona je mogao vidjeti, da nam u odbrani skripi,te da trebaju igraju samo na Puzigacu, i pola su posla odradili.Mislim da su nas i Norvezani na Kosevu dobro prostudirali, te su zbog vecinu napada izvodili preko te strane,na kojoj je ordinirao Puzigaca.
Zadnja izmjena: amypitar, dana/u 26 jul 2014, 16:03, ukupno mijenjano 1 put.

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 26 jul 2014, 16:01

slika
jel ovo lutvo :lol:
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

rammstein
Kontakt:

Post Postao/la rammstein » 26 jul 2014, 16:08

exite imas pp :kafa:

DrustveniParazit
Kontakt:

Post Postao/la DrustveniParazit » 26 jul 2014, 16:11

Ima li negdje čitava utakmica sa Norvežanima da se pogleda? Čisto da ovi što bi Bojana na klupu vide da je on sam igrao po toj lijevoj strani, išao u napad i vraćao se i zatvarao koliko je mogao! Nije to bio njegov loš dan već samo previše posla za njega. Ako ćemo već tako, Miloš nije u prvoj ništa napravio, griješio je a nisam vidio da je neko napisao negdje da treba na klupu. :crazy:
Saraj'vo za tebe živimo neka znaju svi da bit ćemo ti mi do smrti odani!

Sarajevo iznad lokal patriotizma.

Matej Delač

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 26 jul 2014, 16:23

u cetvrtak sviii na kosevo, ko izda pizda :zviz:

EXIT
Kontakt:

Post Postao/la EXIT » 26 jul 2014, 16:23

Bravo parazit. To je to. Duljevic je jako malo pomagao puziju na nasoj polovini i cesto je puzi ostajao udvajan. Puzi sigurno igra zaduzen za penale kod nas. Mozda protic dobije nesto minutaze u zavisnosti od rezultata.
P.S. imate cijelu tekmu na fksinfo.

High

Post Postao/la High » 26 jul 2014, 16:51

Za ove koji bi htjeli pogledati snimak utakmice:

Haugesund - Sarajevo 1:3

Prvo poluvrijeme (427 MB) Image http://www.adrive.com/public/72xjUD/Hau" onclick="window.open(this.href);return false; ... oluvrijeme).avi

Drugo poluvrijeme (428 MB) Image http://www.adrive.com/public/bG7bFD/Hau" onclick="window.open(this.href);return false; ... oluvrijeme).avi
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 26 jul 2014, 16:53

Ma nije bas da Puzi samo ovu tekmu ispadao ...cesto on zna da ostane gore..mozda bi ga trebalo probati na krilu... :D
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

collector
Kontakt:

Post Postao/la collector » 26 jul 2014, 17:00

@fcsforever

sve sto sam napisao u ona 2 posta je realno, niti bilo kakve bajke, bacanje bombi, i logicno gledanje na sve stvari, kako u klubu po pitanju EL, tako i to trenutnog kadra !!! tek kasnije sam i pogledao onaj intervju sa Ibrakovicem i jednu pametnu je naveo, pojedinci nek se malo zapitaju za svoje pozicije u prvih 11, zbog blijedih partija !!! svaka cast Dzeni na rezultatima, al ako ce nas lijeva strana kostati bodova pri borbi za trofeje prije svega na gostovanjima, a jasno da svim ozbiljnijim ekipa u jesenjem dijelu idemo osim Veleza, gdje je bitno skupljanje bodova, onda se nesto mora mjenjati,a ne po principu neka on je dobar ko cojk !!! to mene ne zanima, samo ono sto se desi u onih 90 minuta !! sreca imamo sirok kadar i po 2 igraca na svakoj poziciji, samim tim sam mirniji !! cijene dobre, pogotovo za clanove :D
Istina za Vedrana !!! 1946 !!!

Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997

rammstein
Kontakt:

Post Postao/la rammstein » 26 jul 2014, 17:19

Atromitos je, po ovome sto vidim, odigrao tri utakmice u ovom mjesecu.
To su:

23.07.2014 CF Panathinaikos 2-1 Atromitos FC
19.07.2014 CF Atromitos FC 3-0 Kallithea FC
15.07.2014 CF Niki Volos 0-2 Atromitos FC

Sto se tice utakmice sa Panathenaikosom, tu su postigli prvi gol... centarsut sa desne strane i zbunjenost odbrae Panatenaikosa. Imaju izgleda jako dobru lijevu stranu sto nama APSOLUTNO NE ODGOVARA. Defanzivno Puzigaća je kao drvo, a u koliko ne pritisnes njihove bekove automatski krilni napadaci imaju puno vise prostora za kretanje sto nije dobro. A upravo to je nas problem. Ja bih stavio Protica jer je mnogo, MNOGO bolji defanzivno. Zbog iste stvari, stavio bih Barica prije kalasa na desni jer baric je odbrambeno jako dobar. Nama je jako bitno utakmicu zavrsiti sa čistom mrežom, a u napadu sta uradimo :) a mislim da mozemo jako puno. Bez zalijetanja bez euforije. Lagano i sigurno.
Dva gola koja su im zabili igraci Panatenaikosa me jako raduju. Zasto?
Zato sto su oba gola pala na akcijama koje smo na Koševu protiv Norvezana odigrali 100 puta i nijesu prosle, protiv Grka ce sigurno dvije proci jer im odbrana JAKO SE LOŠE POSTAVLJA a sto je jos bolje, BEKOVI su im slabija strana posebno desni!
Ipak ovo je bila pripremna tekma pa nisam siguran da je to 100% ono sto je zaista tako. Također velika predost nas je sto imamo vec dvije takmicarske utakmice za sebe i imamo zavrsene pripreme, dok su oni pripreme poceli prije 15.ak dana tako da mislim da jos nisu 100% u igri.

Sto se tice proslog prvenstva, očigledno je da gube utakmice sa ekipama koje igraju čvrsto sa brzom tranzicijom, dok sa ekipama koje igraju "fajterski" fudbal imaju dosta uspjeha. S toga je ovo jedna vrlo bitna činjenica.
35% utakmica su dobili sa dva ili vise golova razlije, dok su, za Grčki fudbal čudno :mrgreen: , dobili samo 6 utakmica sa jednim golom razlike.
Postižu 1,5 golova po utakmici a primaju 0,85.
U 40% utakmica imaju Clean Sheet tako da mi MORAMO iskoristiti 90% šansi koje budemo imali.
U 90% utakmica kuci postižu gol ili vise dok u gostima taj postotak je duplo manji.

ZAVRŠILI su regularni dio sezone kao TREĆI, a u doigravanju su opet završili treći iza Paoka koji je bio ispred njih u reg. dijelu, ali i iza Panathinaikosa koji je u regularnim djelu zavrsio IZA Atromitosa.
Prosječna starost ekipe je 29 godina.
Igrači su im jako stari posebno prvih 11 , sto znaci da su sada jos godinu stariji.
Papadopulos, koliko vidim, nij evise u ekipi. Mislim da nece biti opasniji nego prosle sezone, igraci su izgubili ono za sto su se borili a to je LP, nisu uspjeli i mislim da ce MORATI krenuti u podmlađivanje ekipe. Ova ekipa ima pritisak godina sto znaci da NAŠI IGRAČI MORAJU TRČATI MARATONSKU UTAKMICU SA ŠTO VIŠE SPRINTEVA, ŠTO VIŠE TRKE, PRESINGA I ČEKATI PRILIKU ZADNJIH POLA SATA.

Očigledno je da su domaćinska ekipa i mislim da je jasno da će na koševo doći d aodigraju jednu utakmicu da ne izgube. To treba iskoristiti i postaviti se tako da ih uvučemo u što jači ritam sa puno trke, a onda iskoristiti makar jednu priliku. Obavezno staviti Okća i pokušati sa kojpm dugom loptom jer prema onome što sam vidio lijevi bek i lijevi stoper su im katastrofalno spori i loše se postavljaju jedan naspram drugog, sto BRZI Okić može iskoristiti. Bilbiju u špicu ce 90% zaustaviti jer igraju onako kako njemu ne odgovara, blizu igraca.

Ali ce problem imati sa stojčevom jer su grci inače ppoznati kao igraci koji ne vole ganjati protivnika nego prave faul. To je za nas i dobro i loše. Dobro jer cemo prekidima praviti pritisak i moguce da jedna uleti, a lose jer ce nam sjeći igru.
Ipak, dobra stvar je i to sto imamo par igraca koji vole ici 1 na 1 i sto ce grci dosta kartona dobiti.
Moramo braniti bokove dosta bolje nego protiv norvezana jer ovi vole dosta igrati po lijevoj strani i centrirati u sredinu ili na drugu stranu.

Prije par dana sam mislio da nemamo velike šanse, oko 30%, međutim sada sam mnogo vise pozitivan.
Mi imamo mladu ekipu oni iskusnu. Trener koji uspije nametnuti ritam utakmice u oba meča prolazi dalje. Ako ih uvučemo u trku i upisjemo presing praviti prolazimo, u koliko budemo igrali poziciono i čekamo šansu na svojoj polovini šanse drastično padaju. Na zalost dosta toga ce zavisiti od bekova, nadam se da ce Puzigaća i desni bek mnogo bolje!

NEMA PREDAJE, MOŽEMO!
AKO ISPADNEMO, BOŽE MOJ, GRČKA LIGA JE SVEMIR ZA NAŠU, AKO PROĐEMO TO JE PODVIG I MISLIM DA ĆE SE DOSTA TOGA ODLUČITI U OVOJ PRVOJ TEKMI. A ONDA UZ HZ, U GRČKU PO PROLAZ!!!
Zadnja izmjena: rammstein, dana/u 26 jul 2014, 18:06, ukupno mijenjano 2 puta.

RezervniGolman
Kontakt:

Post Postao/la RezervniGolman » 26 jul 2014, 17:24

Gledam im malo stadion i navijace. Stadion im baca na Šibenikov a navijači na alkohol boyse :urnebes: :urnebes: ma prolazi Sarajevo ovo. Dobit ih bez primljenog na koševu i onda gomila u grčku :bih:
KLUB LJUDI ČIJI OBRAZ NE MOŽEŠ KUPITI,ČIJE USPOMENE NE MOŽEŠ IZBRISATI.
LJUDI KOJIMA NE MOŽEŠ LAGATI.
VELEŽ MOSTAR,KLUB RAJE,LJUBAVI,PONOSA I PRKOSA.
KLUB SVIH NAS.

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 26 jul 2014, 17:26

MUST SEEE
" onclick="window.open(this.href);return false;
:urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

RezervniGolman
Kontakt:

Post Postao/la RezervniGolman » 26 jul 2014, 17:29

mma_hz je napisao/la:MUST SEEE
" onclick="window.open(this.href);return false;
:urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:
Bolje sise u dobermana nego u pola treba :urnebes: :urnebes: :urnebes:
KLUB SVIH NAS.

EXIT
Kontakt:

Post Postao/la EXIT » 26 jul 2014, 17:34

Pastrmka brate j@bote rezervnigolman trebo si stavit ZaNjomIdeMujoZamandaliVrata :mrgreen:
@Ramo ako im je lijeva strana j@benija onda je to nasa desna ne puzijeva?

RezervniGolman
Kontakt:

Post Postao/la RezervniGolman » 26 jul 2014, 17:36

EXIT je napisao/la:Pastrmka brate j@bote rezervnigolman trebo si stavit ZaNjomIdeMujoZamandaliVrata :mrgreen:
@Ramo ako im je lijeva strana j@benija onda je to nasa desna ne puzijeva?
Ili @mostarskibazerdžan :urnebes: :urnebes: :thumbup: :wave:
KLUB SVIH NAS.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], bosnas_, bvsic, casual033, Google Adsense [Bot], N3R3D, supervizor i 72 gosta.