LA Lakers

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

kokuz
Kontakt:

Re: LA Lakers

Post Postao/la kokuz » 26 jul 2014, 00:26

Ne znam, nit smrdi nit miriše bar meni, al' čovjek je Laker i to je glavno.

Ako bude dobra veza između njega i Kobea, sigurno da će nam leći.
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 26 jul 2014, 00:47

Obavis 230947623'327320374074047830270372'373 intervijua sa Scottom i onda se sjetis da bi nekad krajem Jula mogao poceti pregovore oko angazmana.

Oj majko draga kakvi GLUPANI vode najvecu kosarkasku francizu. Ja mislim da se dr. Buss okrece u gorbu.

Pa GLUPANI jedni sta ste radili tokom prethnodnih 230947623'327320374074047830270372'373 intervija sa istim kandidatom. :damn: :damn:
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Celikovac
Kontakt:

Post Postao/la Celikovac » 26 jul 2014, 01:09

Kljucna stvar kod Scotta je to sto on nema fiksnu neku ideologiju koju forsira gdje god dodje vec se prilagodjava ekipi. Tako smo imali primjer u Jerseyu gdje je igrao princeton napad, u New Orleansu je igrao takozvani PG sistem, a u Clevelandu je bio raspad sistema obje sezone (najmanje zbog trenera). Odbrana mu je koliko ja znam bila na zadovoljavajucem nivou gdje god je trenirao, isto tako nije nikad imao vecih problema ni s jednom zvijezdom. Po meni je ovo izbor kojeg su Lakersi trebali napraviti jos prije 2 sezone.
Luciano Moggi: "E l'Inter non vinceva perché erano pippe e incapaci. Mica li ho comprati io Vampeta, Taribo West e Hakan Sukur".

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 26 jul 2014, 15:42

prvo nek potpise... ja se i dalje nadam da ce to biti on, a ne neka ubleha poput davida blatta :crazy:
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

Celikovac
Kontakt:

Post Postao/la Celikovac » 27 jul 2014, 09:37

Potpisao, 4 godine za 17 miliona.
Luciano Moggi: "E l'Inter non vinceva perché erano pippe e incapaci. Mica li ho comprati io Vampeta, Taribo West e Hakan Sukur".

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 27 jul 2014, 16:37

Ma Scott je sasvim ok izbor, pravi Laker, zna kako Kobe funkcionise a radio je solidan posao gdje je god bio, ovoj ekipi i treba iskusni trener a ne neki rookie

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 27 jul 2014, 22:40

Iako sam u ovoj situaciji prizeljkivao nekog trenera sa NCAA koji bi u naredne dvije godine stekao potrebno iskustvo, ipak mogu biti zadovoljan izborm Scotta. Jedini nedostatak je duzina trajanja ugovora i cinjenica da se je sve ovo moglo ranije zavrsiti, no sta je tu je...

sundancekid
Kontakt:

Post Postao/la sundancekid » 27 jul 2014, 23:21

Sve je to lijepo, izbor trenera, vrlo vazna stvar..sve stoji...ali kad pogledas roster..tuga te ufati...

Jos jedna sezona u kojoj ce nam guzove derat svi koje smo do nedavno smatrali banana ekipama... :/

Celikovac
Kontakt:

Post Postao/la Celikovac » 28 jul 2014, 10:15

Pogledaj to s vedrije strane, ova ekipa te jednostavno ne moze iznenaditi negativno. Ako budu losi, bilo je ocekivano, u suprotnom iznenadjenje moze biti samo prijatno.

Ova ekipa ima ofanzivnog potencijala puno vise nego sto mnogi misle, naravno govorimo u slucaju da su svi zdravi. Ono zbog cega bi mogli biti kanta za nabijanje je nepostojanje centra, i nedostatak odbrambenih igraca.

sundancekid
Kontakt:

Post Postao/la sundancekid » 28 jul 2014, 20:54

Celikovac je napisao/la:Pogledaj to s vedrije strane, ova ekipa te jednostavno ne moze iznenaditi negativno. Ako budu losi, bilo je ocekivano, u suprotnom iznenadjenje moze biti samo prijatno.

Ova ekipa ima ofanzivnog potencijala puno vise nego sto mnogi misle, naravno govorimo u slucaju da su svi zdravi. Ono zbog cega bi mogli biti kanta za nabijanje je nepostojanje centra, i nedostatak odbrambenih igraca.
Ah ja se inace navise priklanjam teorijama koje recimo Shaq (dijelom iz subjektivnih razloga) forisra, a koje kazu da bez kvalitetnog i dominantnog centra nemas sta trazit. Liga je odavno postala bekovska, centara (kvalitetnih) sve manje, tako da je time jos veca prednost imat kvalitetnog viskog kos igraca, sto mi objektivno nemamo... :/

Hehe, cisto onako radi zabave, zamislite situaciju da onakav Shaq igra u ovo vrijeme kosarku :D kad se ne mora borit sa onakvim masinama i punom ligom jakih centara....ja mislim da bi 45 po utakmici imo, uz 15 skokova :D hahah

Ali ajde, kako god, mi cemo se ko i obicno nervirat radi poraza, ali ako trud bude na nivou sigurno i uzivat gledajuci Lakerse..ko zna koliko cemo jos imat zadovoljstvo gledat Kobea na terenu, treba uzivat dok je jos tu... :bih:

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 29 jul 2014, 13:43

Kao novi asistenti Scotta spominju se Gary Payton i Robert Horry...
Ostaje da vidimo hoce li biti sta od ovoga ili su ovo samo nagadjanja medija u SAD-u.
Zadnja izmjena: amerosm, dana/u 29 jul 2014, 14:10, ukupno mijenjano 1 put.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 29 jul 2014, 13:51

sundancekid je napisao/la:
Celikovac je napisao/la:Pogledaj to s vedrije strane, ova ekipa te jednostavno ne moze iznenaditi negativno. Ako budu losi, bilo je ocekivano, u suprotnom iznenadjenje moze biti samo prijatno.

Ah ja se inace navise priklanjam teorijama koje recimo Shaq (dijelom iz subjektivnih razloga) forisra, a koje kazu da bez kvalitetnog i dominantnog centra nemas sta trazit. Liga je odavno postala bekovska, centara (kvalitetnih) sve manje, tako da je time jos veca prednost imat kvalitetnog viskog kos igraca, sto mi objektivno nemamo... :/

Hehe, cisto onako radi zabave, zamislite situaciju da onakav Shaq igra u ovo vrijeme kosarku :D kad se ne mora borit sa onakvim masinama i punom ligom jakih centara....ja mislim da bi 45 po utakmici imo, uz 15 skokova :D hahah

Ali ajde, kako god, mi cemo se ko i obicno nervirat radi poraza, ali ako trud bude na nivou sigurno i uzivat gledajuci Lakerse..ko zna koliko cemo jos imat zadovoljstvo gledat Kobea na terenu, treba uzivat dok je jos tu... :bih:
Pa imo je slabu konkurenciju 00-ih, pa nije stavljo te brojeve.

Ben Wallace, Dikembe, Yao (kad je posto dobar, ovaj je bio u padu), Camby, Kaman itd. Nista slabiju konkurenciju nebi imo danas sa Dwightom I Noah.

45 15 :rol:

Celikovac
Kontakt:

Post Postao/la Celikovac » 29 jul 2014, 16:22

45 je mozda pretjerano s obzirom na to da se sad u ligi svira svaki kontakt, a znamo sta su Shaqu znacila slobodna bacanja. Ali sigurno bi isao na 35-15 u ovakvom odnosu snaga, i taj bi prosjek mogao drzati par sezona u onom svom prajmu. Shaq je bio cudo prirode, najveci atleta kojeg je NBA imala ikad. Ima mnogo ljepse gradjenih igraca, medjutim koliko njih sa 135 kg moze imati odraz 35 inca, i uz to trcati ko neki bek :cool:

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 29 jul 2014, 16:49

Celikovac je napisao/la:45 je mozda pretjerano s obzirom na to da se sad u ligi svira svaki kontakt, a znamo sta su Shaqu znacila slobodna bacanja. Ali sigurno bi isao na 35-15 u ovakvom odnosu snaga, i taj bi prosjek mogao drzati par sezona u onom svom prajmu. Shaq je bio cudo prirode, najveci atleta kojeg je NBA imala ikad. Ima mnogo ljepse gradjenih igraca, medjutim koliko njih sa 135 kg moze imati odraz 35 inca, i uz to trcati ko neki bek :cool:
Kad nije mogo 00-ih imat prosjek 35-15 nebi ni danas. Nista bolju konkurenciju nije imo 00ih od danasnje

Shaq je dokazan igrac I 90ih je bio dominantan, o tome se nea sta polemisati, niti dovodim to u pitanje bilo kako, tako da nea potrebe da mi objasnjavas ko je I sta je bio Shaq.

filip13

Post Postao/la filip13 » 29 jul 2014, 16:56

[quote="Celikovac"]45 je mozda pretjerano s obzirom na to da se sad u ligi svira svaki kontakt, a znamo sta su Shaqu znacila slobodna bacanja. Ali sigurno bi isao na 35-15 u ovakvom odnosu snaga, i taj bi prosjek mogao drzati par sezona u onom svom prajmu. Shaq je bio cudo prirode, najveci atleta kojeg je NBA imala ikad. Ima mnogo ljepse gradjenih igraca, medjutim koliko njih sa 135 kg moze imati odraz 35 inca, i uz to trcati ko neki bek :cool:[/quote

a wilt?

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 30 jul 2014, 09:13

Byron Scott je najbolje rjesenje. Odlican potez Lakersa.
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 31 jul 2014, 14:21

The Lakers worked out free agent forward Michael Beasley in El Segundo on Wednesday, per multiple league ****
Nadam se da ce ga potpisati...
U trenutnom sastavu isti bi nam mogao biti od velike koristi.

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 31 jul 2014, 14:29

amerosm je napisao/la:
The Lakers worked out free agent forward Michael Beasley in El Segundo on Wednesday, per multiple league ****
Nadam se da ce ga potpisati...
U trenutnom sastavu isti bi nam mogao biti od velike koristi.
Ma nema od njega koristi, samo može donijeti negativnosti u svlačionicu ;-)

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 31 jul 2014, 20:24

jes, bas nam treba jos jedna budala (al ne u prenesenom, vec u bukvalnom smislu) pored swaggy p-a :?
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

Odgovori

Natrag na “LA Lakers”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.